Αντιρατσιστική συγκέντρωση σε Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Χανιά την Τρίτη 26/1/10

Αντιρατσιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε Ρέθυμνο (ώρα 6μμ) – Χανιά (ώρα 6μμ) & Ηράκλειο (ώρα 7μμ)

-Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010 , με διεκδίκηση την ψήφιση του νομοσχεδίου για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας την ίδια μέρα.

Τη συγκέντρωση η οποία θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα διοργανώνει η κίνηση «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠEΙΛΗ».

Σε σχετική της ανακοίνωση η Κίνηση, καταδικάζει «τις δολοφονίες και τους βασανισμούς στα Αστυνομικά Τμήματα όπως και τους πνιγμούς στο Αιγαίο λόγω του κυνηγητού της FRONTEX και τις επιθέσεις των φασιστών στις γειτονιές».

Επίσης, τάσσεται ενάντια στη ρατσιστική εκστρατεία του ΛΑΟΣ και των νεοναζί κατά των μεταναστών, ζητώντας να υπάρχει δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων.

“Η στέρηση αυτού του δικαιώματος για τα παιδιά που οι γονείς τους  παρά τη μακρόχρονη διαμονή στη χώρα δεν έχουν άδειες παραμονής είναι παράλογη και άδικη” τονίζει στην ίδια ανακοίνωση η κίνηση «ΕΝΩΜΕΝOΙ ΕΝΑΝΤΙA στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠEΙΛΗ», σημειώνοντας πως απαιτούν πλήρη κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες. Επίσης τάσσεται υπέρ της χορήγησης ασύλου και στέγης σε όλους τους πρόσφυγες.
“Είμαστε στο πλευρό τους διότι είναι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τη φτώχεια, την πείνα, τις δικτατορίες και την κλιματική καταστροφή που τους ξεριζώνει από τα σπίτια τους” τονίζει τέλος στην ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζοντας πως “όλοι μαζί θέλουμε να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη κοινωνία”.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Επίσης στο Ηράκλειο

την Τρίτη 26/1/2010 σε

συγκέντρωση-πορεία

στις 19:00 στην πλατεία

λιονταριών καλεί και ο

αντιεξουσιαστικός – αναρχικός χώρος.