Λασίθι :Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις ΒΑΠΕ |Π.Άμμος 11/5 – ώρα:12:00

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: Φορτώσανε τα κάτω μέρη από τις ανεμογεννήτριες και πάνε. Οσοι μπορούν και βρίσκονται στην περιοχή ας σπεύσουν! ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ! Σήμερα αυτοί αύριο εμείς!…..

ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑΑΑ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Π.ΑΜΜΟ ΣΤΙΣ 12.00!!!!
Επιτροπη Πολιτών Ιεράπετρας – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Πηγή:https://www.facebook.com/257113148100336/


ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Στην Επισκοπή Ιεράπετρας, στο μέσον του Ισθμού, εγκρίθηκε η εγκατάσταση ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ και είναι έτοιμες να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες.

• ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ: Στον <ενιαίο αρχαιολογικό χώρο στον σπουδαιότατο ιστορικό χώρο του βορείου τμήματος του Ισθμού της Ιεράπετρας> (όπως λέει το το σχετικό ΦΕΚ του 2000) ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ.
• ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
• ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ.
• ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ, ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ στις οποίες συμμετείχαν η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ και υπηρεσιες του Υπουργειου πολιτισμού. Σημειώθηκαν δε σοβαρές παρατυπίες που θα έπρεπε να είχαν ήδη επιφέρει την άμεση ανάκληση της αδείας, εκ μέρους της Πολιτείας.

Για το θέμα αυτό συλλέχθηκαν υπογραφές, έγιναν κινητοποιήσεις και υπήρξαν ΟΜΟΦΩΝΕΣ καταδικαστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας του Κάτω Χωριού και φορέων της περιοχής. Κατετέθη προσφυγή στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία έγινε δεκτή απο την προηγούμενη υπουργό κ. Μυρσίνη Ζορμπά, που παρέπεμπε την υπόθεση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. ΠΡΙΝ όμως αυτή εξετασθεί, η νέα υπουργός, κατόπιν πολιτικής εντολής αναιτιολόγητα και αιφνίδια, ανακάλεσε την απόφαση της προκατόχου και ΔΕΝ επέτρεψε στο ΚΑΣ να εξετάσει την υπόθεση. Για το θέμα αυτό κατετέθη πρόσφατα αναφορά προς την υπουργό κ. Μενδώνη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η οποία μέχρι στιγμής παραμένει αναπάντητη.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ κωφευει στις εκκλήσεις των πολιτών να αναλάβει δράση και όχι μόνον ανέχεται αλλά επιπλέον καλλιεργεί το έκρυθμο κλίμα που υπάρχει στην κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας τσιμεντόστρωσε κοινοτικό δρόμο που οδηγεί σε περιοχή όπου η μόνη κατοικία είναι η δική του! Με χρήματα των επενδυτών, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου ο οποίος και τον κάλυψε απόλυτα! Καλλιεργείται συγχρόνως κλίμα εκφοβισμού και κατασυκοφάντησης όσων αντιστέκονται.

Ο ΑΓΩΝΑΣ για την ιστορία μας τον τόπο και τους ανθρώπους του ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

πηγή: https://www.facebook.com/

2 σχόλια

    • Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας για το Αιολικό της Επισκοπής. στο 13/05/2020 στις 08:22

    Μετά τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων δύο ημερών, στις οποίες διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως στο χώρο που θα μπουν οι ανεμογεννήτριες αλλά και σταματήσαμε τα φορτηγά που μετέφεραν εξαρτήματα για τις ανεμογεννήτριες, μέλη της Επιτροπής Πολιτών τη Ιεράπετρας συγκεντρωθήκαμε χθες 12/5 στις 10:30 στο Δημαρχείο Ιεράπετρας.

    Επιδιώξαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος όμως απουσίαζε και έτσι καταθέσαμε αίτημα για ορισμό ημερομηνίας συνάντησης της επιτροπής με τον Δήμαρχο κ. Καλατζάκη.

    Αφού δεν στάθηκε δυνατή η συνάντηση με τον Δήμαρχο, ζητήσαμε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Εμμ. Γεωργαλάκη. Στην συζήτηση που ακολούθησε, ενημερώθηκε αναλυτικά ο κ. Γεωργαλάκης για την πορεία των ενεργειών της επιτροπής και δήλωσε την συμπαράστασή του στον συγκεκριμένο αγώνα των δημοτών της Ιεράπετρας. Ζητήθηκε και κατατέθηκε γραπτό αίτημα, η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας να προβεί σε αυτοψία όσων αφορά στην διάνοιξη δρόμων, στην περιοχή όπου γίνονται οι εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Οι δρόμοι που έχουν διανοιχθεί δεν συνάδουν με την υπ. αριθμ. 462079/2018 απόφαση αδειοδότησης της εταιρείας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και συνεπώς η άδεια που έχει εκδώσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου αίρεται αυτοδίκαια. Ο κ. Γεωργαλάκης δεσμεύτηκε να έχει απαντήσεις στα αιτήματά μας αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

    Μετά την συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των μελών της Επιτροπής και σχεδιάστηκαν οι επόμενες κινήσεις, ενώ έγινε και κατανομή αρμοδιοτήτων στα μέλη.

    Αποφασίστηκε η επόμενη ανοικτή συνέλευση της Επιτροπής, να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/5/20 στις 6:00 μμ στον ανοικτό χώρο της πλατείας του Κάτω Χωριού.

    Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας για το Αιολικό της Επισκοπής.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.