Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του εντύπου δρόμου «Εκτός ύλης» απο την συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών «σαλταδόροι»

Μπήκε το φθινόπωρο και να ‘μαστε λοιπόν, άλλοι πίσω στο Θρανία, άλλοι στα αμφιθέατρα και άλλοι στη μισθωτή σκλαβιά. Από το Μάη που μοιράστηκε το προηγούμενο τεύχος του ” Εκτός Ύλης” συνέβησαν ένα σωρό ανακατατάξεις και τα ματάκια μας είδανε πολλά.

Έτσι, γύρω στο τέλη Μάη, είδαμε να γεννιέται το κίνημα των πλατειών, όπου μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ξεχύθηκαν στις πλατείες σε διάφορες πόλεις, συμμετέχοντα*, οι περισσότεροι για πρώτη φορά, σε συνελεύσεις, όπου συζητούσαν ισότιμα και από τα κάτω. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές τα προβλήματα που προέκυπταν από διαφωνίες διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων του κόσμου που συμμετείχε, ελάχιστες φορές συζητήθηκαν σε βάθος. Παρόλα αυτά, μέσα από ‘κει ξεπήδησαν και αρκετές αξιόλογες και άλλοτε δυναμικές δράσεις όπως μοιράσματα κειμένων, συλλογικές κουζίνες, αυθόρμητες πορείες, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης σε συλληφθέντες, «διακοσμήσεις» πολιτικών γραφείων, κ.τ.λ.

Ακόμα είδαμε μαζικές γενικές απεργίες και πορείες να χτυπιούνται με απίστευτη αγριότητα από τους έμμισθους δολοφόνους της εξουσίας, με τόνους χημικά και συλλήψεις. Αρκετός ήταν ο κόσμος που κατέβαινε σε πορεία ή στην πλατεία Συντάγματος” και κατέληγε στο “νοσοκομείο οπό την ωμή βία των μπάτσων και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τόσο σοβαρά ώστε να αποτελεί καθαρή τύχη το ότι δεν είχαμε κανένα νεκρό.

Είδαμε μες στο κατακαλόκαιρο, και ενώ από πάνω μας πετούσαν ανενόχλητα μέρα νύχτα τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που βομβαρδίζουν ανθρώπους, τους γραβατωμένους λαπάδες της εξουσίας να φηφίζουν νέο τρομονόμο , νέα νομοσχέδια για την παιδεία, νέα οικονομικά μέτρα και όποιος αντέξει… Μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, έκτακτες εισφορές, ώστε να μας σπρώξουν ένα βήμα περισσότερο στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και της υγείας για να μας κάνουν να πληρώνουμε τα πάντα, από τα βιβλία, μέχρι τα σχολεία, τα πανεπιστήμια ακόμα και τα νοσοκομεία, όπου πλέον για να σου επιτραπεί η είσοδος και να επισκεφτείς τον γιατρό σου ζητάνε 5€. Συγχρόνως όξυνση της καταστολής με όλα τα μέσα, για να οπλιστεί και να φυλαχθεί η εξουσία από τις κοινωνικές αντιδράσεις ενάντια σε όσα μας επιβάλουν, σε μια προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν και να μας εμποδίσουν να βγαίνουμε στους δρόμους.

Απέναντι σ’ όλα αυτά υπάρχουν δύο κόσμοι. Από τη μία τρομοκρατημένος κόσμος που υποτάσσεται, σιωπεί και συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι, ελπίζοντας ακόμα και τώρα ότι θα την βγάλει καθαρή, αδιαφορώντας για το τί γίνεται γύρω του και καταλήγοντας πειθήνια στρατιωτάκια του κράτους. Μάλλον π συνήθεια τόσων χρόνων υποταγής κόβεται πολύ δύσκολα… Από την άλλη κοινωνικά κομμάτια που υψώνουν το ανάστημα τους, αντιδρούνε και βγαίνουνε στους δρόμους δυναμικά. Έτσι βλέπουμε κόσμο ο οποίος φτάνει στα όρια του και αρνείται να πληρώσει άλλο, εργαζόμενους να εντείνουν τις απεργίες στους χώρους εργασίας τους, υπάλληλους διάφορων υπουργείων να καταλαμβάνουν τα αντίστοιχα υπουργεία, τους φοιτητές να κλείνουν τις σχολές τους πάνω από ένα μήνα, τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις και να βγαίνουν στους δρόμους και έχουμε και συνέχεια…

Ο μεγάλος φόβος της εξουσίας ήταν πάντοτε οι μαζικές, δυναμικές, κοινωνικές αντιδράσεις. Γι’ αυτό λοιπόν ας μας βρουν απέναντι τους πιο δυναμικούς από ποτέ στους δρόμους, στις καταλήψεις, στις δουλειές, στις γειτονιές, όπου με όπλο μας την αλληλεγγύη, θα γίνουμε ο εφιάλτης τους.

Δεν Διεκδικούμε Τίποτα.·· Τα θέλουμε Όλα – Καμία Επιστροφή στην Ομαλότητα··· Όλοι στο Δρόμο

Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών – «σαλταδόροι» – Χανιά, Οκτώβρης 2011

Πηγή : http://saltadoroi.espiv.net   –  e-mail επικοινωνίας  :  saltadoroi@espiv.net

Το«Εκτος Υλης»  δεν έχει αντίτιμο γιατί δεν πουλιέται, ούτε αγοράζεται. Δεν είναι δωρεάν γιατί η λογική του «τσάμπα» μας είναι εχθρική. Η διάθεση για επικοινωνία, η έκφραση σκέψεων, συναισθημάτων, ιδεών και πρακτικών δε χωράει οικονομικού και εμπορικού τύπου συνδιαλλαγές. Γιατί αν κάτι έχει απομείνει πραγματικά ελεύθερο, αυτό είναι ο νους  μας και οι τόποι που μπορεί να φτάσει.

* Για ανάγνωση του 2ου τεύχους του εντύπου δρόμου ” Εκτός Ύλης ” on line  πατήστε εδώ

* Για κατέβασμα του 2ου τεύχους του εντύπου δρόμου ” Εκτός Ύλης ” σε μορφή pdf  πατήστε εδώ

(+)  Προηγούμενα τεύχη πατήστε εδώ

2 σχόλια

    • ugg 1875 στο 22/11/2011 στις 09:24

    Wonderful goods from you, man. Ive research your stuff in front of as well as you are equally well incredible. I enjoy what you have right here, really like what you are stating and exactly how you state this. You are making this entertaining and also you even now have the ability to help keep it wise. We cannot wait to go through extra of your stuff. That’s really an amazing website.

  1. I must say your weblog is outstanding! I will undoubtedly arrive back again again!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.