Χανιά : Ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη-Ανακοίνωση για την κατάληψη του Λόφου Καστέλι

H ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη καλέστηκε δημόσια στην αυλή του κατειλημμένου Λόφου Καστέλι, στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, αμέσως μετά την καταγγελία του γιου του, Αναστάση. Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του αναγνωστηρίου στην κατειλημμένη Πρυτανεία, μέχρι και την εκκένωσή της, την 1η  Απριλίου 2024.

Μετά την πρώτη εκκένωση τον Σεπτεμβρίου του 2020, οι μπάτσοι εισβάλλουν και εκκενώνουν ξανά την κατάληψη του Λόφου Καστέλι, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, και προχωρούν στη σύλληψη 8 ατόμων. Η εταιρία Belvedere ΕΠΕ, λαμβάνοντας την έγκριση του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΥΠΠΟΑ, με την κάλυψη των μπάτσων και υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων προχωρά σε διερευνητικές εργασίες εντός του χώρου της κατάληψης στο πλαίσιο της κατασκευής ενός ακόμα ξενοδοχείου στο ήδη ασφυκτικά, τουριστικοποιημένο περιβάλλον. Στις 21 Απριλίου, τρεις εβδομάδες μετά την εκκένωση, και αφού ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες εργασίες, ο Λόφος Καστέλι απελευθερώθηκε από τις κατασταλτικές δυνάμεις και ανακαταλήφθηκε από τον κόσμο του αγώνα.

Σε αυτόν τον απελευθερωμένο χώρο καθιερώθηκε η εβδομαδιαία συνάντηση αλληλέγγυου κόσμου για τη συνδιαμόρφωση του πολιτικού αγώνα ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα και την αστυνομική αυθαιρεσία. Για εμάς, ο κατειλημμένος Λόφος Καστέλι αποτελεί το «σπίτι» του αγώνα και των δράσεων μας. Είναι ο χώρος στον οποίο συναντηθήκαμε, μοιραστήκαμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, οργανώσαμε συλλογικά τις αντιστάσεις μας απέναντι στην αστυνομοκρατία, την καταστολή και τη συγκάλυψη, συμβάλαμε στην οικονομική ενίσχυση του νομικού αγώνα της οικογένειας Μανιουδάκη με αντιεμπορευματικούς όρους και αναδείξαμε την υπόθεση στη δημόσια σφαίρα. Δεν είναι τυχαίο ότι (και) αυτός ο αγώνας βρήκε θέση στον χώρο της Κατάληψης. Εκεί είναι το κέντρο του αγώνα.

Παρ’ όλη την καταστολή που εσκεμμένα δέχονται οι κινηματικοί χώροι αντίστασης, οι αγώνες μας δεν κάμπτονται. Θα συνεχίσουμε να βάζουμε αναχώματα στις κρατικές πολιτικές και τις καπιταλιστικές προσταγές που απαξιώνουν τη ζωή των από τα κάτω. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν άλλον ελεύθερο κόσμο.

 ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΗ ΣΑΠΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη

https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/

anoixti_kmanioudakis_xania@espiv.net

Χανιά, Απρίλιος 2024

* Φωτογραφία από πανό που αναρτήθηκε στα τείχη του λόφου Καστέλι τον Οκτώβρη 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.