→ Απρίλιος 2010::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο ).Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

8 σχόλια

3 pings

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • lazos στο 27/04/2010 στις 00:42

    «Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν.»

    Μπέρτολτ Μπρέχτ

    “Επιτέλους”! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση;

    Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά;

    Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

    * Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας – των εργαζομένων – εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
    * 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις € ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.
    * Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις € το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007. Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις €. Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ. €.
    * Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις € στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.
    * Την τετραετία 2004 – 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις € σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων.)
    * Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις.
    * Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις € από ΦΠΑ.
    * Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις € ετησίως.
    * Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις € στο δημόσιο.
    * Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις €, η Πειραιώς 2 δις € κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις – καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας.
    * Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ. Ο Θοδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους -που ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $. Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων και αξίας πάνω από 100 εκατ.$. Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα . Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ. , του Κούστα 60 εκ. , του Βαφειά το ίδιο κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Δημ. Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος κλπ. Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί 90.000 € τη μέρα !
    * Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού ). Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV), o Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900), o M.Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ. , ο Ρέστης ένα των 47 εκ. , ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι. Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ. € !
    * Ο Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. € κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν’ αποκτήσει μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος, 9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία κλπ). Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. € και σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. χτίζοντας βίλες σε αυτό.
    * Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουϊτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000$ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής!
    * Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις € και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις €. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά. Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.
    * Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις €, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

    Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις € της «Ακρόπολης» κλπ) γιατί είναι γνωστά. Άλλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική …«δικαιοσύνη».

    Ούτε στα 28 δις € που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.

    Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Δυο κόσμοι μέσα στην ίδια χώρα.

    Από τη μια ο κόσμος μας: ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, συντάξεις των 400€ , μισθοί των 700 €, σύνταξη στα 67, δάνεια και κάρτες, τα φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,4 €, ο 14ος μισθός που κόβεται , η κατάργηση των συμβάσεων, ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.

    Κι απ’ την άλλη ο κόσμος τους: τραπεζίτες, επενδυτές, golden boys, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής , σαπίλας και παρακμής.

    Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν. Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία «αν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν τηνε φορτώνανε». Η επίθεση που δεχόμαστε από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ -ΕΕ και κεφαλαιοκράτες (διεθνείς και εθνικούς) δε θα σταματήσει ποτέ από μόνη της. Τώρα πρέπει να αναχαιτίσουμε την επίθεση, τώρα να διεκδικήσουμε αναδιανομή του πλούτου, έξοδο από τη ληστρική Ε.Ε. του κεφαλαίου. Για να επιστρέψει πάνω από την Ευρώπη το φάντασμα που κάποτε πλανιόταν, όπως έλεγε ο Μαρξ. Για ν’ αρχίσουν πάλι να τρέμουν οι ξεσαλωμένες, σήμερα, κυρίαρχες τάξεις.

    Γιάννης Κυριακάκης

    Οικονομολόγος, εκπαιδευτικός – Χανιά

    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ στο 24/04/2010 στις 16:23

    συμφωνω με τον κρητικό να λειτουργησει αυτο το μπλογκ σαν κοινο σημειο για την ενημερωση μας στην κρητη.Ανεβάζω και μια ενημερωση για κάλεσμα για πορεία ενάντια στα νέα μετρα την Τρίτη 27/4/10 στις 18.00 στην πλ.Ελευθερίας. καλεί ΑΔΕΔΥ & αριστερές οργανώσεις.

    • κρητικος στο 24/04/2010 στις 10:05

    μπραβο για το μπλογκ καλη δουλεια να διαδοθει να ενημερωνομαστε και να γραφουμε οτι συμβαινει στο νησι

    • heraklio στο 21/04/2010 στις 17:15

    το απόγευμα της Τρίτης, ένας δημόμπατσος την έπεσε σε έναν μετανάστη μικροπωλητή, και με πρόσχημα το οτι ο συγκεκριμένος δεν είχε άδεια, κατάσχεσε τα πράγματά του.

    Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη κάποιων αριστερών που έτυχε να κάνουν παρέμβαση στο σημείο εκείνη την ώρα. Εκείνοι άρισαν να κράζουν τον δημόμπατσο, και τον ακολούθησαν μέχρι την μηχανή του, όπου έκαναν αλυσίδα μη αφήνοντάς τον να φύγει.

    Σύντομα έφτασε κι άλλος κόσμος εκεί, με αποτέλεσμα το χοιρινό να βρεθεί περικυκλωμένο από 50-60 άτομα του αριστερού και του αναρχικού χώρου, ενώ αρκετά ευχάριστο ήταν το κράξιμο το οποίο έριχναν ακόμα και ηλικιωμένοι περαστικοί στους μπάτσους.

    Μετά από καμιά ώρα (μπορεί και παραπάνω) λεκτικής αντιπαράθεσης, οι σύντροφοι απελευθέρωσαν τα πράγματα του μετανάστη, και το περιστατικό έληξε εκεί.

    • frank στο 13/04/2010 στις 23:58

    Σύμφωνα με ανακοίνωση στον τοπικό τύπο θα ξεκινά την πέμπτη 15/4/10 στο Ηράκλειο ομαδά δικάβαλης αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ η οποία έχει αποφασιστεί να κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους στα τέλη Μάρτη .Θα αποτελείται απο 10 μηχανές και από 29 μπάτσους «ειδικών καθηκόντων και προσόντων» ,οι μοτοσικλέτες με δύο αστυνομικούς η καθεμία ως αναβάτες θα περιπολούν σε όλο το Ηράκλειο από νωρίς το πρωί μέχρι πολύ αργά τη νύχτα. Η πόλη θα χωριστεί σε δύο τομείς και τα μέρη όπου θα εκτελούνται οι περιπολίες θα είναι σε «επικίνδυνες περιοχές» .”
    Ας τους υποδεχτουμε οπως τους αξίζει!!!
    εξω οι μπατσοι απο την κρητη!!!

    • rethymno στο 11/04/2010 στις 14:02

    Αντιμέτωπο με το σκληρό πρόσωπο της πολιτείας τρίχρονο παιδί
    10/04/10

    Δύσκολες στιγμές έχει περάσει τις τελευταίες ημέρες ένα αγοράκι μόλις 3,5 ετών, που είναι αναγκασμένο να βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του σε χώρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και του Αστυνομικού Τμήματος της Επισκοπής, επειδή η 22χρονη έχει συλληφθεί από την Τρίτη.

    Η νεαρή κοπέλα από την Αλβανία συνελήφθη την Τρίτη, στο Γεράνι του δήμου Νικηφόρου Φωκά όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου έκαναν έρευνα στο σπίτι, επειδή ο πρώην σύζυγός της είχε συλληφθεί στα σύνορα της χώρας, προσπαθώντας να περάσει μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών προς την Αλβανία. Κατά την έρευνα στο σπίτι δεν βρέθηκε τίποτα, όμως η νεαρή κοπέλα δεν διαθέτει δικαιολογητικά για την παραμονή της στη χώρα. Μαζί με το μόλις 3,5 χρονών αγοράκι της οδηγήθηκε στην Α.Δ. Ρεθύμνου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και σε χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Λαππαίων.

    Κάτοικοι του Γερανίου διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός της κράτησης της 22χρονης, αλλά κυρίως για την παραμονή του παιδιού σε τέτοιους χώρους, καταγγέλλοντας πως οι συνθήκες δεν ήταν καλές και πως η σωματική και η ψυχολογική κατάσταση του ανήλικου και της μητέρας του έχουν διαταραχθεί. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος προβλέπει πως ανήλικοι δεν μπορούν να κρατούνται μαζί με άλλους κρατουμένους. Καταγγέλλουν ακόμα πως δεν προσφέρθηκε ούτε καν λίγο φαγητό στη μητέρα και το παιδί, ενώ υποστηρίζουν ότι ο χώρος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος για ένα παιδάκι μόλις 3,5 ετών.

    Ο Aστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, Μανώλης Παραβολιδάκης σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση πως τα δύο άτομα, μητέρα και γιος, μεταφέρθηκαν στους χώρους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου από την πρώτη στιγμή, καθώς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στα κρατητήρια. Εκεί, παρέμειναν σε δωμάτιο της Ασφάλειας μέχρι την Πέμπτη, όμως τότε κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν σε χώρο του Α.Τ. Λαππαίων, επειδή εκείνη την ημέρα υπήρχε έντονη κινητικότητα στα γραφεία της Ασφάλειας λόγω της παράδοσης των δύο ανδρών από τα Ζωνιανά που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 62χρονου Μιχάλη Κάββαλου. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Παραβολιδάκη, μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Λαππαίων, όπου παρέμειναν σε δωμάτιο, και όχι σε χώρο κράτησης.

    Χθες, μητέρα και παιδί επέστρεψαν, όπως πρόσθεσε ο ταξίαρχος, σε χώρο της Α.Δ. Ρεθύμνου, ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να δουν τι θα γίνει με το μικρό μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης.

    Αυτή η περίπτωση, φυσικά, αναδεικνύει το τεράστιο έλλειμμα σε υποδομές κοινωνικής πρόνοιας στο Ρέθυμνο, δεδομένου ότι εάν υπήρχε η δυνατότητα το παιδί να φιλοξενηθεί σε έναν ειδικό χώρο, τότε αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει και δεν θα ήταν αναγκασμένο να υποστεί την ταλαιπωρία, σωματική και ψυχική, σε εγκαταστάσεις και συνθήκες που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ένα ανήλικο.

    • αναδημοσιευση στο 07/04/2010 στις 14:28

    Σήμερα Τρίτη 6/4/2010 ένας Πακιστανός μετανάστης δέχθηκε επίθεση από τον εργοδότη του μέσα στο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Σητείας επειδή τον κατήγγειλε ότι δεν του κολλούσε τα νόμιμα ένσημα της εργασίας του. Το συμβάν είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Πακιστανού μετανάστη. Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι του Ι.Κ.Α. κάλεσαν τους μπάτσους προκειμένου να διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του ξυλοδαρμού.

    • αναδημοσιευση στο 01/04/2010 στις 12:14

    Να εξαλείψουμε την πείνα από την πόλη μας…
    Να ξαναδούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,
    σαν απαραίτητο «όπλο» και προϋπόθεση αντίδρασης
    στην κρίση που μας φορτώσανε…
    Αγαπητέ φίλε,
    – όσο η κρίση βαθαίνει γύρω μας,
    – όσο αυτοί που τη δημιούργησαν σφυρίζουν αδιάφορα και απαιτούν από εμάς να την πληρώσουμε, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζουν τις «πρόθυμες» κυβερνήσεις να ενισχύσουν τα κέρδη τους,
    – όσο τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα καθημερινά για όλους μας, είτε είμαστε εργαζόμενοι, είτε επαγγελματίες, είτε άνεργοι…
    – τόσο θα αναδεικνύεται η ανάγκη να βρούμε τρόπους να αντιδράσουμε, αλλά και τρόπους να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο, για να μπορέσουμε τελικά να σταθούμε όρθιοι όλοι μαζί…
    Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, μια συλλογικότητα που διεκδικεί δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή, τη δουλειά, τη μόρφωση, για όλους τους συμπολίτες μας, είτε είναι Έλληνες είτε μετανάστες, και με τα μάτια στραμμένα σε όλους όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη τις δύσκολες αυτές ώρες, παίρνει την πρωτοβουλία να δώσει έμπρακτα και καθημερινά τη μάχη ενάντια σε μια πτυχή αυτής της κατάστασης που επεκτείνεται μέρα με τη μέρα, την πείνα, και που αποτελεί ντροπή και πισωγύρισμα για σύγχρονες κοινωνίες, αλλά που δυστυχώς τη βλέπουμε να εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς γύρω μας, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τα περιστατικά της παραβατικότητας και μικρο-εγκληματικότητας που σχετίζονται μ’ αυτήν την ανάγκη.
    Ο στόχος δεν είναι να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων γύρω μας και τις συνέπειες της κρίσεις στη ζωή μας, δεν είναι η ελεημοσύνη, αλλά ξεκάθαρα να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο, για να μπορέσουμε κάποτε μαζί, να αντιστρέψουμε τα πράγματα προς όφελος των πολλών…
    Απευθυνόμαστε λοιπόν σε σας που διατηρείτε στην πόλη μας καταστήματα μαζικής εστίασης (ψησταριές, ταβέρνες, εστιατόρια, φαστφουντάδικα κλπ), γνωρίζοντας πολύ καλά και τις δικές σας δυσκολίες στη φάση αυτή, να ενταχθείτε στον κατάλογο των συναδέλφων σας που αγκάλιασε ήδη αυτήν την προσπάθεια και την καμπάνια του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης ενάντια στην πείνα. Μια καμπάνια που προσπαθεί, χωρίς υπερβολές, με αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες και ευθύνη, με κάθε δυνατό τρόπο που δεν θα δημιουργούσε πρακτικό πρόβλημα στη δουλειά σας, και βέβαια στο φως της δημοσιότητας και κάθε καλοπροαίρετου ελέγχου, να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πια αυτό πρόβλημα στην πόλη μας, τα Χανιά.
    Ζητείστε πρακτικές λεπτομέρειες για την προσπάθεια αυτή, από όποιον σας προτείνει τη συμμετοχή σας στην καμπάνια.
    Ας επιλέξουμε την Αλληλεγγύη, ως πρώτο βήμα Αντίστασης…

    Χανιά, Μάρτης 2010

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.