Ρέθυμνο : Ανακοίνωση της ΑΔΡΕ για την εκκένωση των καταλήψεων στον λόφο Καστέλι Χανίων

Όλα είναι δικά μας, γιατί όλα είναι κλεμμένα!
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε την ολομέτωπη επίθεση του κράτους να χτυπήσει όποια συλλογική και ατομική φωνή αντιστέκεται και προτάσσει κάτι απελευθερωτικό για την κοινωνία..
Από τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ,τους αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης
την ιδιωτικοποίηση των τραίνων και το έγκλημα των Τεμπών, τις διαμαρτυρίες των αγροτών μέχρι το ξεπούλημα των νοσοκομείων, η απάντηση του κράτους είναι η καταστολή.
Την 1 Απριλίου η εκκένωση από την αστυνομία της Ρόζα Νερα και της Πρυτανείας έρχεται να επιβεβαιώσει την συνέχεια αυτής της πολιτικής σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η κατάληψη του «μπαλκονιού των Χανίων», είναι ένας χώρος που χρόνια τώρα οι ιδέες και οι δράσεις του, είτε πολιτικές, είτε κοινωνικές διακινούνται ελεύθερα και έχουν σημαδέψει τη Χανιώτικη κοινωνία. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ανεκτό από το Κράτος που στο λόφο Καστέλι βλέπει μόνο κέρδος και επενδύσεις για τους φίλους του.
Μέσα στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό το κράτος δείχνει τα δόντια του εκκενώνοντας και καταστέλλοντας τις καταλήψεις που είναι χώροι αντίστασης και οργάνωσης, ενάντια σε καθετί εξουσιαστικό και πατριαρχικό.
Διόλου τυχαία λίγο μετά την εκκένωση του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο το κράτος χτύπησε και στον Λόφο Καστέλι. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εκκένωση του Λόφου εξυπηρετεί διττά συμφέροντα , τόσο του κράτους απέναντι σε καθετί που το πολεμάει όσο και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Στην εκκένωση βρίσκονταν και ξενοδόχοι – αφεντικά που
θέλουνε να κάνουνε τον κατειλημμένο χώρο δικό τους τσιφλίκι σε αυτήν
την καλοστημένη καπιταλιστική μηχανή. Κράτος και αφεντικά στο βωμό
της τουριστικοποίησης και των ιδιωτών καταστρέφουν οτιδήποτε πράσινο
ανθίζει σε αυτή την γκρίζα ζώνη. Αντίστοιχα και στην εκκένωση του
Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο, τα σχέδια ανάπτυξης και εκμετάλλευσης προς όφελος των λίγων, ήταν εκεί από την πρώτη μέρα της εκκένωσης.
Τον τελευταίο λόγο για τους κοινωνικούς χώρους, τις καταλήψεις, τα στέκια
αυτοοργάνωσης και τα σπίτια μας τον έχουμε και θα τον έχουμε εμείς και όχι τα αφεντικά
και οι μπάτσοι. Εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera είχε ξανά υπάρξει το 2020,
ανεπιτυχής όμως αφού οι μαζικές αντιδράσεις του κόσμου με δεκάδες διαμαρτυρίες και ψηφίσματα στήριξης από εκατοντάδες κόσμου για να μείνει ο λόφος ανοιχτός και ελεύθερος για το κοινό, οδήγησαν στην επανακατάληψη της RosaNera και της Πρυτανείας μέρα μεσημέρι.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες-α, στο πλευρό της κατάληψης και στον ατέρμονο αυτό αγώνα ενάντια στην καταστολή, στις εκκενώσεις και τις συλλήψεις.
-ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΣΕ ΛΟΦΟ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ-
-ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ
ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-
– ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου ,Απρίλιος 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.