Κρήτη : Αντιφασιστική Συγκέντρωση 7/10, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ | Ηράκλειο-ώρα:10:00 ,δικαστήρια | Χανιά-ώρα:10:30 ,πλ. Αγοράς | Ρέθυμνο-ώρα:11:00,Δημαρχείο

Η Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου “Δημήτρης Κορνάρος” από τη φύση της, από την πρώτη στιγμή που συστάθηκε, είναι στο δρόμο του αντιφασισμού.
Με τον πολιτικό μας λόγο, με τις αμεσοδημοκρατικές πρακτικές και με τις δράσεις μας. Με τους αγώνες μας ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στο ρατσιστικό μίσος, στην λεηλασία της φύσης, στην πατριαρχική βία, στην επιτήρηση των ζωών μας και στην καταστολή στο δημόσιο χώρο στήνουμε ανάχωμα στον εκφασισμό της κοινωνίας και κάνουμε ξεκάθαρο σε όσους συστηματικά και με σχέδιο τον επιδιώκουν, ότι θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους.
Διεκδικούμε ζωή, ελευθερία, δικαιοσύνη και πλήρη ισότητα. Ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και ανάμεσα στην κοινωνία και τη φύση.
Τα 7 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα 5.5 χρόνια από την έναρξη της δίκης, οι 454 δικάσιμες, οι δεκάδες θαρραλέες και θαρραλέοι μάρτυρες κατηγορίας, οι χιλιάδες εργατοώρες για την επεξεργασία του υλικού, οι δημοσιογράφοι που σήκωσαν το βάρος της ενημέρωσης, αξίζουν τη στήριξή μας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020.
Για τους νεκρούς της τάξης μας, Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν και για τις οικογένειές τους. Για τα θύματα των ναζιστικών επιθέσεων, ρομά, προσφυγ(ισσ)ες, μετανάστ(ρι)ες, λοάτκια+, συνδικαλιστές, για τα μέλη του φοιτητικού κινήματος και των πολιτικών οργανώσεων, για τις καταλήψεις και τα στέκια που δέχτηκαν φασιστικές επιθέσεις.
Θα είμαστε στα δικαστήρια Ηρακλείου περιμένοντας την μόνη αποδεκτή απόφαση, τη συνολική καταδίκη της χρυσής αυγής ως εγκληματική οργάνωση και για να επιβεβαιώσουμε την υπόσχεσή μας:
ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020, ΩΡΑ 10.00 πμ στα δικαστήρια Ηρακλείου
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ!
Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου
***

Η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες καλεί στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις την Τρίτη 6/10 το απόγευμα στις 7:00 και την Τετάρτη 7/10 το πρωί στις 10:00 .

Απαιτούμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής
αυτής της συμμορίας της Ναζιστικής !

ΔΕΝ είναι αθώοι , είναι ΈΝΟΧΟΙ !

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες

Πηγή: https://www.facebook.com/events/1998795307094879/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22edit_dialog%22%7D]%7D

***

Οι Αντιφασίστριες Ηρακλείου καλούμε στην συγκέντρωση αυτή την Τετάρτη 7/10 το πρωί στις 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας .

Δεν είναι αθώοι! Και οι 68 ναζί οργανωμένοι δολοφόνοι ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ, παρά την προσπάθεια της εισαγγελέα Οικονόμου να τους ξεπλύνει. Πίσω από όποια μάσκα κι αν κρυφτούν, όποιο όνομα και αν φορέσουν, είναι αυτοί που οργανώνουν τα ρατσιστικά
πογκρόμ από το Κερατσίνι, το Πέραμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τα 50 σημεία στην Αθήνα όπου έχει καταγραφεί η δράση τους ως την Ιεράπετρα, τη Μυτιλήνη, το Τυμπάκι, και τα Καμένα Βούρλα. Ενάντια σε πρόσφυγ(ισσ)ες, μετανάστ(ρι)ες, ρομά κι όποιο δεν ταιριάζει στην τοξική αρρενωπότητά τους.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη
Απαιτούμε την καταδίκη της Χρυσής αυγής
αυτής της συμμορίας της ναζιστικής !

Αντιφασίστριες Ηρακλείου

Πηγή: https://www.facebook.com/105228180909613/


Αντιφασιστική Πορεία

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 10 : 30 ,

στην Πλατεία Αγοράς Χανίων.

 

Στις 7 Οκτώβρη το αντιφασιστικό κίνημα καλείται να δώσει ένα μήνυμα στον δρόμο: για τη δικαιοσύνη μέσα από τον αγώνα των ανθρώπων του εργατικού και του κοινωνικού κινήματος ενάντια στην ψευδό -δικαιοσύνη των αφεντικών. Ο αγώνας των τελευταίων 10 ετών σταμάτησε την προσπάθεια των ντόπιων φασιστών να εκφραστούν μέσα από ένα ισχυρό νεοναζιστικό κόμμα όπως και την προσπάθεια των πολιτικών εκπροσώπων των αφεντικών να χρησιμοποιήσουν τους νεοναζί στις διαδικασίες αποδημοκρατικοποίησης και υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής και εργασίας.

Ήταν ένας αγώνας δύσκολος, επίμονος, αλλά και τραγικός: για άλλη μια φορά χάσαμε πολύτιμους ανθρώπους της τάξης μας, όπως ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ η αντίσταση του Παύλου, απέναντι σε μια ολόκληρη τοπική οργάνωση των ναζί που δρούσε με την διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας. Ήταν ένα κομβικό γεγονός που θα εμπνεύσει και θα δώσει την τελική ώθηση στο αντιφασιστικό κίνημα για την οριστική κοινωνική ήττα της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ήταν ένας αγώνας που δόθηκε με διαφορετικούς τρόπους και από διαφορετικές συνθέσεις και συνεργασίες αντιφασιστικών πολιτικών χώρων στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους και μέσα στα συνδικάτα.

Οι αναρχικές και αυτόνομες συλλογικότητες, συνομαδώσεις και οι καταλήψεις ήταν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, και έπαιξαν τον κρίσιμο ρόλο στις πόλεις – συχνά μόνο με τις δικές τους δυνάμεις – ενάντια στην συνεργασία των νεοναζί με την αστυνομία. Ιδίως σε βίαιες και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, ΛΟΑΤΚΙ, γυναικών, προσφυγόπουλων και όποιον άλλο άνθρωπο θεωρούν οι φασίστες “περιττό”.

Η προσπάθεια από μερίδα του τύπου και των αφεντικών, να παρουσιαστούν ως δημοκρατικό και αντιναζιστικό τόξο οι πολιτικοί αρχηγοί και τα αυταρχικά πολιτικά πρόσωπα που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στη διάδοση ρατσιστικών και εθνικιστικών ερμηνευτικών σχημάτων, που συναίνεσαν σε εγκλήματα κατά των προσφύγων, που χτύπησαν το εργατικό και το κοινωνικό κίνημα και που ακόμα και σήμερα αναπαράγουν την εθνικοσοσιαλιστική θεωρία των 30ς περί “δύο άκρων”, μόνο αηδία μας προκαλεί.

Στο σήμερα, λοιπόν, και περιμένοντας τις εξελίξεις γύρω από τη δίκη της Χιτλερική Αυγής, το κράτος συνεχίζει την εφαρμογή ενός μέρους της ατζέντας των νεοναζί: απαγάγοντας και φυλακίζοντας πρόσφυγες, καταστέλλοντας καταλήψεις, πουλώντας πολεμικά σενάρια, υποτιμώντας την ζωή και την εργασία, ετοιμάζοντας τη νέα επίθεση στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν κάποιους μήνες, η εισαγγελική πρόταση στην Δίκη της Χρυσής Αυγής ουσιαστικά αθώωνε τα στελέχη της, εκφράζοντας προσδοκίες ρατσιστικών κομματιών της κοινωνίας, της αστικής τάξης και μερίδας του δικαστικού κόσμου. Αυτό άλλωστε δείχνει και η αναζωπύρωση ρατσιστικών επιθέσεων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Το κράτος των αφεντικών καθοδηγεί πάλι τους φασίστες.

Στα μέρη μας, ρατσιστικές επιθέσεις πάλι συντονίζονται από εργοδότες και μπράβους εναντίον μεταναστών εργατών στα Χανιά ή στο Τυμπάκι, με την συνεργασία μπάτσων. Στόχος των φασιστών, η υποτίμηση της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας, αργότερα η απαξίωση της ζωής όλων μας. Στη Λέσβο καθημερινά, χτυπούν άστεγα προσφυγόπουλα και τις οικογένειες τους. Εκεί που 13.000 άνθρωποι βρέθηκαν σε ανάγκη στέγης και ασύλου αφού κάηκε το κολαστήριο της Μόρια, στο οποίο οι ντόπιοι άρχοντες τους είχαν στοιβαγμένους. Στις μέρες μας νέα στρατόπεδα εγκλεισμού χτίζονται για να γίνου αποθήκες ανθρώπων….Σε όλη την Ευρώπη ξεσπούν αντιρατσιστικές διαδηλώσεις ενάντια στη πόλεμο που έχει εξαπολύσει η ακροδεξιά ελληνική κυβέρνηση και οι όχλοι της εναντίον της προσφυγιάς, όμως οι παράνομες επαναπροωθήσεις, τα βασανιστήρια και οι εγκλεισμοί σε εσκεμμένα άθλιες συνθήκες των ζωών που κατά κανόνα χρίζουν προστασία συνεχίζεται, με συλλογική κοινωνική ευθύνη όλων μας.

Ο ρατσιστικός όχλος κινητοποιείται από τα ξεπουλημένα τομάρια στα μεγάλα ΜΜΕ που εξαπατούν, στάζουν ρατσιστικό δηλητήριο, ανορθολογισμό, ευχές για πογκρόμ και πολέμους. Ταυτόχρονα πολεμικά σενάρια και επενδύσεις στην πολεμική βιομηχανία μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην βαρβαρότητα που ονειρεύονται μερίδες της αστικής τάξης και οι φασίστες : το ξεπέρασμα της κρίσης τους μέσα από διακρατικούς πολέμους και πτώματα. Να πεθάνουμε δηλαδή για πετρέλαια, ΑΟΖ και ότι άλλη μαλακία σκεφτούν για να πουλήσουνε τα όπλα τους στα κορόιδα όλων των εθνών.

Στην παρούσα συγκυρία λοιπόν, θεωρούμε την ημέρα απόφασης της δίκης των νεοναζί κεντρική προτεραιότητα. Πράγματι, είμαστε ενάντια στις φυλακές, είμαστε όμως και ενάντια στους φασίστες και δίπλα στους αντιφασίστες/αντιφασίστριες.

Για όλους αυτούς του λόγους, καλούμε σε αντιφασιστική πορεία και ενότητα: στην σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, το πολιτικό προσωπικό των αφεντικών παρουσιάζει μια ακροδεξιά ατζέντα αποδημοκρατικοποίησης και ένα πλάνο αυταρχικής διαχείρισης της κρίσης και του εσκεμμένου κρατικού χάους στην εργασία, την παιδεία, την υγεία και την ανθρώπινη μετακίνηση.

Όμως δεν παίζουν μόνοι τους, κάθε άλλο.

Αν οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες.

 

Αγώνες Ταξικοί Αντιφασιστικοί!

Αλληλεγγύη στην Προσφυγιά, Άσυλο και Χαρτιά,

Μέχρι την απελευθέρωση της ανθρώπινης μετακίνησης

 

Αντιφασιστική Πορεία 

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 10 : 30 , στην Πλατεία Αγοράς Χανίων.

Κατάληψη Rosa nera

Πηγή: https://rosanera.squat.gr/2020/10/04

***

Αποφασίζουμε μαζί την καταδίκη των ναζί
Κάλεσμα για δημόσια τοποθέτηση & κινητοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις 07/10

Στις 07/10 ανακοινώνεται η τελική απόφαση της πολυετούς δίκης για τις δολοφονικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τη σημαντικότερη δίκη της μεταπολίτευσης.

• Είναι ένα ιστορικό κοινωνικοπολιτικό γεγονός—όχι σαν ημερομηνία κορύφωσης μίας δικαστικής διαδικασίας, αλλά ως μία συμπύκνωση των κοινωνικών αγώνων ενάντια στον φασισμό.

• Η (κατα)δίκη δεν αφορά μόνο 69 κατηγορούμενους αλλά το τέρας του ναζισμού και του φασισμού που τρυπώνει στις ζωές μας, που τρέφεται με ζωή.

• Στην τελική απόφαση κρίνεται αν θα νομιμοποιηθεί μία εγκληματική οργάνωση με τάγματα εφόδου ως μέρος του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

• Πολύ περισσότερο από ένα νομικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντανακλά το κίνημα αλληλεγγύης προς κάθε κατατρεγμένο και ταλαιπωρημένο άνθρωπο.

• Η καταδίκη είναι ζήτημα του καθενός και της καθεμιάς από εμάς. Η απόφαση μπορεί εντέλει να εκφέρεται από δικαστές αλλά πρωτίστως είναι δική μας απόφαση. Μια απόφαση που παίρνουμε και θα παίρνουμε καθημερινά.

Απαιτούμε τη συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης—γιατί το “ναζιστική” μπορεί να μην είναι επαρκές για τα δικαστήρια αλλά γνωρίζουμε καλά πως κάθε ναζί είναι εγκληματίας εξ ορισμού.Καλούμε κάθε συλλογικότητα, σωματείο, σύλλογο, πολιτική οργάνωση, κοινωνικό φορέα και κάθε ατομικότητα να πάρει θέση δημόσια.

Καλούμε όλες και όλους στις 07/10 να είναι στον δρόμο:
στο Εφετείο Αθηνών 11 πμ,
στην πλ. Αγοράς Χανίων 10.30 πμ,
στις διαδηλώσεις κάθε πόλης, σε κάθε πλατεία και στενό,
να παλέψουμε, να παλεύουμε ενάντια στο μίσος για το διαφορετικό.

Για την αλληλεγγύη, ενάντια στον φασισμό.


Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Πηγή: https://el-gr.facebook.com/stekichania/


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στις 11.00  στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου – αδρε -ΕΣΕ Ρεθύμνο-ΛΙΒΑΣ-Το σπόρι

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.