Ηράκλειο: Ελευθεριακός χώρος Ισόγειο -Εκδήλωση/συζήτηση :“Τo parental advisory και άλλες ιστορίες λογοκρισίας” 19/11 – Αναδιάρθρωση της εργασίας σε καιρούς πανδημίας 20/11

Εκδήλωση/συζήτηση :“Τo parental advisory και άλλες ιστορίες λογοκρισίας”

HIP-HOP το πατροπαράδοτο

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021  -στις 19:30 αυστηρά εκδήλωση – συζήτηση για τα εμβόλια “Τo parental advisory και άλλες ιστορίες λογοκρισίας” και μετά χιπ-χοπ καφενείο.

 

 

 

*

Εκδήλωση/συζήτηση :Αναδιάρθρωση της εργασίας σε καιρούς πανδημίας

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 -ώρα:19:00

Ελευθεριακός χώρος Ισόγειο -Μαστραχά 9 ,Ηράκλειο

Πηγή: https://isogeio.blackblogs.org/

 

 

 

το ισογειο

Το Ισόγειο είναι ένας ελευθεριακός χώρος στην πόλη του Ηρακλείου. Ένας χώρος δηλαδή αυτοοργανωμένος, προλεταριακός και αντιφασιστικός. Γεννήθηκε από την συλλογική ανάγκη για επέκταση των τοπικών κινηματικών δομών και αναβάθμιση της ταξικής οργάνωσης σε μια περίοδο που το κράτος και τα αφεντικά επιχειρούν να επιβάλλουν μια νέα ακόμα πιο ζοφερή κανονικότητα.

Στην καρδιά του Ισογείου βρίσκεται μια κοινότητα που πιστεύει ότι έχουμε ανάγκη την πολιτική σύμπραξη και όχι την ιδεολογική καθαρότητα. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα έδαφος όπου άτομα, παρέες και ομάδες θα μπορούν να συναντιούνται και να οργανώνονται στη βάση της πολιτικής συγγένειας και των κοινών ταξικών αναγκών. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε στα πάντα για να οργανωθούμε από κοινού. Αρκεί να αναγνωρίσουμε τις κοινές μας ανάγκες και να ταυτοποιήσουμε τους κοινούς μας εχθρούς. Για να το καταφέρουμε όμως πρέπει να μοιραστούμε κοινό χρόνο. Χρόνο συλλογικό, διαθέσιμο στην κοινότητα και ανταγωνιστικό προς την εξατομίκευση της ζωής που επιβάλλει η σύγχρονη οργάνωση της εργασίας και η κυρίαρχη μικροαστική κουλτούρα. Ξέρουμε ότι γύρω μας υπάρχουν πολλοί που αναζητούν αυτόν τον χρόνο αλλά όπως κι εμείς δεν βρίσκουν πάντα τον χώρο να τον στεγάσουν. Και αποφασίσαμε να τους βρούμε.

Δημιουργούμε λοιπόν έναν χώρο που μας επιτρέπει να βρούμε τους ανθρώπους μας. Εκείνους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες, κοινές σκέψεις και κοινό τρόπο ζωής. Δημιουργούμε έναν χώρο που μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε τις διαφορετικές φυλές της τάξης που μέσα από τις προλεταριακές αρνήσεις, την αντιφασιστική επαγρύπνιση και την τέχνη του δρόμου, σηκώνουν το κεφάλι απέναντι στην βαρβαρότητα του κράτους και την κατάθλιψη της μισθωτής εργασίας. Και μαζί τους να χτίσουμε νέες μεγαλύτερες κοινότητες. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας συλλογικές ανάγκες απέναντι στον κυρίαρχο πολιτισμό του παρτακισμού και να κάνουμε ορατό τον δικό μας προλεταριακό πολιτισμό. Στέλνουμε λοιπόν ένα σήμα καπνού σε εκείνους κι εκείνες που πνίγονται στο λουστραρισμένο εμπορευματικό περιβάλλον του Ηρακλείου, την τοξικότητα του εθνικισμού, την πατριαρχική βία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό﮲ που δεν αντέχουν να βλέπουν τη γη και τον δημόσιο χώρο να καταβροχθίζεται από την αναπτυξιακή μανία των αφεντικών και των τοπικών αρχών τους﮲ που έχουν ανάγκη να δράσουν συλλογικά αλλά δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν.

Το Ισόγειο είναι ένας χώρος για την εργατική τάξη και τον πολιτισμό της, για όλους/ες εμάς που συγκινούμαστε με την αλληλεγγύη κι όχι με τις γαλανόλευκες, που βλέπουμε ότι ο πόλεμος είναι εδώ και είναι ταξικός. Σε αυτήν την πόλη είμαστε πολύ περισσότεροι/ες από ότι φανταζόμαστε. Ας συναντηθούμε λοιπόν, έχουμε πολλά να πούμε κι ακόμα περισσότερα να δημιουργήσουμε.