→ Άυγουστος 2010 ::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο ).Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

17 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Τα μέτρα για την Πρέβελη στο 26/08/2010 στις 12:04

    Στην άμεση αποκατάσταση του φοινικοδάσους της Πρέβελης θα προχωρήσουν αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αποφασίστηκε στη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρέθυμνο, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, Θανάση Καρούντζου και τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Περιβάλλοντος και των τοπικών αρχών και φορέων.Όπως ανακοινώθηκε η έκταση κηρύσσεται άμεσα αναδασωτέα και απαγορεύεται η βόσκηση, καθώς αρχίζουν τα έργα φύλαξης της πληγείσας περιοχής, και οι μελέτες που θα αναδείξουν τον βέλτιστο τρόπο διαχείρισής της.Τα άμεσα μέτρα που λήφθηκαν είναι:

    H απαγόρευση κάθε είδους δραστηριότητας στην περιοχή για να μπορέσει η φύση να ανακάμψει, άμεση περίφραξη τις επόμενες ημέρες, φύλαξη σε 24ωρη βάση, και ταυτόχρονα να βρεθεί ένα σύστημα άμεσου ψεκασμού και να μπορέσει η βλάστηση να αναγεννηθεί.Παράλληλα από τον Περιφερειάρχη δόθηκε εντολή να λειτουργήσει ξανά το σύστημα πυρανίχνευσης, ενώ όποια παράνομη δραστηριότητα υπάρχει θα πρέπει να απομακρυνθεί.

    http://www.pagritianews.com/1/3/15364.nphtml

    • Ηράκλειο: Σε χώρο αποβλήτων μετατρέπεται το αρδευτικό φράγμα Iνίου στο 22/08/2010 στις 14:42

    Ασυνείδητοι ρίχνουν κρυφά τη νύχτα λύματα στο αρδευτικό φράγμα Iνίου στην ενδοχώρα του Nομού Hρακλείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» που επικαλείται εκπροσώπους της υπηρεσίας δημόσιας υγείας. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται και από μεγάλες διαρροές νερού που παρατηρούνται στο τεχνικό έργο που κατασκευάστηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και ακόμα δεν έχει παραδοθεί επισήμως στον TOEB.

    «Θα πραγματοποιήσουμε άμεσα νέες μετρήσεις εντός και εκτός φράγματος στις διαρροές. Παρόμοια φαινόμενα επιβάρυνσης του νερού από ρίψεις λυμάτων αποχετεύσεων ή αποβλήτων ελαιουργείων συναντούμε και σε άλλες περιοχές. Eφιστούμε την προσοχή των τοπικών φορέων και των αρμόδιων υπηρεσιών δίωξης για την πάταξη τέτοιων φαινομένων», δήλωσε στο «Eθνος» ο επόπτης υγείας της Nομαρχιακής Aυτοδιοίκησης Nίκος Kαμπάνης.

    Oι αγρότες της περιοχής επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, ενώ φοβούνται μήπως υπάρξουν προβλήματα τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τις καλλιέργειές τους. O πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Iνίου του Δήμου Aρκαλοχωρίου, Γιάννης Πετράκης, ζητεί να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.

    Ο αντινομάρχης Hρακλείου Zαχαρίας Σπυριδάκης πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή. «Eίναι εγκληματικό ένα νέο έργο που στοίχισε εκατομμύρια να παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα και τόσα χρόνια να μην έχει παραδοθεί από τον εργολάβο», τόνισε.
    http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1-i%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

    • Μεγάλη οικολογική καταστροφή στην Πρέβελη - Αποτεφρώθηκε το φοινικόδασος στο 22/08/2010 στις 14:17

    Παρελθόν αποτελεί το φοινικόδασος Πρέβελης το οποίο έκανε στάχτη η πύρινη λαίλαπα. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.20 τα ξημερώματα στη θέση Γιαννιού, μεταξύ Πρέβελης και Λευκωγείων στο δήμο Φοίνικα Ρεθύμνου, απείλησε προς στιγμήν και τη Μονή, που την ύστατη στιγμή γλίτωσε, δε συνέβη όμως το ίδιο και με το φοινικόδασος της περιοχής. Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται, ενώ το έργο της κατάσβεσης έχουν αναλάβει αποκλειστικά επίγειες δυνάμεις, καθώς οι ισχυροί άνεμοι κρατούν καθηλωμένα τα εναέρια μέσα.

    Πάνω από 2000 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και γεωργικής έκτασης έχει κάψει μέχρι στιγμής πυρκαγιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Ροδάκινο του δήμου Φοίνικα. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, στις 21.10 το βράδυ.

    Για τρίτη φορά μέσα σε 1.5 μήνα ξέσπασε πυρκαγιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας. Η φωτιά ξέσπασε υπό άγνωστες συνθήκες χθες το βράδυ, ενώ αυτή την ώρα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από της πυροσβεστικές δυνάμεις, έχοντας όμως κάψει ήδη 500 στρέμματα δασικής έκτασης.

    Σε ύφεση βρίσκεται πυρκαγιά στα Ακούμια στο Ρέθυμνο, έχοντας κάψει 160 στρέμματα, ενώ υπό πλήρη έλεγχο έχουν θέσει ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις φωτιά στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, που έχει αποτεφρώσει έκταση 30 στρεμμάτων.

    Εν τω μεταξύ μάχη με τις φλόγες, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δίνουν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στην Κάρυστο, η οποία από τις 03:30 τα ξημερώματα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δυνατοί άνεμοι, έως και 10 μποφόρ, καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή εναέριων μέσων στην προσπάθεια κατάσβεσής της. Τρεις κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στο χωριό Αετός, όπου από το πρωί έχει μετατοπιστεί το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς.

    http://cretalive.gr/new/5220/crete/Megali_oikologiki_katastrofi_stin_Prebeli_-_Apotefrothike_to_foinikodasos_-_Tesseris_esties_fotias_stin_Kriti

    • Παύση των διώξεων για τους εμπρηστές της συναγωγής στα Χανιά στο 14/08/2010 στις 14:57

    Παύση των διώξεων ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ

    Την παύση προσωρινά της ποινικής δίωξης, που είχε ασκηθεί σε βάρος 5 ατόμων (δύο Βρετανών, δύο Αμερικανών και ενός Έλληνα), οι οποίοι κατηγορούνταν για τους εμπρησμούς της εβραϊκής συναγωγής Ετς Χαγίμ, που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Ιανουάριο, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων. Παράλληλα, διέταξε την απόλυση του 33χρονου Βρετανού που κρατούνταν προφυλακισμένος καθώς και την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στους άλλους 3 συλληφθέντες.
    Ειδικότερα, στο βούλευμα (364/2010) που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στις 6 Αυγούστου – και ύστερα από σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα την οποία ανέπτυξε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 29 Ιουλίου – αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι “…Από το σύνολο των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν με την κύρια ανάκριση και συγκεκριμένα από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων, την απολογία των κατηγορουμένων και τα έγγραφα της δικογραφίας, σύμφωνα και με όσα εκτίθενται στην ως άνω εισαγγελική πρόταση, στις ορθές και νόμιμες σκέψεις της οποίας και το Συμβούλιο αναφέρεται προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων… κρίνει ότι προέκυψαν ορισμένες ασθενείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος των ανωτέρω κατηγορουμένων, τόσο για το κακούργημα του εμπρησμού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση όσο και για το συναφές πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας, ωστόσο οι ενδείξεις αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές και επαρκείς κατά την έννοια του άρθρου 313 του ΚΠΔ ώστε να δικαιολογήσουν την παραπομπή τους στο ακροατήριο. Περαιτέρω όμως, δεν αποκλείεται η δυνατότητα να ενισχυθούν στο μέλλον οι ενδείξεις αυτές με νέα στοιχεία, ώστε να μετατραπούν σε σοβαρές και επαρκείς που να δικαιολογούν και να επιβάλουν την παραπομπή τους”.
    Κατόπιν αυτών το Συμβούλιο αποφάσισε να παύσει προσωρινά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, για τις πράξεις του εμπρησμού με πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και της σύστασης συμμορίας, που φέρονται ότι τέλεσαν στα Χανιά στις 5 και 16 Ιανουαρίου. Επίσης, διατάσσει την απόλυση του Βρετανού κατηγορουμένου, που είχε προφυλακιστεί και τέλος διατάσσει την κατάργηση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους, που είχαν επιβληθεί στον 24χρονο Έλληνα, τον 23χρονο Βρετανό και τον 26χρονο Αμερικανό καθώς και της εγγυοδοσίας στους δύο τελευταίους.
    Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ
    Στο μεταξύ, μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου Βρετανού ο οποίος είχε προφυλακιστεί, Τάσος Κακατσάκης, δήλωσε, ότι έπειτα από αυτήν την εξέλιξη ο πελάτης του αισθάνεται δικαιωμένος: “Βγήκε ένα βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο εξέτασε το αν θα παραμείνει επιπλέον 6 μήνες προφυλακισμένος ο πελάτης μου και – ύστερα από σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα και ανάλογη εισήγηση του Πλημμελειοδίκη – αποφασίστηκε να παύσει προσωρινά την ποινική δίωξη και κατά των 5 εμπλεκομένων. Ο Εισαγγελέας και οι δικαστές έκριναν, ότι οι όποιες ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων είναι εξαιρετικά ασθενείς”.
    Ο κ. Κακατσάκης σημείωσε ότι η ομολογία του Έλληνα, η οποία ενέπλεκε και τους υπολοίπους, ήταν πολύ αντιφατική και χαρακτήρισε το βούλευμα “πολύ αναλυτικό και πολύ εμπεριστατωμένο νομικά”.
    “Ο πελάτης μου – με τον οποίο συναντήθηκα πριν από λίγες ημέρες – αισθάνεται δικαιωμένος αυτή τη στιγμή, αφού ευθείς εξαρχής είχε την ίδια στάση. Θεωρεί ότι η προφυλάκισή του ήταν αποτέλεσμα μιας κοινωνικής και πολιτικής πίεσης, αφού ήταν ένα εύκολο θύμα ως αλλοδαπός, χωρίς ιδιαίτερες κοινωνικές σχέσεις, οικονομικές δυνατότητες κ.λπ.”, ανέφερε ο κ. Κακατσάκης.
    Δημ. Μαρ.
    http://www.haniotika-nea.gr/index.php?artid=50653

    • Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χανίων και ΕΛ.ΑΣ πάνε πακέτο στο 12/08/2010 στις 08:19

    ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χανίων και ΕΛ.ΑΣ πάνε πακέτο !Σαν δεν ντρέπονται οι φιλόμπατσοι….!

    ” Ικανοποίηση για τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.
    Το πρώτο από τα αιτήματα που κατέθεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ικανοποιείται με την έκδοση διαταγής της ΕΛ.ΑΣ. προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, αναφορικά με τα θέματα των ζώων.
    Με αφορμή την έκδοση της διαταγής, ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χανίων σε ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος κα. Νατάσα Μπομπολάκη, επισημαίνει ότι “καλό είναι να την έχουμε πάντα μαζί μας, για την περίπτωση που αντιμετωπίζουμε αδιαφορία ή δυστροπία στα αστυνομικά τμήματα της χώρας”.

    http://www.pagritianews.com/1/3/15075.nphtml

    • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΑΝ ΑΛΜΠΑΪΡΑΚ στο 09/08/2010 στις 15:55

    ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΑΝ ΑΛΜΠΑΪΡΑΚ

    ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΔΟΣΙΑΣ

    Η Τουρκάν Αλμπαϊράκ είναι 46 χρονών εργαζόμενη γυναίκα που στις 10 Ιουλίου 2010 απολύθηκε από το Κρατικό Νοσοκομείο Πασαμπάχτσε στην Κωνσταντινούπολη όπου εργαζόταν με σύμβαση. Απολύσανε την αγωνιζόμενη καθαρίστρια Τ. Αλμπαϊράκ που δεν δέχθηκε να υπογράψει τη σύμβαση “σύγχρονης δουλείας”. Απολύσανε τη Τ. Αλμαϊράκ γιατί τη θεωρούσαν «επικίνδυνη» επειδή ανέπτυξε συνδικαλιστική και πολιτική δράση ενάντια στους εξαναγκασμούς και τις απειλές τους.

    Από τις 10 Ιουλίου μέχρι και σήμερα, η Τ. Αλμπαϊράκ αντιστέκεται ενάντια στη τρομοκρατία και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας και της διοίκησης του νοσοκομείου. Παρά τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχθηκε και δέχεται, συνεχίζει να παραμένει στη είσοδο του νοσοκομείου στο κιόσκι που έχτισε. Γύρω από το κιόσκι έχουν αναρτηθεί πάνω που γράφουν «Είμαστε εργαζόμενοι, Έχουμε το δίκιο εμείς και θα νικήσουμε!» «Αγωνίζομαι για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια μου».

    Σας καλούμε να εκφράσετε τη συμπαράστασή σας στο πρόσωπο της Τ. Αλμπαϊράκ που είναι θύμα της τρομοκρατίας της αντιλαϊκής πολιτικής. Σας καλούμε να στείλετε φαξ σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ιδιωτικής εταιρίας και του νοσοκομείου αλλά και στο κυβερνητικό συνδικάτο που βρέθηκε στο πλευρό της εργοδοσίας και δεν υπεράσπισε τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

    Το κείμενο διαμαρτυρίας:

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΟΙ ΜΕ ΤΗΝ TURKAN ALBAYRAK

    ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

    Ενημερωθήκαμε για την αντίσταση της εργαζόμενης αγωνιστρίας Τουρκάν Αλμαϊράκ που δίνει ένα δίκαιο αγώνα κατά της απόλυσης της από το κρατικό νοσοκομείο Πασάμπαχτσε. Είναι φανερό ότι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης αυτής είναι η συνδικαλιστική πολιτική δράσης της και η ανυπακοή της ενάντια στους εξαναγκασμούς της εργοδοσίας και της διοίκησης του νοσοκομείου. Ενώνουμε τη φωνή μας με την Τουρκάν Αλμπαϊράκ και όσους συμπαραστέκονται. Καταγγείλουμε τη πολιτική των απολύσεων και χτυπημάτων στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων όπου και αν γίνονται. Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για να υπερασπίσουν την αξιοπρέπεια τους και το δικαίωμα στην δουλεία και τη ζωή. Καλούμε την διοίκηση της εταιρίας Piramit LTD. STI. και του νοσοκομείου να δεχθούν το αίτημα της Τ. Αλμαϊράκ και για να γυρίσει στη δουλειά της.

    • Η αντιτρομοκρατικη στην κρητη στο 06/08/2010 στις 21:49

    Σήμερα σε τοπικο ραδιοφωνικο σταθμο του Ηρακλειου ακουστηκε η ειδηση οτι κατεβαινει η αντιτρομοκρατικη στην κρήτη και συγκερκιμενα στην γαυδο για να ψαξει για υποπτα ατιομα που εχουν σχεση με σεχτα επαναστατικο αγωνα και δηλωναν οτι το πεσιμο στην πρεβελη ήταν ξεκαθαρα για ατομα του αναρχικού χώρου που πιθανον να συνδεονται με τρομοκρατια και εφερναν σαν παραδειγμα τις διακοπες του κουφοντινα στην γαυδο!!!ε

    • Ρέθυμνο: Ο ασφαλίτης στην κεντρική πλατεία ερχεται στο 06/08/2010 στις 21:20

    Το ότι η τοποθέτηση καντίνας στην κεντρικότερη πλατεία του Ρεθύμνου (οπου αραζει πλήθος κοσμου και αρκετός εναλλακτικός που δεν γουσταρει να πληρώνει ΄κερατιατικά για να αλλάξει δυο κουβέντες με γνωστους), εξυπερετουσες αλλους σκοπούς το φανταζόμασταν.

    Χτες λοιπόν ο δημος σε αγαστη συνεργασία με την ασφάλεια ρεθύμνου,τροποποίησε την κανονιστική διάταξη της πλατείας ωστε να επιτρέπονται τραπεζοκαθίσματα, και πρακτικά να μπορεί να εγκατασταθεί η νεα καντίνα.

    Το φοβερό όμως είναι ότι ο ιδιος ο δημαρχος χτες σε συναντιση με τους εκπροσώπους του σωματείου εστίασης που φοβούνται μη και χασουν κανα πελατη από τη νεα καντινα, ομολόγησε απροκαλυπτα το σκοπό του χαφιε που θα έχει η λειτουργία καντίνας, λεγοντας το ανεπανάληπτο: Αν δε θέλετε να λειτουργήσει καντίνα να προσλάβετε με δικά σας εξοδα ενα securiτα για τη νεα πλατεια και δεν θα την λειτουργήσουμε….(κατά λέξη “εάν το σωματείο μπορέσει να εξασφαλίσει έναν ιδιωτικό άντρα ασφαλείας (security) κατά τη διάρκεια της νύχτας για την πλατεία, τότε ο δήμος Ρεθύμνου θα μπορούσε να ξανασκεφτεί το θέμα της λειτουργίας της καντίνας…”)

    Για να μην μας μένουν και ενδιασμοί για το ποιόν….

    • Αποκλεισμός του λιμανιού στη Γαύδο στο 06/08/2010 στις 21:19

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΥΔΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ, ΝΕΡΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ :”ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΑΥΔΙΩΤΩΝ “”ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΔΙΧΩΣ ΠΛΟΙΑ “”ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ

    • Του έσπασε το αυτοκίνητο επειδή πάρκαρε μπροστά στο σπίτι του! στο 05/08/2010 στις 22:31

    Του έσπασε το αυτοκίνητο επειδή πάρκαρε μπροστά στο σπίτι του!Θύμα ο πρώην διευθυντής κρατικής υπηρεσίας του Ηρακλείου !!!
    Απρόβλεπτες διαστάσεις πήρε το αντικανονικό αλλά ολιγόλεπτο παρκάρισμα ενός γνωστού Ηρακλειώτη, πρώην ανώτερου στελέχους νευραλγικής δημόσιας υπηρεσίας. Επιστρέφοντας από τα ψώνια στο κρεοπωλείο, ήρθε αντιμέτωπος με έναν…αφηνιασμένο άνδρα, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ τον απειλούσε ότι θα τον κάψει ζωντανό, ρίχνοντας μπουνιές στο παράνομα παρκαρισμένο όχημα. Ο άνθρωπος πραγματικά τρομοκρατήθηκε και προσπάθησε να φύγει από ‘κει το συντομότερο δυνατόν. Όταν πλέον έφθασε στο σπίτι του ανακάλυψε ότι το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο του είχε γίνει …καλοκαιρινό.

    Η υπόθεση έφθασε χθες στα δικαστήρια αφού τόσο ο παθών όσο και η σύζυγος του, η οποία είναι συνιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, υπέβαλαν δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, Αντώνη Επιτροπάκη, μήνυση σε βάρος του «θερμόαιμου» Ηρακλειώτη για απειλή, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

    Το περιστατικό σημειώθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο της Θερίσου. Εκεί βρίσκεται το κρεοπωλείο απ’ όπου ψωνίζει ο παθών. Επειδή δεν βρήκε να παρκάρει, στάθμευσε αντικανονικά το όχημα του μπροστά από μία οικία. Μάλιστα, όπως παραδέχεται στη μήνυση που κατέθεσε χθες, ο ένας τροχός του αυτοκινήτου ανέβηκε στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο του σπιτιού.

    «Η στάση μου ήταν αντικανονική, ήταν όμως εντελώς προσωρινή αφού δεν θα υπερέβαινε τα 3-5 λεπτά προκειμένου να επισκεφθώ παρακείμενο κρεοπωλείο σε απόσταση περίπου δεκαπέντε μέτρων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ως πελάτης του μαγαζιού, είχε φροντίσει να κάνει εγκαίρως την παραγγελία του και έτσι θα πήγαινε να πάρει το κρέας που είχε ψωνίσει.

    Όπως υποστηρίζει, με την περιοχή δεν έχει σχέση και ούτε γνώριζε ποιος διέμενε στο σπίτι μπροστά από το οποίο είχε παρκάρει. Επιστρέφοντας προς το αυτοκίνητο του, αντιμετώπισε μία πρωτοφανή συμπεριφορά. «Όταν με είδε, οργισμένος και σε έξαλλη κατάσταση, απρόσμενο και εντελώς αδικαιολόγητο για το μικρό παράπτωμά μου, με εξύβρισε και με απείλησε με τις φράσεις: «Πάρε το αυτοκίνητο να φύγεις, γιατί θα σε κάψω και σένα και αυτό και την οικογένεια σου, θα σε βρω όπου και αν πας, δε μου γλιτώνεις», και πολλές άλλες παρόμοιες απειλές και εκφράσεις που δεν θυμάμαι. Ταυτόχρονα έδωσε δύο μπουνιές μπροστά μου στο αυτοκίνητο, μία στον ουρανό και μία στο φτερό».

    Το πρώην στέλεχος του Δημοσίου, πανικοβλήθηκε. Όπως εξηγεί, αρχικώς πίστεψε ότι η επίθεση και οι απειλές που δέχτηκε από τον άγνωστο άνδρα, είχαν να κάνουν με την υπηρεσιακή του ιδιότητα. «Επειδή ακριβώς δεν ήθελα να γίνει κάποιο επεισόδιο καθώς μάλιστα έφερα όπλο νομίμως με άδεια κατοχής και οπλοφορίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, αμέσως πήρα το αυτοκίνητο μου και απομακρύνθηκα», λέει.

    Όταν πλέον πήγε στο σπίτι, υπέστη και δεύτερο σοκ. Ο άνθρωπος δεν πίστευε στα μάτια του, αντικρίζοντας τη δεξιά πλευρά του αυτοκίνητου του, την οποία δεν είχε δει νωρίτερα. Το αυτοκίνητο είχε υποστεί εκτεταμένες χαραγές, βαθουλώματα, ενώ ο καθρέφτης ήταν σπασμένος από τη βάση του, με το συνολικό ύψος των ζημιών να ανέρχεται στις 3000 ευρώ. Αυτό ήταν και η αιτία που αποφάσισε τελικώς να κινηθεί εναντίον του, αφού μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος φθάνει σε σημείο αμόκ για μία μικρή παράβαση. Όπως τονίζει, δεν στάθμευσε το αυτοκίνητο του για ώρα αλλά ούτε και τον αναζήτησε κάποιος για το απομακρύνει. Εντούτοις έγινε το κακό. «Ευτυχώς που ο πελάτης μου διατήρησε την ψυχραιμία του και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς κρατούσε πάνω του υπηρεσιακό όπλο και δεν γνώριζε για ποιο λόγο είχε δεχθεί την επίθεση» ανέφερε ο δικηγόρος του.

    http://www.patris.gr/articles/184643?PHPSESSID=fjaf125ito7okedrucc6vfh523

    • ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕΧΤΑ στο 05/08/2010 στις 22:28

    «Οι έρευνες θα τραβήξουν σε βάθος. Είναι μια υπόθεση ιδιαίτερα σοβαρή και προσπαθούμε να βρούμε την άκρη του νήματος.
    Αυτή την ώρα δεν υπάρχει τίποτα το νεότερο που να κατευθύνει τις έρευνες προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση» με αυτά τα λόγια υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περιγράφει τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.
    Δύο και πλέον εβδομάδες από την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, οι αστυνομικοί μόνο σενάρια και θεωρίες μπορούν να κάνουν για το τι ακριβώς συνέβη έξω από το σπίτι της οδού Δαιδάλου στην Ηλιούπολη.
    Οι έρευνες επεκτείνονται στην περιοχή της Κρήτης για το θέμα του οπλισμού της οργάνωσης, της κεντρικής Ελλάδος όπου πιθανότατα κατέφυγαν κάποια μέλη του σύγχρονου αντάρτικου πόλης αλλά και στη Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο να υπάρχει και εκεί μια υποομάδα της Σέχτας.
    «Πιο πολύ μας ενδιαφέρει να μην υπάρξει νέο χτύπημα της οργάνωσης παρά να έχουμε άμεσα αποτελέσματα στο κυνήγι των δραστών» τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με εμπειρία σε θέματα τρομοκρατίας και συνεχίζει «Όμως και σε αυτό το σημείο τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας είναι ελάχιστα».
    Παράλληλα, τα ευρήματα της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και παλιές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ αντιεξουσιαστών και ποινικών, δεν έχουν αποφέρει ιδιαίτερα χρήσιμα στοιχεία στις έρευνες ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει κατάθεση η χήρα του Σωκράτη Γκιόλια.
    Την ίδια ώρα, η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τα όπλα που φαίνονται στη φωτογραφία που έστειλε η «Σέχτα Επαναστατών» δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση οι αντιτρομοκρατική να έχει τεκμηριωμένη άποψη για το εάν τα όπλα που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αληθινά ή ψεύτικα, ποια είναι η προέλευση τους και αν έχουν σχέση με άλλα που χρησιμοποιήθηκαν σε χτυπήματα μελών ενόπλων ομάδων.

    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=76637

    • Συλλήψεις στην παραλία Πρέβελη (Κρήτη) - αναζητούσαν άτομα του α/α χώρου στο 04/08/2010 στις 16:13

    Είκοσι δυο (22) άτομα συνελήφθησαν χθες στις 7 το πρωί, από άνδρες των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του ΤΑΕ Ρεθύμνου στην παραλία της Λίμνης Πρέβελη. Αναζητούσαν άτομα απο τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Την έπεσαν χθες τα χημερώματα στη Πρέβελη και συνέλαβαν 22 άτομα. Η επίσημη ανακοίνωση είναι για παράνομη κατασκήνωση (οι 18) και ντράγκς (οι 4). Λέγεται όμως πως η επιχείρηση σκούπα έγινε γιατί κατόπιν “ανωθεν εντολής” αναζητούσαν άτομα απο τον αναρχικό και τον αντιεξουσιαστικό χώρο!

    Αυτό αναφέρει σήμερα η τοπική εφημερίδα “Ρεθεμνιώτικα Νέα” ως και-καλά-ανεπιβεβαίωτη πληροφορία.

    το άρθρο :
    http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=13364&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39

    ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 22 ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ
    Επιχείρηση «σκούπα» στη λίμνη Πρέβελη
    Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 – Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

    Είκοσι δυο άτομα συνελήφθησαν χθες στις 7 το πρωί, από άνδρες των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του ΤΑΕ Ρεθύμνου στην παραλία της Λίμνης Πρέβελη του δήμου Φοίνικα. Η επιχείρηση σκούπα φαίνεται να έγινε ύστερα από σωρεία καταγγελιών που είχαν φτάσει τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και τις αυτοδιοικητικές, για ρύπανση της προστατευόμενης από το πρόγραμμα «Natura» περιοχής συνέπεια της ελεύθερης κατασκήνωσης δεκάδων ατόμων στη μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία, για χρήση ναρκωτικών αλλά και λειτουργία καταστημάτων στην περιοχή (καντίνες) χωρίς άδεια. Τα 22 άτομα που συνελήφθησαν, είναι ηλικίας από 20 έως 58 ετών και η κατηγορία για τη σύλληψη τους αφορά παράβαση της τουριστικής νομοθεσίας. Τέσσερις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης καθώς και ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατασκηνωτές καθώς «έζωσαν» την παραλία τις πολύ πρωινές ώρες και ενώ εκείνοι κοιμόνταν στις σκηνές τους. Παρά τις διαμαρτυρίες τους, οι ένστολοι τονίζοντας τους ότι η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται στην περιοχή και οι παραβάτες διώκονται ποινικά, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας αφού τους έγινε σωματική έρευνα αλλά και έρευνα στις σκηνές τους.

    Τελικά, με εντολή του εισαγγελέα, αφού αποδόθηκαν κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 18 συλληφθέντες και κρατήθηκαν οι τέσσερις που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

    Η ελεύθερη κατασκήνωση ατόμων στην περιοχή, είναι σύνηθες φαινόμενο όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο το Κουρταλιώτικο Φαράγγι και η Λίμνη Πρέβελη, που να σημειωθεί ότι είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρήτης, έχουν καταστεί αυθαίρετα τόπος συγκέντρωσης δεκάδων επισκεπτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που στήνουν σκηνές για τις καλοκαιρινές τους διακοπές κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ, να προκαλείται ρύπανση στον περιβάλλοντα χώρο.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σημεία της παραλίας που έχουν «καταληφθεί» από τους κατασκηνωτές, εμφανίζουν τριτοκοσμική εικόνα. Σκουπίδια πεταμένα όπου δη, φωτιές για ψήσιμο αλλά και αφόδευση των κατασκηνωτών, αναφέρθηκαν στις καταγγελίες συνεπεία των οποίων φέρεται να έγινε η αστυνομική επιχείρηση.

    Τα παραπάνω είναι η μία και επίσημη πλευρά σε σχέση με τις συλλήψεις ενώ υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος που δημοσιεύουμε με επιφύλαξη καθώς διαψεύδεται από τις αστυνομικές αρχές. Ότι δηλαδή η χθεσινή επιχείρηση έγινε κατόπιν άνωθεν εντολής προκειμένου να διερευνηθεί από τις τοπικές αρχές αν στην παραλία της Λίμνης Πρέβελη έχουν καταφύγει για διακοπές άτομα του αναρχικού ή του αντιεξουσιαστικού χώρου.

    • Για το καραβανι κατασκηνωσης στο Κεδροδασος Χανίων στο 03/08/2010 στις 08:15

    Στις 16 Ιουλίου πληροφορηθήκαμε ότι το Κενό Δίκτυο σχεδιάζει την διοργάνωση ελεύθερου κάμπινγκ τον Αύγουστο στην περιοχή του Αλυκού στη Νάξο, μια από τις νοτιοδυτικές παραλίες του νησιού όπου το κεδροδάσος δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί κάτω από την ισοπεδωτική λαίλαπα της «ανάπτυξης».

    «ΤΟ ΠΑΡΤΥ» ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΗΤΕΡ ΣΕΛΛΕΡΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

    Στις 16 Ιουλίου πληροφορηθήκαμε ότι το Κενό Δίκτυο σχεδιάζει την διοργάνωση ελεύθερου κάμπινγκ τον Αύγουστο στην περιοχή του Αλυκού στη Νάξο, μια από τις νοτιοδυτικές παραλίες του νησιού όπου το κεδροδάσος δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί κάτω από την ισοπεδωτική λαίλαπα της «ανάπτυξης».

    Δεν αρκεί, όμως, στο Κενό Δίκτυο η διαφήμιση με δημοσιεύματα στην Ελευθεροτυπία, στο διαδίκτυο και με χιλιάδες αφίσες και φλάιερς στο κέντρο της Αθήνας ενός μαζικού κάμπινγκ. Επιπλέον ανακοίνωναν ότι θα διοργανώσουν ολοήμερο πάρτυ στην περιοχή με τη χρήση ηλεκτρογεννητριών και sound systems, ηχείων και θορύβου που σαφώς είναι μια συνθήκη όχλησης για την περιοχή, και όλα αυτά στο όνομα της επαφής με την φύση και της προώθησης του ελεύθερου κάμπινγκ, ιδίως, όπως ισχυρίζονται, σε συνθήκες κρίσης.

    Έχει μεγάλη σημασία ότι πριν τις 16 Ιουλίου δεν φρόντισαν να έρθουν σε επαφή με καμιά συλλογικότητα της Νάξου, πριν σχεδιάσουν το πάρτυ τους ούτε πριν το διαφημίσουν στα έντυπα και ηλεκτρονικά μμε (π.χ. στο TVXS, την ιστοσελίδα του Κούλογλου) ενώ μας ζήτησαν να κάνουμε τους χαμάληδες στη μεταφορά των μηχανημάτων που τους χρειάζονται για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

    Οι αποφάσεις –τουλάχιστον όσον αφορά τη Νάξο- πάρθηκαν στην Αθήνα, η διαφήμιση έγινε στην Αθήνα αλλά επειδή το Κενό Δίκτυο είναι μεγαλόψυχο, καλεί και τους ιθαγενείς να μιλήσουν και για τα θεματάκια τους! Άλλωστε έτσι θα προσθέσουμε και το απαραίτητο couleur locale στην «τέλεια γιορτή» που ετοιμάζουν.

    Σαν αλεξιπτωτιστές που την επόμενη της γιορτής τους θα εγκαταλείψουν τον τόπο που τους φιλοξένησε, αδιαφορούν για την διεισδυτικότητα της κίνησής τους στην τοπική κοινωνία. Και δυστυχώς η αποσπασματικότητα της δράσης τους και η παντελής έλλειψη σύνδεσης με την τοπική κοινωνία υπονομεύει παρά προωθεί την υπόθεση της ελεύθερης κατασκήνωσης.

    Ακόμα, τολμούν να ισχυρίζονται ότι επιχείρησαν να συνδιαμορφώσουν την δράση τους με τοπικές συλλογικότητες ενώ οι αποφάσεις ήταν ήδη ειλημμένες, ενώ είχαν ήδη προαποφασίσει και ανακοινώσει με αφίσες και φλάιερς το εγχείρημά τους. Περίεργη αντίληψη για τη συνδιαμόρφωση έχουν οι του Κενού Δικτύου που μοιάζει κάπως με μεξικάνικο καπέλο.

    Για όποιον έχει αμφιβολία για τα λεγόμενά μας υπάρχει η ηλεκτρονική αλληλογραφία μας που πιστοποιεί του λόγου το αληθές.

    Επιπλέον, από την αλληλογραφία αυτή έγινε φανερό ότι οι οργανωτές του κάμπινγκ δεν γνωρίζουν καν την περιοχή. Ο συγκεκριμένος τόπος, όπως και το σύνολο του νησιού, με ιδιαίτερη όμως ένταση στην ακτογραμμή, εδώ και δεκαετίες στενάζει κάτω από την πίεση της άγριας τουριστικής ανάπτυξης.

    Οι αλλαγές χρήσης της γης, η οικιστική πίεση, κυρίως μέσα από την εξάπλωση της παραθεριστικής κατοικίας και των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και η απαίτηση για δημιουργία υποδομών ( διεθνές αεροδρόμιο, μεγάλο λιμάνι, περιφερειακός δρόμος) διαμορφώνουν ασφυκτικές συνθήκες τόσο για το εύθραυστο νησιωτικό περιβάλλον όσο και για τον κατατρεγμένο αγροτικό τομέα.

    Οι συνθήκες κρίσης και η συνακόλουθη πτωτική τάση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν την γύμνια της τουριστικής μονοκαλλιέργειας ως βασική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας που θα αλλάξει άρδην την ταξική και κοινωνική ισορροπία προς το χειρότερο για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στο νησί.

    Παράλληλα, οι θιασώτες της ανάπτυξης (και ανάμεσά τους και οι επιχειρηματικοί κολοσσοί που απεργάζονται πώς θα ισοπεδώσουν τις βουνοκορφές με την εγκατάσταση γιγαντιαίων αιολικών βιομηχανικών ζωνών) συνεχίζουν να επιτίθενται με όλα τα μέσα σε όσους και όσες αντιστέκονται στους σχεδιασμούς τους: Τρομοκρατία, συκοφαντία, απειλές, εκβιασμοί. Ειδικά μετά την ματαίωση της δημιουργίας μεγάλου λιμανιού στη Χώρα το 2007, έχουν επιδοθεί σε λυσσαλέο πόλεμο που αγγίζει τα όρια της παράκρουσης.

    Αυτά το Κενό Δίκτυο ούτε τα γνωρίζει, ούτε το ενδιαφέρουν αλλά ούτε και το αφορούν αφού ο στόχος του είναι εντελώς άσχετος με όλα αυτά. Το Κενό Δίκτυο απλώς θέλει να καλέσει ανθρώπους να περάσουν καλά εκεί όπου κάποιοι άλλοι αγωνίζονται για να διατηρήσει ο τόπος κάποια χαρακτηριστικά που αλλιώς θα είχαν ισοπεδωθεί από την ανάπτυξη.

    Επίσης, δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα επιδιώξουν επαφή με την αυτοδιοικητική αρχή για να την πείσουν να προωθήσει το ελεύθερο κάμπινγκ και να δημιουργήσει υποδομές που θα το υποστηρίζουν. Τώρα ποια σχέση έχει η απεύθυνση στις δημοτικές αρχές με λογικές αυτοοργάνωσης, μόνο οι εμπνευστές του σχεδίου μπορούν να μας το πουν. Εξάλλου, το Κ.Δ. θα επιδιώξει συνάντηση με τον δήμαρχο που έχει δηλώσει δημόσια επανειλημμένως την εποχή που διακυβευόταν η κατασκευή νέου μεγάλου λιμανιού και κάποιοι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας: «Να δώσουμε το μήνυμα στους λίγους που αντιδρούν ότι αν δεν τους αρέσει αυτός ο τρόπος ανάπτυξης, αυτές οι επιλογές μας, υπάρχει και η μεταδημότευση…. Υπάρχουν δίπλα νησιά τα οποία είναι «άγονα», ανεκμετάλλευτα, ας πάνε να ζήσουν εκεί με τον τρόπο που θέλουν εκείνοι».

    Για την παρούσα επαπειλουμένη εισβολή, προτεραιότητά μας είναι να γίνει σεβαστή η περιοχή και να μην παραβιαστεί από τις αποικιοκρατικές λογικές που επικαλούνται, ψευδεπίγραφα και για ίδιον όφελος, την προστασία και τον σεβασμό στη φύση.

    Παρακάτω παραθέτουμε μερικά στοιχεία για το Αλυκό που όπως φαίνεται οι μετέχοντες στο Κ.Δ, όχι μόνο τα αγνοούν αλλά μάλλον δεν τους ενδιαφέρουν:

    “Η χερσόνησος του Αλυκού, με το όμορφο κεδροδάσος και τις αμμουδερές παραλίες που το αγκαλιάζουν περιμετρικά, αποτελεί μια φυσική πύλη της Νάξου στο Νότιο Αιγαίο, ενώ στο βορειοανατολικό σημείο του ορίζοντα διακρίνεται ο ορεινός όγκος της Νάξου, με την οροσειρά του Ζα να δεσπόζει.

    Στην εποχή της ανάπτυξης είναι λογικό μια τέτοια περιοχή ν’ αποτελεί μήλο της έριδας για πολλαπλά συμφέροντα ιδιωτών κι εταιρειών. Επί δεκαετίες, πολλοί αναγορεύονταν σε αυτόκλητους ιδιοκτήτες του Αλυκού και μεταπωλούσαν εκτάσεις με πλασματικούς τίτλους ιδιοκτησίας.

    Η πιο κραυγαλέα επέμβαση στο δασύλλιο έγινε το 1968-69 με τις ευλογίες της Χούντας, όταν Βέλγοι επενδυτές κατασκεύασαν το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα που βλέπει κανείς στο μεσαίο ακρωτήρι της περιοχής (άλλωστε οι καταπατητές που πούλησαν τα μερίδιά τους στους Βέλγους ήταν δικά της «παιδιά»). Τα χτίσματα αυτά, ερειπωμένα, κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής.

    Μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη, όπου δεκάδες κερδοσκόποι διεκδικούσαν τη νομιμοποίησή τους, το Εφετείο Αιγαίου χαρακτήρισε το 2004 το Αλυκό σαν δημόσια δασική έκταση. Εάν η μέχρι πρότινος δικαστική εκκρεμότητα εμπόδισε την καταστροφή της περιοχής ως τώρα, αυτή η απόφαση δεν αποτελεί λόγο για εφησυχασμό. Τουναντίον, ουκ ολίγες φορές το Δημόσιο, με τη σύμπραξη και διάφορων ευαγών οργανισμών όπως η εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, έχει εκποιήσει δημόσιες εκτάσεις εξαιρετικής ομορφιάς ενοικιάζοντάς τις σε ιδιώτες με μακροχρόνια συμβόλαια (30 χρόνων π.χ.) προς τουριστική ανάπτυξη και «αξιοποίηση», με λίγα λόγια τις έχει οδηγήσει στην καταστροφή.

    Αλλά και διάφορες φαεινές ιδέες που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για τη χάραξη μονοπατιών μέσα στο δασάκι, για τον ηλεκτροφωτισμό του, για την τοποθέτηση πάγκων και καθισμάτων, δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές. Αντίθετα, πιστοποιούν ότι χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή εγρήγορση ώστε αυτό το μοναδικό σημείο στο Αιγαίο να παραμείνει αλώβητο από οποιαδήποτε παρέμβαση.

    Πρέπει επιτέλους να γίνει συνείδηση ότι η φύση δεν είναι χρήσιμη μόνο στο βαθμό που μπορεί να εμπορευματοποιηθεί και να συμβάλλει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην κερδοφορία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επίσης, ας ξεκαθαρίσουμε εντέλει ότι προστασία της φύσης δε σημαίνει τη μεταμόρφωσή της σε πάρκο για περίπατο.

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΥΚΟ”

    Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Νάξου «Αντί-Ρηση» το 2005.

    Το Κενό Δίκτυο όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, αλλά στο όνομα δήθεν της προώθησης της ελεύθερης κατασκήνωσης οργανώνει μια μαζική επιδρομή σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που, εκ των πραγμάτων, καμία σχέση δεν έχει με την προστασία του.

    Εάν πράγματι το Κενό Δίκτυο ήθελε να προωθήσει την ιδέα του ελεύθερου κάμπινγκ τότε σωστό θα ήταν να οργανώσει τέτοια χάπενινγκ σε σημεία που αυτό διώκεται και βάλλεται. Χρόνο με τον χρόνο, σε όλο και περισσότερους τόπους, η επέλαση της τουριστικής ανάπτυξης και οι μεγαλοξενοδόχοι στέλνουν την αστυνομία να διώξει τους κατασκηνωτές. Εκεί θα είχε νόημα μια τέτοια πρακτική και μαζί και η συλλογική αντίσταση.

    Σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε σταθεί όχι μόνο αλληλέγγυοι με τους κατασκηνωτές που απειλήθηκαν από την καταστολή (συγκεκριμένα πριν από πέντε χρόνια που επιχείρησε το αστυνομικό τμήμα της Νάξου να «εκκαθαρίσει» το Αλυκό), αλλά η υπεράσπιση της ελεύθερης κατασκήνωσης έγινε και δική μας υπόθεση.

    Όμως, για το Κενό Δίκτυο η ελεύθερη κατασκήνωση είναι απλώς το πρόσχημα. Πέρα από την μαζικά διαφημιζόμενη «ελεύθερη κατασκήνωση», ειδικά η διοργάνωση πάρτυ με την χρήση ηλεκτρικών μέσων («sound systems»), γεννητριών και ηχείων στην παραλία και στο κεδρόδασος, είναι εντελώς απαράδεκτη σε έναν τόπο με πλούσια πανίδα που θα ενοχλήσει όλα τα ζωντανά της περιοχής, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με την επαφή με την φύση και διαταράσσει την αρμονία της.

    Η δε φιλολογία του Κ.Δ. περί οικοευαισθησίας σε αντίθεση με την πρακτική του, αποδεικνύεται μια προσχηματική επίκληση για να προωθήσουν και να νομιμοποιήσουν απλώς το εγχείρημά τους σε όσους έχουν τέτοιες ανησυχίες. Άλλωστε η «οικολογία» είναι επιταγή της εποχής.

    Η συγκεκριμένη κίνηση του Κενού Δικτύου δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό ούτε στη φύση του Αλυκού, ούτε στους ανθρώπους που αγωνίζονται να παραμείνει αυτός ο τόπος έξω από τα σχέδια της ανάπτυξης, αλλά ούτε και σε όσους ζουν στην περιοχή σε αρμονία με το περιβάλλον, εφόσον μάλιστα δεν ρωτήθηκαν καν για μια τέτοια παρέμβαση που παραβιάζει τη φέρουσα ικανότητα του κεδροδάσους.

    Δεν είναι λοιπόν ούτε τυχαίο ούτε συμπτωματικό ότι όσοι αγαπούν αυτόν τον τόπο στέκονται κάθετα αντίθετοι με αυτό το αποικιοκρατικού τύπου εγχείρημα. Και αν δεν μπορούμε να αποτρέψουμε το μαζικού χαρακτήρα κάμπινγκ, δηλώνουμε ότι είμαστε εντελώς ξένοι με αυτή τη διοργάνωση. Θεωρούμε μάλιστα ότι αυτό το πάρτυ με τα ηλεκτρικά θορυβώδη ηχητικά μηχανήματα δεν πρέπει να γίνει.

    Η φύση δεν είναι αξία χρήσης για κανέναν. Είτε ως πεδίο εκμετάλλευσης από περιφερόμενα μαγαζιά είτε ως θέατρο κερδοσκοπίας για επιχειρηματίες.

    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑΞΟΥ

    Υ.Γ. Αλήθεια η επίκληση της συνεργασίας του Κενού Δικτύου με οικολογική ομάδα της Νάξου για το μοίρασμα των φυλλαδίων σχετικά με την προώθηση της ελεύθερης κατασκήνωσης αλλά και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον έχει ένα μεγάλο κενό. Και αυτό που λείπει είναι το όνομα της οικολογικής αυτής ομάδας.

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1196640

    • «Στη φυλακή μου ξέσκισαν την ψυχή» στο 02/08/2010 στις 11:30

    «Με το καλημέρα, βγάλε το σώβρακο, κάτσε κάτω, γύρνα, σκύψε, βήξε, ο απόλυτος εξευτελισμός». Ο κρατούμενος Δ. Προεστός περιγράφει τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος για την εισαγωγή ναρκωτικών στις ελληνικές φυλακές. Ντροπή και φρίκη…

    Αναδημοσιεύουμε το άρθρο της Γεωργίας Λινάρδου από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, της 1/8/2010

    Πρωτομπήκε στη φυλακή το 1984, βγήκε το 1994 και ξαναγύρισε το 1995, οπότε και κρατείται μέχρι σήμερα με ισόβια κάθειρξη. Συνολικά, αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει εννέα χρόνια πειθαρχείο: «Πειθαρχείο, βρόμικο κατουρημένο στρώμα, δεν τρως, δεν πίνεις νερό, δεν καπνίζεις. Σε έχουν σε ένα τσιμεντένιο κλουβί δεμένο με χειροπέδες», θυμάται.

    «Μου “ξέσκισαν” την ψυχή»

    Φυλακή Διαβατών. Τότε «ήμουν δεμένος στο πειθαρχείο για ενάμιση μήνα. Είχα φάει πολύ ξύλο. Κατούραγα και έκανα την ανάγκη μου στο στρώμα που κοιμόμουν. Εβγαλα την χρυσή και αρρώστησα από ηπατίτιδα. Αρχιφύλακας Μήτσιος και διευθυντής Ευτυχίδης, αφού με είχαν σκοτώσει στο ξύλο, θυμάμαι να με παρακαλούν να βγω από το πειθαρχείο και να με πάνε στο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη, για να μην πεθάνω».

    Για τον Προεστό υπάρχουν περιστατικά που του έχουν «ξεσκίσει» την ψυχή, όπως λέει χαρακτηριστικά. «Ακραία περιστατικά μόνον με κάποιους υπαλλήλους υπάρχουν στο μυαλό μου και συνέβαιναν εκεί που δεν υπήρχε “τρίτο μάτι”… απομόνωση, μποντρούμια, καθηλώσεις, σταυρός, βασανιστήρια, εξευτελισμός»…

    Ενας άλλος κρατούμενος, ο Γ. Μάκης, καταγγέλλει: «Μπροστά σε οκτώ υπαλλήλους μού ζητήθηκε να γυρίσω, να σκύψω και να βήξω (γυμνός). Εγώ το αρνήθηκα γιατί ένιωσα ότι προσβάλλεται και θίγεται η αξιοπρέπειά μου και, με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα, είναι δικαίωμα του κάθε κρατούμενου να αρνηθεί οτιδήποτε μειώνει και θίγει την αξιοπρέπειά του». Ψιλά γράμματα για κάποιους…

    Δεκάδες είναι οι επιστολές που έχουμε λάβει από κρατούμενους σε όλες τις φυλακές της χώρας. Ανθρώπινες ιστορίες αραδιασμένες σε τέσσερις κόλλες χαρτιού με μπλε στυλό. Ανθρωποι που για τον οποιονδήποτε λόγο καταδικάστηκαν και σήμερα κρατούνται. Φαίνεται, όμως, πως η απόδοση ευθυνών σταματάει με το που ακουστεί ο ήχος και η σιδερένια πόρτα της φυλακής ανοίξει. Μετά, δεν υπάρχει απόδοση ευθυνών παρά μόνον για τους κρατούμενους.

    Και όταν δεν κρατείται ισορροπία, με δεδομένο ότι πολλές κοινωνικές υπηρεσίες είναι διαλυμένες, το παιχνίδι γίνεται επικίνδυνο και ξαναγυρνά ζητώντας εκδίκηση στην ίδια την κοινωνία. Γι’ αυτό το θέμα των φυλακών πρέπει να μας αφορά όλους.

    Αρκετοί κρατούμενοι μας καταγγέλλουν ότι ακόμη και το ευεργέτημα των ημερομισθίων παρέχεται «για να εξυπηρετούνται κάποιες ιδιαίτερες ισορροπίες μέσα στις φυλακές».

    Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ο εσωτερικός μηχανισμός της κάθε φυλακής ξεπερνά ακόμη και την ισχύ του αρμόδιου υπουργείου. «Η γραμματεία της φυλακής επηρεάζει ακόμη και τα συμβούλια εφετών με τον τρόπο που παρουσιάζει τα θέματα και τις υποθέσεις και όλα αυτά δημιουργούν μια περίεργη και πολλές φορές άνομη συμπεριφορά και σχέση», μας λένε.

    «Ρουσφέτι», όμως, φαίνεται πως θεωρείται ακόμη και η μεταγωγή στις αγροτικές φυλακές. Κυριολεκτικά άπιαστο όνειρο για κάποιους. Ενώ στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα επικρατεί υπερπληθυσμός, υπάρχουν αγροτικές φυλακές που είναι «άδειες» και θα μπορούσαν να δεχθούν κρατούμενους.

    «Και αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται διότι κανείς υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, ακόμη και να έχει τη βούληση -που είναι σπάνιο- δεν έχει τη δύναμη να τα βάλει με το κατεστημένο των φυλακών», επισημαίνει κρατούμενος τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%C2%AB%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE%C2%BB

    • Για κίνηση πολιτών Σητείας και δυναστεία Πετράκη στο 01/08/2010 στις 13:34

    Για κίνηση πολιτών Σητείας και δυναστεία Πετράκη

    ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

    Κι εκεί που λέγαμε ότι το νέο αίμα βράζει, ξαφνικά τα χρώματα βγήκαν στον αφρό. Πασοκοθρεμμένη νεολαία ανακυκλώνει μασημένες τροφές του ΜΠΑΤΣΟΚ, ώστε να αναρριχηθούν τα πιόνια του όπως > και Σια.

    Ας εξηγήσουμε τι εννοούμε: δυναστεία Πετράκη εννοούμε τον αδικαιολόγητο πλουτισμό της οικογένειας επί εποχής δημάρχου Πετράκη, την απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες του προσωπικού του ΠΕΤΡΑΣ ΜΠΕΤΟΝ, αφού βεβαίως πρώτα περίμεναν τους ευεργετικούς νόμους του Πασοκ περί απολύσεων .

    Μέλη της οικογένειας του αφέντη, θα διεκδικήσουν τη συνέχιση της δυναστείας μέσα από δήθεν ανοιχτές συνελεύσεις όλο δεκτικότητα στην πόλη.

    Ο κατά παράδοση δήμαρχος της πόλης Κουρουπάκης, έχει με το μέρος του όλους αυτούς προβάλλοντας όμως μια βιτρίνα διαφωνίας καθώς σε περίοδο σαπίλας το Πασοκ φαίνεται να ξοφλάει. Να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση του Μακρύ Γιαλού δεν τόλμησαν να πειράξουν τους συντρόφους Κουρουπάκη και Καρχιμάκη.

    Ο χρωματισμός των ομάδων είναι η εκπόρνευση των ανιδιοτελών επιθυμιών μας που καθιερώθηκε με τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ εξουσίας και πλειοψηφίας καιροφυλακτώντας η μειοψηφία να βρεθεί στη θέση της προηγούμενης. Τι να πει η κοινωνική απελευθέρωση μπροστά στο προσωπικό συμφέρον. Σωστά? Αυτό λέγεται φασισμός. Δηλαδή Δημοκρατία.

    Σε μια ανοργάνωτη πολιτικά Σητεία, πρωτοβουλίες δράσης παίρνουν έως τώρα μικροαστοί και βολεμένοι. Το απόγειο της μη συσπείρωσης ανεξάρτητών ομάδων παρέμβασης στους εκάστοτε τοπικούς κρατούντες είναι το να παρατηρούμε τη ΓΣΕΕ να οργανώνει παρηγορητικές πορείες ακίνδυνης διάρκειας μαζί με κάμποσους αδρανείς εναλλακτικούς ψευτοαριστερούς βλ. Συριζαίους με οικολογικές πού και πού ανησυχίες περιμένοντας μια δεύτερη μονάδα ΔΕΗ σον Αθερινόλακκο , τον αφανισμό του λαγού κ.α. Ρεφορμιστές δηλαδή με αριστερό καμουφλάζ όπως το ΚΚΕ και τα συνδικάτα. (Μέσα από αυτούς μπορεί να εκτονώνεται νόμιμα ο ‘Έλληνας τέτοιων πεποιθήσεων μέσα από στρατευμένες δράσεις διαχρονικά αναλλοίωτες , μη εφευρετικές και με μια διάθεση μετρημένης σύγκρουσης για να διατηρήσει η αριστερά ,η οποία υποτίθεται πως κέρδισε μετά από την πτώση της χούντας , την ίδια ακριβώς θέση και ποσοστά στη βουλή)

    Αλλά μην πλατειάζουμε πάνω σε αυτό. Πλέον πρέπει να μιλάμε μόνο με οικονομικά συστήματα.

    Η νωθρότητα καθιστά τους ανθρώπους θεατές , στο θέαμα που στήνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση τα τοπικά αφεντικά, που εκπροσωπούν το κυβερνητικό πυρήνα της χώρας , που αυτός εκπροσωπεί μια κάστα πανευρωπαϊκού εκβιασμού, η οποία ακούει στην ελίτ της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και όλες αυτές οι ευθύνες οικονομικής καταπίεσης παίζονται μπαλάκι με διαιτητή έναν απρόσωπο μηχανισμό ολικής αλέσεως χωρίς να διακρίνεται σαφής ο εχθρός.

    Η νωθρότητα καθιστά τους ανθρώπους θεατές.

    ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ

    antiMATer

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1197053

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.