20 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Λασίθι : ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 14/7-Λίμνη Αγ. Νικολάου στο 13/07/2013 στις 23:42

    ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αυτή την Κυριακή στις 8.00 μμ στη Λίμνη Αγ. Νικολάου από τους Αλληλέγγυους Πολίτες

    • Λασίθι : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στο 12/07/2013 στις 17:02

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

    Η ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. μετά τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκτίμησε, πως στην κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας εντάσσονται 2500 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων σε δύο δόσεις. Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του Δημοσίου. Ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δέχτηκε πως το μέτρο αυτό είναι τιμωρητικού χαρακτήρα καθώς οι ποσοτικοί στόχοι για μείωση του δημοσίου έχουν επιτευχθεί.
    Οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων, οι Καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι Νέοι Οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.
    Οι 65.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων που στηρίζουν την 24ωρη λειτουργία των Νοσοκομείων 360 ημέρες το χρόνο καλούνται να συμβάλλουν στο φόρο αίματος που απαιτεί η ΤΡΟΪΚΑ και έχουν σπεύσει να συμφωνήσουν οι πρόθυμοι Υπουργοί Υγείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
    Από την πολιτική αυτή δεν εξαιρείται κανένας και εν δυνάμει όλοι οι Υγειονομικοί είναι υποψήφιοι προς Διαθεσιμότητα – Απόλυση.
    Είναι εξοργιστικό πως τη στιγμή που 470 άτομα ήρθαν στα Νοσοκομεία λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού από το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων (ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού), να μπαίνει το προσωπικό του ΕΣΥ σε διαθεσιμότητα. Η πολιτική της υποβάθμισης – απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος Μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της χρονικής συγκυρίας που επέλεξαν οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ και η κυβέρνηση για να αντισταθούμε σε αυτή την ανάλγητη πολιτική.

    Την Τρίτη 16/7 συμμετέχουμε στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στις 10.00 πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
    Εφόσον το πολυνομοσχέδιο δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου συμμετοχή στην πιθανή επέκταση της 24ωρης σε 48ωρη από τα Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα.
    Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ 150.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
    ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
    Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  1. Το Παράρτημα Κρήτης της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταδικάζει “απερίφραστα την αντισυνταγματική και παράνομη παράταση της «προσωρινής» κράτησης του Κωνσταντίνου Σακκά, ο οποίος κρατείται χωρίς δίκη από τις 4/12/2010”.

    Δυστυχώς παρακολουθούμε για ακόμη μία φορά την έκδοση διαδοχικών ενταλμάτων προσωρινής κράτησης για συναφείς υποθέσεις ως λύση προκειμένου να καλυφθεί η αδυναμία της πολιτείας να οδηγήσει τον κατηγορούμενο σε δίκη εντός εύλογου χρόνου. Τα χρονικά όρια της προσωρινής κράτησης ορίζονται ρητά και αυστηρά όχι μόνο στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αλλά και στη συνταγματική διάταξη του άρ. 6 παρ. 4 εδ. β΄ σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται η υπέρβαση των ανώτατων ορίων της προφυλάκισης με τη διαδοχική επιβολή του μέτρου αυτού για επί μέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης».

    Η διάταξη μάλιστα αυτή προστέθηκε από τον συντακτικό νομοθέτη στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση του έτους 2001 και μετά από σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ώστε να μην γίνεται πλαγίως υπέρβαση του συνταγματικού χρονικού ορίου προσωρινής κράτησης διά της κατάτμησης μιας υπόθεσης σε περισσότερα κομμάτια και την συναφή διαδοχική επιβολή προσωρινών κρατήσεων. Η ευθεία δε παραβίαση των νομοθετικών και συνταγματικών διατάξεων που θεσπίζουν το πλαίσιο της προσωρινής κράτησης θίγει ταυτόχρονα τόσο το τεκμήριο αθωότητας και την προσωπικότητα του κατηγορούμενου όσο και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη προσωπική ελευθερία του προσώπου.

    Οι δυσλειτουργίες και οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν το άλλοθι για αντισυνταγματικές παραβιάσεις και πρακτικές, οι οποίες καλύπτονται υπό τον μανδύα της σκοπιμότητας. Οι δικαστικές αρχές είτε θα δικάζουν τους κατηγορούμενους εντός των συνταγματικών ορίων του χρόνου κράτησης είτε θα τους αφήνουν ελεύθερους. Ως εκ τούτου, η υπέρμετρη καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και η αντισυνταγματική κράτηση – προκειμένου να «καλύψει» την υπέρμετρη καθυστέρηση – δεν συμβαδίζουν ούτε με τις συνταγματικές μας αρχές, ούτε με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και ιδίως με τα άρθρα 5 και 6 της ΕΣΔΑ, ούτε βεβαίως και με τις στοιχειώδεις αρχές ενός κράτους δικαίου.

    Ως Παράρτημα Κρήτης της Ελληνικής Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου χαιρετίζουμε τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Αγρινίου και δηλώνουμε ότι θα επαγρυπνούμε και θα καταγγέλουμε κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, θεωρώντας την τήρηση των συνταγματικών και διεθνών υποχρεώσεων της Πολιτείας ως όρο απαράβατο για την ύπαρξη κράτους δικαίου, με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και στην αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

    Παράρτημα Κρήτης της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

    • Ηράκλειο : Δημόσια συζήτηση με θέμα : ΜΜΕ και κοινωνικός έλεγχος της πολιτικής 10/7 στο 10/07/2013 στις 11:33

    ΤΕΤΆΡΤΗ 10/7/13 το βράδυ ,δημόσια συζήτηση με θέμα: ΜΜΕ και κοινωνικός έλεγχος της πολιτικής. στο προαύλιο της ΕΡΑ Ηρακλείου

    Μιλούν ο Γιώργος Νικολακάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Αντώνης Γεωργούλας καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Γιάννης Ζαϊμάκης διδάσκων κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

    Συντονίζει ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλης.

  2. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου με αφορμή την προσωρινή κράτηση του Κ. Σακκά από τις 4/12/2010 μέχρι και σήμερα, καταδικάζει την παραβίαση των ανώτατων ορίων προσωρινής κράτησης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Η ευθεία παραβίαση Συνταγματικών (άρθρο 6 παρ. 4 του Συντάγματος) και Ποινικοδικονομικών διατάξεων (άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) αποτελεί σαφή υποτίμηση της νομιμότητας χάριν της σκοπιμότητας. Η αδυναμία της πολιτείας και των αρμοδίων αρχών να οδηγήσουν σε Δίκη έναν κατηγορούμενο 32 μήνες μετά τη σύλληψή του δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ενέργειες δικονομικού ακτιβισμού που πλήττουν την ασφάλεια και τις αρχές του δικαίου, αλλά θα πρέπει να οδηγήσει σε προβληματισμό και σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου θα προασπίζεται τη νομιμότητα και θα αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο σε κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο εκάστοτε κατηγορούμενος και για ποιες πράξεις κατηγορείται. Το Σύνταγμα και οι διατάξεις της Ποινικής Δικονομίας αποτελούν κανόνες δεσμευτικούς και όχι το αναγκαίο κακό.

    Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου

    • Λασίθι: Οι «Πολίτες Κατά Του Χρέους» βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της αλυσίδας “MITSIS HOTELS” στο 08/07/2013 στις 12:40

    Οι «Πολίτες Κατά Του Χρέους» βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της αλυσίδας “MITSIS HOTELS”
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

    Ο εργασιακός μεσαίωνας που η τρόικα, οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις, οι σύμμαχοί τους μεγαλοξενοδόχοι και κάθε είδους παρατρεχάμενοι της εξουσίας, έχουν επιβάλει, γονατίζει ψυχικά και εξουθενώνει σωματικά τους απασχολούμενους!

    Ο μόνιμα ευνοημένος και διαπλεκόμενος μεγαλοϊδιωτικός τομέας, -με φωτογραφικές διατάξεις, με χαριστικά δάνεια, με ποικίλες κρατικές ενισχύσεις, με παραχωρήσεις και δικό του υπουργό τουρισμού-, βρίσκει στο παράδειγμα των ξενοδοχείων της αλυσίδας “MITSIS HOTELS” τον πιο «άξιο» εκφραστή της πολιτικής εκβιασμών, φόβου και ανασφάλειας, με στόχο την αχαλίνωτη κερδοφορία!

    Οι εργαζόμενοι της αλυσίδας “MITSIS HOTELS” αντιμετωπίζονται ως εμπράγματα ανταλλάγματα, δίχως υπόσταση και δίχως αξιοπρέπεια! Για μήνες απλήρωτοι, με υπερωριακή εργασία χωρίς αποζημίωση, με ακραία υποστελέχωση, χωρίς ρεπό και κάτω από εξαντλητικές συνθήκες πίεσης, «διαβιούν» οι σύγχρονοι «σκλάβοι» της βραβευμένης –κυρίως για τις οικολογικές της «ευαισθησίες»- εταιρείας “MITSIS HOTELS”, δίνοντας το στίγμα της «επιτυχημένης» Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο!

    Αυτοί, στην αναξιοπρέπεια, την ανασφάλεια και την ακραία εκμετάλλευση πεταμένοι εργαζόμενοι, καλούνται από το ελληνικό κράτος και την εθελόδουλη κυβέρνηση της καταστροφής να πληρώσουν επιπλέον φόρους και χαράτσια!

    Οι «Πολίτες Κατά Του Χρέους» βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της αλυσίδας “MITSIS HOTELS” για τη διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης, για αξιοπρέπεια, για το μέλλον των παιδιών μας, για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη!

    Ενώνουμε τις φωνές μας με τη δική τους φωνή, τον αγώνα μας με τον αγώνα τους! Ενωμένοι θα νικήσουμε! Θα νικήσουμε όταν γίνει η ανατροπή όλων όσων μας σκοτώνουν τη ζωή!

    ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
    3-7-13

  3. Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 8 μ. μ., συναυλία με τους “ΠΕΤΡΙΤΕΣ”. Μαζί τους ο Γιώργης Ξυλούρης (ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ).

    Τρίτη 9 Ιουλίου, στις 8μμ, συνάντηση με εργαζόμενους, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, υπό τα ακούσματα του σχήματος «Κάλεσμα της Φύσης» και τον Γιάγκο Χαιρέτη.

    Τετάρτη 10 Ιουλίου, Δημόσια συζήτηση με θέμα: «ΜΜΕ και κοινωνικός έλεγχος» .

    Μιλούν:

    Γιώργος Νικολακάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
    Αντώνης Γεωργούλας, καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
    Γιάννης Ζαϊμάκης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    Συντονίζει ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης.

    ΕΡΑ Ηρακλείου (Μάχης Κρήτης 161 απέναντι από το Παγκρήτιο Στάδιο).

    • ΚΕΔΔΕ : ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ στο 08/07/2013 στις 00:28

    ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ
    ::: Πρωτοβουλία για την άμεση αποφυλάκιση του πολιτικού κρατούμενου Κώστα Σακκά αναλαμβάνει η ΚΕΔΔΕ με το παρακάτω κείμενο. Μπορείτε να το διακινήσετε ή να το υπογράψετε συμπληρώντας τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί.
    Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. πραγματοποιούμε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας και παραδίδουμε μαζικά το ψήφισμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96). Καλούμε σωματεία εργαζομένων, μαζικούς φορείς, συλλογικότητες γειτονιάς, φοιτητικούς συλλόγους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς, ποιητές, συγγραφείς, δημοσιογράφους και κάθε έναν που αρνείται το αυταρχικό μέλλον που είναι ήδη εδώ. «Όχι στο ελληνικό Γκουαντανάμο. Αποφυλάκιση τώρα του Κώστα Σακκά.»

    – –

    Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε την πρωτοφανή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για παράταση της προφυλάκισης του αναρχικού Κώστα Σακκά πέραν των 30 μηνών, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής πρόβλεψης και νομικής διάταξης. Το Σύνταγμα (άρθρο 6 παρ. 4) ορίζει ως ανώτατο όριο προφυλάκισης τους 18 μήνες, απαγορεύει τη διαδοχική επιβολή προφυλακίσεων και δεν παρέχει εξουσιοδότηση στον κοινό νομοθέτη να νομοθετεί διαφορετικά. Παρ’ όλα αυτά το άρθρο 288 Κ.Ποιν.Δ. επιτρέπει την επιβολή νέας προφυλάκισης για συναφείς πράξεις με ανώτατο όριο 12 μήνες. Στην περίπτωση του Κώστα Σακκά έχουν παραβιαστεί όλα τα όρια: Βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει δικαστεί από τις 4/12/2010 (31 μήνες) αντιμετωπίζοντας συνεχώς προφυλακίσεις και παρατάσεις.

    Ο Κώστας Σακκάς είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένος σε ένα ελληνικό Γκουαντανάμο: αν και το όνομά του δεν υπάρχει καν στη δεύτερη δικογραφία με την οποία παρατάθηκε η προφυλάκισή του, αν και εκλείπει κάθε νόμιμος λόγος και από καιρό έχουν παραβιαστεί όλες οι σχετικές εκ του νόμου προθεσμίες, η δικαστική εξουσία, η κρατική μηχανή και η κυβέρνηση παρατείνουν βάναυσα και εκδικητικά τον ήδη πολύχρονο εγκλεισμό του. Στο πρόσωπό του το όλο σύστημα εξουσίας, πολιτικής και δικαστικής, επιχειρεί την κατάργηση κατ’ αρχήν στην πράξη του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, μιάς από τις σπουδαιότερες κατακτήσεις του νομικού μας πολιτισμού που υπηρετεί το τεκμήριο αθωότητας. Όλα αυτά στο πλαίσιο των δικών για τις υποθέσεις ΣΠΦ όπου επιχειρείται διαρκώς η καταπάτηση συνταγματικών και δικονομικών δικαιωμάτων και η επιβολή εξοντωτικών ποινών ως μέσου πολιτικής εκδίκησης.

    Ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας στις 04/06/2013, ημέρα που συμπληρώθηκαν 30 μήνες προφυλάκισης, και η ζωή του πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο. Ακόμα και αν αποφυλακιστεί άμεσα, κάποιες βλάβες στην υγεία του, δεδομένου ότι για δεύτερη φορά αγωνίζεται με το έσχατο μέσο αγώνα, θα είναι ανεπανόρθωτες, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών που τον παρακολουθούν.

    Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατούμενου Κώστα Σακκά.

    Καταγγέλλουμε την απόφαση του Συμβουλίου των Εφετών ως ευθυγραμμισμένη με το δόγμα μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης και ως ευθύ μήνυμα τρομοκράτησης σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

    Όποια και αν είναι η πολιτική ή ιδεολογική μας τοποθέτηση, αναγνωρίζουμε ότι στο πρόσωπο του Κώστα Σακκά δοκιμάζονται οι ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας, σε ένα συντονισμένο ρεσιτάλ κρατικού αυταρχισμού του οποίου θύματα μπορεί να είμαστε αύριο όλες και όλοι μας.

    Αθήνα 4 Ιουλίου 2013
    :: Για να καταχωρηθεί η υπογραφή σας, στο Comment γράφετε ονοματεπώνυμο και προαιρετικά ιδιότητα. εδώ : http://ekedde.wordpress.com/2013/07/04/protsakk/

    • Xανιά : Για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ στο 06/07/2013 στις 16:47

    Για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων…

    Η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή χαιρετίζει τη συμμετοχή αρκετών συναδέλφων στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων σήμερα, Παρασκευή 05-07-2013 στις 10.00 π.μ., για να αποτρέψουμε στην πράξη το ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων από το να προσδιορίσει, σε πρώτη φάση αριθμητικά, τις πλασματικές υπεραριθμίες σε διάφορες ειδικότητες στο επίπεδο σχολικής μονάδας.
    Η θέση μας γι’ αυτό το ζήτημα ήταν και παραμένει αμετακίνητη: Όταν η φετινή
    σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με ογδόντα τέσσερα κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Χανίων, όταν επίσης είναι γνωστό πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην επαναπροσλάβει, δηλαδή να απολύσει 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πανελλαδικά (με αποτέλεσμα να υπάρξουν πιέσεις για παραπέρα συμπτύξεις τμημάτων και υπολειτουργία πολλών σχολικών μονάδων την προσεχή σχολική χρονιά), δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν ξαφνικά υπεράριθμοι συνάδελφοί μας – υποψήφια μέλη στη λίστα των 8.500 διαθεσιμοτήτων εκπαιδευτικών, τους οποίους αναζητά η τρόϊκα (Ε.Ε. και ΔΝΤ) σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, για να τους εκπαραθυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες από τη δημόσια εκπαίδευση, ώστε να χορηγήσει την επόμενη δόση του μνημονιακού θανάτου των εργαζομένων και των στοιχειωδέστερων αναγκών τους για εργασία, υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση κλπ.
    Ας έχουν όλοι υπόψη τους πως το ΠΥΣΔΕ, αν κατέληγε την Παρασκευή στον αριθμητικό προσδιορισμό των πλασματικών υπεραριθμιών, θα ήταν ως διοικητικό όργανο υποχρεωμένο να συντάξει τους σχετικούς πίνακες στη βάση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί το Υπουργείο στην παιδεία, όπως είναι η αύξηση του ωραρίου που προβλέπει ο νέος ν. 4152/13 και η εφαρμοστική του εγκύκλιος Α.Π 70607/Δ3/23.5.2013, η αύξηση των ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, η ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων και περιοχών (π.χ. δυσπρόσιτα), το στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα που έφτασαν σε μεγάλο ποσοστό και στα Χανιά τους 25 με 30 μαθητές κ.α.
    Με τη δυναμική μας παρέμβαση και τη μαχητική παρουσία αρκετών συναδέλφων αποτρέψαμε δύο φορές το ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων (την Πέμπτη, 27-06 με τη διάλυσή του και την Παρασκευή, 05-07 με τη μη λήψη απόφασης) να προσδιορίσει εικονικά πλεονάσματα εκπαιδευτικών και πλασματικές υπεραριθμίες∙ αντίθετα, υπήρξε η δέσμευση από τον Προϊστάμενο Δευτ/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων και από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ για τον προσδιορισμό και δημοσιοποίηση μόνο των οργανικών κενών που υπάρχουν στα σχολεία, ώστε να κάνουν αιτήσεις οι συνάδελφοι για τη μετακίνησή τους σ’ αυτές τις θέσεις, αν το επιθυμούν.
    Καμία επανάπαυση και εφησυχασμό δεν πρέπει να μας δημιουργεί η δέσμευση αυτή, που μπορεί να αποδειχθεί πολιτικάντικος ελιγμός, για να διασκεδαστεί πρόσκαιρα η ανησυχία και αγανάκτηση ανάμεσα στους συναδέλφους. Ας μην ξεχνά, άλλωστε, κανείς πως μπορεί το ΠΥΣΔΕ να μην ανακοίνωσε πλεονάσματα, αλλά τα μέλη που το απαρτίζουν μετέχουν στις διαδικασίες και δεν τις καταγγέλλουν. Στην προηγούμενη, μάλιστα, συνεδρίαση του, που διαλύθηκε, είχαν σκοπό να ανακοινώσουν πλεονάσματα και μας καλούσαν να τους «αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους». Επιπρόσθετα δεν έχουν εγκαταλείψει τη λογική του «μικρότερου κακού», που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοχής σε «λελογισμένες» απολύσεις. Τελικά, δεν μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Το ότι δεν έδωσαν πλεονάσματα (μια θετική εξέλιξη) είναι μια αυτονόητη υποχρέωσή τους απέναντι στους συναδέλφους. Εμείς ως παράταξη απαιτούμε το επόμενο διάστημα από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων τη συνεπή εφαρμογή της δέσμευσής τους με πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα σ’ όλες τις φάσεις αυτής της διαδικασίας. Σε μια τέτοια κατεύθυνση θα κινηθούμε ως προς αυτό το θέμα, θα προσπαθήσουμε δηλαδή να επιβάλλουμε την εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων στην πράξη!
    Η για δεύτερη φορά μη λήψη απόφασης για τις πλασματικές υπεραριθμίες από το ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν, μιας και οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις δεν έχουν αποτραπεί∙ θα βρίσκονται πάντα «προ των πυλών» όσο δε συγκροτείται στη βάση των συναδέλφων ένα μαχητικό κίνημα ρήξης και ανατροπής που θα αποκρούει τη βίαιη επίθεση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του ΔΝΤ, της ΕΕ και όλων των υπερεθνικών μηχανισμών τους, που αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να περάσουν σαρωτικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις∙ οι απολύσεις θα στοιχειώνουν τα όνειρά μας όσο δε συγκροτείται ένα ταξικό, πλειοψηφικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό ρεύμα που θα σαρώσει τη δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία με αφορμή το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις επιτίθεται με σφοδρότητα σ’ ό,τι απέμεινε όρθιο από τις λαϊκές-κοινωνικές κατακτήσεις.
    Η για δεύτερη φορά, ωστόσο, μη λήψη απόφασης για τις πλασματικές υπεραριθμίες από το ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων δείχνει και κάποιες από τις δυνατότητες του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος των καθηγητών της βάσης να κερδίζει νίκες στην πράξη ενάντια στη λογική της ταξικής συνεργασίας, της συνυπευθυνότητας και της συνδιαχείρισης που έχει οξειδώσει τις συνειδήσεις των αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων καθώς και του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Χανίων. Ας σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο πως ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ) και ο Γενικός της Γραμματέας (Πρωτοβουλία) έλαμψαν με την απουσία τους από τη συγκέντρωση της Παρασκευής, ούτε μπήκαν στον κόπο (πράγμα που είναι σοβαρότερο και ενδεικτικό των προθέσεών των παρατάξεων που τους στηρίζουν) να συγκαλέσουν το Δ.Σ. τις προηγούμενες μέρες και να καλέσουν τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας, αν και γνώριζαν την κρισιμότητα της σημερινής συνεδρίασης για το ζήτημα των υπεραριθμιών.
    Με τη μη σύγκλιση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, τη μη λήψη απόφασης για παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ την Παρασκευή, 05-07-2013 και με τη βροντερή απουσία τους αντιστρατεύονται στην πράξη όχι μόνο το γράμμα μα το πνεύμα των αποφάσεων του πρόσφατου, 16ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ, που καλεί τα Δ.Σ. των κατά τόπους ΕΛΜΕ να βρίσκονται σε διαρκή λειτουργία και να ενημερώνουν – κινητοποιούν τους συναδέλφους για κάθε ζήτημα που τους αφορά αυτό το κρίσιμο καλοκαίρι, με διαρκείς συνεδριάσεις, Γενικές Συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, συνεννοήσεις με τοπικούς μαζικούς φορείς κλπ και άμεσες μορφές απάντησης (καταλήψεις δημόσιων κτιρίων κλπ), αν υπάρξουν κι άλλες απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι.
    Η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή είχε μια συνεπή και μαχητική παρουσία, που στην ουσία αποτελούσε συνέχεια της παλαιότερης παρέμβασής μας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ την Πέμπτη, 13-06-2013, όταν επρόκειτο να προσδιοριστεί ο αριθμός των «υπεράριθμων» σε επίπεδο περιφέρειας και συνακόλουθα ν’ ανοίξει ο δρόμος των υποχρεωτικών μεταθέσεων εκπαιδευτικών.
    Για την ιστορία ας θυμίσουμε πως ο ένας από τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (Ενωτική Συσπείρωση), στην παράσταση διαμαρτυρίας που είχαμε τότε πραγματοποιήσει κατηγορούσε κυριολεκτικά τους πάντες (ακόμα και την ΟΛΜΕ) που τον καλούσαν να καταγγείλει ως παράνομη και παράτυπη αυτήν τη διαδικασία και να αποχωρήσει από αυτήν, υποστηρίζοντας πως ο ρόλος του ήταν, αντί για τον τρομοκρατικό αριθμό των 240 υπεράριθμων που ξέβραζε το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογίζοντας με το σφαγιαστικό και αυθαίρετο μέτρο της εγκυκλίου (σύνολο καθηγητών με οργανική στο ΠΥΣΔΕ δια του 20!), αυτός θα… έδινε μάχη στο ΠΥΣΔΕ, ώστε να συντάξει μια λίστα 40-60 υπεράριθμων καθηγητών (ιδιαίτερα στις ειδικότητες πληροφορικής γυμναστών, ξενόγλωσσων κλπ), τους οποίους διαβεβαίωνε (πώς ήταν άραγε τόσο σίγουρος;) ότι θα διατεθούν αργότερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Περιττό να πούμε πως με την επιμονή και τη μαχητική μας παρουσία, τελικά το ΠΥΣΔΕ Ν. Χανίων αναγκάστηκε να μην στείλει κανέναν υπεράριθμο στην περιφέρεια.
    Το ότι ο εν λόγω αιρετός, όμως, προωθεί ουσιαστικά μια γραμμή που έχει ως κύριο άξονα τη συνεννόηση με τη διοίκηση έγινε φανερό και στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ την Πέμπτη, 27-06, όταν υποστήριζε τη θέση πως η διοίκηση θα καταβάλει προσπάθειες «όσες οι υπεραριθμίες, τόσα περίπου να είναι και τα κενά» χωρίς να μπλοκάρει τις διαδικασίες, απ’ τις οποίες θα προέκυπταν υπεραριθμίες∙ μα και την Παρασκευή, 05-07-2013, έφτασε να εμφανίζει την μη ανακοίνωση πλεονασμάτων βασικά ως αποτέλεσμα επιτυχημένων διαβουλεύσεων με τη διοίκηση και όχι ως επιτυχία του κινήματος. Καθήκον, ωστόσο, του αιρετού είναι πρώτα απ’ όλα να ενημερώνει και να συμβάλλει στην κινητοποίηση των συναδέλφων.
    Για την Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή είναι καθαρό πως η καταρχήν θετική εξέλιξη στο τελευταίο ΠΥΣΔΕ, δηλαδή η (ίσως πρόσκαιρη) μη ανακοίνωση πλεονασμάτων, δεν προέκυψε ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων κάποιων παραγόντων με τη διοίκηση, αλλά ως αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας που επέδειξαν οι συνάδελφοι σε κρίσιμες στιγμές. Κορυφαία έκφραση αυτής της αποφασιστικότητας ήταν η διάλυση του ΠΥΣΔΕ Πέμπτη 27-06, που οδήγησε και σε αναδίπλωση στο θέμα των πλεονασμάτων. Αυτή η πείρα αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη για το πνεύμα που πρέπει να διέπει τους αγώνες μας σε συνθήκες βάναυσης επίθεσης ενάντια στα δικαιώματά μας, ενόψει και των επερχόμενων μεγάλων αγώνων.

    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

    Η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή θα συνεχίσει να παλεύει στην κατεύθυνση της αποφασιστικής σύγκρουσης με τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανατροπή τους, για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των εργαζόμενων – των ανέργων, όλης της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.
    Διεκδικούμε να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα – απόλυση εκπαιδευτικού, να μη γίνουν άλλες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, να βρίσκονται όχι παραπάνω από 20 μαθητές στο τμήμα σ’ ένα ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο που θα χωρά όλες τις ειδικότητες, όλους τους μαθητές, όλη τη γνώση!
    Ανάμεσα στ’ άλλα διεκδικούμε το σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης, κάθε απόπειρας τρομοκράτησης συναδέλφων μέσω πειθαρχικών, διαθεσιμότητας, υποχρεωτικών μεταθέσεων. Καμιά δίωξη ενάντια στους συναδέλφους που συμμετείχαν στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 13 Ιούνη στηρίζοντας τον αγώνα της ΕΡΤ.
    Παλεύουμε για να είναι οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι, με σταθερή εργασία, ουσιαστική επιμόρφωση αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, ξεκινώντας από την άμεση αποκατάσταση των αναπληρωτών που απολύονται, ενώ καλύπτουν πάγιες ανάγκες και την αξιοποίηση της νέας γενιάς εκπαιδευτικών που υποφέρει στην αδιοριστία. Με αυτή τη λογική οι αναπληρωτές παραμένουν μέλη των ΕΛΜΕ. Μαζικοί Διορισμοί καθηγητών!
    Χανιά, 06/07/2013

    Παρέμβαση
    Εκπαιδευτικών
    για τη ρήξη και την ανατροπή!

    • Χανιά : Απόφαση Συνέλευσης Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής στο 04/07/2013 στις 07:10

    Απόφαση Συνέλευσης Συλλόγου Φοιτητών 25/6/2013

    Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ

    Η αυταρχική απόφαση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη μεταφορά του τμήματος της Αρχιτεκτονικής στην πολυτεχνεούπολη στα Κουνουπιδιανά είναι η φυσική συνέχεια μιας σειράς κινήσεων που έχουν οδηγήσει συνειδητά στην παρακμή, τόσο της λειτουργίας του τμήματος, όσο και του ίδιου του κτιρίου της Γαλλικής Σχολής. Η έλλειψη επαρκούς διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού, υλικοτεχνικών υποδομών (σχεδιαστήρια, καρέκλες, αναλώσιμα υλικά, εργαστηριακός εξοπλισμός κ.ά.), χώρων για τους φοιτητές και καθηγητές, καθώς και η απουσία της στοιχειώδους υγιεινής απαξιώνουν τις σπουδές μας και καθιστούν την καθημερινότητά μας στη σχολή όλο και πιο δύσκολη. Τίποτα από τα παραπάνω δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο.
    Ακολουθούν τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις χρόνων, για τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, οι οποίες εφαρμόζονται μέσω του νόμου-πλαισίου. (συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολών, απολύσεις εργαζομένων, μείωση παροχών, κατακερματισμός γνωστικού αντικειμένου, κατάργηση αυτοδιοίκητου πανεπιστημίου, καταπάτηση φοιτητικών κατακτήσεων, κατάργηση φοιτητικού συνδικαλισμού).

    Η κατάσταση στο τμήμα αρχιτεκτόνων

    Παρατηρείται όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, η προσπάθεια απόλυτου ελέγχου του τμήματός μας, το οποίο μέχρι στιγμής λειτουργούσε περισσότερο αυτόνομα, σχετικά με τις εντολές των εκάστοτε κυβερνήσεων για τον έλεγχο των ιδρυμάτων. Η παράκαμψη αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων Τμήματος από την πρυτανεία, οι στοχευμένες αλλαγές στο προσωπικό, η παρεμπόδιση διορισμού καθηγητών (ενώ υπάρχει έλλειψη), η καθαίρεση του προέδρου του τμήματος, η ανάληψη καθηκόντων από τον ίδιο τον πρύτανη και πολλά ακόμη, συνθέτουν το παραπάνω σχέδιο. Από την ίδια την πρυτανεία ανακοινώθηκε η άμεση απομάκρυνση του τμήματος από τη Γαλλική Σχολή, παρακάμπτοντας την ύπαρξη συγκεκριμένων οργάνων χωρίς να υπάρξει συζήτηση και χωρίς την ενημέρωση του συλλόγου φοιτητών.

    Τα πανεπιστήμια ως κομμάτι του αστικού ιστού

    Θεωρούμε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να βρίσκονται κοντά στα κέντρα των πόλεων, έτσι ώστε να αλληλεπιδρούν με την κοινωνία. Τα απομονωμένα, εκτός πόλης, πανεπιστήμια δημιουργούν μια ακαδημαϊκή κοινότητα εσωστρεφή, αποξενωμένη από την κοινωνική πραγματικότητα.
    Η Γαλλική Σχολή, πιο συγκεκριμένα, είναι κομμάτι του αστικού ιστού της πόλης των Χανίων και αποτελεί το μοναδικό χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης εντός της, που χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους φοιτητές. Ιδιαίτερα μια αρχιτεκτονική σχολή, λόγω του επιστημονικού αντικειμένου της, πρέπει να έρχεται σε διαρκή επαφή με την πόλη, ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες της, να έχει σχέση με τον αστικό χώρο, αλλά και με τις κοινωνικοπολιτικές της
    Η απομάκρυνση, λοιπόν, του τμήματος της Αρχιτεκτονικής από τα Χανιά, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών, παρά αποτελεί λύση καθαρά για οικονομικούς και διοικητικούς λόγους. Ακόμη και η φύση των κτιρίων που σχεδιάζεται να μας «φιλοξενήσουν» δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αρχιτεκτονικών σπουδών, αλλά και του πλήθους των εισακτέων στο τμήμα.
    Η παραμονή μας στη Γαλλική Σχολή, από την άλλη, οφείλει και μπορεί να συνοδεύεται από την μόνιμη επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, με την προϋπόθεση να υλοποιηθεί η μελέτη επέκτασής της, αλλά και η χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων μας των αναγκών. Πόσο μάλλον, όταν η ίδια η πρυτανεία σκοπεύει να διαθέσει υπέρογκα ποσά για την αναδιαμόρφωση των νέων κτιρίων στην πολυτεχνειούπολη, αλλά και για την προσαρμογή και συντήρηση του κτιρίου της Γαλλικής Σχολής, ώστε να φιλοξενεί μόνιμα συνεδριακό κέντρο.

    Αυταρχική πολιτική: Από την πρυτανεία ως την κυβέρνηση

    Το σύνολο αυτών των μεταρρυθμίσεων συμπληρώνει ολόκληρο το σχέδιο εξόντωσης του λαού, το οποίο έχουν στήσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Κάθε μέτρο που περνάνε, από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μέχρι τις χιλιάδες μαζικές απολύσεις εργαζομένων και τις μειώσεις των μισθών, οδηγούν την κοινωνική πλειοψηφία στα όρια της επιβίωσης, αλλά, ταυτόχρονα, προκαλούν όλο και περισσότερες αντιδράσεις, οι οποίες φαίνεται να δυναμώνουν συνεχώς μέσα από το ίδιο το κίνημα (εξέγερση στην Τουρκία, κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ).
    Η κυβερνήσεις προσπαθούν απεγνωσμένα να καταπνίξουν κάθε λαϊκό αγώνα, είτε με την άμεση καταστολή μέσω των ΜΑΤ, είτε με τη επανεμφάνιση χουντικών νόμων, χρησιμοποιώντας ακόμη και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δε δειλιάζουν να δολοφονούν στο ψαχνό ανθρώπους. Οι προσαγωγές και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η επιστράτευση δεκάδων απεργών, η ποινικοποίηση φοιτητών, με πρόσφατο παράδειγμα στα Χανιά τις συλλήψεις τριών αγωνιστών, ένας από τους οποίους είναι και μέλος του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής, (οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013), αλλά και η γενικότερη καταστολή σε όσους σηκώνουν το κεφάλι επισφραγίζουν αυτή την ανάγκη του κράτους να θωρακίζεται αυταρχικά.

    Αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη!

    Η δική μας απάντηση σε καθένα από τα παραπάνω ζητήματα οφείλει να είναι συνολική, οργανωμένη και μαχητική, ούτως ώστε να καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε νίκες, είτε αυτές αφορούν το πανεπιστήμιο, είτε την κοινωνία γενικότερα. Αντίστοιχα, λοιπόν, θα κινηθεί και ο σύλλογος φοιτητών και στο ζήτημα της υποβάθμισης του τμήματος της Αρχιτεκτονικής, με αποκορύφωμα την απομάκρυνσή μας από τα Χανιά. Οι απαιτήσεις μας στα πλαίσια ενός δυναμικού αγώνα που πρόκειται να δώσουμε θα είναι ανυποχώρητες, καθώς μπορούν να δείξουν το δρόμο για αντίστοιχες μάχες που θα ξεσπάσουν και στη συνέχεια.
    Η παραμονή μας στη Γαλλική Σχολή ως έχει δεν είναι αρκετή. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τη δημόσια και δωρεάν λειτουργία του πανεπιστημίου για όλους, για την επαρκή χρηματοδότηση των σχολών, την κάλυψη όλων των αναγκών του κάθε φοιτητή και την επαρκή στελέχωση των σχολών.

    Παλεύουμε για:

    Παραμονή του τμήματος στο κτίριο της Γαλλικής και άμεση υλοποίηση της μελέτης για την επέκταση του κτιρίου.

    Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της επέκτασης σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο χώρος της γαλλικής μέρος των μαθημάτων μπορούν να γίνονται στα πρώην κτίρια της πρυτανείας.

    Δωρεάν αναλώσιμα, σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες και επαρκής υλικοτεχνικός εξοπλισμός για όλους.

    Επαρκής αριθμός μόνιμων διδασκόντων και εργαστηριακού προσωπικού.

    Δημιουργία εστιών στην πόλη των Χανίων.

    http://e-sfax.blogspot.gr/

    • Ηράκλειο : Λαϊκή Στάση Πληρωμών 3/7/13 στις 15:15 έξω από το Ειρηνοδικείο στο 03/07/2013 στις 08:48

    Ραντεβού την επόμενη Τετάρτη 3/7/13 έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου για την επόμενη παρέμβασή μας, ενάντια στην κλοπή ιδιωτικών περιουσιών από τις τράπεζες και ταυτόγχρονα για την επόμενη τακτική συνέλευση της Λ.Σ.Π.

    -Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα ,και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης πληρωμών.
    ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
    ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ, ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
    ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

  4. Ολόκληρη η πόλη της Ιεράπετρας και όχι μόνο , συγκλονίστηκε από τον ξαφνικό θάνατο του φυσιοθεραπευτή-μουσικού-φωτογράφου Γιώργου Κουβάκη, πηγή έμπνευσης για τους περισσότερους από μας και κυρίως τους νεότερους αφήνοντας πίσω τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό…

    Στη μνήμη του διοργανώνουμε Φεστιβάλ το οποίο προσδοκούμε να γίνει θεσμός και να ανάψει την πρώτη φλόγα για την όποια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης στον απομακρυσμένο γεωγραφικά και πολιτιστικά Νομό του Λασιθίου.

    Συμμετέχουν αφιλοκερδώς κορυφαία γκρουπ της Ελληνικής Rock’n’Roll σκηνής με πρώτους και καλύτερους τους Last Drive,τους Dustbowl ,τους The Big Nose Attack,τους Bali Haians ,τους Sushi Killers και τους Brain Flexuous.

    Παράλληλα θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό από τα αρχεία του Γιώργου, όπου το βάθος πεδίου και το φως συνεργάζονται με τρυφερότητα προβάλλοντας τη μαγική διάσταση της φύσης.

    Το Φεστιβάλ έχει τίτλο

    “ΚEEP THE SPIRIT ALIVE ” Rock’n’Roll Memorial Benefit for George Kouvakis.

    To συγκεκριμένο spirit ήταν και είναι ακριβώς αυτό που χαρακτήριζε και τον ίδιο το Γιώργο… Η αγάπη, η ομόνοια ,το χαμόγελο, η αφιλοκερδής προσφορά το χιούμορ , η ελευθερία στην έκφραση δημιουργία ,η γιορτή …Η λαμπερή πλευρά της ζωής.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

    ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

    ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 7.00

  5. ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

    Να απαλλαγούν τώρα οι τρείς συμπολίτες μας από κάθε κατηγορία.
    Όλοι στα δικαστήρια την Τρίτη 2/7, 11.00 μ.μ.
    Τρεις συμπολίτες μας, ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Άρης Ρέττος, ο εργαζόμενος στο Πολυτεχνείο Διαμαντής Μανώλης και ο φοιτητής Γιώργος Τζίμας, οδηγούνται (με ένα ψευδές και κατασκευασμένο κατηγορητήριο) σε δίκη, την Τρίτη 2 Ιουλίου, επειδή στα πλαίσια της επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, αποφασισμένων ερήμην των πολιτών, οι κυβερνήσεις των μνημονίων (τότε του Παπαδήμου και σήμερα η τρικομματική που έγινε δικομματική) προσφεύγουν στην άρνηση της Δημοκρατίας και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η συμμετοχή των πολιτών σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα είναι πια ανεκτή.
    · Απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε «κατηγορία», την άμεση –και τυπικά– αθώωσή τους.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να βρεθούν την Τρίτη 2 Ιουλίου ώρα 11:00 το πρωί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους δικαζόμενους και να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.
    Καλούμε κάθε συλλογικό φορέα (στα Χανιά αλλά και πανελλαδικά) να εκδηλώσει, συντονισμένα με εμάς, ή με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο, την αντίθεσή του στον επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης της Δημοκρατίας στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και να σταθεί δίπλα στους τρεις διωκόμενους δημοκρατικούς πολίτες των Χανίων. Η δίκη αυτή είναι για τα Χανιά η πρώτη από μια σειρά διώξεων 32 συμπολιτών μας, οι οποίοι «κατηγορούνται» για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις και για προσπάθεια ποινικοποίησης του φρονήματος. Είναι η ίδια πολιτική που κλείνει την ΕΡΤ και εξακολουθεί να έχει επιστρατευμένους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό και τους καθηγητές,.
    Η αντίσταση στον αυταρχισμό και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων!
    ΦΡΕΝΟ στην αντιδημοκρατική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
    ΟΧΙ στο μαύρο
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία

    το σχετικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ το προσυπογράφουν:

    1. το Εργατικό Κέντρο Χανίων
    2. το Ν.Τ. Χανίων της ΑΔΕΔΥ
    3. ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων
    4. Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος»

    • Χανιά : Νέο περιστατικό αυτοκτονίας στο 02/07/2013 στις 12:10

    Σοκ προκαλεί ένα ακόμη περιστατικό αυτοκτονίας στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 23χρονο νεαρό, ο οποίος λίγο πριν τις 9 το πρωί έβαλε τέλος στη ζωή του στρέφοντας το όπλο εναντίον του.

    Το περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι στο Πανόραμα, ενώ στο σημείο σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις και ιατροδικαστής καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

  6. Ρέθυμνο : 2η Διανομή – Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου Χωρίς Μεσάζοντες- 7/7/13,Ρέμα Συνατσάκη

    Πληροφορίες Παραγγελίας
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση

    Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου.

    Οι πατάτες διατίθενται σε περιορισμένες ποσότητες: βιολογικές: 2,5-3 τόνοι, χωρίς φυτοφάρμακα: 3,5-4 τόνοι. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Με ποιο τρόπο κάνουμε παραγγελία:

    Με φόρμας παραγγελιών στη διεύθυνση: http://www.dareth.gr
    Πληροφορίες και παραγγελίες τηλεφωνικά στο 6987172643 καθημερινά 10.00-14.00 και 19.00- 21.00
    Με email στη διεύθυνση: info@dareth.gr
    Στο κατάστημα Σουβλίτσα (στην παλιά πόλη, Κορωναίου και Κοραή γωνία)
    Στο ποδηλατάδικο του Ν.Γαλάνη (στον Αγ. Γεώργιο Καλλιθέας, Αλβέρτου Σβάιτσερ 17)
    Καφενείο του Τάσου (Ηρώων Πολυτεχνείου 14, Πλατεία Νομαρχίας)
    Στο κατάστημα ο Πειρασμός της Γεύσης (Πρεβελάκη 13)
    Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου (Καστρινογιαννάκη 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου)

    Οι παραγγελίες θα ισχύουν κατόπιν επιβεβαίωσής μας μέσω sms ή e-mail στα στοιχεία που έχετε αφήσει, όπου θα αναφέρεται η ώρα προσέλευσης σας στο χώρο της διανομής.

    Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει η επιβεβαίωση με την ώρα προσέλευσης σας ή θέλετε να αλλάξετε ή ακυρώσετε την παραγγελία σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο του δικτύου ή μέσω e-mail το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013.

    Για την μεταφορά των προϊόντων που παραγγείλατε καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας σακούλες ή καρότσι.

    Εάν υπάρχουν φάρμακα τα οποία δεν έχουν λήξει και δεν τα χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τα φέρετε μαζί σας στη διανομή προκειμένου να δοθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου.

    2η Διανομή – Κυριακή 7 Ιουλίου
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση

    Παραγγελία

    Τα προϊόντα θα διανεμηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου, από τις 09:00 μέχρι τις 13:00,
    στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Δευτέρας, στο Ρέμα Συνατσάκη, στην Καλλιθέα.

    Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου
    Ονοματεπώνυμο
    Τηλέφωνο
    Κινητό
    Email
    (Σημειώστε τον αριθμό συσκευασιών που θέλετε να παραγγείλετε, με αριθμό)
    Πατάτες Βιολογικές Ρεθύμνου (Δίχτυ 10Kg) – 8€
    Πατάτες Βιολογικές Ρεθύμνου – Τιμή κιλού: 0,80€
    Πατάτες Ρεθύμνου αψέκαστες (Δίχτυ 10Kg) – 6,50€
    Πατάτες Ρεθύμνου αψέκαστες – Τιμή κιλού: 0,65€
    Μέλι Λασιθίου (Βάζο 1Kg) – 9€
    Μέλι Λασιθίου – Τιμή κιλού: 9€
    Λάδι Βιολογικό Ρεθύμνου (Τενεκές 5Lt) – 18€
    Λάδι Βιολογικό Ρεθύμνου – Τιμή λίτρου: 3,60€
    Χυμός Πορτοκάλι Βιολογικός Χανίων 1Lt (συσκ.12 τμχ) – 22,20€
    Χυμός Πορτοκάλι Βιολογικός Χανίων – Τιμή λίτρου: 1,85€ (Ημ.Λήξης: Ιούνιος 2014)
    Χυμός Ανάμεικτος Βιολογικός Χανίων 1 Lt (συσκ. 12 τμχ) – 22,20€
    Χυμός Ανάμεικτος Βιολογικός Χανίων – Τιμή λίτρου: 1,85€ (Ημ.Λήξης: Ιούνιος 2014)
    Χυμός Πορτοκάλι Βιολογικός Χανίων 250ml (συσκ. 27 τμχ) – 18,90€
    Χυμός Πορτοκάλι Βιολογικός Χανίων – Τιμή Τεμαχίου: 0,70€ (Ημ.Λήξης: Ιούνιος 2014)
    Χυμός Ανάμεικτος Βιολογικός Χανίων 250ml (συσκ. 27 τμχ) – 18,90€
    Χυμός Ανάμεικτος Βιολογικός Χανίων – Τιμή Τεμαχίου 0,70€ (Ημ.Λήξης: Ιούνιος 2014)
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Δράμας (συσκ. 5Kg) – 3,15€
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Δράμας – Τιμή Κιλού: 0,63€
    Αλεύρι ολικής άλεσης Δράμας (συσκ. 5Kg) – 3,40€
    Αλεύρι ολικής άλεσης Δράμας – Τιμή κιλού: 0,68€
    Ρύζι νυχάκι Χαλάστρας (συσκ. 6,250Kg) – 5€
    Ρύζι νυχάκι Χαλάστρας – Τιμή Κιλού: 0,80€
    Ρύζι Καρολίνα Μεσσηνίας (συσκ. 5,5Kg) – 5€

    Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου Χωρίς Μεσάζοντες

    http://www.dareth.gr/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.