Ρέθυμνο: Ανταπόκριση από την πορεία για την υπεράσπιση των καταλήψεων 23/3

Την παρασκευή 23/3 βρεθήκαμε στο ρέθυμνο 200-250 αλληλέγγυες/ αλληλέγγυοι, όπου και πραγματοποιήσαμε πορεία αλληλεγγύης έναντι στην καταστολή των καταλήψεων. Συναντήθηκαν στο δρόμο, σε συνθήκες βροχής, κομμάτια του αντιεξουσιαστικού χώρου των χανίων, του ρεθύμνου και του ηρακλείου δηλώνοντας ότι καμία καταστολή κανενός αυτοοργανωμένου εγχειρήματος δε θα μείνει αναπάντητη και κανένας κατειλημμένος χώρος δε θα μείνει ανυπεράσπιστος.

Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχειο και κατέληξε σε αυτό περνώντας από κεντρικά σημεία της πόλης και την οποία ακολουθούσε πράσινη διμοιρία και ο «διακριτικός» αριθμός 6 ασφαλιτών. Κατά τη διάρκεια της πορείας πραγματοποιήθηκε βαψιματική σε όλους τους κενούς τοίχους όπου γράφτηκαν αντικατασταλτικά και όχι μόνο συνθήματα. Ίδιο ήταν και το περιεχόμενο των συνθημάτων που εκφραζόταν και από όλο το σώμα της πορείας. Πραγματοποιήθηκε και σπασιματική σε κάμερες και ατμ.

Στο πέρας της πορείας, σχεδόν ολόκληρο το σώμα της, οικοιοποιήθηκε αστικό λεωφορείο για τη μετακίνησή της στην κατάληψη και φάγαμε συλλογικά στον εξίσου οικειοποιημένο χώρο από εμάς της λέσχης του πανεπιστημίου. Επακολούθησε λαιβ στο χώρο της κατάληψης παρά τις καιρικές συνθήκες. Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες σε δεύτερο χρόνο .

κατάληψη «εργαστήριο»

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1585970/

.:: Aκολοθούν φωτογραφίες :

  

 

 

 

 

 

 

 

πηγή : https://mpalothia.net/rethymno-enimerosi-apo-tin-poria-allilengyis-stin-katalipsi-ergastirio-2303/

css.php