1 σχόλιο

    • Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου-Θερίσσου στο 02/06/2013 στις 14:34

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ…

    Τι είναι συλλογική κουζίνα:
    Δυο από τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η τροφή και η επικοινωνία. Η έννοια της συλλογικής κουζίνας δεν έρχεται μόνο να καλύψει τις βιολογικές μας ανάγκες αλλά και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις που σημαίνει βρισκόμαστε, μοιραζόμαστε και επικοινωνούμε.
    Ποιοι είμαστε:
    Εμείς που οργανώσαμε αυτή την κουζίνα αρχικά βρεθήκαμε (το 2011) επειδή θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας συλλογικά. Μέσα σε αυτό το χρόνο κάναμε δράσεις όπως:
    • Επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος
    • Δράσεις ενάντια στο χαράτσι
    • Διανομές τροφίμων χωρίς μεσάζοντες
    • Προβολές
    • & άλλες δράσεις υποστήριξης άλλων συλλογικών εγχειρημάτων
    Γιατί κάναμε αυτή τη συλλογική κουζίνα:
    Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο σμίξαμε είναι η αυτοοργάνωση: η συνολική και συλλογική πρόταση μιας άλλης κοινωνίας ∙ άνθρωποι που έχουν κοινές ανάγκες συναντιούνται, με σκοπό να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιου , δηλαδή την ανάθεση της κάλυψης των αναγκών τους σε άλλους. Δεν πραγματοποιούμε λοιπόν αυτή την κουζίνα από φιλανθρωπία για να μπαλώσουμε τα κενά της κρίσης ή της εκάστοτε κρατικής οργάνωσης.
    Απώτερος στόχος είναι να βρεθούμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να οργανωθούμε επιδιώκοντας την αυτάρκεια, την αυτονομία και την ισότητα.

    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣΤΑΜΠΑ-ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ-ΘΕΡΙΣΣΟΥ

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.