Χανιά : Νέα Κατάληψη κτιρίου επι της οδού Κουρμούλη 1

squat7ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

1,10,100 χώροι ανατρεπτικής σκέψης και δράσης σε κάθε πόλη και χωριό.

Με το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει θολώσει τελείως το κοινωνικοπολιτικό τοπίο, το  μόνο που επιτεύχθηκε ήταν μια προσωρινή συναίνεση για τη συνέχιση της βαρβαρότητας.Εξαθλίωση, φτωχοποίηση, καταστολή συνθέτουν το εξουσιαστικό πλέγμα καθολικού ελέγχου,  επιτήρησης  και εκμηδένισης  της  κάθε μορφής ζωής. Το εξουσιαστικό πλέγμα βασίζει την υπόσταση και τη διαιώνισή του  μέσα από τον πλήρη έλεγχο, την καταπίεση , την εξαθλίωση και  εκμεταλλεύεται κάθε μορφής ζωής.

Βλέποντας τις ζωές μας να ρημάζονται μέρα με τη μέρα σε μια κοινωνία αλλοτριωμένων σχέσεων και ιδιοτέλειας, αρνούμαστε να ενταχθούμε και να ενταφιαστούμε σε αυτό το σύστημα που πατάει επί πτωμάτων για την επιβίωση του. Αποφασίζουμε να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας σωτήρες. Γιατί η ζωη δεν κερδίζεται με ευχές και προσευχές.

Έτσι, στις 18/11, φοιτητές, εργάτες, άνεργοι  αποφασίσαμε και καταλάβαμε το κτίριο στην οδό Κουρμούλη 1 στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Οργανωνόμαστε από τα κάτω χωρίς αρχηγούς, προέδρους και καθοδηγητές, με οριζόντιες αντιιεραρχικές δομές ενάντια στις λογικές της ανάθεσης.

Ενάντια σε κάθε κρατική θέσμιση και δόμηση. Από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα τσιράκια τους, από τις εκλογικές αυταπάτες και τα τοπικά πολιτικά παιχνίδια, μέχρι κάθε λογής ΜΚΟ και τα ΜΜΕ του κοινωνικού αποπροσανατολισμού και αποβλάκωσης.

Ενάντια σε κάθε μορφή βαρβαρότητας και καταπίεσης. Σε όλες τις εκφάνσεις του φασισμού ,του ρατσισμού, του σεξισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού και της  απομόνωσης.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Μπουκάρουμε και δίνουμε ζωή στους απονεκρωμένους χώρους.

Στεγάζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Επαναφέρουμε το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ,την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και χτίζουμε ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.

Μέσα σ ένα πόλο ζυμώσεων, αλληλεπιδράσεων και πολύμορφων δράσεων,ζωντανεύουμε τη γειτονιά και  δημιουργούμε γνήσιες αμοιβαίες σχέσεις για να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες .

ΓΙΑ ΕΝΑ  ΧΩΡΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Κατάληψη Κουρμούλη 1 , Χανιά

πηγή : https://athens.indymedia.org