Ρέθυμνο: Καινούρια κατάληψη χώρου στο Τμήμα Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου | Ανοιχτή συνέλευση 12/3- 6μμ | Ενημέρωση : Νέα συνέλευση 14/3 στις 17:00

Στις 12.03.18 ημέρα Δευτέρα προβήκαμε στην κατάληψη χώρου στο Τμήμα Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου , ο οποίος παρέμενε στην αχρηστεία και στη σκόνη τα τελευταία χρόνια.

Όσοι/ες/α βρεθήκαμε για να πραγματώσουμε το εγχείρημα αυτό δε μας συνέχει κάποια ομοιογενή πολιτική ταυτότητα. Θέτοντας ως βάση και πρόταγμα την αυτοοργάνωση και σε σύμπνοια με τις ανάγκες μας προχωρήσαμε στην κατάληψη του συγκεκριμένου χώρου. Η κατάληψη για μας μεταφράζεται ως πρόταγμα επαναοικειοποίησης των ήδη κατεκτημένων εδαφών απο τον κρατικό και ιδιωτικό μηχανισμό όπως είναι και το πανεπιστήμιο.

Στο διαρκή αγώνα να μειώσουμε το χάσμα μεταξύ αναγκών/επιθυμιών και του υπάρχοντος εξουσιαστικού συμπλέγματος, επιδιώκουμε τη σύνδεση των προταγμάτων μας με την καθημερινότητα. Εξερευνούμε καινούρια πεδία και τρόπους να αναγνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τους πολλαπλούς και πολύμορφους διαχωρισμούς και καταπιέσεις που διάχυτα βιώνουμε σήμερα προτάσσοντας τη συνολική κοινωνική και ατομική χειραφέτηση.

Με κοινό και όχι ελάχιστο έδαφος την αυτοοργάνωση, λοιπόν, δημιουργούμε ένα χώρο, με σαφές κινηματικό πρόσημο, για να στεγάσουμε τις συλλογικές και πολιτικές διαδικασίες μας (εκδηλώσεις, δράσεις, συνελεύσεις κλπ) στο εδώ και το τώρα, έξω και ενάντια οποιασδήποτε θεσμικής (κρατικής, ιδιωτικής, θρησκευτικής), και θεαματικής διαμεσολάβησης καθώς και εμπορευματικών σχέσεων.

Επιπλέον, αντιλαμβανόμαστε την κατάληψη ως ενα πεδίο διαρκούς γόνιμης αμφισβήτησης, πειραματισμού και αντίστασης που θέλει να διαχυθεί σε όλα τα κοινωνικά πεδία ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και εκμετάλλευσης. Γι’αυτόν το λόγο βλέπουμε την κατάληψη ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπό.

Σημαντικό για μας είναι η κίνηση αυτή να αποτελέσει μια χειροπιαστή απάντηση στη συνολική κατασταλτική επίθεση του κράτους/δημοκρατίας/κεφαλαίου/οργανωμένων φασιστικών ομάδων που δέχονται καθημερινά παρόμοια εγχειρήματα και στη φίμωση των φωνών των καταπιεσμένων και εξεγερμένων ατομικοτήτων και ομάδων. Μια απάντηση και παράλληλα ένα παράδειγμα/πείραμα για να ξεκλειδωθούν περαιτέρω οι δυνατότητες, να σπάσει ο φόβος και να μπεί ένα ακόμα ανάχωμα ενάντια στην επέλαση της καταστολής

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ, ΜΑΤΡΟΤΖΟΥ 45, GARE, ZAIMH 11.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.

Το πείραμα της αυτοοργάνωσης, λοιπόν, είναι ανάγκες, είναι επιθυμίες, είναι συναισθήματα, είναι τρόπος ζωής και αντίσταση συνολικά στην εξουσιαστική μεμβράνη που μας καταπνίγει.

Δημιουργούμε ένα παρόν που αποτελείται απο τα στοιχεία του μέλλοντος που οραματιζόμαστε.

Καλούμε σε συνέλευση στις 18:00 στη Νέα Κατάληψη. (ΟΔΗΓΙΕΣ: στο αίθριο πίσω από γραμματεία ΦΚΣ)

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΑΡΤΗΣ 2018

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585199/


Ενημέρωση 14/3

Χτες (13/03) και σήμερα δεχτήκαμε επίμονες επισκέψεις από τη διοίκηση του πανεπιστημίου που μας ενημέρωσε για τις προθέσεις της να “αξιοποιηθεί” ο κατειλλημμένος χώρος (που μέχρι προχτές ρήμαζε εγκαταλελειμένος) για τη δημιουργία εργαστηρίου(πρόγραμμα που συζητείται από το 2012!!) του τμήματος ΦΚΣ. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης ο χώρος παραμένει ανοιχτός και πλαισιώνεται από κόσμο.

Καλούμε σε συνέλευση σήμερα 14/03 στις 17:00 στο χώρο της κατάληψης.

Θα συζητηθεί η απάντησή μας στις κινήσεις εκδίωξης από μεριάς της διοίκησης.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585312/