Χανιά : Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 8 φοιτητές / φοιτήτριες που διώκονται επειδή συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας του Φοιτητικού τους Συλλόγου 4/10-ώρα:09:00,δικαστήρια

Kάλεσμα αλληλεγγύης για τους/ τις 8 φοιτητές / φοιτήτριες στα Χανιά
Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 9:00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην δίκη και τις διώξεις φοιτητών και φοιτητριών στα Χανιά.
Τα δικαστήρια έρχονται μετά την πολιτική εντολή και την πρωτοφανή μήνυση της τότε υπουργού παιδείας και των φωστήρων της κοσμητείας του ΗΜΜΥ (από τον Οκτώβρη τπυ 2021) κατά των 8 φοιτητών/ριών επειδή συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας του Φοιτητικού τους Συλλόγου!
Η επιχείρηση ποινικοποίησης των δράσεων των φοιτητικών συλλόγων εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων νόμων των αφεντικών για την αναπαραγωγή των αποκλεισμών από την παιδεία. Αποκλεισμών ταξικών και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε να αλωθεί οποιαδήποτε κοινωνική κατάκτηση αφορά τις προσβάσεις στην μόρφωση ως παράγοντα κοινωνικής αλλαγής ενάντια στις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.
Η παραβίαση κατακτημένων πολιτικών δικαιωμάτων και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν ούτε στην εκπαίδευση, ούτε πουθενά.
Καμία δίωξη στους/στις 8 φοιτητές / φοιτήτριες.
Αλληλεγγύη και ενότητα στην βάση ενάντια στην υποτίμηση της ζωής, της παιδείας, της υγείας και της εργασίας,έξω οι ένστολοι τραμπούκοι και οι νοσταλγοί των σπουδαστικών της ασφάλειας από τις σχολές.
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 9:00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων
Κατάληψη Rosa Nera

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.