ακυρώθηκε με δικαστική απόφαση η απόλυση της συναδέλφισσας Φωτεινής από τη φαρμακοβιομηχανία DEMO

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «DEMO» ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΡΙΝΕ ΩΣ  ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ

– ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

– ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟΥΣ  ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Υπενθυμίζουμε ότι η απόλυση έγινε γιατί η συναδέλφισσα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου τόλμησε  να πάει στην επιθεώρηση εργασίας να ζητήσει το μεροκάματο του χιονιού (Φεβρουάριος του 2008), που τελικά το πληρώθηκαν όλοι οι εργάτες του εργοστάσιου και γιατί στάθηκε δίπλα σε συναδέλφισσα που έπαθε ηλεκτροπληξία αντί να συνεχίσει κανονικά τη δουλειά της.!!!

Η αντίδραση στην απόλυση ήταν άμεση και 10 συναδέλφισσές της συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή, ενώ έγινε και πετυχημένη στάση εργασίας μαζί με την Ομοσπονδία Φαρμάκου, μετά την άρνηση του εργοδότη να την πάρει πίσω.

Δεκάδες εργαζόμενοι, συλλογικότητες συμπαραστάθηκαν στο εργοστάσιο απ’ έξω, ήρθα μαζί μας στο υπουργείο εργασίας, δεκάδες σωματεία έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (2950/2009) και η ακύρωση της απόλυσης σε πρώτο βαθμό, δείχνει:

– ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος.

– Το δικαστήριο όχι μόνο ακύρωσε την απόλυση, αλλά υποχρεώνει την εταιρία «demo» να

δώσει και μέρος των μισθών υπερημερίας και μέρος του ποσού για την ηθική βλάβη (δηλαδή χρηματική αποζημίωση γιατί η εταιρία πρόσβαλε άδικα την προσωπικότητα της απολυμένης).

– Ότι τον αγώνα για μια απόλυση πρέπει να τον δίνουμε μέχρι τέλους.

Η  απόλυση  αυτή αλλά και εκατοντάδες άλλες οφείλονται στο ότι η φωνή του εργαζόμενου και  για τα πιο απλά πράγματα – δικαιώματα, έχει κηρυχθεί στην ουσία έκτος νόμου από τους εργοδότες. Κόντρα και ενάντια ακόμα και στους νόμους που εξασφαλίζουν αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα στους εργαζόμενους.

Οι εργοδότες προσπαθούν λυσσασμένα να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους, ειδικά στη φαρμακοβιομηχανία που θησαυρίζει. Καταπατούν το Σάββατο, την Κυριακή, δουλεύουν με παράνομες βάρδιες, με συνεχείς 2μηνες και 4μηνες συμβάσεις, με συνεχή και αυξημένη εντατικοποίηση. Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε ιδιοκτησία  τους. Μας θέλουν φοβισμένους για να μπορούν να μεγιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΦΟΦΙΖΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία πρέπει να είναι συλλογικός αγώνας. Κάθε νίκη ενός είναι νίκη για όλους.

Μικρές και μεγαλύτερες μάχες δίνονται καθημερινά από απλούς εργαζόμενους. Ειδικά αυτή την περίοδο που οι εργοδότες επικαλούνται την οικονομική κρίση και κάνουν 100άδες απολύσεις. Αυτόν τον αγώνα δίνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς («ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ», «SPEEDEX», «WIND» κ.α.).

Είναι ένας πόλεμος που θα συνεχίζεται.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ

……………………………………………………………………………………………….

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ

anoixti_synelefsi@yahoo.gr