★ Συνεχής Ενημέρωση απο Πορείες/Συγκεντρώσεις/Καταλήψεις/Δράσεις στην Κρήτη ★Ολοι στους δρόμους,στις πλατείες,σε κάθε γειτονιά!

(((●))) Candia :: Alternativa- Κεντρικό Θέμα

( Για άμεση ενημέρωση πατήστε στην ένδειξη : «ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ή στα «comments» καθώς και στο” (((●))) ΚΡΗΤΗ :: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ”   που βρίσκεται στη  δεξιά στήλη του blog .Για να δείτε αλλα νεότερα άρθρα καντε κύλιση προς τα κάτω).

★ Πορείες / Συγκεντρώσεις /Καταλήψεις/Δράσεις στην Κρήτη

—————Παρασκευή 17/2/2012 :

-Hράκλειο :Συγκέντρωση αλληλεγγύης 17/2/12 στον συλληφθέντα μαθήτη -ώρα18:00  στην πλατεία λιονταριών.

-Κάλεσμα για πανμαθητικη πορεια στις 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας.Eνημέρωση: Νέα Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωι ,η πορεια ακολουθησε την κλασσική διαδρομή  και πετάχτηκαν πέτρες και αυγά στα γραφεία του ΛΑΟΣ & σε τράπεζες καθως και πέτρες κατα των ΜΑΤ στο τελος της πορείας στην πλατεια Ελευθερίας,οπου  εγινε και 1 σύλληψη μαθητή ενω στη συνέχεια  ο κοσμος συγκεντρωθηκε στο δημαρχείο οπου πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία.

-Χανιά : Συνεχίζεται κατάληψη της  αντιπεριφέρειας Χανίων.Η συνέλευση της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων καλεί πορεία ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον κοινωνικό κανιβαλισμόστην πλατεία δημοτικής Αγοράς Παρασκευή στις  18.00. Συνέλευση της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων(καθημερινά)στις 20:00. Περισσότερα στο :http://kaxania.tumblr.com

– Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου για 8η μέρα.Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τους πολίτες της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση στο χώρο του Δημαρχείου, την Παρασκευή 17/2 στις 8:00 μμ με θέμα: «Τα μνημόνια και η επίδραση τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο».

-Αγ.Νικόλαος :Συνεχίζεται  η κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

—————Πέμπτη 16/2/2012 :

-Χανιά : Συνέλευση της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων ( καθημερινά ) στις 20:00. Σήμερα (16/02) στις 19:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί Performamnce σωματικού θεάτρου και θεάτρου αντικειμένων στην κατειλλημένη περιφέρεια.Περισσότερα στο :http://kaxania.tumblr.com

-Ρέθυμνο :Συνεχίζεται η  Κατάληψη του Δημαρχείου.Από την Κυριακή 12/2 τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ήταν η αρχή για τις  επόμενες «κολασμένες εβδομάδες» οπότε και θα επιχειρήσουν να οριστικοποιήσουν τη διάλυση των ζωών μας. Απέναντι στη σφοδρότατη επίθεση που δεχόμαστε, ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι η δυναμική απάντηση. Την παρούσα στιγμή η απάντηση αυτή εκδηλώνεται με την κατάληψη του Δημαρχείου από την Παρασκευή 10/2  που  λειτουργεί σαν κέντρο αγώνα. Πραγματοποιείται από εργαζομένους, ανέργους, επισφαλώς εργαζομένους, συνταξιούχους, φοιτητές , δηλαδή από όλους εμάς που πληττόμαστε και δοκιμαζόμαστε καθημερινά από την πολιτική της εξαθλίωσής μας.Ο στόχος, ανεξαρτήτως μορφής αγώνα, είναι ο ίδιος όπως ορίστηκε και στη συνέλευση της Πέμπτης 09/02 στο εργατικό κέντρο: η, μέσα από πολύμορφη δράση, ανατροπή της Κυβέρνησης και του πεθαμένου πολιτικού συστήματος  και η ακύρωση του μνημονίου.Είμαστε στο δημαρχείο, ένα κατεξοχήν δημόσιο-διοικητικό κτίριο, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρουμε βασικούς κρατικούς μηχανισμούς, αναγκάζοντας τους  καταπιεστές μας να μας ακούσουν. Από την άλλη, μέσα από αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, θέτουμε τις βάσεις για τη μεταξύ μας επικοινωνία και το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας.Κάθε βράδυ στις 8:00 μμ γίνεται ανοιχτή συνέλευση.Για τις επείγουσες περιπτώσεις λειτουργεί το ληξιαρχείο, το πρωτόκολλο και το δημοτολόγιο.Είμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων που πραγματοποιούνται στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα .Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί τους πολίτες του Ρεθύμνου να συνδράμουν στη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για τους αστέγους και απόρους της πόλεις μας. Το υλικό θα μαζεύεται στο χώρο του Δημαρχείου.Τέλος, από το χώρο «ΝΑΚΛΙ» μεταφέρθηκε στο χώρο του Δημαρχείου, η πρωτοβουλία του α’ βάθμιου συντονιστικού σωματίων και  πολιτών Ενάντια στα χαράτσια.Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τους πολίτες της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση στο χώρο του Δημαρχείου, την Παρασκευή 17/2 στις 8:00 μμ με θέμα: «Τα μνημόνια και η επίδραση τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο». ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

-Αγ.Νικόλαος :Συνεχίζεται  η κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

—————Τετάρτη 15/2/2012 :

-Hράκλειο : Νέα Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωι ,η πορεια ακολουθησε την κλασσική διαδρομή  και πέταχτηκαν πέτρες και αυγά στα γραφεία του ΛΑΟΣ & σε τράπεζες,ενω στο τελος ο κοσμος συγκεντρωθηκε στο δημαρχείο.

– Ρέθυμνο : Ανάρτηση Πανο προπαγάνδισης της καταληψης του δημαρχείου ,δείτε τις φωτογραφίες εδώ: [1] [2]

Χανιά :Έγινε κατάληψη των στούντιο στη “Νέα Τηλεόραση”, μετά από ομόφωνη απόφαση τουλάχιστον 250 ανθρώπων της συνέλευσης της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων.Στην αρχή του δελτίου εμφανίστηκε ένα πανό με σύνθημα “Γενική Απεργία Διαρκείας”, και προβλήθηκε ένα πολύ καλό βίντεο με κείμενο της συνέλευσης και εικόνες από τον κόσμο και τα πανό δημιουργίες της κατάληψης και των μαθητών.15/2/12-Νέα Μαθητική πορεία Περίπου 600 μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, με συμμετοχή από όλα τα σχολεία των χανίων, ακόμα και αυτών που δεν είχαν κατάληψη. Αυτή τη στιγμή 10 γυμνάσια και λύκεια τελούν υπό κατάληψη. Να σημειωθεί πως μαθητές από το γυμνάσιο στο Σόδυ, μπήκαν σε λεωφορείο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο για να  κατέβουν στην πορεία.Συνέλευση της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων ( καθημερινά ) στις 20:00. Περισσότερα στο :http://kaxania.tumblr.com

-Αγ.Νικόλαος : Συνεχίζεται για 3η ημέρα η κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου.Συνέχιση της κατάληψης της αντιπεριφέρειας Λασιθίου μέχρι την Παρασκευή και νέα συνέλευση τότε για καθορισμό της περεταίρω στάσης αποφάσισε απόψε η πολυπληθής συνέλευση των πολιτών που έλαβε χώρα στο στην είσοδο του κατειλημμένου κτηρίου. Ακόμη διευκρινίστηκε ότι θα επιτρέπεται η είσοδος στους υπάλληλους που πρέπει να εκτελέσουν συγκεκριμένες επείγουσες εργασίες, όπως πχ η απόδοση των προνοιακών επιδομάτων.Επίσης εξελέγη επταμελής συντονιστική επιτροπή και τονίστηκε η ανάγκη η κατάληψη να πλαισιωθεί με ακόμη περισσότερο κόσμο καθημερινά και να υπάρξει συντονισμός με αντίστοιχες καταλήψεις σε άλλα σημεία της Κρήτης και της χώρας και να προβληθεί ακόμα περισσότερο το αίτημα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

—————Τρίτη 14/2/2012 :

-Hράκλειο : Νέα Μαθητική πορεία.Πορεία με περιπου  500 μαθητές πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωι ,οι μαθητες προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δημαρχείο και πέταξαν πέτρες και αυγά στα ματ που ειχαν αποκλεισει τα κτιρια,ενω η πορεια επανειλθε στο κτιριο της περιφερειας με τους μαθητες να ζητουν την αποχωρηση των ματ οπως και εγινε. Στο Ηρακλειο 4 σχολεία είναι ήδη υπό κατάληψη.

– Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο ρεθύμνου και σήμερα, παρά τις πιέσεις των τοπικών και μη μπράβων της εξουσίας (είχε δοθεί τελεσίγραφο από το δήμαρχο για χτες στις 7 το απόγευμα). Κρίσιμη ημέρα για να δούμε αν θα κρατήσουμε.Συγκέντρωση στο Δημαρχείο, σήμερα 14/2/12  στις 19:00 έχει καλεστεί πορεία από σωματεία και την ΑΔΕΔΥ.

– Χανιά : Ανακοίνωση της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων :Καλούμε καθημερινά στην δημόσια ανοιχτή συνέλευση στις 20.00 στην κατειλημμένη Αντιπεριφέρεια Χανίων στην πλατεία Δικαστηρίων και συμμετοχή στις δράσεις που θα συναποφασίζουμε. ►Ποδηλατοπορεία – Τετάρτη 15/02 σημείο συνάντησης στην πλατεία δικαστηρίων – 17.00    ►Διαδήλωση – πλατεία δημοτικής Αγοράς Παρασκευή 17/02 – 18.00 .Η συνέλευση της 4ης μέρας της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων.Διαβάστε περισσότερα εδω :http://kaxania.tumblr.com/ Επίσης το συντονιστικό των μαθητών αποφάσισεαύριο Τετάρτη 15/02 πορεία 10.30 απο την πλ. Αγοράς και συμμετοχή στην πορεία που καλει η κατειλημμένη περιφέρεια  στις 17/02.

14/2/12 πρωί  – 2 πρωϊνές μαθητικές πορείες στην κατάληψη περιφέρειας Χανίων : Δύο πρωϊνές μαθητικές πορείες, μία από ηρώων πολυτεχνείου και μία από οδό παπανδρέου ήρθαν και ενώθηκαν στην κατάληψη της περιφέρειας με συνθήματα “στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”…” Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών”…”Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”.Τουλάχιστον 350 άτομα αυτή τη στιγμή στην κατάληψη.

-Αγ.Νικόλαος : Συνεχίζεται η Κατάληψη της  Αντιπεριφέρειας Λασιθίου

—————Δευτέρα 13/2/2012 : 

-Αγ.Νικόλαος : Κατάληψη της  Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.Με απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης ύστερα απο τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στον Αγιο Νικολαο καταλάβαμε την αντιπεριφέρεια Λασιθίου για να διαμαρτυρηθούμε για το ξεπούλημα της χώρας, που ψηφίστηκε χθες, και για να δηλώσουμε την απόφασή μας ότι το νέο μνημόνιο δεν θα περάσει.Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών και ο λαός μας να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια του.Καλούμε όλους τους πολίτες του Αγίου Νικολάου και του Μεραμπέλου να δώσουν το παρών και να διαδηλώσουν την απόφασή μας να μην ξεπουλήσουμε τη χώρα μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.Μαθητική πορεία :Πορεία διαμαρτυρίας  των μαθητών προς την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου το πρωί της Δευτέρας 13/2/12

-Hράκλειο : Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα νεα μετρα πραγματοποιηθηκε σημερα 13/2/2012 στις 12.00 στο Ηράκλείο , η πορεια ξεκινησε απο την πλατεία Ελευθερίας με περίπου 300 άτομα κυρίως μαθητές αλλά και άτομα από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας για το καλεσμα για τον αποκλεισμό τραπεζών & εφοριων.Ενταση με τους μπατσους δεν υπηρχε ενω ειχαν φροντισει να φυλανε ολα τα δημοσια κτιρια.

– Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο ρεθύμνου και σήμερα, παρά τις πιέσεις των τοπικών και μη μπράβων της εξουσίας (είχε δοθεί τελεσίγραφο από το δήμαρχο για χτες στις 7 το απόγευμα). Κρίσιμη ημέρα για να δούμε αν θα κρατήσουμε.Συγκέντρωση στο Δημαρχείο, σήμερα 14/2/12  στις 19:ΟΟ έχει καλεστεί πορεία από σωματεία και την ΑΔΕΔΥ.

-Χανιά : Συνεχίζεται η κατάληψη της  Αντιπεριφέρειας Χανίων.Η μαζική συνέλευση χθες βράδυ αποφάσισε καταρχήν την συνέχιση της κατάληψης Αντιπεριφέρειας Χανίων με σκοπό όχι μονο την παρακωλυση των καθημερινών δραστηριοτήτων της αλλά την δημιουργία ενος κέντρου αναφοράς και δράσεων για την συνέχεια του αγώνα ενάντια στην κατακρεούργηση των ζωών μάς.Υπενθυμίζουμε οτι η κατάληψη είναι ανοιχτή για όλο τον κοσμό που είναι διατεθημένος να συνδιαμορφώσει και να αναλάβει δράση.Για σήμερα, αποφασίστηκε Ανοιχτή Συνέλευση στις 8:00 μμ στο κτήριο της αντιπεριφέρειας Χανιων για την οργάνωση δράσεων.Καλείται όλος ο κόσμος να συμμετέχει. Χρειαζονται ιδέες, όρεξη και δημιουργικότητα!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Πηγές : athens.indymedia.org, kaxania.tumblr.com

(+) προσθέστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο

Προηγούμενο Κεντρικό θεμα :πατηστε εδώ

18/2/12-Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΔΩ :★ Οι μέρες της αφθονίας τους ήταν μετρημένες…Εμπρός για τις δικές μας μέρες της Οργής! Ολοι στους δρόμους! ★

20 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • ρεθυμνο στο 17/02/2012 στις 18:45

    Η Κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου ,Το Σάββατο 18/2, στις 6μμ πραγματοποιείται εκδήλωση «Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις ΑΠΕ: το πολύμπριζο Κρήτη» για το κρίσιμο ζήτημα που αφορά στη σχεδιαζόμενη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις συνέπειές της στο οικονομικό και φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.

  1. Ηράκλειο 17/2/2012 : Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα μαθήτη 18:00 στην πλατεία λιονταριών.

    Μετά τις συγκρούσεις που εξελίχθηκαν στην πλατεία ελευθερίας μεταξύ εξαγριωμένων μαθητών και χοιρινών των ΜΑΤ ακουλούθησε ανθρωποκυνήγητό με αποτέλεσμα την σύλληψη και τον τραυματισμό ενός μαθητή. Δεν εκπλαγήκαμε με τον ξυλοδαρμό του συλληφθέντα (άλλωστε η δουλειά τους είναι να δέρνουν διαδηλωτές) παρ’όλα αυτά όμως το θράσσος των εν λόγω μπατσόσκυλων ξεπέρασαν το όριο το συνηθισμένου όταν τσαμπουκαλευτήκανε ακόμα στους αλληλέγγυους που προσεγγίσαν τα μάτ διαμαρτυρόμενοι για την αγριότητα των “κυρίων” αυτών την στιγμή της σύλληψης καθώς επίσης απειλούσας εμμέσως πλην σαφώς αρκετούς μαθητές.

    Δεν είναι και πολύ τυχαίο το γεγονός της απότομης αύξησης της καταστολής τον τελευταίο καιρό, ειδικότερα από την Κυριακή και μετά. Μην ξεχνάμε πως τα ΜΑΤ απρόκλητα επιτέθηκαν στον κόσμο στην Αθήνα και τόλμησαν να βγάλουν στην δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων. Το καθεστώς νιώθει ότι απειλέιται περισσότερο από ποτέ και επιτήθεται απεγνωσμένα και σπασμωδικά σε οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης, και από εδώ και πέρα τέτοιου είδους κινήσεις θα πολαπλασιαστούν.

    Σε τέτοιες εποχές έχουμε χρέος να σταθούμε μαζί και να μην αφήσουμε το κράτος να διαλύσει την αντίσταση, να μην αφήσουμε κανένα μόνο του, κανέναν στα χέρια τους κράτους. Η κοινωνία είναι σαν μια χύτρα που βράζει να την μετατρέψουμε σε βόβμα που θα φέρει την κοινωνική απελευθέρωση.

    ΟΣΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    ΑΜΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΜΑΘΗΤΗ

    ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    Πρωτοβουλία Μαθητών

    • Ηράκλειο: Συλληφθέντας μαθητής μετά από συγκρούσεις σε μαθητική πορεία στο 17/02/2012 στις 16:03

    Συγκρούσεις εξελίχτικαν σε μαθητική πορεία που έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης στην πλατεία ελευθερίας. Οι μπάτσοι κατάφεραν να κυκλώσουν τον κόσμο με αποτέλεσμα να έχουμε έναν συλληφθέντα, τον οποίο και τραυματίσαν. Μετά από κάποια ώρα που έμεινε ο κόσμος στην πλατεία, κατέβηκε προς το δημαρχείο όπου έκανε συγκέντρωση για κάποια ώρα και μετά έσπασε και έφυγε.https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1379572

    • @ στο 16/02/2012 στις 14:53

    sto hraklio kati akoygete gia pagritia poreia mesa sti vdomada,na exoyme to noy mas kai na mhn afisoyme pali to ergatiko na kanei koymanto!(simeiosi ston filo parapanw ,ena apo ta pio simantika blog poy yparxei sto nisi einai ayto edw kai kamia sxesi me kratika mesa!keep wallking magkes!)

    • Χανιά στο 16/02/2012 στις 14:48

    14 lykeia ypo katalipsi

    • Χανιά στο 15/02/2012 στις 20:53

    Συνεχής ενημέρωση από το ραδιόφωνο της κατάληψης:
    http://katalipsixania.listen2myradio.com/

  2. Παρακαλουμε οτι θεματα εχετε σχετικα με το site επικοινωνηστε μαζι μας στο email: candiaalternativa@espiv.net και αφηστε το χώρο των σχολίων μονο για ενημέρωση.

    • Επώνυμος Χανιά στο 15/02/2012 στις 15:49

    ποια ειναι τα κρατικά μεσα,οι αναδημοσιευσεις απο το ιντυμιντια ή απο μπλογκ πολιτων? ή τα εμαιλ διαφορων κοινωνικων ομαδων που τα δημοσιευουν και τα καθεστωτικά διαδικτυακα και μη μμε και τα οικειοποιουνται σαν δικια τους ειδηση.Και απο την αλλη το αρθρο των αναγνωστων και τα σχόλια ειναι ελευθερα ως προς την πληροφορηση,στο ιντυμιντια δηλαδη που αναδημοσιευονται τοσες ειδησεις(οταν δεν υπαρχει αλλη πηγη ενημερωσης) απο διαφορα καθεστωτικά ή μη σε ενοχλεί?και τελος αν νομιζεις οτι ολο το site εδω και 3χρονια ειναι μια κρατική αντιπληροφορηση και δεν το βρισκεις χρησιμο μην το επισκεπτεσαι.

    • Ανώνυμος στο 15/02/2012 στις 14:26

    Καλά όμως ρε παιδιά, τι σόι αντιπληροφόρηση κάνετε με ειδήσεις από τα κρατικά μέσα δεν το καταλαβαίνω. Δεν είναι μόνο σε αυτό το άρθρο είναι παντού στο site

    • Ηράκλειο:φωτογραφίες απο την πορεια της 12/2/12 στο 15/02/2012 στις 12:26

    φωτογραφίες απο την πορεια της 12/2/12 στο Ηράκλειο :https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1377562

    • Χανιά : σθνεχιζεται η καταληψη της περιφέρειας 15/2/12 στο 15/02/2012 στις 12:24

    Έπειτα από τη χτεσινή συνέλευση στην κατηλειμμένη περιφέρεια, αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης. Για σήμερα τετάρτη έχει προγραμματιστεί ποδηλατοπορεία στις 17:00. Θα ξεκινήσει από την περιφέρεια και θα κινηθεί σε γειτονιές των Χανίων προπαγανδίζοντας την πορεία της παρασκευής στις 18:00 στην πλ. αγοράς.
    Επίσης σήμερα οι μαθητές έχουν προγραμματίσει πορεία στις 10:30 στην πλ. Αγοράς, ενώ θα στηρίξουν και την πορεία που καλεί την παρασκευή η κατηλειμμένη περιφέρεια

    Το πρωί ο περιφερειάρχης προσπάθησε να μπει στην κατάληψη με ψεύτικες και αστείες δικαιολογίες (δεν έχει λεφτά και το πορτοφόλι του είναι στο γραφείο, …). Όταν έλαβε αρνητική απάντηση άρχισε τις απειλές, ότι θα φέρει εισαγγελέα και ότι “τώρα θα δείξει το κακό του πρόσωπο”.
    Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο Περιφερειάρχης μαζί με δικηγόρο μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα (τα δικαστήρια είναι ακριβώς δίπλα στην περιφέρεια).
    Τις τελευταίες δύο μέρες έχουν ενταθεί οι πιέσεις προς τους καταληψίες. Χτες το μεσημέρι μια κουστωδία από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου, του εμπορικού συλλόγου, του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου και των καταστηματαρχών της Αγοράς, καθώς και ενός πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης ήρθαν να μας πείσουν ότι πρέπει να μπουν δέκα άτομα προσωπικό ασφαλείας της περιφέρειας και να δουλέψουν. Ότι εμείς μπορούμε να μείνουμε όσο θέλουμε (αρκεί να δουλεύουν) και ότι θα μας προσφέρουν και φαί!!!!
    Ήδη άλλοι συμμετέχοντες στην κατάληψη έχουν ειδοποιηθεί και κόσμος μαζεύται να ενισχύσει κι άλλο τις πρωινές βάρδιες.
    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τις καταλήψεις και σε όσους αγωνίζονται.
    Συνεχίζουμε…

    *Αυτό είναι και το ράδιο της καταληψης.:http://katalipsixania.listen2myradio.com/
    Αλληλεγύη και χαιρετισμούς στις καταλήψεις που βαστάνε ακόμα!!!Στείλτε μας τα κείμενα σας. Έχουμε και mail!!!Εξωστρέφεια για μας, καταθλιψη να πάθουνε αυτοί!!!

    • Ηράκλειο : Nεα μαθητική πορεία 15/2/12 στο 15/02/2012 στις 11:59

    Nεα μαθητική πορεία τωρα στο Ηρακλειο περιπου 300 μαθητες συγκεντρωθηκαν στην πλατεια ελευθεριας και κανουν πορεια στο κεντρο του Ηρακλείου.

    • Λασίθι: Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κατάληψη της Περιφερειακής Διοίκησης Λασιθίου στο 15/02/2012 στις 10:15

    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, ομόφωνα στηρίζει την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας του Αγίου Νικολάου Κρήτης, την Κυριακής 12/02/2012, στην οποία συμμετείχαν μέλη της, για να γίνει κατάληψη της Περιφερειακής Διοίκησης Λασιθίου στο Διοικητήριο του Αγίου Νικολάου.

    Καλεί όλους τους πολίτες σε ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες των Λαϊκών Συνελεύσεων σε κάθε πόλη του νομού Λασιθίου για να υπερασπιστούμε τη χώρα.

    «Η Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο.»

    «Κάθε διαφορά υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.»

    «Η Ελλάδα παραιτήθηκε αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας για τα περιουσιακά της στοιχεία.»

    • Ρέθυμνο : Αποδοκιμασμός του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σηφουνάκη στο 15/02/2012 στις 10:13

    Αποδοκιμάσμός του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου Νίκου Σηφουνάκη σημειώθηκε χθες στους Αρμένους Ρεθύμνου – από όπου και κατάγεται η μητέρα του.

    Συγκεκριμένα, και ενώ ο κ. Σηφουνάκης βρισκόταν σε μνημόσυνο τα «μουρμουρητά» αποδοκιμασίας και παραπόνων ηλέκτριζαν την ατμόσφαιρα.

    Η κατάσταση «ξέφυγε» όταν μια γυναίκα «ξέσπασε» και άρχισε να φωνάζει εναντίον του. Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις και έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

    rethemnosnews.gr

    • video απο γραφειο σκραφνακη στο Ηρακλειο στο 14/02/2012 στις 17:10

    http://www.youtube.com/watch?v=xF9lI43uqEQ&feature=player_embedded

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.