Λασίθι : 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – 12 Οκτωβρίου – 17:00 – 23:00 – Πλατεία ΕΟΤ Αγίου Νικολάου

Ανακοίνωση: 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου – 12 Οκτωβρίου – 17:00 – 23:00 – Πλατεία ΕΟΤ Αγίου Νικολάου
Ως επιτροπή του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, έχουμε τη μεγάλη χάρα να σας ανακοινώσουμε ότι στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου .
Είμαστε υπερήφαν@ που και φέτος, στον χώρο του ΕΟΤ, θα καταφέρουμε, έστω και για μια μέρα, να ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων που δεν τους δίνεται συχνά το βήμα έκφρασης.
Ο στόχος είναι να περιηγηθούμε μέσα από βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες, αφηγήσεις προσωπικών ιστοριών, εικαστικές δημιουργίες που θα βρίσκονται στον χώρο, χορευτικές ομάδες και μουσική, στα κρυφά σημεία του καθημερινού ρατσισμού. Θα ακουμπήσουμε πολύπλευρα το θέμα του προνομίου ώστε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε πότε η δική μας προνομιούχα θέση μας καθιστά εν δυνάμει ρατσιστές. Ο σκοπός είναι να συνδιαμορφώσουμε βιωματικά την αντίληψη γύρω από το προνόμιο και να στείλουμε όλα μαζί ένα μήνυμα: ότι θα “εκμεταλλευόμαστε” την θέση που μας δίνει το προνόμιο για να αλλάξουμε την πραγματικότητα που το αναπαράγει.
Φέτος, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, εργάζονται πυρετωδώς για τη δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών στη διαδικασία ανάδειξης των διαφόρων μορφών ρατσισμού από τις οποίες υποφέρει η κοινωνία μας.
Έχουμε επίσης την χαρά να υποδεχτούμε τον Κωνσταντίνο Πουλή, δημοσιογράφο από το press project, για την καθιερωμένη πλέον συζήτησή μας. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι έχουμε καλέσει και τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διασώστης προσφύγων, η παρουσία του όμως στο φεστιβάλ θα κριθεί την τελευταία στιγμή, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης στην Μεσόγειο.
Η παρουσία στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ είναι μια πράξη ενδυνάμωσης, μια πράξη αντίστασης, μια πράξη ανθρωπιάς. Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.