“Κόκκινο φως” για αιολικά “πάρκα” από τους κατοίκους του Αποπηγαδιού. Όχι στα μεγαλεπήβολα κερδοσκοπικά σχέδια της “Κ. Σ

Όπως διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, 29-07-2010, σε “μυστική” σύσκεψη-ενημέρωση στην ΤΕΚΔ Χανίων, οι  περισσότεροι δήμαρχοι του νομού, έδωσαν το “πράσινο φως” στα επενδυτικά σχέδια της “Κ. Σάρρας Α.Ε.”, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος  1002 MW, σε 36 βουνοκορφές της Κρήτης και μεταφορά του ρεύματος στην ΚΥΤ Αχαρνών στην Αθήνα.

Για άλλη μια φορά οι δήμαρχοι και τα μέλη της ΤΕΚΔ, αποφασίζουν για “εμάς χωρίς εμάς” , αν και γνωρίζουν πολύ καλά , την αντίθεση των κατοίκων της Σπίνας, των Φλωρίων, των Παλαιών Ρουμάτων, του Σέμπρωνα, και των χωριών του Ανατολικού Σελίνου, η οποία μάλιστα έχει κατατεθεί εγγράφως στην ΡΑΕ (23/12/2009 με αρ. πρ. Ι-103483) με ένσταση που υπογράφουν 63 ιδιοκτήτες γης στο Αποπηγάδι (δημοσίευση στον τοπικό τύπο 14-01-2010).

Διαψεύδοντας πλήρως τις προηγούμενες, όπως αποδεικνύεται επίπλαστες και υποκριτικές δηλώσεις τους (τoπ.τύπ. 21-12-2009), όπου έκρουαν τον κώδωνα για επικείμενη “κατοχή” των βουνοκορφών της Κρήτης, ενώ επιτροπή είχε καταθέσει ένσταση από την μεριά της ΤΕΚΔ στη ΡΑΕ!

Επιχειρώντας, αν και στην λήξη της θητείας τους, να νομιμοποιήσουν, ένα γιγαντιαίο έργο που θα καταστρέψει 36 βουνοκορφές της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένου του Αποπηγαδιού.

Θεωρούμε απαράδεκτη, από την  ηγεσία της ΤΕΚΔ και τους δημάρχους, την συγκατάθεση  τους είτε με την παρουσία τους είτε με την απουσία τους, σε κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς  και “μαγειρέματα”   πράσινης επιχειρηματικότητας, που μας αφορούν και βλάπτουν άμεσα, ενώ είχαν δεσμευτεί δημόσια ότι καμιά απόφαση δεν θα παρθεί χωρίς, πρότερη ενημέρωση  και συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών με δημοτικά συμβούλια  και  αποφάσεις γενικών συνελεύσεων.

Θεωρούμε απαράδεκτη από τη μεριά της  ΡΑΕ, την αγνόησή  των κατοίκων που έχουν καταθέσει ενστάσεις, και την επιλογή της   “μονόπλευρης”  ενημέρωσης, για ευνόητους λόγους, μόνο των δημάρχων(βλ. δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο 17-7-2010).

Όσο για τους εκπροσώπους – στελέχη του ομίλου Κοπελούζου, που από ότι διαβάζουμε, ήρθαν στα Χανιά και την Κρήτη, φέρνοντας μαζί τους, τον μπαμπούλα και τους εκβιασμούς  του Μνημονίου  και του ΔΝΤ, ας μάθουν ότι κάνουν λογαριασμούς χωρίς τους νοικοκύρηδες και τους οικοδεσπότες.

Καλά θα κάνουν να εξαιρέσουν από τα αδηφάγα σχέδια τους τουλάχιστον το Αποπηγάδι. Πολλοί  είναι αυτοί  που το επιβουλεύονται, αλλά κανένας δεν πρόκειται να το κατακτήσει, όσο εμείς είμαστε ζωντανοί.

Κύριοι δήμαρχοι μας οφείλετε κάποιες εξηγήσεις. Οι “μάσκες” έπεσαν ολοκληρωτικά.

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα.