Ηράκλειο : Εβδομαδιαίο άνοιγμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού-Κυλικείου Ψυχιατρείου στο φυσικό |Κάθε Παρασκευή στις 11:00

Εβδομαδιαίο άνοιγμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού-Κυλικείου Ψυχιατρείου στο φυσικό |Κάθε Παρασκευή στις 11:00.

Στο κατάλευκο campus του Πανεπιστημίου Κρήτης υπάρχει ένας χώρος, στο κτίριο του Φυσικού, πολύχρωμος και διαφορετικός από την υπόλοιπη Πανεπιστημιούπολη. Μιλάμε για το Αυτοδιαχειρίζομενο Στέκι-Κυλικείο στο Ψυχιατρείο. Εκεί, μπορείς να υπάρξεις ελεύθερα, να πιεις το ρόφημα σου, να διαβάζεις *για τη σχολή και όχι μόνο*, να γνωρίσεις νέα άτομα, να συζητήσεις και να ζυμωθείς πολιτικά. Το ΑΣΚΨ είναι ένας πολιτικοποιημένος χώρος που λειτουργεί με κάποια βασικά προτάγματα: ΑΠΟΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Ο χώρος αποτελεί στέκι για μια ομάδα συμφοιτητ(ρι)ών σου (Api nere), από διάφορα τμήματα, που έχουν την ανάγκη να υπάρξουν στο Π.Κ. ως μία συλλογικότητα που παράγει αντιεξουσιαστικό και αντιιερχαρχικό λόγο. Έχει ήδη αποτελέσει χώρο εκδηλώσεων, συνελεύσεων και ανοιχτών συζητήσεων για διάφορα θέματα που μας απασχολούν (κρατική βία και καταστολή, ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και άλλα)και έτσι θέλουμε να συνεχίσει.

Το στέκι ήταν γνωστό ως Α.Κ.Ψ. καθώς λειτουργούσε για χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο, κόντρα στην κουλτούρα του καταναλωτισμού. Βάσει αυτού, μπορείς να πιεις το ρόφημα σου με ελεύθερη συνεισφορά για την οικονομική ενίσχυση του στεκιού αλλά και της ομάδας. Μπορείς επιπλέον να συνεισφέρεις φέρνοντας οτιδήποτε δικό σου. Στο Ψυχιατρείο είμαστε όλα (ίσα το ένα με την άλλη και οποιουδήποτε είδους φοβικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ, ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ

Api Nere – Αντιεξουσιαστική Πρωτοβουλία Φοιτητών/τριών Π.Κ

πηγή:https://www.facebook.com/people/Api-Nere/61553875804359/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.