Xανιά: Κάλεσμα στήριξης Δικτύου Αναρχικών/Αντιεξουσιαστριών στην Αντικατασταλτική Συγκέντρωση-Πορεία της Παρασκευής 26 Ιουλίου,19:00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Το Δίκτυο Αναρχικών/ Αντιεξουσιαστριών στηρίζει και καλεί όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια αυτής της πόλης στην Αντικατασταλτική Συγκέντρωση-Πορεία της Παρασκευής 26 Ιουλιου, 19:00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Παραθέτουμε το κείμενο-κάλεσμα της συνέλευσης υπεράσπισης του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου Κρητης :

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ – ΜΑΧΟΝΤΑΙ

ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ, (ΑΝΑ)ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 19:00 | Πλατεία δημ. Αγοράς

Την Τετάρτη 10 του Ιούλη, κατασταλτικές δυνάμεις εισβάλουν στον κατειλημμένο λόφο Καστέλι και αφαιρούν πανό που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη της κατειλημμένης Πρυτανείας, το κτήριο της Rosa Nera και την αυλή. Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση φίμωσης των πολιτικών περιεχομένων που εκφράζονται σε κοινή θέα, αφήνουν το δικό τους στίγμα με στόχο αφενός να υπηρετήσουν μέχρι τέλους τις επιταγές της τουριστικής βιομηχανίας που αποζητά μια πόλη φιλόξενη για κάθε τουρίστα, επενδυτή και αφεντικό, και αφετέρου επιδεικνύουν την ετοιμότητά τους να εφαρμόσουν την τήρηση του νόμου και της τάξης, όπως αυτή ορίζεται από τις αδηφάγες εξουσιαστικές ορέξεις των καιρών. Αφού λοιπόν κατεβάζουν τα πανό, σκίζουν τις αφίσες που αναγράφουν τα ονόματα των μπάτσων-δολοφόνων του Κώστα Μανιουδάκη -Γεωργιάδη, Λιανιδάκη, Μόσχου και Τσιχλάκη, δεν παραλείπουν να στείλουν τα δικά τους «χαιρετίσματα» με παραλήπτη τον κόσμο του αγώνα.

Την επόμενη εβδομάδα, οι παραλήπτες των «χαιρετισμάτων» βρίσκονται στους δρόμους, με αφορμή πανελλαδικό κάλεσμα για την υπεράσπιση των καταλήψεων. Στην πόλη μας καλείται πορεία που διασχίζει όλο το τουριστικό θεματικό πάρκο, μέσα στο οποίο ασφυκτιούμε. Υπενθυμίζουμε και με αυτόν τον τρόπο πως οι επιλογές μας είναι εδώ. Στην πόλη που βάλθηκαν να μετατρέψουν σε θέρετρο για αυτούς και φέρετρο για εμάς. Δεν θα ξεπουληθούμε, δεν θα ξεμπερδέψουν, θα είμαστε εδώ, θα επιμένουμε, θα αντιστεκόμαστε και θα αγωνιζόμαστε.

Αντίστοιχες κινήσεις θα σημειωθούν και σε άλλα μέρη της χώρας: Στην Αθήνα οι μπάτσοι θα επιτεθούν στο σώμα της πορείας και θα προβούν σε 32 συλλήψεις συντρόφων, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα πως οι ορέξεις του κράτους λαχταρούν τις δομές του αγώνα. Ξεχνούν μάλλον πόσες λαχτάρες προκάλεσαν, προκαλούν και θα προκαλούν οι δομές αγώνα σε αυτούς. Γιατί πολύ απλά οι καταλήψεις είναι για εμάς, πρώτα και κύρια, αναλήψεις ευθύνης για τις ίδιες τις ζωές μας.

Πίσω στην πόλη μας λοιπόν, το πρωί της 23ης Ιουλίου, αστυνομικές δυνάμεις προβαίνουν στην εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού στο Πολυτεχνείο Κρήτης (ΑΣΠΚ), για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Πετούν ξανά όλα τα πράγματα του στεκιού έξω ενώ ξηλώνουν τα παράθυρα και τις πόρτες. Δεν παραλείπουν να αφαιρέσουν ορισμένα για προσωπικό τους όφελος.

Λίγο αργότερα μέσα στη μέρα, εισβάλουν και στον λόφο Καστέλι με στόχο να αφαιρέσουν για άλλη μια φορά τα πανό που έχουν αναρτηθεί περιμετρικά και στο εσωτερικό του. Αυτή τη φορά έχουν εντολή από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, στενής συνεργάτιδας της Μενδώνη και “γραφείο εξυπηρέτησης” της οικογένειας Μητσοτάκη. Αφού κατέβασαν ορισμένα και έσκισαν εκ νέου τις αφίσες με τα ονόματα των δολοφόνων συναδέλφων τους, ερωτήθηκαν από μέλος της συλλογικότητας Rosa Nera τον λόγο που βρίσκονται ξανά εδώ. Αντανακλαστικά συλλαμβάνουν το άτομο και εξαπολύουν απειλές προς κάθε παρευρισκόμενο.

Μετά από λίγο, κόσμος μαζεύτηκε έξω από το μπατσομέγαρο σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, η οποία δεν άργησε να περικυκλωθεί από ένα τσούρμο ασφαλίτες και ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός ακόμη μέλους της συνέλευσης Rosa Nera. Κατηγορούνται για “διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια”, απείθεια, και φθορά μνημείου εξαιτίας της ανάρτησης πολιτικών πανό.

Η καταστολή των κατειλημμένων χώρων εντείνεται με μοναδικό στόχο τη φίμωση όσων στέκονται απέναντι στις ορέξεις κράτους και κεφαλαίου.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 19:00 | Πλατεία δημ. Αγοράς

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ – ΜΑΧΟΝΤΑΙ

συνέλευση υπεράσπισης του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Π. Κ.Χανιά, Ιούλιος 2024

** συνέλευση για την οργάνωση της πορείας, την Πέμπτη 25/07 στις 17:00, στην αυλή της κατειλημμένης Πρυτανείας.

Άρθρα αναγνωστών μέσω Email