Ηράκλειο: Ενημέρωση απο την πορεία της 17/11/21

Ηράκλειο 17/11/2021 : Η σημερινή  πορεία που ειχε καλεστεί στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας απο αναρχικούς-ες, φορείς ,σωματεία,φοιτητικούς συλλόγους,συλλογικότητες της πόλης  ξεκίνησε περίπου στις 19:00 με το πλήθος του κοσμου να κυμαίνεται περίπου στα 1800  άτομα και το αναρχικό μπλόκ κοντα στα 800 άτομα.Το αναρχικό μπλόκ ( με πανό που έγραφε”το πολυτεχνείο δεν ηταν γιορτή , ηταν εξέγερση και πάλη ταξική” ) κινήθηκε με πολυ δυνατό παλμό απο την πλατεία Ελευθερίας και δια μέσου των οδών δικαιοσύνης,καλοκαιρινού,αγίου μηνα ,αβέρωφ ,δαιδαλου και κατέληξε στην πλατεία λιονταριών.

Κατα την διάρκεια της πορείας φωνάζονταν συνεχώς αντικρατικά,αντιμπατσικά, αντιφασιστικά  συνθήματα ,ενω οι μπάτσοι με ισχυρές δυνάμεις ακολουθούσαν απο απόσταση στο τέλος του μπλόγκ & παράλληλα απο τα στενά των κεντρικών δρόμων χωρίς να δημιουργηθει κάποια σύγκρουση.

(((●))) Candia :: Alternativa

 

1 σχόλιο

  1. Πορεία 17 Νοέμβρη 2021 -Ηράκλειο Κρήτης

    Με συγκέντρωση και μαζική πορεία ολοκληρώθηκε η ημέρα μνήμης για το Πολυτεχνείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Οι οργανώσεις της Αριστεράς, σύλλογοι, σωματεία, το ΠΑΜΕ καθώς και οι αναρχικοί καλούσαν στις έξι το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας. Μπόλικο ασφαληταριό αλώνιζε την πόλη απο νωρίς και οι διμοιρίες είχαν στηθεί στα κλασικά σημεία σε επιφυλακή. Η πορεία ξεκίνησε από το ΠΑΜΕ. Το αναρχικό μπλοκ αριθμώντας γύρω στα 600 άτομα συνέχισε και όταν πέρασε μπροστά από τα δικαστήρια, οι διμοιρίες το ακολούθησαν σπάζοντας την πορεία στα δύο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που ήταν στη κεφαλή του μπλοκ τη στιγμή του κοψίματος της πορείας από τα ματ, παρέκαμψαν τις διμοιρίες μέσω της πλατείας των λιονταριών και η πορεία έγινε πάλι ενιαία. Το αναρχικό μπλοκ μέσω της Δαιδάλου κατέληξε στην πλατεία Λιονταριών όπου και διαλύθηκε.

    Παλμός και πολύς νέος κόσμος χαρακτήρισαν την πορεία της 17 Νοέμβρη στο Ηράκλειο Κρήτης. Το σύνολο των μπλοκ κοντά στα 2000 άτομα.

    https://apatris.info/antapokrisi-maziki-sygkentrosi-kai-p/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.