Χανιά : Ο λόφος Καστέλι στα χέρια μπάτσων και επενδυτών

Ο λόφος Καστέλι στα χέρια μπάτσων και επενδυτών
Χανιά: Σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου, ξεκίνησαν οι μελέτες της εταιρίας Belvedere ΕΠΕ στην αυλή του λόφου Καστέλι για την μετατροπή του σε ξενοδοχείο. Τη μελέτη έχει αναλάβει η εταιρία Μελετών GEOTEST – Χ ΧΙΩΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ, με έδρα την Αθήνα, όπως έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια. Οι εργαζόμενοι μπήκαν στον λόφο εν κρυπτώ, πολύ πριν το καθορισμένο ωράριο εργασίας με την προστασία μπάτσων που τον έχουν περικυκλώσει και υπό την εποπτεία της υπεύθυνης αρχαιολόγου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, Ευτυχίας Πρωτοπαπαδάκη.
Στις φωτογραφίες φαίνεται πως οι μπάτσοι που βρίσκονται νύχτα μέρα μέσα στα κτήρια και την αυλή, έχουν γράψει με σπρέι στους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου της Rosa Nera: “πασοκ” και “μαμά χάσαμε τη ρόζα”. Επίσης φαίνεται ο ασφαλίτης που σημαδεύει το drone -λίγο πριν το ρίξει- αφού αντιλήφθηκαν πως πετάει από πάνω τους.
Κατάληψη Rosa Nera

Χανιά10/4/24 (πρωί):  Εικόνες ντροπής. Ξεκίνησαν οι εργασίες δειγματοληψίας πριν από μία ώρα, από συνεργείο που μπηκε στην Ρόζα, εν κρυπτώ, πολύ πριν το καθορισμένο ωραριο εργασίας. Υπό την εποπτεία της υποταγμένης αρχαιολογικής υπηρεσίας, με υποστήριξη από την αστυνομία. Τα σημεία των διερευνητικών τομών επιλεγμένα, προφανώς, από το Υπουργείο. Σε σημεία που οι πιθανότητες να αποκαλυφθούν σημαντικά αρχαιολογικά τεκμήρια ειναι ελάχιστες, με στόχο να προχωρήσει η ξενοδοχοποίηση. Η χυδαιότητα δεν θα περάσει. Πλήθος κόσμου , από το τοπικό κινημα, τα σωματεία και τις πρωτοβουλίες της πολης μαζεύεται έξω από την Ρόζα Νέρα. Καλούμε τον κόσμο αμεσα να πλαισιώσει την συγκέντρωση.

Κατάληψη Rosa Nera

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.