Πληροφορίες

10 χρόνια  (((●))) Candia :: Alternativa  | 23/6/2008 -23/6/2018

Mια  ομάδα ανθρώπων ξεκινήσε πριν 10 χρόνια (23/6/2008) την  δημιουργία ενός blog που να παρέχει άμεση ενημέρωση & αντιπληροφόρηση σχετικά με τις δράσεις/εκδηλώσεις  του  αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου στο Ηράκλειο και στην υπόλοιπη Κρήτη , έτσι δημιουργήθηκε το Candia Alternativa.

Κατά την διάρκεια των χρόνων και μέχρι σήμερα η εξέλιξη του blog όσον αφορά την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση , τις δράσεις/εκδηλώσεις ,την  ανάρτηση κειμένων ομάδων/συλλογικοτήτων καθώς και την  προώθηση θεμάτων/ζητημάτων τοπικών και μή , συνέβαλε στην ανάδειξη του ως ενα  μέσο αντιπληροφόρησης με συνέπεια,αξιοπιστία ,έγκυρότητα και ανατρεπτικό λόγο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που εκπροσωπούν τα  καθεστωτικά ΜΜΕ.

Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζουν ελεύθεροι και να διαχειρίζονται τις ζωές τους, χωρίς αφέντες, προστάτες και ανθρωποφύλακες, τόσο οι φωνές τους θα ακούγονται όλο και δυνατότερα , όλο και πιο πολύ μέχρι να γκρεμίσουν τα τείχη της εξουσιαστικής τους Ιεριχούς.

Candia Alternativa – Ιούνης 2018 – Ηράκλειο Κρήτης


.:: προηγούμενο άρθρο:

Αυτό το blog είναι μια ανεξάρτητη και χωρίς εμπορευματικό χαρακτήρα προσπάθεια επικοινωνίας -ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης για θέματα,γεγονότα και εκδηλώσεις που συμβαίνουν και πραγματοποιούνται στην Κρήτη.Σκοπός του ειναι η άμεση και αδιαμεσολάβητη  αντιεξουσιαστική ενημέρωση καθώς και η ελεύθερη ανάρτηση κειμένων απο άτομα & συλλογικότήτες που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά  στην επικοινωνία την πληροφόρηση και την δράση.

Mια ομάδα ανθρώπων ξεκινήσε πριν 3 χρόνια (Ιούνιος 2008) μια προσπάθεια δημιουργίας ενός blog που να παρέχει ένα μικρό κομμάτι ενημέρωσης στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης στο Ηράκλειο και στην υπόλοιπη Κρήτη καθώς και να συγκεντρώνει όλα τα γεγονότα σχετικά με τις δράσεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού -ελευθεριακού χώρου και να παρέχει, άμεση – αδιαμεσολάβητη & αντιεμπορευματική πληροφόρηση σχετικά με γεγονότα -θέματα και ειδήσεις στην τοπική κοινωνία , έτσι δημιουργήθηκε το Candia Alternativa.

Κατά την διάρκεια των χρόνων και μέχρι σήμερα η εξέλιξη του blog όσον αφορά την άμεση ενημέρωση , τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις ,την ελεύθερη ανάρτηση κειμένων καθώς και την ανάδειξη τοπικών θεμάτων , το έκανε αρκετά γνωστό στον κόσμο και άρχισε να το στηρίζει. Όμως πάντα υπήρχε η ανάγκη για κάτι περισσότερο ,μετά την πρώτη μετακόμιση από το blogspot.com (γιατί δεν γουστάρουμε την google την πνευματική της ιδιοκτησία, τα αιφνιδιαστικά λουκέτα στα blogs & την διαδικτυακή απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους εξουσιαστικούς κανόνες που επιβάλει) μεταφερθήκαμε στο wordpress ξεκινώντας ένα νέο βήμα στην αντιπληροφόρηση όμως και πάλι η ανάγκη για να βρεθεί κάτι πιο κοντινό και σύμφωνο με τα πολιτικά μας κριτήρια και τα πιστεύω μας ήταν μονόδρομος.

Έτσι σήμερα πιστεύουμε ότι σαν ένα ώριμο πλέον πολιτικό εγχείρημα στον τομέα της διαδικτυακής αντιπληροφόρησης στην Κρήτη ,το Candia Alternativa πρέπει να μεταφερθεί εκεί που πραγματικά ανήκει. Γι αυτό και πήραμε την απόφαση να μεταφερθούμε σε κινηματικό server στηρίζοντας την προσπάθεια των συντρόφων του Εspiv.net που προσφέρουν κινηματικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Γι΄ αυτό τον λόγο αλλάζει και το όνομα του blog  που πλέον θα μας βρίσκεται στο candiaalternativa.info ,σταδιακά και το email : candiaalternativa@espiv.net καθώς και το ημερολόγιο μιας και συμμετέχουμε στην συντακτική ομάδα του kinimatorama.net .

Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζουν ελεύθεροι και να διαχειρίζονται τις ζωές τους, χωρίς αφέντες, προστάτες και ανθρωποφύλακες, τόσο οι φωνές τους θα ακούγονται όλο και δυνατότερα , όλο και πιο πολύ μέχρι να γκρεμίσουν τα τείχη της εξουσιαστικής τους Ιεριχούς.

Candia Alternativa – Ιούνης 2011 – Ηράκλειο Κρήτης

————————————————————–

*Το περιεχόμενο όλων των σελίδων στο domain αυτο (espivblogs.net), βρίσκεται υπό την Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 Greece License.Η συλλογικότητα διαχείρισης υπερασπιζόμενη την ελευθερία λόγου και έκφρασης, σε καμία περίπτωση δεν προβαίνει σε λογοκρισία των απόψεων ή των κειμένων που ανεβαίνουν, τα οποία αποτελούν αποκλειστικά και μόνο απόψεις των γραφόντων.Άλλα δικαιώματα στο έργο αυτό πέρα από τη συγκεκριμένη άδεια χρήσης, μπορεί να αναγράφονται στο espivblogs.net .