Περιβαλλοντική ημερίδα παρουσίασης των ενδημικών φυτών και του ανέγγιχτου Κρητικού τοπιού – 5/11/2011στο χώρο του βοτανικού πάρκου στο χωριό Φουρνέ Χανίων

Η συλλογικότητα για το εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριο TERRA VERDE (Πράσινη Γη ) που βασίζεται στις αρχές της μη κερδοσκοπίας, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, οργανώνει ημερίδα παρουσίασης των ενδημικών φυτών και του ανέγγιχτου Κρητικού τοπιού.

Η Δυτική Κρήτη περιλαμβάνει περίπου 180 ενδημικά φυτά, η σπουδαιότητα των οποίων εμφανίζεται τόσο στην διατροφή του ανθρώπου, όσο και στην παραγωγή φαρμακευτικών εναλλακτικών. Η διατήρησης αυτής της βιοποικιλότητας και η προστασία της από την υπερβόσκηση, τις επεκτάσεις οικισμών, τους εμπρησμούς και την καταπάτηση δασικών εκτάσεων από κερδοσκοπικές πολυεθνικές εταιρίες (κάτω από την ομπρέλα της «πράσινης ανάπτυξης») είναι αντιληπτή. Η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο να γίνει όμως ευρέως γνωστή, ώστε και να προστατευτεί πιο αποτελεσματικά.  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του βοτανικού πάρκου, πάνω από το χωριό Φουρνέ το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, και θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή διαφανειών για την δυτική Κρήτη, που ως γνωστών φιλοξενεί την πλουσιότερη χλωρίδα της Ευρώπης.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας :

13:00 – Εισήγηση – παρουσίαση με θέμα : «Γεωμορφολογία κρητικού τοπίου – Βότανα και μυθολογία» Δημήτρης Μπατσακης (χημικός εργαστηρίων ιατρικής ερευνάς)  /  15:00 – Εισήγηση – παρουσίαση με θέμα : «Ενδημικά φυτά – Τράπεζα σπόρων» Χριστίνα Φουρναράκη (βιολόγος)  /    16:00 – Παρουσίαση της Terra Verde

– Θα ακολουθήσει συζήτηση και ξενάγηση στο πάρκο

– Είσοδος ελεύθερη

Blog : http://terraverdexania.blogspot.com/

http://www.terraverde-chania.gr/

E-mail : terraverdexania@gmail.com  &  info [@] terraverde-chania.gr

Άρθρο  αναγνώστη μέσω E-mail

1 σχόλιο

    • ugg 1875 στο 23/11/2011 στις 00:11

    After study a few of the blog posts inside your website right now, and I enjoy your own method of running a blog. We bookmarked this to my personal save web site listing and can end up being looking at again quickly. Please check out my web page because nicely as well as tell me what you believe.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.