Ηράκλειο : Παρέμβαση των Φυλών του Πάρκου στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του πάρκου Γεωργιάδη

Ανακοίνωση ΦτΠ

Χθες, Τετάρτη 31-10-18, έγινε παρέμβαση των Φυλών του Πάρκου στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα συζητούσε (και) το θέμα του πάρκου Γεωργιάδη.

Σκοπός της παρέμβασης μας ήταν να καταδειχτεί ότι η ευθύνη για τα γεγονότα της προηγούμενης Τετάρτης (24-10-18), βαραίνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή που απέρριψε το αίτημα μας για προσωρινή αναστολή των εργασιών: οι παρευρισκόμενοι στο πάρκο ζήτησαν επιτόπου από τον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνο Παττακό 10 μέρες περιθώριο για να συνταχθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε αποφασίσει και ανακοινώσει ότι θα καταθέσουμε, απομάκρυνση του συνεργείου του εργολάβου και κυρίως της αστυνομίας, ακριβώς για να αποφευχθούν αυτά που είδαμε να γίνονται.

Ο δήμος επέμεινε στην αδιάλλακτη του στάση και η αστυνομία επιτέθηκε στους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών, αλλά και εκφοβισμό/εξευτελισμό τους κατά την απαράδεκτη, παράτυπη και πολύωρη κράτηση τους στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός κέρδισε επάξια το μαύρο τίτλο του πρώτου δημάρχου στην ιστορία της πόλης ο οποίος χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ως εργαλείο επίλυσης πολιτικής αντιπαράθεσης με πολίτες που υπερασπίζονται το δημόσιο χώρο. Με τη χθεσινή μας παρέμβαση ζητήσαμε από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν θέση, ώστε να μην περάσει απαρατήρητο το γεγονός και να μην παγιωθεί μια τόσο ακραία αυταρχική αντιμετώπιση των κοινωνικών διεκδικήσεων σε τοπικό επίπεδο.

Ακολούθησε πολύωρη ανοιχτή συνέλευση όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα του πώς συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης του πάρκου Γεωργιάδη και διαμορφώσαμε συλλογικά τη μελλοντική μας στάση με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Σε συνέχεια λοιπόν της δέσμευσης μας να υπερασπίσουμε με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες το μοναδικό πραγματικά ελεύθερο χώρο πρασίνου της πόλης, επεξεργαζόμαστε μια πρόταση που απευθύνεται σε θεσμικούς φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και σε όσους και όσες ενδιαφέρονται πραγματικά για το πάρκο.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες και δηλώνουμε ότι τουλάχιστον μέχρι να λάβουμε επίσημες απαντήσεις και να τις επεξεργαστούμε, θα είμαστε επί ποδός ώστε να μην υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό έργο του δήμου.

Φυλές του Πάρκου, 1-11-18

Πηγή : https://www.facebook.com/fyles2parkou/?hc_ref=ART68LKeodihaiZr8RYEsYb3sa0AbRpuSNhvrtjwN0sqZI6yMrqA7j99Df2qnHmE3so&fref=nf&__tn__=kC-R

1 Σχόλιο

    • f on 02/11/2018 at 22:08

    Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στο χώρο μπροστά από το αναψυκτήριο του πάρκου Γεωργιάδη, ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός θα μιλήσει για το έργο στους δημότες και θα απαντήσει στις ερωτήσεις και τις απορίες τους.

    Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας όσους και όσες ενδιαφέρονται για την υπόθεση του πάρκου, να συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο ίδιο σημείο, όπου θα ανακοινώσουμε δημόσια την απόφαση που πήραμε στην τελευταία μας συνέλευση την προηγούμενη Τετάρτη και θα θέσουμε τα ερωτήματα μας στο δήμαρχο.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.