Χανιά : ενημέρωση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις 6-7/11/12

Την πρώτη μέρα της απεργίας (6/11) η πορεία είχε γύρω στα 1000 άτομα και κινήθηκε στο κλασικό δρομολόγιο στο κέντρο και κατέληξε στην περιφέρεια. Το μόνο ζωντανό κομμάτι ήταν οι μαθητές και οι φοιτητές του τει. Γενιά πολύ υποτονικά, χωρίς παλμό. Όταν η διαδήλωση έφτασε στην περιφέρεια χανίων αντίκρησε τα κομματόσκυλα της ΠΑΣΠ (περίπου 35 άτομα) να έχουν μπει μπροστά στην είσοδο του κτιρίου και έχοντας κρεμάσει και κάποιο πανό, χωρίς υπογραφή. Το κτίριο ήταν κλειστό λόγω της απεργίας. Ήταν εμφανές ότι οι ΠΑΣΠίτες μπήκαν μπροστά στην είσοδο για να αποτρέψουν ενδεχόμενη κατάληψη της περιφέρειας, ως πιστά σκυλιά του κράτους. Στο πεζοδρόμιο στήθηκε μικροφωνική και οι πασπίτες άκουσαν τα μπινελίκια τους, ενώ αργότερα έφαγαν και μια ντουζίνα αυγά από τους διαδηλωτές. Πρόθεση για κατάληψη του κτιρίου έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε και ο κόσμος έσπασε λίγο αργότερα δίνοντας ραντεβού για νέα συγκέντρωση το βράδυ στις 19:00. Η συγκέντρωση μάζεψε λίγο κόσμο, ενώ μοιράστηκαν και διαβάστηκαν κάποια κείμενα.

Τη δεύτερη μέρα το πρωι (7/11) καλούσαν μόνο δασκάλοι και σωματεία όπου επαναλήφθηκε η ίδια τραγωδία με λιγότερο κόσμο, γύρω στα 600 άτομα. Το εργατικό κέντρο έπαιξε για άλλη μια φορά το παιχνίδι του μια χαρά. Δεν είχε καλέσει απογευματινή συγκέντρωση, παρά έβαλε κάποια λεωφορεία για να πάει κόσμος στο ηράκλειο! Τελευταία στιγμή από το μικρόφωνο καλέστηκε πρωτοβουλιακά απογευματινή συγκέντρωση-πορεία και στα χανιά.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 18:00 στην πλατεία της αγοράς και έφτασε τα 200 άτομα το πολύ. Κατά τις 21:30 κατέβηκε στο δρόμο για πορεία, η οποία πέρασε από λιμάνι και κουμ καπι. Μπροστά μπήκε το πανό του συλλόγου του τει, πίσω της ανταρσύας και ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια όλο το ασφαληταριό και μια διμοιριά ματ. Ο παλμός του κόσμου ήταν καλύτερος από τις πρωινές πορείες. Η πορεία ξαναγύρισε στην πλατεία της αγοράς, όπου δόθηκε νέο ραντεβου για σήμερα στις 20:00.

(((●))) Candia :: Alternativa