Επιστροφή σε Αρχείο

ΚΕΝΤΡΙΚΟ 2011-2012

.:: Σε αυτή την σελίδα εμφανίζεται το κεντρικό θέμα του ιστολογίου candia alternativa ανάλογα με την επικαιρότητα και θα ανανεώνεται απο την ομάδα σύνταξης κάθε φορά που προκύπτει ενα νέο θέμα::. (((●))) Candia :: Alternativa : 2011-2012

 

IOYΛΙΟΣ 2012

……………………………………………………………………………………………………………………………

 Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία στην Κρήτη

Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αγίου Νικολάου

Την επιτακτική ανάγκη της κοινωνικής αλληλεγγύης στις νέες κοινωνικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης με τα απανωτά Μνημόνια και τα συνεχόμενα «νέα» μέτρα συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι πολίτες σε όλη τη χώρα.
Έτσι ενεργοί πολίτες του Αγ. Νικολάου στην Κρήτη αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου –Φαρμακείου στον Αγ. Νικόλαο το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα από τα πιο ευάλωτα τμήματα των πολιτών που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στον τόπο μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, στους ανασφάλιστους. Με την βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου το οποίο παραχώρησε τον χώρο που θα στεγαστεί στο παλιό Εργατικό Κέντρο και με την εθελοντική εργασία και προσφορά πολλών ανθρώπων επιτεύχθηκε η διαμόρφωση του χώρου και εν μέρει η επίπλωσή του.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση της η προσωρινή Επιτροπής Λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου «Η λειτουργία του θα στηριχθεί καθαρά στην εθελοντική εργασία εργαζομένων στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας (γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών κ.α) καθώς και όσων πολιτών θα ήθελαν να βοηθήσουν σε άλλους τομείς όπως σε γραμματειακή υποστήριξη. Ήδη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για ενεργό συμμετοχή είναι συγκινητικό και δείχνει ότι η μικρή μας κοινωνία δεν έχει χάσει την ανθρωπιά της. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθειά μας θα αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες και τους φορείς του τόπου μας. Ιδιαίτερα προσδοκούμε στην στενή συνεργασία και βοήθεια με τον κάθε γιατρό και φαρμακοποιό της περιοχής μας, που εργάζεται είτε ιδιωτικά είτε στο ΕΣΥ, στον βαθμό που νοιώθει ο ίδιος ότι μπορεί να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια.»

Στόχος όπως και σε άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες που προχώρησαν στην δημιουργία Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης (στην Θεσσαλονίκη, στην Πρέβεζα, στο Ρεθυμνο, στην Δράμα κ.α) δεν είναι να υποκατασταθεί το καταρρέον σύστημα Υγειονομικής περίθαλψης καθώς όπως αναφέρουν «γνωρίζουμε δε το περιορισμένο εύρος των δυνατοτήτων μας. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει η λειτουργία στην χώρα μας ενός δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν, είτε είναι Έλληνας είτε μετανάστης, είτε ασφαλισμένος είτε ανασφάλιστος.»

Την υποστήριξή τους έχουν εκδηλώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, ενώ η ομάδα των «Αλληλέγγυων Πολιτών» έχει θέσει την δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου ως ένα από τους κύριους στόχους της.

«Ιδιαίτερα χρήσιμη θα ήταν και η συνεισφορά του Δήμου Αγ. Νικολάου και ελπίζουμε μελλοντικά να μπορέσει να βρει τρόπους να το υποστηρίξει.» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι πολίτες που πήραν την πρωτοβουλία αυτή επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες της προσπάθειας είναι μεγάλες και σε ανθρώπινο και σε αναλώσιμο υλικό.

Ο παραπέρα συντονισμός περιλαμβάνει εβδομάδα συλλογής υγειονομικού υλικού και φαρμάκων και ενημέρωση, διάδοση και στήριξη τού θεσμού. Για όλα αυτά θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα αναλυθούν και οι τυχόν λεπτομέρειες. Μελλοντικά θα ανακοινωθεί ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου.

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή , μπορούν να επικοινωνούν εργάσιμες ώρες με τα μέλη της προσωρινής Επιτροπής Λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Γερμανάκη Αντώνη (ιατρός ΕΣΥ) τηλ. 6972576134 , Πιταροκοίλη Κωστή (ιδιώτης ιατρός) τηλ. 2841023392, Χαλκιαδάκη Δαμιανό (φαρμακοποιός ΕΣΥ) τηλ. 2841343434 και Ζαγόρο Παναγιώτη (ιδιώτης φαρμακοποιός) τηλ. 2841061180.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2841023392/6972576134

———————————————————————————————-

Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου / Κοινωνικό Φαρμακείο Ηρακλείου

Μούγλων 41 Αλικαρνασσός, Τηλ.: 2813008525
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο Σύλλογος «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Ηρακλείου, με σκοπό την δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και φαρμάκων μόνο σε ανασφάλιστους-άπορους κατοίκους του Δήμου.
Η στελέχωση και η υποστήριξη του Ιατρείου και του υπό δημιουργία Φαρμακείου, με γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, γραμματείς, τεχνικούς, εργάτες και άλλο προσωπικό γενικών υποστηρικτικών καθηκόντων, γίνεται αποκλειστικά με εθελοντές μέλη ή φίλους του Δικτύου, στηριζόμενες μόνο στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, χωρίς καμία οικονομική, πολιτική, κομματική ή οποιαδήποτε άλλη δέσμευση, κατεύθυνση, εποπτεία ή υστεροβουλία. Έχουν δημιουργηθεί Ομάδες Εργασίας από όλους τους προαναφερόμενους, οι οποίες οργανώνουν όλες τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για το στήσιμο ενός ιατρείου και ενός φαρμακείου, από μηδενική βάση, με μόνο κοινωνικούς όρους.
Στο Ιατρείο αυτό μπορεί να προσέρχεται με ραντεβού οποιοσδήποτε ανασφάλιστος-άπορος κάτοικος του Δήμου, είτε με απευθείας επικοινωνία με την Γραμματεία του Ιατρείου, είτε μέσω κάποιου οργανωμένου φορέα (Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Εκκλησία, Σύλλογος Ανέργων, Εργατικό Κέντρο, Λαϊκές Συνελεύσεις κ.α.), με μόνη προϋπόθεση να είναι ανασφάλιστος-άπορος.
Το Ιατρείο αυτό φιλοξενείται, προσωρινά, στον χώρο του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Ηρακλείου (Μούγλων 41, Αλικαρνασσός) και, προς το παρόν, λειτουργεί μόνο με ραντεβού.
Ραντεβού κλείνουμε στο τηλέφωνο 2813008525 κάθε μέρα 10-12 το πρωί και
επιπλέον κάθε Τρίτη και Παρασκευή 6-8 το απόγευμα και κάθε Σάββατο πρωί 10-12
Το ιατρείο αυτό υποστηρίζεται από διάφορες ιατρικές ειδικότητες, οι γιατροί των οποίων είναι εθελοντές του Δικτύου, και θα βλέπουν δωρεάν στα ιατρεία τους μόνο τους ασθενείς που θα παραπέμπουν οι ιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου.
Για την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία όλων των παραπάνω, γίνεται έκκληση προς όλους τους Ηρακλειώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου) να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να συμβάλλουν έμπρακτα με:
 • μόνιμη ή μακροχρόνια στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, σε σχετικά εύκολα προσβάσιμο σημείο της πόλης,
 • υποστήριξη των λειτουργικών του δαπανών (φως, νερό, τηλέφωνο, γραμματειακό υλικό),
 • παροχή βασικού ξενοδοχειακού (γραφεία, καρέκλες, εξεταστικά κρεβάτια κ.α.),
 • ιατρονοσηλευτικού (ηλεκτροκαρδιογράφος, υπερηχογράφος, πιεσόμετρο, μηχανάκια μέτρησης βιοχημικών παραμέτρων κ.α.) και
 • ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτή, φωτοτυπικό, τηλεομοιότυπο) και , φυσικά,
 • εθελοντική εργασία.
Γιατί να συμβάλλει κανείς;
Για να διασώσει ο ίδιος την αξιοπρέπειά του, να διδάξει ήθος και αλληλεγγύη, και να σταθεί όρθιος και περήφανος απέναντι στα παιδιά του και τα παιδιά όλου του κόσμου, σ’ αυτούς τους σκυφτούς καιρούς και ανθρώπους.
Εμείς, οι άνθρωποι του Δικτύου (μέλη, φίλοι και εθελοντές), είμαστε δίπλα σας για να συντρέξουμε όποιον συνάνθρωπό μας έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Εσείς, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, είναι ζωτικής σημασίας να αγκαλιάσετε και να κάνετε δική σας υπόθεση την προσπάθεια αυτή, αλλιώς δεν θα υπάρξει.
Είναι καιρός να μετρηθούμε με τα ψέματα και να βγούμε αληθινοί.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 281.300.85.25
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο Ηρακλείου δέχονται με ραντεβού μόνο ανασφάλιστους-άπορους κατοίκους του Νομού Ηρακλείου. Τα ιατρεία που λειτουργούν προς το παρόν είναι τα ακόλουθα:
Κάθε Τρίτη απόγευμα 6-8 μ.μ. Παθολογικό/Γενικής Ιατρικής
Κάθε Παρασκευή απόγευμα 6-8 μ.μ. Ψυχιατρικό
Κάθε Σάββατο πρωί 10-12 π.μ. Παιδιατρικό/Εμβολίων
Το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Ηρακλείου στεγάζεται προς το παρόν, στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ηρακλείου, στην οδό Μούγλων 41, στην Αλικαρνασσό. Χάρτης ιατρείου.
Ραντεβού κλείνουμε στο τηλέφωνο 2813008525 κάθε μέρα 10-12 το πρωί και επιπλέον κάθε Τρίτη και Παρασκευή 6-8 το απόγευμα και κάθε Σάββατο πρωί 10-12.

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

———————————————————————————————-

Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου

Πως θα ήταν εάν κάποιος όταν αρρωσταίνει μπορεί να βρίσκει συμβουλή και βοήθεια, φάρμακα και παρηγοριά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει; Πως θα ήταν εάν τα παιδιά εμβολιάζονταν και φροντίζονταν τα δόντια τους πριν αρχίζουν να έχουν προβλήματα. Πως θα ήταν εάν οι γυναίκες δεν έπρεπε να πληρώνουν ακριβά την εγκυμοσύνη τους και να γεννούν δωρεάν; Πως θα ήταν εάν η πρόληψη με μαστογραφία και PAP τεστ ήταν αυτονόητο δικαίωμα όλων των γυναικών;

Αυτή η απορία μας οδήγησε σήμερα μετά από 4 χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μετράμε πάνω από 5000 επισκέψεις ασθενών, να εμβολιάζουμε σταθερά πάνω από 200 ανασφάλιστα παιδιά, και πάνω από 30 ανασφάλιστες έγκυες να έχουν τη σωστή παρακολούθηση και βοήθεια. Γνωρίσαμε ανθρώπους παραμελημένους με τεράστια προβλήματα υγείας που είτε από φόβο, είτε από φτώχεια δεν προσέγγιζαν το σύστημα υγείας, γνωρίσαμε παιδιά πλήρως ανεμβολίαστα, είδαμε αρρώστιες που μόνο στα βιβλία είχαμε δει έως τώρα, είδαμε νέους ανθρώπους χωρίς δόντια, μάθαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι το AIDS και η ηπατίτιδα.

Σε μια εποχή που όλοι τείνουν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι καλά αυτά που λέτε αλλά είναι ρομαντικά, γραφικά, έξω από την πραγματική ζωή και «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Ότι η υγεία και η παιδεία είναι αγαθά που μας ανταποδίδονται μετά από σκληρή δουλειά και που δεν ανήκουν δικαιωματικά σε κάθε ανθρώπινη ζωή. Που έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει να λειτουργούμε σαν ομάδα η οποία δουλεύει συλλογικά, για να μπορούμε όλοι να μορφωθούμε και να θεραπευτούμε. Που η έννοια της συντροφικότητας θεωρείται ξεπερασμένη,

θελήσαμε να δούμε πως θα ήταν εάν…..

Πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτός ο κόσμος που θέλουμε μπορεί να υπάρξει. Τον δημιουργήσαμε και τον ζούμε. Καιρός να τον διεκδικήσουμε.
Δείτε το σχετικό video

1. Δευτέρα 6-8 το απόγευμα γίνεται το Παθολογικό Ιατρείο και λειτουργεί ταυτόχροναΦαρμακείο όπου δίνονται δωρεάν φάρμακα για έκτακτα και για χρόνια περιστατικά όπως επίσης και εμβόλια.

2. Τετάρτη 6-9 το απόγευμα γίνεται το Παιδιατρικό Ιατρείο όπου παρακολουθούνται και εμβολιάζονται παιδιά αλλά και εξυπηρετούνται έκτακτα περιστατικά.

3. Τετάρτη 6-9 γίνεται Οδοντιατρικό Ιατρείο όπου εξυπηρετούνται έκτακτα οδοντιατρικά περιστατικά (εμφράξεις, απονευρώσεις, εξαγωγές) αλλά κυρίως γίνεται προληπτικό παιδιατρικό Οδοντιατρείο και φθορίωση των δοντιών των παιδιών

4. Την Πέμπτη το πρωί 10-12 γίνεται προληπτικό Γυναικολογικό Ιατρείο όπου γίνεται:

 • Δωρεάν παρακολούθηση εγκύων
 • Χορήγηση φαρμάκων
 • Έκτακτα γυναικολογικά περιστατικά
 • Πρόληψη καρκίνου τραχήλου της μήτρας και μαστού (με τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία)

Υπάρχει συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών γιατρών ιδιωτών και μη από την πόλη οι οποίοι στηρίζουν το ιατρείο προσφέροντας δωρεάν:

 • Πραγματοποίηση μαστογραφιών
 • Εξέταση των τεστ Παπ
 • Εργαστηριακό έλεγχο κολπικών επιχρισμάτων
 • Εργαστηριακό έλεγχο εγκυμοσύνης
 • Υπερηχογραφική παρακολούθηση εγκύων

5. Την Παρασκευή το πρωί 10-12 γίνεται Καρδιολογικό Ιατρείο όπου υπάρχει η δυνατότητα για Ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς και παρακολουθούνται χρόνια Καρδιολογικά περιστατικά.

Καστρινογιαννάκη 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

Επικοινωνία : Συμμετοχή: http://www.ethiatreio.com/ Email: ethiatreio@gmail.com – Τηλέφωνο: 6937346124/6948801600

———————————————————————————————-

Κοινωνικό Φαρμακείο στα Χανιά

Το Κοινωνικό Φαρμακείο (Εργατικό Κέντρο Χανίων, επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη) είναι μια πρωτοβουλία του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης, ενώ το Εργατικό Κέντρο της πόλης ανταποκρίθηκε στο αίτημα των δύο συλλόγων για τη διάθεση του χώρου που θα φιλοξενεί το φαρμακείο.

Τα φάρμακα θα διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή και το φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνεται από προσφορές πολιτών, οι οποίοι δίνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται οι ίδιοι, ενώ κάποια απαραίτητα φάρμακα αγοράζονται με χρήματα που προσφέρονται στο κοινωνικό φαρμακείο από ιδιώτες και φορείς.

Όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, το φαρμακείο ιδρύθηκε από την αναγκαιότητα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία να υπάρξει αλληλεγγύη και να στηριχθούν ιδιαίτερα οι ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Το κοινωνικό φαρμακείο θα είναι ανοιχτό, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 μ.μ. μέχρι τις 20:00 μ.μ.Περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου 2821092429.

 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

……………………………………………………………………………………………………………………………

 ★  Οι μέρες της αφθονίας τους ήταν μετρημένες…Εμπρός για τις δικές μας μέρες της Οργής! Ολοι στους δρόμους! ★

……………………………………………………………………………………………………………………………

Περισσότερες Πληροφορίες : Για αναλυτική ενημέρωση πατήστε εδώ: “ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” ,για άμεση ενημέρωση πατήστε εδώ: « ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » ή στα « comments » καθώς και στο ” (((● ))) ΚΡΗΤΗ :: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ” που βρίσκεται στη δεξιά στήλη του blog .Συμμετέχετε ενεργά στην αντιπληροφόριση σχολιάζοντας το άρθρο ή στέλνωντας email στο candiaalternativa@espiv.net

★ Πορείες/Συγκεντρώσεις/Καταλήψεις/Δράσεις στην Κρήτη

Δράσεις/Συγκεντρωσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΛΑΣΙΘΙ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΡΕΘΥΜΝΟ  ΧΑΝΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2

 Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας
 Μαθητική πορεία-ώρα:12:00-πλ.Ελευθερίας Αντιμνημονιακή συγκέντρωση-ώρα:14:00-πλ.Ελευθερίας Συνεχίζεται η κατάληψη του ΔημαρχείουΕκδηλωση με θεμα τις ΑΠΕ –ώρα:18:00  Συνέλευση της κατειλημμένης αντιπεριφέρειαςωρα:16:00 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2

 Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας  ★ Συνελευση της κατειλημμένης αντιπεριφέρειας – ωρα:19:00  –  Συνεχίζεται η κατάληψη του Δημαρχείου Συγκέντρωση-πορεία στo Δημαρχείο –ώρα: 18:00 Έληξε η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Συγκέντρωση-πορεία στην Πλατεία Αγοράς – ώρα: 18:00
 ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2  Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας    Έληξε η κατάληψη του Δημαρχείου  –
 ΤΡΙΤΗ 21/2
 Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας  –  –  –
 ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2
 ★ Συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Αγίου Νικολάου- ώρα: 18:00   Συγκέντρωση-πορεία στην Πλατεία Ελέυθερίας ώρα: 18:00   Συγκέντρωση-πορεία στο Δημαρχείο- ώρα: 19:00  Συγκέντρωση-πορεία –ώρα: 18:00 στην Πλατεία Αγοράς Ανοιχτή δημόσια συνέλευση ώρα:19:00-στο Εργατικό κέντρο
ΠΕΜΠΤΗ 23/2
 Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας πανεκπαιδευτική πορεία -στην Πλατεία Ελευθερίας – ώρα:13:00  –  –
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2 :

……………………………………………………………………………………………………………………………

 ★ Συνεχής Ενημέρωση απο Πορείες/Συγκεντρώσεις/Καταλήψεις/Δράσεις στην Κρήτη ★Ολοι στους δρόμους,στις πλατείες,σε κάθε γειτονιά!

……………………………………………………………………………………………………………………………


(((●))) Candia :: Alternativa- Κεντρικό Θέμα

( Για άμεση ενημέρωση πατήστε στην ένδειξη : «ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ή στα «comments» καθώς και στο” (((●))) ΚΡΗΤΗ :: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ” που βρίσκεται στη δεξιά στήλη του blog .Για να δείτε αλλα νεότερα άρθρα καντε κύλιση προς τα κάτω).

★ Πορείες / Συγκεντρώσεις /Καταλήψεις/Δράσεις στην Κρήτη

—————Τετάρτη 22/2/2012 :

-Λασίθι :   Συνεχίζεται η κατάληψη της ΑντιπεριφέρειαςΑγ.Νικόλαος- Συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Αγίου Νικολάου– ώρα: 18:00 ( Καλούν ΑΔΕΔΥ-Εργατικό κέντρο-φορείς-σωματεία κ.α)

– Ηράκλειο: Συγκέντρωση-πορεία ενάντια σε κρατος και κεφαλαιο -να αποκλεισουμε τραπεζες-εφορίες-δημόσια κτίρια ,στην πλατεία Ελευθερίας- ώρα: 18:00 – Καλούν αναρχικοί-αντιεξουσιαστές  (επίσης την ιδια ωρα καλουν αντιμνημονιακή συναυλία το  Εργατικό  κέντρο-ΑΔΕΔΥ-φορείς ).

– Ρέθυμνο :    Συγκέντρωση-πορεία στο Δημαρχείο- ώρα: 19:00 ( Καλούν ΑΔΕΔΥ-Εργατικό κέντρο-φορείς-σωματεία κ.α)

-Χανιά: Συγκέντρωση-πορεία –ώρα: 18:00 στην Πλατεία Αγοράς (Καλούν ΑΔΕΔΥ-Εργατικό κέντρο-φορείς-σωματεία κ.α) -Ανοιχτή δημόσια συνέλευση ώρα:19:00-στο Εργατικό κέντρο-Διοργάνωση: Συνέλευση κατάληψης Αντιπεριφέρειας Χανίων.

—————Τρίτη 21/2/2012 :

-Λασίθι :   Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας.

– Ρέθυμνο -Χανιά-Ηράκλειο

—————Δευτέρα 20/2/2012 :

-Λασίθι :   Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας.

– Ρέθυμνο : Εληξε η Κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου .

—————Κυριακή 19/2/2012 :

– Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η Κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου .Η  Κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου , καλεί σε Συγκέντρωση-πορεία στο δημαρχείο την Κυριακή 19/2 -ώρα: 18:00

-Λασίθι :   Συνεχίζεται η καταληψη της Αντιπεριφέρειας.Συνελευση σήμερα 19/2 στις 19:00

-Χανιά : Η Συνέλευση της κατειλημμένης αντιπεριφέρειας καλεί σε  Συγκέντρωση-πορεία -ώρα: 18:00 στην Πλατεία Αγοράς

Η κατάληψη ΕΛΗΞΕ : Η σημερινή συνέλευση ξεκίνησε περίπου στις 17:00, όπου συζητήθηκαν κυρίως οι τρόποι και οι μορφές συνέχισης του εγχειρήματος. Όπως είχε γίνει σαφές από την χθεσινή μαζική συνέλευση μετά την πορεία (17/02), οι διαθέσεις κινούνταν κυρίως γύρω από την λήξη της κατάληψης μέσα στο Σαββατοκύριακο. Συγχρόνως όμως, η αποτίμηση του εγχειρήματος χθες και σήμερα ήταν θετική και με έντονη αυτοκριτική διάθεση. Η εκτίμηση του συνόλου των τοποθετήσεων ήταν σε γενικές γραμμές ότι αυτό που εξελίχθηκε μέσα στην κατειλημμένη αντιπεριφέρεια είναι πολύ σημαντικό για να χαθεί έτσι απλά με την λήξη της κατάληψης.  Ακούστηκαν διάφορες ιδέες συνέχισης και διεύρυνσης των δράσεων που ξεκίνησαν στην κατειλημμένη αντιπεριφέρεια Χανίων. Τελικά, αποφασίστηκε να δοθεί ένα κοινό ραντεβού όσων στήριξαν την κατάληψη αυτή στο εργατικό κέντρο την Τετάρτη 22/02 στις 19:00 για μια πιο ουσιαστική συζήτηση των περαιτέρω δράσεων. Επίσης, συζητήθηκε το αυριανό (19/02) κάλεσμα στην Αγορά από τα σωματεία και αποφασίστηκε να στηρίξουμε με προσυγκέντρωση έξω από την περιφέρεια στις 17:00 και πορεία μέχρι την Αγορά. Ακολούθησε καθαρισμός και παράδοση του κτηρίου στους εργαζόμενους της περιφέρειας.Eνα κοινό αίσθημα που διέκρινα ήταν ότι το κτήριο παραδόθηκε με «μισή  καρδιά» από τους συμμετέχοντες, μιας και όλοι μας δώσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και πήραμε πολλά περισσότερα αυτές τις 9 μέρες.Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα συνεχίζονται.Θα ακολουθήσει το κείμενο λήξης της κατάληψης. Περισσότερα στο :http://kaxania.tumblr.com Καλούμε σε ανοιχτή δημόσια συνέλευση για την οργάνωση της συνέχισης του αγώνα. Tην Τετάρτη 22/2/12 – ώρα:19:00-στο Εργατικό κέντρο Χανίων -Διοργάνωση: Συνέλευση κατάληψης Αντιπεριφέρειας Χανίων.

—————Σάββατο 18/2/2012 :

– Hράκλειο : Νέα Μαθητική πορείαώρα: 12:00 -πλατεία Ελευθερίας.

-Αντιμνημονιακή Συγκέντρωση –ώρα: 14:00 -πλατεία Ελευθερίας -καλούν Αντιμνημονιακά  Κινήματα  και φορείς.

– Ρέθυμνο : Η Κατάληψη στο δημαρχείο Ρεθύμνου ,Το Σάββατο 18/2, στις 6μμ καλεί σε εκδήλωση «Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις ΑΠΕ: το πολύμπριζο Κρήτη» για το κρίσιμο ζήτημα που αφορά στη σχεδιαζόμενη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις συνέπειές της στο οικονομικό και φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.Αυτό είναι το blog της κατάληψης Δημαρχείου Ρεθύμνου http://dhmarxeio-rethumnou.blogspot.com/ μπείτε για περισσότερη ενημέρωση.

-Χανιά : Η Συνέλευση της κατειλημμένης αντιπεριφέρειας είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 16:00

-Λασίθι : Συνεχίζεταιη καταληψη της Αντιπεριφέρειας στον Αγ.Νικόλαο.Νέο Δελτίο Τύπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ :ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ –ΓΕΙΤΟΝΕΣ –ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ…..ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑΣτις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών συνεχίζουμε τον αγώνα με κατάληψη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ύστερα από την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Κυριακής.Σας Ενημερώνουμε ότι η κατάληψη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ συνεχίζεται , με πολύ μεγάλη χαρά μας όλο και περισσότεροι συντάσσονται στο πλευρό μας . και μας στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και είναι οι εξής : ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ-Η ΕΛΜΕ-ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ-ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ-ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Π.Ε. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ-ΧΩΡΙΑ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ .Επίσης θέλουμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε τα μαγαζιά της πόλης μας που στηρίζουν με προσφορές τους τον αγώνα μας .Σας ενημερώνουμε ότι η ασφάλεια και η καθαριότητα της Περιφέρειας είναι πρωταρχικό μας μέλημα ,φροντίζουμε με 24ωρες ομάδες περιφρούρησης να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Επίσης καλέσαμε τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου συμβάλλουν στην λειτουργία της κατάληψης και στην διευθέτηση των όποιων καθημερινών προβλημάτων θα δημιουργηθούν στους πολίτες από αυτή την έκτακτη κατάσταση.Δεν θα δεχθούμε μέτρα που μας εξαθλιώνουν και ξεπουλούν την πατρίδα μας, αυτά που προωθεί η Κυβέρνηση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.Πέρα από κόμματα και παρατάξεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας μέχρι ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ -ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ -ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ – ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ –ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ….. ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να νικήσουμε!ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

—————Παρασκευή 17/2/2012 :

-Hράκλειο :Συγκέντρωση αλληλεγγύης 17/2/12 στον συλληφθέντα μαθήτη -ώρα18:00 στην πλατεία λιονταριών.(Ενημέρωση ο μαθητής αφέθηκε ελευθερος μεχρι να βγει δικαστική απόφαση).

-Κάλεσμα για πανμαθητικη πορεια στις 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας.Eνημέρωση: Νέα Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωι ,η πορεια ακολουθησε την κλασσική διαδρομή και πετάχτηκαν πέτρες και αυγά στα γραφεία του ΛΑΟΣ & σε τράπεζες καθως και πέτρες κατα των ΜΑΤ στο τελος της πορείας στην πλατεια Ελευθερίας,οπου εγινε και 1 σύλληψη μαθητή ενω στη συνέχεια ο κοσμος συγκεντρωθηκε στο δημαρχείο οπου πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία.

-Χανιά : Συνεχίζεται κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων.Η συνέλευση της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων καλεί πορεία ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον κοινωνικό κανιβαλισμό – στην πλατεία δημοτικής Αγοράς Παρασκευή στις 18.00. Συνέλευση της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων(καθημερινά)στις 20:00.Ενημέρωση απο την πορεία :Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η διαδήλωση που καλούσε η κατάληψη αντιπεριφέρειας Χανίων. Γύρω στις 17:00 ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην αντιπεριφέρεια. Περίπου 50 άτομα ξεκίνησαν με συνθήματα και κινήθηκαν προς την Αγορά, όπου ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση για τις 18:00. Στήθηκε μικροφωνική και διαβάστηκαν κείμενα. Γύρω στις 19:30 ξεκίνησε η πορεία. Ο κόσμος κάποια στιγμή έφτασε τα 500 άτομα. Υπήρχαν δύο κεντρικά πανό με σύνθημα “Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής” και “γενική απεργία διαρκείας”.Η πορεία κινήθηκε από την Αγορά προς τη γειτονιά της Νέας Χώρας. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, ενώ αρκετοί μαθητές και μη, χτυπούσαν συνεχώς στένσιλ και έγραφαν συνθήματα σε τοίχους και τράπεζες. Μετά τη Νέα Χώρα η πορεία επέστρεψε προς το κέντρο από την Κυδωνίας και έκανε μια μικρή παράκαμψη στην περιοχή γύρω από τα ΚΤΕΛ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας υπήρχε έντονος παλμός και η ανταπόκριση από τους περαστικούς ήταν ιδιαίτερα θετική, ενώ στις γειτονιές ο κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια. Σε όλη την πορεία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακολουθούσαν σε σχετικά κοντινή απόσταση, μαζί με κρανομένους ασφαλίτες. Πλησιάζοντας στο δημαρχείο οι διαδηλωτές σχημάτισαν αλυσίδες, καθώς υπήρχε και εκεί παρατεταγμένη διμοιρία.Η πορεία συνέχισε προς τη Βενιζέλου, όπου γράφτηκαν όλες οι τράπεζες και οι κάμερές τους. Συνεχίζοντας, οι διαδηλωτές έστριψαν προς τη γειτονιά του Άνω Κουμ Καπί, έφτασαν στη δημοκρατίας και κατέληξαν στην κατειλημμένη αντιπεριφέρεια, όπου υπήρχε ήδη συγκεντρωμένος κόσμος στο κτήριο. Μετά το τέλος της πορείας ακολούθησε συνέλευση.Περισσότερα στο :http://kaxania.tumblr.com    Φώτο από πορεία 17/2 – πατηστε εδώ

– Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου για 8η μέρα.Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τους πολίτες της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση στο χώρο του Δημαρχείου, την Παρασκευή 17/2 στις 8:00 μμ με θέμα: «Τα μνημόνια και η επίδραση τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο».

Πηγές : athens.indymedia.org, kaxania.tumblr.com,άρθρα αναγνωστών μεσω email

– blog της Κατάληψης Δημαρχείου Ρεθύμνου:  http://dhmarxeio-rethumnou.blogspot.com/

– blog της Κατάληψης της  Αντιπεριφέρειας Χανίων : http://kaxania.tumblr.com

(+) προσθέστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο

Προηγούμενο Κεντρικό θεμα :πατηστε εδώ

—————Παρασκευή 17/2/2012 :

-Hράκλειο :Συγκέντρωση αλληλεγγύης 17/2/12 στον συλληφθέντα μαθήτη -ώρα18:00 στην πλατεία λιονταριών.

-Κάλεσμα για πανμαθητικη πορεια στις 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας.Eνημέρωση: Νέα Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωι ,η πορεια ακολουθησε την κλασσική διαδρομή και πετάχτηκαν πέτρες και αυγά στα γραφεία του ΛΑΟΣ & σε τράπεζες καθως και πέτρες κατα των ΜΑΤ στο τελος της πορείας στην πλατεια Ελευθερίας,οπου εγινε και 1 σύλληψη μαθητή ενω στη συνέχεια ο κοσμος συγκεντρωθηκε στο δημαρχείο οπου πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία.

-Χανιά : Συνεχίζεται κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων.Η συνέλευση της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων καλεί πορεία ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον κοινωνικό κανιβαλισμόστην πλατεία δημοτικής Αγοράς Παρασκευή στις 18.00. Συνέλευση της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων(καθημερινά)στις 20:00. Περισσότερα στο :http://kaxania.tumblr.com

– Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου για 8η μέρα.Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τους πολίτες της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση στο χώρο του Δημαρχείου, την Παρασκευή 17/2 στις 8:00 μμ με θέμα: «Τα μνημόνια και η επίδραση τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο».

-Αγ.Νικόλαος :Συνεχίζεται η κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

—————Πέμπτη 16/2/2012 :

-Χανιά : Συνέλευση της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων ( καθημερινά ) στις 20:00. Σήμερα (16/02) στις 19:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί Performamnce σωματικού θεάτρου και θεάτρου αντικειμένων στην κατειλλημένη περιφέρεια.Περισσότερα στο :http://kaxania.tumblr.com

-Ρέθυμνο :Συνεχίζεται η Κατάληψη του Δημαρχείου.Από την Κυριακή 12/2 τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ήταν η αρχή για τις επόμενες «κολασμένες εβδομάδες» οπότε και θα επιχειρήσουν να οριστικοποιήσουν τη διάλυση των ζωών μας. Απέναντι στη σφοδρότατη επίθεση που δεχόμαστε, ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι η δυναμική απάντηση. Την παρούσα στιγμή η απάντηση αυτή εκδηλώνεται με την κατάληψη του Δημαρχείου από την Παρασκευή 10/2 που λειτουργεί σαν κέντρο αγώνα. Πραγματοποιείται από εργαζομένους, ανέργους, επισφαλώς εργαζομένους, συνταξιούχους, φοιτητές , δηλαδή από όλους εμάς που πληττόμαστε και δοκιμαζόμαστε καθημερινά από την πολιτική της εξαθλίωσής μας.Ο στόχος, ανεξαρτήτως μορφής αγώνα, είναι ο ίδιος όπως ορίστηκε και στη συνέλευση της Πέμπτης 09/02 στο εργατικό κέντρο: η, μέσα από πολύμορφη δράση, ανατροπή της Κυβέρνησης και του πεθαμένου πολιτικού συστήματος και η ακύρωση του μνημονίου.Είμαστε στο δημαρχείο, ένα κατεξοχήν δημόσιο-διοικητικό κτίριο, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρουμε βασικούς κρατικούς μηχανισμούς, αναγκάζοντας τους καταπιεστές μας να μας ακούσουν. Από την άλλη, μέσα από αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, θέτουμε τις βάσεις για τη μεταξύ μας επικοινωνία και το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας.Κάθε βράδυ στις 8:00 μμ γίνεται ανοιχτή συνέλευση.Για τις επείγουσες περιπτώσεις λειτουργεί το ληξιαρχείο, το πρωτόκολλο και το δημοτολόγιο.Είμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων που πραγματοποιούνται στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα .Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί τους πολίτες του Ρεθύμνου να συνδράμουν στη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για τους αστέγους και απόρους της πόλεις μας. Το υλικό θα μαζεύεται στο χώρο του Δημαρχείου.Τέλος, από το χώρο «ΝΑΚΛΙ» μεταφέρθηκε στο χώρο του Δημαρχείου, η πρωτοβουλία του α’ βάθμιου συντονιστικού σωματίων και πολιτών Ενάντια στα χαράτσια.Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τους πολίτες της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση στο χώρο του Δημαρχείου, την Παρασκευή 17/2 στις 8:00 μμ με θέμα: «Τα μνημόνια και η επίδραση τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο». ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

-Αγ.Νικόλαος :Συνεχίζεται η κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

—————Τετάρτη 15/2/2012 :

-Hράκλειο : Νέα Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωι ,η πορεια ακολουθησε την κλασσική διαδρομή και πέταχτηκαν πέτρες και αυγά στα γραφεία του ΛΑΟΣ & σε τράπεζες,ενω στο τελος ο κοσμος συγκεντρωθηκε στο δημαρχείο.

– Ρέθυμνο : Ανάρτηση Πανο προπαγάνδισης της καταληψης του δημαρχείου ,δείτε τις φωτογραφίες εδώ: [1] [2]

Χανιά :Έγινε κατάληψη των στούντιο στη “Νέα Τηλεόραση”, μετά από ομόφωνη απόφαση τουλάχιστον 250 ανθρώπων της συνέλευσης της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων.Στην αρχή του δελτίου εμφανίστηκε ένα πανό με σύνθημα “Γενική Απεργία Διαρκείας”, και προβλήθηκε ένα πολύ καλό βίντεο με κείμενο της συνέλευσης και εικόνες από τον κόσμο και τα πανό δημιουργίες της κατάληψης και των μαθητών.15/2/12-Νέα Μαθητική πορεία Περίπου 600 μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, με συμμετοχή από όλα τα σχολεία των χανίων, ακόμα και αυτών που δεν είχαν κατάληψη. Αυτή τη στιγμή 10 γυμνάσια και λύκεια τελούν υπό κατάληψη. Να σημειωθεί πως μαθητές από το γυμνάσιο στο Σόδυ, μπήκαν σε λεωφορείο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο για να κατέβουν στην πορεία.Συνέλευση της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων ( καθημερινά ) στις 20:00. Περισσότερα στο :http://kaxania.tumblr.com

-Αγ.Νικόλαος : Συνεχίζεται για 3η ημέρα η κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου.Συνέχιση της κατάληψης της αντιπεριφέρειας Λασιθίου μέχρι την Παρασκευή και νέα συνέλευση τότε για καθορισμό της περεταίρω στάσης αποφάσισε απόψε η πολυπληθής συνέλευση των πολιτών που έλαβε χώρα στο στην είσοδο του κατειλημμένου κτηρίου. Ακόμη διευκρινίστηκε ότι θα επιτρέπεται η είσοδος στους υπάλληλους που πρέπει να εκτελέσουν συγκεκριμένες επείγουσες εργασίες, όπως πχ η απόδοση των προνοιακών επιδομάτων.Επίσης εξελέγη επταμελής συντονιστική επιτροπή και τονίστηκε η ανάγκη η κατάληψη να πλαισιωθεί με ακόμη περισσότερο κόσμο καθημερινά και να υπάρξει συντονισμός με αντίστοιχες καταλήψεις σε άλλα σημεία της Κρήτης και της χώρας και να προβληθεί ακόμα περισσότερο το αίτημα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

—————Τρίτη 14/2/2012 :

-Hράκλειο : Νέα Μαθητική πορεία.Πορεία με περιπου 500 μαθητές πραγματοποιήθηκε σημερα το πρωι ,οι μαθητες προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δημαρχείο και πέταξαν πέτρες και αυγά στα ματ που ειχαν αποκλεισει τα κτιρια,ενω η πορεια επανειλθε στο κτιριο της περιφερειας με τους μαθητες να ζητουν την αποχωρηση των ματ οπως και εγινε. Στο Ηρακλειο 4 σχολεία είναι ήδη υπό κατάληψη.

– Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο ρεθύμνου και σήμερα, παρά τις πιέσεις των τοπικών και μη μπράβων της εξουσίας (είχε δοθεί τελεσίγραφο από το δήμαρχο για χτες στις 7 το απόγευμα). Κρίσιμη ημέρα για να δούμε αν θα κρατήσουμε.Συγκέντρωση στο Δημαρχείο, σήμερα 14/2/12 στις 19:00 έχει καλεστεί πορεία από σωματεία και την ΑΔΕΔΥ.

– Χανιά : Ανακοίνωση της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων :Καλούμε καθημερινά στην δημόσια ανοιχτή συνέλευση στις 20.00 στην κατειλημμένη Αντιπεριφέρεια Χανίων στην πλατεία Δικαστηρίων και συμμετοχή στις δράσεις που θα συναποφασίζουμε. ►Ποδηλατοπορεία – Τετάρτη 15/02 σημείο συνάντησης στην πλατεία δικαστηρίων – 17.00 ►Διαδήλωση – πλατεία δημοτικής Αγοράς Παρασκευή 17/02 – 18.00 .Η συνέλευση της 4ης μέρας της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων.Διαβάστε περισσότερα εδω :http://kaxania.tumblr.com/ Επίσης το συντονιστικό των μαθητών αποφάσισεαύριο Τετάρτη 15/02 πορεία 10.30 απο την πλ. Αγοράς και συμμετοχή στην πορεία που καλει η κατειλημμένη περιφέρεια στις 17/02.

14/2/12 πρωί – 2 πρωϊνές μαθητικές πορείες στην κατάληψη περιφέρειας Χανίων : Δύο πρωϊνές μαθητικές πορείες, μία από ηρώων πολυτεχνείου και μία από οδό παπανδρέου ήρθαν και ενώθηκαν στην κατάληψη της περιφέρειας με συνθήματα “στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”…” Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών”…”Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”.Τουλάχιστον 350 άτομα αυτή τη στιγμή στην κατάληψη.

-Αγ.Νικόλαος : Συνεχίζεται η Κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου

—————Δευτέρα 13/2/2012 :

-Αγ.Νικόλαος : Κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.Με απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης ύστερα απο τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στον Αγιο Νικολαο καταλάβαμε την αντιπεριφέρεια Λασιθίου για να διαμαρτυρηθούμε για το ξεπούλημα της χώρας, που ψηφίστηκε χθες, και για να δηλώσουμε την απόφασή μας ότι το νέο μνημόνιο δεν θα περάσει.Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών και ο λαός μας να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια του.Καλούμε όλους τους πολίτες του Αγίου Νικολάου και του Μεραμπέλου να δώσουν το παρών και να διαδηλώσουν την απόφασή μας να μην ξεπουλήσουμε τη χώρα μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.Μαθητική πορεία :Πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών προς την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου το πρωί της Δευτέρας 13/2/12

-Hράκλειο : Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα νεα μετρα πραγματοποιηθηκε σημερα 13/2/2012 στις 12.00 στο Ηράκλείο , η πορεια ξεκινησε απο την πλατεία Ελευθερίας με περίπου 300 άτομα κυρίως μαθητές αλλά και άτομα από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας για το καλεσμα για τον αποκλεισμό τραπεζών & εφοριων.Ενταση με τους μπατσους δεν υπηρχε ενω ειχαν φροντισει να φυλανε ολα τα δημοσια κτιρια.

– Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο ρεθύμνου και σήμερα, παρά τις πιέσεις των τοπικών και μη μπράβων της εξουσίας (είχε δοθεί τελεσίγραφο από το δήμαρχο για χτες στις 7 το απόγευμα). Κρίσιμη ημέρα για να δούμε αν θα κρατήσουμε.Συγκέντρωση στο Δημαρχείο, σήμερα 14/2/12 στις 19:ΟΟ έχει καλεστεί πορεία από σωματεία και την ΑΔΕΔΥ.

-Χανιά : Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Χανίων.Η μαζική συνέλευση χθες βράδυ αποφάσισε καταρχήν την συνέχιση της κατάληψης Αντιπεριφέρειας Χανίων με σκοπό όχι μονο την παρακωλυση των καθημερινών δραστηριοτήτων της αλλά την δημιουργία ενος κέντρου αναφοράς και δράσεων για την συνέχεια του αγώνα ενάντια στην κατακρεούργηση των ζωών μάς.Υπενθυμίζουμε οτι η κατάληψη είναι ανοιχτή για όλο τον κοσμό που είναι διατεθημένος να συνδιαμορφώσει και να αναλάβει δράση.Για σήμερα, αποφασίστηκε Ανοιχτή Συνέλευση στις 8:00 μμ στο κτήριο της αντιπεριφέρειας Χανιων για την οργάνωση δράσεων.Καλείται όλος ο κόσμος να συμμετέχει. Χρειαζονται ιδέες, όρεξη και δημιουργικότητα!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Πηγές : athens.indymedia.org, kaxania.tumblr.com

(+) προσθέστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο

Προηγούμενο Κεντρικό θεμα :πατηστε εδώ

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

48ωρη Γενική Απεργία 10-11/2/2012 -Συγκεντρώσεις/Πορείες στην Κρήτη || Καθημερινές δράσεις/παρεμβάσεις – Όλοι στους δρόμους!!! (Συνεχής Ενημέρωση)

……………………………………………………………………………………………………………………………

(((●))) Candia :: Alternativa- Κεντρικό Θέμα

( Για άμεση ενημέρωση πατήστε στην ένδειξη : “ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” ή στα “comments”).

( Το πρόγραμμα των δράσεων/συγκεντρώσεων ανανεώνεται συνεχώς )

Oδηγίες :Τι κάνουμε σε περίπτωση σύλληψης πατήστε εδώ

★ Πορείες / Συγκεντρώσεις στην Κρήτη

—————Πέμπτη 9/2/2012 :

-Hράκλειο : Συγκέντρωση-Πορεία “ή αυτοί ή εμείς” 9/2/12 στις 18:00 στην πλατεία Λιονταριών.Μετά την συγκέντρωση καλούμε σε Γενική συνέλευση στην κατάληψη Ευαγγελισμού ώστε να διαμορφώσουμε τις συλλογικές απαντήσεις μας απέναντι στους εκβιασμούς της κυριαρχίας και την κοινωνική απάθεια.Αναρχικοί-ες Ηρακλείου

– Ρέθυμνο : Πέμπτη 9/2, ώρα 19:00 , στο Εργατικό Κέντρο, σε γενική συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων και όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των ανέργων και των συνταξιούχων, για να συντονίσουμε τη συλλογική μας δράση μέχρι την τελική πτώση της κυβέρνησης, την εκδίωξη της τρόικας και την ακύρωση των πολιτικών του μνημονίου. Να αποφασίσουμε πανρεθυμνιώτικη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Φεβρουαρίουσαν ένα πρώτο βήμα για ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.Απεργιακή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο

—————Παρασκευή 10/2/2012 :

Hράκλειο : Απεργιακή Συγκέντρωση -Πορεία 10/2 – ώρα:10:00-πλατεία Ελευθερίας (καλούν αναρχικοί-αντιεξουσιαστές & αριστερές οργανώσεις) – ώρα : 18:00 προσυγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο (Καλούν ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ-Σωματεία-φορείς)και 2η συγκέντρωση -πορεία 10/2 – ώρα: 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας (καλούν αναρχικοί-αντιεξουσιαστές & αντιμνημονιακές ομάδες).

Xανιά : Συγκέντρωση -Πορεία 10/2 – ώρα : 10:00-Πλατεία Δημοτική ς Αγοράς – ώρα : 20:00 – Συνέλευση και συντονισμός -Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-Λασίθι: Αγ.Νικόλαος : Συγκέντρωση -Πορεία 10/2 – ώρα : 18:00Πλατεία Αγ.Νικολάου (καλούν φορείς,σωματεία,συλλόγοι).

Ιεράπετρα : Συγκέντρωση -Πορεία 10/2 – ώρα : 18:00Κεντρική Πλατεία (καλούν φορείς,σωματεία,συλλόγοι).

—————Σάββατο 11/2/2012 :

Hράκλειο :Συγκέντρωση -Πορεία – ώρα :10:00 -στο Εργατικό κέντρο -Συγκέντρωση -Πορεία αλληλεγγύης στους κρατουμένους των Φυλακών Αλικαρνασσού 11/2 – ώρα: 13:30-προσυγκέντρωση στην Κατάληψη ευαγγελισμού. – ώρα :15:00 πλατεία αγίου Νικολάου αλικαρνασσού-ώρα: 18:00 -Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας (καλούν αναρχικοί-αντιεξουσιαστές ).

-Ρέθυμνο: Συγκέντρωση -Πορεία – ώρα :10:00 -στο Δημαρχείο

-Χανιά: Συγκέντρωση -Πορεία 11/2 – ώρα : 11:00-Πλατεία Δημοτική ς Αγοράς – ώρα : 20:00 Ανοιχτό συντονιστικό – συνέλευση στην κατειλημένη περιφέρεια.

————— Κυριακή 12/2/2012 :

-Λασίθι: Αγ.Νικόλαος : Συγκέντρωση -Πορεία 12/2 – ώρα : 18:00Πλατεία Αγ.Νικολάου (καλούν φορείς,σωματεία,συλλόγοι).

Ιεράπετρα : Συγκέντρωση -Πορεία 12/2 – ώρα : 18:00Κεντρική Πλατεία (καλούν φορείς,σωματεία,συλλόγοι).

Σητεία: Συγκέντρωση -Πορεία 12/2 – ώρα : 18:00-Κεντρική Πλατεία (καλούν φορείς,σωματεία,συλλόγοι).

Hράκλειο : Συγκέντρωση -Πορεία «ή αυτοί ή εμείς» 12/2 –ώρα :17:00Πλατεία Ελευθερίας (καλούν αναρχικοί-αντιεξουσιαστές ) και 2η συγκέντρωση –ώρα :18:00Πλατεία Ελευθερίας (καλούν Εργατικό Κέντρο,σωματεία,φορείς).

-Ρέθυμνο: Συγκέντρωση έξω απο το κατηλημένο δημαρχείο 12/2-ώρα :19:00. Ενάντια στην ψήφιση του νέου Μνημονίου

-Χανιά: Συγκέντρωση –ώρα :18:00Να πλημμυρίσουμε την Αγορά και τους δρόμους των Χανίων, προσυγκέντρωση στην πλατεία αγοράς.

————— Δευτέρα 13/2/2012 :

Hράκλειο : Συγκέντρωση -Πορεία ενάντια στο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης-Να αποκλεισουμε τις τράπεζες και τις εφορίες «ή αυτοί ή εμείς»– 13/2 –ώρα : 08:30Πλατεία Λιονταριών.(καλούν αναρχικοί-αντιεξουσιαστές ).

……………………………………………………………………………………………………………………………

Ενημέρωση απο την απεργία της 7/2/2012 στo Ηράκλειο Κρήτης

……………………………………………………………………………………………………………………………Ηράκλειο 7/2/2012 : H συγκέντρωση για την σημερινή απεργία στην οποία συμμετείχαν, Συλλόγοι φοιτητών,ΕΛΜΕ ,Συλλόγοι εκπ/κων,πρωτοβάθμιων σωματίων,σύλλογο αδιορίστων, αριστερών οργανώσεων,αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, ήταν στις 10:00 το πρωί στο εργατικό κέντρο.Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 11:00 και εκτιμάται ότι η μαζικότητα του κόσμου ήταν περίπου στα 2000 άτομα .Η διαδρομή ήταν εργατικό κέντρο -πλατεια ελευθεριας- δικαιοσύνης -καλοκαιρινου-γιαμαλάκη -αγιου μηνα -πλατεια κορνάρου -περιφέρεια Κρήτης (πλατεια ελευθεριας) όπου και κατέληξε .Η παρουσία των μπάτσων ηταν διακριτική στην αρχή με ασφαλίτες στην συγκέντρωση & δοιμηρίες να ακολοθούν σε απόσταση παράλληλα κατα μηκος της πορείας .Κατα την διάρκεια της πορείας φωνάζοταν και γράφονταν συνθήματα ,πετάχτηκαν μπογιές και σπαστηκαν η εισοδος των δικαστηρίων ,ΑΤΜ και κάμερες ασφαλείας σε καταστήματα τραπεζών καθώς και ταμπέλες σε καταστήματα ενεχυροδανειστηρίων.Σχετική ένταση με τους μπάτσους δεν υπήρχε παρα μόνο λεκτική επιθεση καθε φορά που εβγαιναν απο τα παραλληλα στενα της διαδρομής της πορείας.

Πηγή : (((●))) Candia :: Alternativa —Ακολουθούν φωτογραφίες :

 

(+) προσθέστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

Γενική Απεργία – Τρίτη 7/2/2012 – Πορείες / Συγκεντρώσεις στην Κρήτη

……………………………………………………………………………………………………………………………

★ Πορείες / Συγκεντρώσεις στην

Κρήτη 7/2/2012 :

– Χανιά :

Συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Αγοράς

– Ρέθυμνο :

Συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Hράκλειο :

Συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Αγιος Νικόλαος :

Συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

 

* στην περίπτωση που στα συγκεκριμένα καλέσματα εχει

αλλάξει η ώρα & ο τόπος της συγκέντρωσης διορθώστε το

σχολιάζοντας το άρθρο.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

8 Χρόνια απο την Κρατική δολοφονία του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη | 5/12/2003| Ενα μικρό χρονικό των γεγονότων των ημερών…

……………………………………………………………………………………………………………………………

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12/03 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ , ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΤΡΑΥΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟ. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ Τ.Α.Ε ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΛΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ , ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ , ΕΝΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ , ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12/03 Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΣΩΝ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ . Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 20.00 Η ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ , ΑΠΟ 80-100 ΑΤΟΜΑ(ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ , ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ) , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠ’ ΕΞΩ .

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ , ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΟΡΓΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ,ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΥΟ ΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΞΙ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ , ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ .ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/12/03 ΠΡΟΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ. ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΩΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ , ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΕ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12 ,ΕΝΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ 10 ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ,(ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ , ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ , ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ,ΦΘΟΡΑ ΞΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Κ. Α ).

ΤΡΙΤΗ 9/12/03 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ , ΑΝΤΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400 ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 – ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12 ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟ-ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ(ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ )ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΙΘΑΝΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12 ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ. ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΝΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004( και ξανά για τις 19 Μάη 2005 και…..)

ΣΗΜΕΡΑ οι δολοφόνοι του Ηρακλή είναι ελεύθεροι.Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων σε ισόβια κάθειρξη, ο αρχιφύλακας Γιώργος Δημητρακάκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 22άχρονου ,Στη δεύτερη δίκη όμως ο αρχιφύλακας, που ήταν επικεφαλής του μπλόκου του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων -ΤΑΕ- Ρεθύμνου, έπεσε στα «μαλακά» από το Κακουργιοδικείο Πειραιά αφού οι δικαστές με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 5,5 ετών προκαλώντας την οργή των συγγενών του θύματος.

Μπάτσοι -δικαστές και ειδικοί φρουροί ολοι θα πληρώσετε το αίμα του Ηρακλή !

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ -ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

(((●))) Candia :: Alternativa

*το παραπάνω άρθρο αποτελεί απόσπασμα κειμένου της περιόδου εκείνης που μοιράστηκε στο Ηράκλειο

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

Γενική απεργία 1/12/2011 ★ Πορείες / συγκεντρώσεις στην Κρήτη :

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Γενική απεργία Πέμπτη 1/12/2011

...Η εξέγερση αποτελεί φυσική τάση της ζωής. Ακόμα και το σκουλήκι στρέφεται ενάντια στο πόδι που το λειώνει. Γενικά , η ζωτικότητα και η σχετική αξιοπρέπεια ενός ζώου μπορεί να μετρηθεί από την δύναμη του ένστικτου της εξέγερσης. Μέσα στον κόσμο των ζωών , όπως και στον ανθρώπινο κόσμο , δεν υπάρχει καμιά συνήθεις πιο εξευτελιστική ,πιο ηλίθια ή πιο δειλή από την συνήθεια της δουλικής υποταγής και της καταπίεσης από κάποιον άλλον.ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η κοινωνία δεν μπορεί να ζει έτσι. Πρέπει να επιστρέψει στην αλήθεια ή να πάψει να υπάρχει.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη (((●))) Candia :: Alternativa

Πορείες / Συγκεντρώσεις στην Κρήτη :

– Χανιά : συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Αγοράς

– Ρέθυμνο : συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Hράκλειο : συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Αγιος Νικόλαος : συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

(((●))) Candia :: Alternativa

 

 ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011

……………………………………………………………………………………………………………………………

Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο 17 Νοέμβρη 2011 – Πορείες – συγκεντρώσεις στην Κρήτη

……………………………………………………………………………………………………………………………

ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

1η «Δημοκρατία» (1821-1828) – Απόλυτη Μοναρχία (1833-1843) -Συνταγματική Μοναρχία (1843-1862) -Κυβερνώσα Βουλή (1862-1864) -1η περίοδος της Βασιλευόμενης «Δημοκρατίας» (1864-1923) -2η «Δημοκρατία» (1924-1935) – 2η περίοδος της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας(1935-1936) – Δικτατορία της 4ης Αυγούστου(1936-1941) – Κατοχή (1941-1944) – Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας(1944)-Εκλογές & Δημοψήφισμα(1946)- Εμφύλιος Πόλεμος(1946-1949) – 3η περίοδος της Βασιλευόμενης «Δημοκρατίας» (1949-1967) – Στρατιωτική Δικτατορία (1967-1974)- 3η «Δημοκρατία» 1974- έως την παγκόσμια Οικονομική Δικτατορία του σήμερα(2011)…

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

38 χρόνια απο την εξέγερση του πολυτεχνείου και 3 χρόνια απο την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη ,το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο !

Μια επιτυχής εξέγερση είναι ο ισχυρότερος παράγων «χειραφέτησης» του λαού, διότι άπαξ και ο ζυγός θα έχει αποτιναχθεί, οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να εφοδιασθούν με εκείνους τους θεσμούς τους οποίους θεωρούν καλύτερους, ενώ το χρονικό χάσμα ανάμεσα στην θέσπιση ενός νόμου και στον βαθμό πολιτισμού τον οποίο θα έχουν κατακτήσει οι λαϊκές μάζες, θα γεφυρωθεί με ένα άλμα. Η εξέγερση καθορίζει την επανάσταση, δηλαδή την ταχεία ανάδυση των λανθανουσών δυνάμεων οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της «εξελικτικής» περιόδου. Όλα εξαρτώνται από το τί μπορούν να απαιτήσουν οι άνθρωποι. Στις προγενέστερες εξεγέρσεις, οι άνθρωποι, μην έχοντας επίγνωση των πραγματικών αιτίων της εξαθλίωσης τους, πάντα ζητούσαν ελάχιστα και πετύχαιναν ελάχιστα. Τί θα ζητήσουν από την επόμενη εξέγερση; Η απάντηση εξαρτάται, εν μέρει, από την προπαγάνδα μας και τις προσπάθειες που αφιερώνουμε σε αυτήν.
Ερρίκο Μαλατέστα

ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ

Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη-(((●))) Candia :: Alternativa

★ Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011 -Πορείες / συγκεντρώσεις στην Κρήτη :

Χανιά : συγκέντρωση στις 18:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ρέθυμνο : συγκέντρωση στις 18:00 στο Δημαρχείο

Hράκλειο : μικροφωνική στις 16:00 στη Πλατεία Λιονταριών – συγκέντρωση στις 18:00 στη Πλατεία Ελευθερίας

Αγιος Νικόλαος : συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Αγ. Νικολάου

 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011

(((●))) Candia :: Alternativa

……………………………………………………………………………………………………………………………

Πανελλαδική 48ωρη γενική απεργία την  Τετάρτη 19/10/11 και Πέμπτη 20/10/2011-Ολοι στους δρόμους !

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Πανελλαδική 48ωρη γενική απεργία την

Τετάρτη 19/10/11 και Πέμπτη 20/10/2011

Συγκεντρώσεις στην Κρήτη :

– Χανιά : συγκέντρωση στις 10:00 π.μ.στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

– Ρέθυμνο : συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Hράκλειο : συγκέντρωση στις 10 :00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Αγιος Νικόλαος : 19/10 συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στις 20/10 -Συναυλία -ώρα:19:00-στην πλατεία Αγ.Νικολάου

– *Ιεράπετρα : συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο.

– *Σητεία : συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο.

* στην περίπτωση που στα συγκεκριμένα καλέσματα εχει αλλάξει η ώρα & ο τόπος της συγκέντρωσης διορθώστε το σχολιάζοντας το άρθρο.

(((●))) Candia :: Alternativa

 

 Ενημέρωση απο την απεργία της 19/10 στην Κρήτη

 

Ηράκλειο 19/10/2011 :H συγκέντρωση για την σημερινή απεργία στην οποία συμμετείχαν, Συλλόγοι φοιτητών,ΕΛΜΕ ,Συλλόγοι εκπ/κων,πρωτοβάθμιων σωματίων,σύλλογο αδιορίστων, αριστερών οργανώσεων,αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, ήταν στις 10:00 το πρωί στο εργατικό κέντρο και παραλληλα στην πλατεία ελευθερίας .Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 11:00 και οι 2 συγκεντρωσεις ενώθηκαν στην πλατεία ελευθερίας αλλα και αργότερα κατα την διάρκεια της πορείας και εκτιμάται ότι η μαζικότητα του κόσμου ήταν περίπου στα 10.000 -15.000 άτομα .Η διαδρομή ήταν εργατικό κέντρο -πλατεια ελευθεριας- δικαιοσύνης -καλοκαιρινου-γιαμαλάκη -παραλιακή -Αποκεντρωμένη Διοίκηση (πρώην περιφέρεια ) όπου και κατέληξε ,ενώ στην συνέχεια ο κοσμος προχώρησε προς την πλατεία λιονταριών και στην πλατεία ελευθερίας οπου και θα πραγματοποιηθούν λαικές συνελέυσεις .Η παρουσία των μπάτσων ηταν διακριτική στην αρχή με ασφαλίτες στην συγκέντρωση & δοιμηρίες να ακολοθούν σε απόσταση παράλληλα κατα μηκος της πορείας .Κατα την διάρκεια της πορείας φωνάζοταν και γράφονταν συνθήματα ,σπάστηκε & βάφτηκε ενα περιπολικό , επίσης πετάχτηκαν αρκετές μπογιές και σπαστηκαν ΑΤΜ και κάμερες ασφαλείας σε καταστήματα τραπεζών,καθώς και στο καταστημα γερμανός (οπου φοιτητες πέταξαν μπογιες και αναρτησαν πανο διαμαρτυρόμενοι για την έκδοση των πάσο τους μέσω της εταιρίας).Σχετική ένταση με τους μπάτσους δεν υπήρχε παρα μόνο λεκτική επιθεση καθε φορά που εβγαιναν απο τα παραλληλα στενα της διαδρομής .Αυτη τη στιγμή πραγματοποιείται κατάληψη στο κτίριο της δημοτικής πινακοθήκης στα λιοντάρια απο τον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο και καλείται λαική συνέλευση για σήμερα στις 18:00 απόγευμα στα λιοντάρια.Η κουβέντα ξεκίνησε γυρω στις 19:00 και συζητηθηκαν δράσεις για τις επόμενες μέρες,η κατάληψη της πινακοθήκης έληξε περίπου στις 9 το βράδυ.Συνεχής ενημέρωση : Στην λαική συνέλευση αποφασίστηκε : Αύριο Πέμπτη 20/10/11 στις 8:00 πμ θα βρεθούμε στην πλατεία ελευθερίας , αρχικά θα κάνουμε αποκλεισμό των καταστημάτων που θα είναι ανοιχτά στο κέντρο της πόλης ενώ στις 11:00 θα πάμε στο εργατικό κέντρο όπου έχει συνέλευση ώστε να επικοινωνήσουμε με εργαζόμενους που θα είναι εκεί , να πιέσουμε και να απαιτήσουμε απο τους εργατοπατέρες τη συνέχιση της απεργίας. Στη συνέχεια και ανάλογα με τη δυναμική του κόσμου θα πραγματοποιήσουμε πορεία ξανά προς το κέντρο κλείνοντας και πάλι καταστήματα που θα είναι ανοιχτά,μετά θα ξαναγίνει συνέλευση σε μέρος και ώρα που θα αποφασίσουμε αύριο ωστε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας.

Τετάρτη 19/10/11 το απόγευμα καλείται λαϊκή συνέλευση στις 18:00 στην πλατεία Λιονταριών.

Πέμπτη 20/10/11 το πρωί στις 8:00 συγκέντρωση στην πλατεία ελευθερίας για αποκλεισμό των καταστημάτων

Πηγή : (((●))) Candia :: Alternativa ——————————– Ακολουθούν φωτογραφίες :

 

 

 

 

———————————————————————————————-

Λάσιθι : Σητεία 19/10/2011 : 300 διαδηλωτές ξεκίνησαν το πρωί από το δημαρχείο, έκαναν το γύρο της πόλης με πολύ δυναμικά συνθήματα, σταμάτησαν στην κεντρική πλατεία, έγιναν τοποθετήσεις/παρεμβάσεις. Μετά ο κόσμος κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της ΔΕΗ για να μπει μέσα. Πρόλαβαν όμως και έκλεισαν τις πόρτες.Η διαδήλωση κατέληξε έξω από σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη και στον τοπικό τοκογλύφο ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ με πολύ δυναμικά συνθήματα.Συζητώντας οι σητειακοί ακουγότανε συχνά: ” ο καρχιμάκης με τι μούτρα θα ζει στη σητεία στο μέλλον? θα τολμά να κυκλοφορεί αυτός και τα παιδιά του?”το ΠΑΜΕ κλασσικά ήταν σε άλλο μέρος, καμιά δεκαριά άτομα, με τους γνωστούς απέραντους μονολόγους τους, αδιάφοροι για τον κόσμο που διαδήλωνε και έκανε πραγματικές παρεμβάσεις.πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1343199

Λάσιθι : Αγ.Νικόλαος 19/10/2011 : Συμφωνα με ολες τις εκτιμησεις η συγκεντρωση και πορεια ξεπερασε καθε προηγουμενη στο Αγιο Νικολαο.Ξεκινησε οπως ειχε προγραμματιστει απο το Εργατικο Κεντρο και παρα το οτι ο κοσμος ηταν αρκετα περισσοτερος και μαχητικος σε σχεση με αλλες φορες κανενας δεν πιστευε αυτο που θα γινοτανε.Στη διαδρομη απο τη Λιμνη στην Πλατεια και το Δημαρχειο εμπλουτιζοτανε σαν το ποταμι (κοσμο απο τα μαγαζια και τις καφετεριες, παιδια που ειχαν συγκεντρωθει στην πλατεια κτλ).Στο Δημαρχειο ενωθηκε με τους εργαζομενους που ειχαν καταλαβει και κλεισει το κτηριο, οπου διαβαστηκε ψηφισμα για το Δημοτικο Συμβουλιο.Η πορεια που ειχε γινει πια μεγαλειωδης και ενθουσιωδης για τα μετρα παντα του Αγιου Νικολαου μεσω της πλατειας κατευθυνθηκε στο κτηριο της πρωην Νομαρχιας που επισης τελουσε υπο καταληψη και κατεληξε στην πλατεια.
Αφησε πισω της την προοπτικη για την αναπτυξη λαικου κινηματος και στον Αγιο Νικολαο ,κρινοντας και απο τις προηγουμενες δρασεις (συναυλια, εκδηλωση Καζακη).Πηγή : http://www.youtube.com/user/manoussakisg ( βίντεο εδώ )

Λάσιθι : Ιεράπετρα 19/10/2011 : 500 διαδηλωτές ξεκίνησαν το πρωί από το δημαρχείο, έκαναν το γύρο της πόλης με πολύ δυναμικά συνθήματα ,επίσης γραφτηκαν συνθήματα σε δημαρχείο και μπατσομέγαρο.(Πηγή : σχόλιο άρθρου )( + ) συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο

———————————————————————————————-

Ρέθυμνο 19/10/2011 : Σήμερα στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε πορεία με πρωτοφανή συμμετοχή για τα ιστορακά δεδομένα του Ρεθύμνου, ίσως η μεγαλύτερη που έχει συμβεί (πάνω από 2.000 άτομα). Η πορεία ήταν αρκετά δυναμική, πετάχτηκαν τρικάκια και αυγά με μπογιές σε τράπεζες και περιπολικά. Πρωτοφανές ήταν και το γεγονός ότι με την πορεία συμπορεύτικαν οδηγοί ταξί και Δ.Χ. οχημάτων(με τα οχήματά τους) κορνάρωντας συνεχώς και δημιουργώντας έντονο κλίμα. Η πορεία κατέληξε στην περιφέρεια η οποία ήταν ήδη κατειλημένη απο τους υπαλλήλους της από την προηγούμενη μέρα και ενώθηκε με αυτούς. Στο κατειλλημένο κτίριο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση οι αποφάσεις της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα. Το απόγευμα στις 7.00 θα γίνει περαιτέρω συζήτηση.πηγή : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1343325

———————————————————————————————-

Χανιά 19/10/2011 :Τεράστια πορεία, κάποιοι κάνουν λόγο και για 8 χιλιάδες. Πολύ μεγάλα κατά τη διάρκεια της πορείας τα μπλοκ των μαθητών, του φοιτητικού συλόγου, πολύ μεγάλο το μπλοκ των α/α. Δεν έχω καλή εικόνα για τα υπόλοιπα μπλοκ, υπήρχε και άπειρος κόσμος.Το πρωί έγιναν καταλήψεις σε πολλές υπηρεσίες από εργαζόμενους (Εφορία, Περιφέρεια, Δευτεροβάθμια, πιθανόν και αλλού). Καταλήψεις και σε σχολεία.Σπάστηκαν τα τζάμια από όλες τις τράπεζες που συνάντησε η πορεία, καταστράφηκαν αρκετά ΑΤΜ, στη διάρκεια της πορείας όπως και στην επιστροφή των αραιών πια μπλοκ από Βενιζέλου. Πετάχτηκαν μπογιές και σπάσαν τα τζάμια του Γερμανού και της Vodafone. Στην περιφέρεια εντοπίστηκε και χτυπήθηκε μέλος της χρυσής αυγής, ο οποίος έφυγε με ασθενοφόρο.Μετά την πορεία μαζεύτηκε κόσμος στην σπλάντζια και απέκλεισε μαγαζιά που ήταν ανοιχτά σε μέρα απεργίας.Οι δράσεις συνεχίζονται με διάφορα καλέσματα και για αύριο.πηγή :http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1343275

( + ) συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο