Ηράκλειο: Παρέμβαση σε κεντρικές γειτονιές την 1η Μαΐου

Η ενημέρωση γίνεται αρκετά ετεροχρονισμένα λόγω του αποσυντονισμού που μας προκάλεσαν τα πρόσφατα γεγονότα στο Ηράκλειο. Την ανεβάσουμε παρ’ όλα αυτά για ενημερωτικούς και αρχειακούς σκοπούς.

Την Παρασκευή 1 Μαΐου, με αφορμή τόσο κάλεσμα συντρόφων για δράσεις σε γειτονιές του Ηρακλείου, όσο και τα πανελλαδικά καλέσματα για δράσεις την Πρωτομαγιά, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στις γειτονιές Λάκκο και Αγία Τριάδα του Ηρακλείου.

Στις γειτονιές αυτές τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια εξευγενισμού, με την κατεδάφιση παλαιών κτηρίων, την έξωση των Ρομά, την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου, και την προώθηση μιας χλιαρής, εναλλακτικής αοσθητικής κυρίως μέσω τοιχογραφιών, τόσο στα πλαίσια εκδηλώσεων του δήμου, όσο και “αυθόρμητα”, με την προσέλκυση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, αποτελούν γειτονιές στις οποίες πολλές από μας μένουμε και κινούμαστε.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, μικρή ομάδα ατόμων περπατήσαμε κομμάτια των δύο αυτών γειτονιών, πετάξαμε τρικάκια, και τοιχοκολλήσαμε τρία στρατζοπανό, με συνθηματολογία σχετική με την περίοδο που διανύουμε και θα διανύσουμε. Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμα παρεμβάσεις σε γειτονιές του Ηρακλείου, οργανωμένες από τον Αυτόνομο Ταξικό Συντονισμό Ζερμινάλ.

Στα τρικάκια γράφονταν τα εξής:

– Μην κάνετε e-shopping, κάντε shoplifting

– Πανδημία έμφυλης βίας

– Ο πιο επικίνδυνος ιός είναι ο φόβος

– Για κάποιες το σπίτι είναι κόλαση

– Πανδημία εργασιακής εκμετάλλευσης

– Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές

– Κόψιμο μισθών και πλειστηριασμοί, αυτή είναι η νέα γρίπη η εποχική

για την άσκοπη βόλτα και το δια ζώσης άραγμα

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1605063/