Ρέθυμνο : Eνημέρωση – Ανταπόκριση από την 2η μέρα(7/11/12) των απεργιακών κινητοποιήσεων

Μετά την υπέροχη βόλτα στην πόλη το πρωί της Τρίτης (http://mpalothia.wordpress.com/2012/11/06/ρέθυμνο-πορεία-6-νοέμβρη ) το πρόγραμμα της κινητοποίησης περιλάμβανε προσυγκέντρωση στην πλατεία 4ων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης στις 6 μ.μ.  Ως συνήθως ο κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται μετά την ώρα του καλέσματος, μη γνωρίζοντας ταυτόχρονα αν θα περιοριστεί στην συγκέντρωση ή θα λάβαινε χώρα και πορεία στην πόλη. Από νωρίς είχε εγκατασταθεί προτζέκτορας για να προβληθεί ζωντανά η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή και οι διαμαρτυρίες στους δρόμους της Αθήνας.

Η μεγάλη συγκέντρωση του κόσμου έγινε λίγο πριν από τις 7 μ.μ. ενώ θύμιζε έντονα συγκέντρωση των “αγανακτισμένων” καθώς εντός της πλατείας βρίσκονταν μπλοκ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., του Ε.Π.Α.Μ., των ΑΝ.ΕΛ., της Λαϊκής Συνέλευσης και του Αντιφασιστικού Μετώπου, μαζί με ανένταχτο κόσμο και ήταν περίπου 300 άτομα. Στις 7 ακριβώς πέρασε και η πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε κάλεσμα μπροστά στο Δημαρχείο και ήταν περίπου 200 άτομα.

Μετά από πολλές συζητήσεις και ένα σύντομο ψιλόβροχο, αποφασίστηκε να γίνει μια μικρή πορεία μέσα στην παλιά πόλη. Εκεί φάνηκε να ακολουθεί περισσότερος κόσμος και να φτάνει πάνω από 400 ανθρώπους. Χαρακτηριστική ήταν η αδιαφορία των περισσότερων κατοίκων της πόλης, που απολάμβαναν τα καφεδάκια τους στις tredy καφετέριες, ενώ αύριο θα μοιρολατρούν γκρινιάζοντας για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων. Δυστυχώς όλοι αυτοί που μας χαρακτηρίζουν “γραφικούς”, την επόμενη μέρα θα τρέχουν κλαίγοντας ζητώντας αλληλεγγύη και θα μας κατηγορούν ως προβοκάτορες ταυτόχρονα.

Αφού έληξε ο βραδινός μας περίπατος, επιστρέψαμε στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων ώστε να συνεχίσουμε την παρακολούθηση των γεγονότων, μέσα στη Βουλή και τις συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Πηγή : http://mpalothia.wordpress.com