κειμενο παραδειγμα επιστολης που μπορειτε να στελνετε με e-mail στους διαφορους φορεις συνταγμενο απο την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ :

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου είχε οργανωθεί στο Ηράκλειο συλλαλητήριο για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου. Σε αυτό το συλλαλητήριο οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε “προληπτικές προσαγωγές” και συλλήψεις.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Ridvan Celik (RIDO) που εγκατέλειψε την Τουρκία γιατί το καθεστώς τον ανάγκαζε να πολεμήσει ενάντια στους Κούρδους. Στην Ελλάδα εκκρεμεί από το 2003 η αίτηση πολιτικού ασύλου που έχει καταθέσει.
Θέλω να σας εκφράσω την ανησυχία μου για την πρακτική της μαζικής “προληπτικής προσαγωγής”, ιδιαίτερα όταν γίνεται με προφανή σκοπό την εμπόδιση του Συνταγματικού δικαιώματος, της ειρηνικής συνάθροισης και της διαδήλωσης.
Στη συνέχεια σας παρακαλώ να με πληροφορίσεται για την τύχη του Ridvan Celik, που κρατείται, με πια κατηγορία και εάν προτίθεται η Ελληνική κυβέρνηση να του χορηγήσει το αιτηθέν από το 2003 άσυλο.
Με εκτίμηση
Ονοματεπώνυμο και Διεύθυνση
—-
(διευθύνσεις)
Πρωθυπουργός
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ του Α.
gpapandreou@parliament.gr
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Γ.
grammatia@justice.gov.gr
kastanh@otenet.gr
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Β.
michalis@chrisochoidis.gr
elasgrty@mopo.gr
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ
Ηράκλειο, 22/12/2009