Ηράκλειο: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες| 1/3-ώρα:11:30,δικαστήρια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ 27/2 ΔΕΥΤΕΡΑ 1/3 11:30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Το Σάββατο 27/2, μπάτσοι εισβάλλουν παρουσία εισαγγελέα σε δύο σπίτια και πραγματοποιούν προσαγωγές τεσσάρων συντροφισσών και συντρόφων, εκ των οποίων οι 2 μετατρέπονται σε συλλήψεις με πλημελημματικές κατηγορίες σχετικές με την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στις 26/2. Ψάχνοντας πώς θα στηρίξουν τις κατηγορίες, κατάσχουν επίσης ρούχα και διάφορα αντικείμενα από τα σπίτια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για συλλήψεις χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με μοναδικό τεκμήριο την πολιτική δράση των συντρόφων στο παρελθόν.

Πρόκειται για τη γνωστή κρατική τακτική της στοχοποίησης συγκεκριμένων ατόμων με βάση την πολιτική τους δράση, τακτική που αξιοποιεί τη διαρκή χαρτογράφηση, από πλευράς της αστυνομίας, ατόμων που κινούνται στα πλαίσια συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, με σκοπό την τρομοκρατία και την αποδυνάμωση του ριζοσπαστικού κινήματος.

Παρόλο που δεν αποτελεί κάτι καινούριο, η τακτική αυτή δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι του κατασταλτικού οπλοστασίου που βλέπουμε ολοένα να διευρύνεται τον τελευταίο καιρό. Εδώ και ένα χρόνο, η κρατική “διαχείριση της πανδημίας” έχει γίνει συνώνυμο της πιο ωμής κρατικής καταστολής, ως μέσου για την εν τάχει αναδιάρθρωση του συστήματος, την μεθοδευμένη δηλαδή επίθεση στους όρους ύπαρξής μας.

Αυτό που έχουμε απέναντί μας είναι η πλέον αυταρχική μορφή του δημοκρατικού καπιταλιστικού κράτους. Ιστορικά, τέτοια κράτη δε διστάζουν να παρακάμψουν και τους ίδιους τους τους νόμους, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Έτσι και στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα, απεργού πείνας από 8/1 και δίψας από 22/2, η κυβέρνηση της ΝΔ αγνοεί νόμο που ψήφισε φωτογραφικά για τον ίδιο και διατάσσει μέχρι και αναγκαστική σίτιση, με μοναδικό σκοπό τη μη ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: οι απεργοί πείνας θα δολοφονούνται, οποιοσδήποτε αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα θα καταστέλλεται βίαια, και η κανονικότητα θα διατηρείται εικονικά μέσω της κρατικής τρομοκρατίας και της αποσιώπησης κάθε αντίδρασης.

Ως αναρχικοί και αναρχικές, ο αγώνας μας αποσκοπεί στη διάρρηξη αυτής ακριβώς της κοινωνικής συναίνεσης που απαιτείται για τη συνέχιση τέτοιων πολιτικών από το κράτος. Δεν τρομοκρατούμαστε ούτε από στημένα κατηγορητήρια σαν αυτό με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι 2 σύντροφοι, ούτε από τα γκλοπ και τα χημικά. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής, μέχρι το ξερίζωμα κάθε εξουσιαστικού θεσμού.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αναρχικοί/Αναρχικές

Ηράκλειο Κρήτης 

Μάρτης 2021

Άρθρα αναγνωστών μέσω Email