Ηράκλειο : Παρέμβαση στον σταθμό του RadioMe

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο μέσο: Πουλώντας ένα απολιτίκ/ουδέτερο προφίλ μέσω μιας “αγνής” ανάρτησης των διάφορων συντακτών του, σχολιάζονται καυστικά διάφορα ζητήματα τόσο της τοπίκης όσο και της παγκόσμιας επικαιρότητας. Μια διαδικτυακή και ραδιοφωνική πλατφόρμα βαθιά συντηρητική, που οξύνει τα μικροαστικά αντανακλαστικά των αναγνώστων της κάνοντας αντιπολίτευση απο τα δεξία, στην ήδη δεξιά κυβέρνηση. Εμείς βέβαια αναγνώριζουμε οτι ίσες αποστάσεις δεν υπάρχουν, ο καθένας εκπροσωπεί το στρατόπεδο του σε αυτόν τον κόσμο. Είναι κόκκινη γραμμή όμως το να δίνεις λόγο σε φασισταριά και αυτό το RadioMe το έκανε – για δεύτερη φορά – στις 18/9/2024. Οπώς το αντιφασιστικό κίνημα αυτής της πόλης έχει επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν – σε αυτή την πόλη οι φασίστες και οι υποστηρικτές τους δεν χωράνε. Γι’ αυτό θα στοχοποιούνται και θα τσακίζονται σε κάθε ευκαιρία.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο σκουπίδι ονόματι Γαυγιωτάκης, κάθε άλλο παρά “ανεξάρτητος” δεν είναι, απλώς συμμετέχει σε άλλη μια αποτυχήμενη προσπάθεια των φασιστών να έχουν οργανωμένη παρουσία. Αυτή την φορά ονομάστηκε Σπαρτιάτες και διαλύθηκε όσο γρήγορα δημιουργήθηκε. ‘Εκτοτε ο συγκεκριμένος έχει μηδενική παρουσία στην πόλη και το καλό που του θέλουμε να παραμείνει έτσι. Όμως αυτό δεν παύει να σημαίνει οτι μπαίνοντας στην Βουλή, δεν θα εξυπηρετούσε τον σκοπό για τον οποίο το αστικό κράτος τον ήθελε εξαρχής σε αυτήν. Όσα δεν φτάνουν οι πολιτικές τους και τα τσιράκιας τους οι μπάτσοι, έρχονται να τα καλύψουν οι φασίστες. Έτσι, ούτε ένα χρόνο από την εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού, βγήκε να αναζητήσει ο Γαυγιώτακης τα λεφτά της επιχορήγησης για την “αξιοποίηση” του Ευαγγελισμού, χωρίς βέβαια να λείψουν και τα παράπονα για την απουσία της ΕΛΑΣ από το κυνήγι των αγωνιστών στην πόλη.

Προς αυτόν και όλους τους ομοίους του καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μείνει στην τρύπα του – που ήταν και τόσο καιρό άλλωστε – πριν έχει την ίδια μοίρα με όλους τους προήγουμενους που προσπάθησαν να πλήξουν τον κινηματικό κόσμο, τόσο στο Ηράκλειο όσο και παντού.

Όσο για το RadioMe, το να δώσουν βήμα στους φασίστες δεν μας εξέπληξε. Εξάλλου έρχεται να προστεθεί στην ήδη αντικινηματική στάση που έχει επιλέξει να κρατήσει το συγκεκριμένο μέσο, από την προηγούμενη χρονιά με την εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού, κατακτώντας την πρωτιά στον εμετικό σχολιασμό των συλληφθέντων/ισσων και των ευρήματων της ΕΛΑΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό έχει και την αυτοπεποίθηση να επισφραγίσει την υποστήριξη του στο αντικινηματικό στρατόπεδο, διαμηνύοντας οτι θα δωρίσει 10.000€ για την αξιοποίηση του Ευαγγελισμού.

‘Ετσι, σαν μια πρώτη κίνηση αποφασίσαμε να ρίξουμε μπογίες, τρικάκια και να γράψουμε συνθήματα στα γραφεία του σταθμού.

-Μπάτσοι, Φασίστες, Ρουφίανοι των ΜΜΕ, θα μας βρίσκετε μπροστά σας.

-Πίσω ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι.

-Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1632229/

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.