Ηράκλειο : Ενημέρωση απο την αντιφασιστική συγκέντρωση και την ακύρωση της επίσκεψης του Β.Στίγκα στον Ναό του Άγιου Μηνά (φώτο & βίντεο)

Ανακοίνωση για την ακύρωση της επίσκεψης του Β.Στίγκα στον Ναό του Άγιου Μηνά.

Σήμερα Κυριακή 25/02/2024 ξημέρωσε άλλη μια όμορφη και περήφανη μέρα στο ηράκλειο. Ακυρώσαμε την επίσκεψη του αρχηγού του κόμματος “Σπαρτιάτες” (δηλαδή της Χρυσής Αυγής με άλλο όνομα) στο μητροπολιτικό ναό του Αγ. Μηνά στο Ηράκλειο.

Γύρω στις 9:00 το πρωί 70 αντιφασίστες/ριες βρεθήκαμε στον Άγιο Μηνά συγκροτημένα και μαχητικά για να υπενθυμίσουμε σε όλους του ενδιαφερόμενους ,για ακόμη μια φορά, ότι οι φασίστες δεν πρόκειται να βρουν καθόλου χώρο στην πόλη μας .Παραμείναμε στο σημείο όση ώρα ήταν απαραίτητη για να βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του ούτε ο Στίγκας ούτε κανένα άλλο φασιστικό τσογλάνι. Στη συνεχεία πορευτήκαμε στο κέντρο της πόλης όπου και διαλυθήκαμε.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι όπως και σήμερα έτσι και αύριο δεν θα επιτρέψουμε να κυκλοφορήσει ανενόχλητη η μαριονέτα του Κασιδιάρη στο Ηράκλειο και θα βρεθούμε όπου χρειαστεί.
Το νεοναζιστικό μόρφωμα “Σπαρτιάτες” είναι άμεσος συνεχιστής της “Χρυσής Αυγής” και αυτό είναι ξεκάθαρο όσο και αν προσπαθούν να το συγκαλύψουν και να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα.

Ο πρόεδρος του συγκεκριμένου μορφώματος Β. Στίγκας έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα με επισκέψεις σε διάφορους φορείς προσπαθώντας να αναδείξει ένα πιο κοινωνικό προφιλ. Αναλυτικότερα ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί υπηρεσίες όπως η εφορία, η πυροσβεστική αλλά και το εμπορικό επιμελητήριο.
Αιρετοί της τοπική αυτοδιοίκησης όπως ο πρώην Αντιδήμαρχος Φαιστού και αγροτοσυνδικαλιστής, Νίκος Παπουτσάκης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Φαιστού Γ. Αλεξάκης (χρυσαυγίτης που συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση σε αντιφασίστες τον Νοέμβρη του 2012 στον Ζαρό) αλλά και ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης ανακοινώθηκε ότι θα συναντηθούν με τον αρχηγό του ναζιστικού κόμματος. Όσοι δίνουν πολιτικό χώρο στα ναζιστικά απόβλητα να είναι σίγουροι ότι θα λογοδοτήσουν στο αντιφασιστικό κίνημα του Ηρακλείου.

To Ηράκλειο ήταν, είναι και θα παραμείνει μια πόλη επικίνδυνη για τους φασίστες.
Αντιφασίστες/ριες, Αναρχικοί/ες