Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου : Τσιριτσάντσουλες-θεατρική παράσταση ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ | 9/7-ώρα:20:30,πλ.Δασκαλογιάννη

Οι Τσιριτσάντσουλες κλείνουν 20 χρόνια ζωής και παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ κηρύσσοντας το δόγμα της νέας Τσίρι θρησκείας.

Συντελεστές: Παίζουν και σκηνοθετούν τους εαυτούς τους: Ντίνα
Μαυρίδου, Μαρίνος Μουζάκης

Πρωτότυπη μουσική: Μαρίνος Μουζάκης, Ειρήνη Τηνιακού

Κινησιολογία: Ηρώ Κατσιφλώρου

Κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου

Αφίσα: Νίκος Γιούσεφ

Δραματουργία, μουσικές επιλογές, παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2020
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «Η Βίβλος για αθεόφοβους» του Τζόμπε Κοβάτα (μτφ. Παναγιώτης Σκόνδρας, εκδ. Αστάρτη 1998)

Ακούγεται μελοποιημένο το ποίημα “Κατάρα” του Αθανάσιου Χριστόπουλου.

Ευχαριστούμε το αντιεξουσιαστικό, αναρχικό στέκι Αντίπνοια για τη φιλοξενία των προβών μας κι όλες τις τσιριτσάντσουλες, που βοήθησαν στην παραγωγή αυτής της παράστασης.

Υπόθεση:
Οι Τσιρτσάντσουλες, κλείνοντας φέτος 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, συνειδητοποίησαν πως η ενασχόληση με τον πολιτισμό δεν είναι πια βιώσιμη. Έτσι αποφάσισαν να μετατραπούν από καλλιτεχνική κολεκτίβα σε θρησκεία, ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Τσίρι, που ως τώρα εκτελούσε χρέη μασκότ της κολεκτίβας (και που λατρεύτηκε έτσι κι αλλιώς από τις Τσιριτσάντσουλες και τους φίλους τους όλα αυτά τα χρόνια) αναβαθμίστηκε σε έναν και μοναδικό «Τσίρι Θεούλη». Και όπως κάθε μονοθεϊστική θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της, έχει ως αφετηρία την παλαιά διαθήκη. Το πρότζεκτ «Μετανοείτε» είναι μία λειτουργία-κήρυγμα του Θείου Τσίρι λόγου σε μια ιεραποστολική διαδικασία προσηλυτισμού πιστών σε όλη τη χώρα, το εξωτερικό κι άλλους πλανήτες.

Για την παράσταση:
Φέτος είναι μια περίεργη χρονιά. Η κολεκτίβα μας γιορτάζει 20 χρόνια ζωής και δημιουργίας και είχαμε προγραμματίσει πολλά και διάφορα, που όμως ανατράπηκαν λόγω της πανδημίας και του επακόλουθου διαπλανητικού λοκ ντάουν. Αλλά όταν τα σχέδιά σου πάνε στο βρόντο, είναι μια καλή αφορμή για νέα σχέδια. Έτσι, ενώ δουλεύαμε ένα άλλο έργο, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε πορεία, δημιουργώντας μια παράσταση ευέλικτη και κωμική, που θα μπορούσε να περιοδεύσει μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί. Εμπνευσμένοι, λοιπόν, από το βιβλίο του Τζόμπε Κοβάτα «Η Βίβλος για αθεόφοβους» φτιάξαμε μια δική μας κωμική εκδοχή της παλαιάς Διαθήκης, θέλοντας αφενός να διασκεδάσουμε και αφετέρου να προβληματιστούμε και να προβληματίσουμε πάνω στην ουσία των κειμένων της Βίβλου, που αποτελούν και τη βάση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών (και των παρακλαδιών τους) και που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να κηρύττουν ιερούς πολέμους. Η συνέχεια επί της σκηνής…
http://tsiritsantsoules.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5/?fbclid=IwAR2nW4-T6WQXeTW8IOxNcY1vX4F2H096Qy4OwtVprOdhdIWb78mJLeaYa8I

Στο χώρο θα λειτουργεί μπαρ Οικονομικής Ενίσχυσης της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου Covid-19.

Στηρίζοντας την Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου Covid-19, μαζεύουμε τρόφιμα για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

Η λίστα με τα είδη ανάγκης είναι:
– λάδι
– όσπρια
-ζυμαρικά
-ρύζι
-γάλα για μωρό ως 6 μηνών
-πάνες Νο 3, Νο 4
-γενικά είδη σπιτιού
-ατομικά είδη υγιεινής
*****************************************************************************

Ανεξάρτητα από τη μέρα της παράστασης η Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου Covid-19 κάνει συλλογή αναγκαίων αγαθών κάθε Τετάρτη 17:00-20:00 στο Da, Ντεντιδάκηδων 15, Αγ. Τριάδα, Ηράκλειο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας ομάδας συλλογής/διανομών 6988 54 20 78
καθημερινά 16:00-19:00

πηγή:https://www.facebook.com/events/2643580809007457/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.