Ηράκλειο: Αλληλεγγύη με τα συληφθέντα από ΕΜΠ και πλ.Πρωτομαγιάς

Την ώρα που το Ισραήλ γενικεύει την βία και τις επιθέσεις στην περιοχή, το ελληνικό κράτος το υποστηρίζει με κάθε τρόπο και παράλληλα καταστέλλει τις φωνές εντός της χώρας που ζητάνε την απομόνωση του δολοφονικού κράτους (οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό μποϋκοτάζ, στρατιωτικό εμπάργκο).

Χθες, Παρασκευή 27/9, με τη χρήση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, προσπάθησε να ακυρώσει προγραμματισμένη προβολή για την Παλαιστίνη στο θεατράκι Πρωτομαγιάς και κατέστειλε με συλλήψεις και χρήση χημικών, την παρέμβαση φοιτητών, εργαζομένων, ερευνητών και διαδηλωτών, στην Ημέρα Ερευνητή που διεξαγόταν στο ΕΜΠ, όπου παρουσιάζονταν τα ερευνητικά προγράμματα και οι συνεργασίες με τη έρευνα και την πολεμική βιομηχανία του Ισραήλ. Όταν πρωτοβουλία ατόμων προσπάθησε να παρέμβει με πανό και τρικάκια, η κρατική απάντηση ήταν η βίαιη απώθηση, συλλήψεις και διώξεις.

Το ελληνικό κράτος συνεχίζει να υποστηρίζει ξεκάθαρα, να παρέχει χώρο στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και να διατηρεί οικονομικές σχέσεις μαζί του.

Εμείς δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι/ες/α σε όλα όσα συμβαίνουν, στην διευρυμένη γενοκτονία που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ, ούτε και στην συνέργεια και συνενοχή του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου (βλ. Motoroil).

Στεκόμαστε αλληλέγγυα προς όλα τα άτομα και συλλογικότητες που στηρίζουν το δίκαιο αγώνα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη και τον άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας όπως και της διεύρυνσης του πολέμου.

Στηρίζουμε ηθικά και έμπρακτα τα συλληφθέντα και τους στέλνουμε δύναμη.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό Ηρακλείου Κρήτης.

https://thinkofothers.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.