Χανιά : Ανταπόκριση από την κινητή μικροφωνική για την υπεράσπιση των καταλήψεων στην παλιά πόλη

Αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγούμε στο δρόμο στα Χανιά. Οι ορδές των τουριστών έχουν ήδη αρχίσει να πνίγουν την πόλη φέτος από νωρίς ενώ ταυτόχρονα νατοϊκοί που έχουν έρθει με δύο κατά σειρά αεροπλανοφόρα σουλατσάρουν ανέμελοι στο παλιό λιμάνι.

Μέσα σε όλο αυτό, το κατειλημμένο έδαφος του Λόφου Καστέλι φαίνεται να είναι από τους ελάχιστους χώρους που μπορείς να αναπνεύσεις, να σταθείς χωρίς να πρέπει να καταναλώσεις, ένας χώρος που αντιστέκεται στην επέλαση της τουριστικής βιομηχανίας και όπου οι δολοφόνοι όχι μόνο δεν είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά διώχνονται. Μαζί, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις άλλες καταλήψεις από όπου αγωνίζονται τα συντρόφια μας, είναι ο χώρος όπου οργανωνόμαστε απέναντι σε όλα αυτά που μας πνίγουν. Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα.

Για αυτό το λόγο χτες το απόγευμα, σπάσαμε με την παρουσία μας έστω για λίγο αυτήν την επίπλαστη αρμονία της πόλης θέρετρο. Την ώρα που τουρίστες και νατοϊκοί έκαναν τη βόλτα τους απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα, κι ενώ οι χριστιανοπιστοί ζούσαν την κατάνυξή τους στις εκκλησίες, δηλώσαμε με την παρουσία μας ότι ο κόσμος των καταλήψεων είναι εδώ, δεν αποκρύπτεται για το καλό του τουρισμού, δεν καταστέλλεται. Με τις δικές μας μουσικές, τα δικά μας συνθήματα, δηλώσαμε ότι `ο Λόφος Καστέλι θα παραμείνει κατάληψη, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις από τα Χανιά μέχρι την Κομοτηνή, και εκθέσαμε την εμπλοκή ντόπιων και “επισκεπτών” στο ξεπούλημα της πόλης, των ζωών, του χώρου και του χρόνου στην τουριστική και την πολεμική βιομηχανία.

Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε και να κάνουμε. Σε μια πόλη θέρετρο – πόλη φέρετρο, θα συνεχίσουμε να είμαστε η ρωγμή στην καθημερινότητά τους, η παραφωνία στη αποστειρωμένη ορχήστρα τους.

 

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ UTOPIA AD, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

ΘΕΛΟΥΝΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝΕ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, Ο ΛΟΦΟΣ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑΤΟΪΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Δίκτυο Αναρχικών/Αντιεξουσιαστριών

 

πηγή:https://www.athens.indymedia.org/post/1630217/