Ρέθυμνο : Ελευθεριακή Συνέλευση Τερμίτες-ΔΕΝ στηρίζουμε ΔΕΝ ψηφίζουμε, καίμε και από τις στάχτες χτίζουμε!

ΔΕΝ στηρίζουμε ΔΕΝ ψηφίζουμε, καίμε και από τις στάχτες χτίζουμε
Ως ελευθεριακή συνέλευση Τερμίτες τασσόμαστε ενάντια σε κάθε εκλογικό θεσμό, γνωρίζοντας ότι τα ταξικά μας συμφέροντα δεν χωράνε σε κάλπες. Στις 22 Μάη διεξάγονται για ακόμα μια φορά οι φοιτητικές εκλογές, περίοδος που οργιάζει η λογική της ανάθεσης και ο μύθος του ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου φοιτητικού κινήματος.
Όσο κι αν ευαγγελίζονται οι φοιτητικές παρατάξεις ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά από το φοιτητικό σώμα, η πραγματικότητα είναι ότι η πλειονότητα των αποφάσεων λαμβάνονται από τα ΔΣ, δηλαδή από τα εκλεγμένα μέλη των παρατάξεων. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια ιεραρχική δομή, κάνοντας το φοιτητικό σώμα έρμαιο των αποφάσεων εν αγνοία του. Έτσι, γεννιέται εύφορο έδαφος για την εκάστοτε κυρίαρχη παράταξη να εξουσιάζει εις βάρος των φοιτητ(ρι)ών, ενώ πλασάρεται η στρεβλή εικόνα των συλλογικών αποφάσεων, που σφραγίζεται στο όνομα του φοιτητικού συλλόγου.
Το μοναδικό μέσο έκφρασης για τα φοιτητά είναι οι γενικές συνελεύσεις, οι οποίες υπονομεύονται και από τα ΔΣ αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται. Γενικές συνελεύσεις κομμένες και ραμμένες από και για τα συμφέροντα κομματικών μηχανισμών, οι οποίοι καμουφλάρονται ως οι καλοθελητές, με σκοπό το κοινό καλό. Θα βρείς αυτούς τους καλοθελητές ως δήθεν ανεξάρτητα σχήματα, ως μεσσίες του εργατικού κινήματος και ως τσιράκια των αφεντικών. Η καλή θέληση διακόπτεται όταν τα συμφέροντα των εξουσιαστών τσιφλικάδων βρίσκονται σε κίνδυνο και εκεί ξεκινάνε οι πρακτικές τραμπουκισμού και αυθαιρεσίας, ευτελίζοντας έτσι τις γενικές συνελεύσεις, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα ενός ακηδεμόνευτου οργάνου λήψης συλλογικών και από τα κάτω αποφάσεων και προωθώντας τη λογική του ‘’λιγότερο κακού’’.
Ως αντιεξουσιαστές και αντιεξουσιάστριες προτάσσουμε την κατάρριψη των γραφειοκρατικών και εξουσιαστικών θεσμών που απορρέουν από κάθε εκλογικό θεσμό και ψηφοθηρική διαδικασία. Ενάντια στη λογική της εκπροσώπευσης, της ανάθεσης και της ιδιώτευσης, ενάντια στην αναπαραγωγή και συντήρηση των σάπιων αξιών του εξουσιαστικού συστήματος. Θέλουμε οριζόντιες και αδιαμεσολάβητες διαδικασίες, οργάνωση από τα κάτω για τους επικείμενους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες μέσα και έξω από τις σχολές.
ΟΥΤΕ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΜΟ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΔΡΑΣΗ
ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.
ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Ελευθεριακή Συνέλευση Τερμίτες

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.