Χανιά : Εκδήλωση -Καθεστώς Ασφάλειας, μία κοινωνικό – ιστορική προσέγγιση Αντιεξέγερση, στρατιωτικοποίηση, αποικιακότητα | 18/2-ώρα:19:00,Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Καθεστώς Ασφάλειας, μία κοινωνικό – ιστορική προσέγγιση

Δευτέρα 18.02.2019, στις 7.00 μμ

Καθεστώς Ασφάλειας, μία κοινωνικό – ιστορική προσέγγιση

Αντιεξέγερση, στρατιωτικοποίηση, αποικιακότητα

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που αποφασίστηκε μετά τα χτυπήματα το Νοέμβριο του 2015, καθώς και οι συζητήσεις γύρω από την ανάκληση της ιθαγένειας υπογραμμίζουν την πολιτική ασφαλείας που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια στη Γαλλία.

Ο Mathieu Rigouste αναλύει το νέο μοντέλο της εδαφικής στρατιωτικοποίησης ως «ρεοστατικό», δηλαδή ικανό να ρυθμίζεται συνεχώς ώστε να διατηρείται μία ισορροπία σε σχέση με τις ανάγκες για κοινωνικό ελέγχο από την πλευρά των κυρίαρχων τάξεων. Επιστρέφει στην αποικιακή προέλευση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, και εξηγεί πώς ο εδαφικός στρατιωτικο-αστυνομικός έλεγχος και ο πόλεμος στο εξωτερικό της χώρας αποτελούν μέρος μιας ενιαίας λογικής: της λογικής του καπιταλισμού της ασφάλειας και των επιχειρήσεων των εμπόρων όπλων. Η αυξανόμενη σύνδεση αστυνομίας και στρατού, σύμφωνα με τον Rigouste, αποκαλύπτει την επέκταση της αγοράς της ασφάλειας.

Συζήτηση με τον σύντροφο Ματιέ Ριγκούστ πάνω στο γαλλικό παράδειγμα.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, Xατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78300/

css.php