XANIA : ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Καταγγέλλουμε την φασιστική προβοκάτσια την μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς σε δύο δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά φτάνοντας στα σχολεία το πρωί της Δευτέρας τα βρήκαν γεμάτα από πεταμένα φυλλάδια με ρατσιστικές ψευτιές που στοχοποιούν κοινωνικό χώρο με κινηματική δράση και τους τοίχους γραμμένους με δήθεν πατριωτικά συνθήματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αναζήτησης αποδιοπομπαίων τράγων δεν θα περάσει, τη στιγμή μάλιστα που οι φοιτητές και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα δίνει σκληρή μάχη ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας που προωθεί η Διαμαντοπούλου, στο πλευρό των εργαζόμενων που παλεύουν για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου. Οι φασίστες είναι απομονωμένοι για αυτό και δεν τόλμησαν να δείξουν τα πρόσωπά τους ή να υπογράψουν τα φυλλάδια και τα συνθήματα στους τοίχους. Καλούμε τα σωματεία της εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων, όλους τους φορείς να καταδικάσουν το γεγονός και να διώξουμε τις φασιστικές συμμορίες από την πόλη μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

2 σχόλια

    • Ρέθυμνο : μίσος γέμισε τους τοίχους σχολείων του Ρεθύμνου σε αυλές σχολείων στο 14/09/2011 στις 18:34

    Το μίσος γέμισε τους τοίχους σχολείων του Ρεθύμνου
    13/09/11

    «Μόνο Έλληνες στα σχολεία», «Έλληνα συμμαθητή μου έλα στην αντεπίθεση», «ή με τους αριστερούς καθηγητές ή με τους ελάχιστους έλληνες μαθητές που αντιστέκονται», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κάποιοι έγραψαν στους τοίχους γυμνασίων και λυκείων του Ρεθύμνου στην …υποδοχή της νέας χρονιάς.

    Το μίσος και η ξενοφοβία που δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στα σχολεία, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούν μαζί με τα ρεθυμνιωτάκια, παιδιά από διάφορες άλλες χώρες που ζουν εδώ και μορφώνονται στα ελληνικά σχολεία, δυστυχώς χθες ήταν κυρίαρχα μέσω των συνθημάτων που υπογράφουν κάποιοι ως Ε.Ρ. και με την «ταυτότητα» της Χρυσής Αυγής.

    Όταν, δε, δίπλα σε αυτά αναγράφεται και σύνθημα «χωρίς βιβλία με φωτοτυπίες έτσι καταντήσατε προδότες την παιδεία» αυτό σημαίνει ότι μερικοί έχουν μεγάλη σύγχυση στο κεφάλι τους ή έχουν πολλούς «εχθρούς».

    Άραγε είναι τόσο δύσκολο να σκεφτούν οι γράφοντες τα συναισθήματα ενός παιδιού από μια ξένη χώρα που έχει φύγει από τον τόπο του ή δεν έχει καν γνωρίσει τον τόπο καταγωγής του γιατί γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπο στο σχολείο με το μίσος; Χωρίς να φταίει σε τίποτα αναγκάζεται να κουβαλάει σαν βαρύ φορτίο την καταγωγή του.

    Ντροπή είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για αυτούς που σκέφτονται και γράφουν τέτοιους είδους συνθήματα και που δυστυχώς έχουν αρχίσει να αποκτούν υποστηρικτές μέσα στα σχολεία.

  1. Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα μηνύματα μίσους που γράφτηκαν σε τοίχους σχολείων στο Ρέθυμνο αλλά και τα ρατσιστικά φυλλάδια που καταγγέλεται ότι βρέθηκαν σε δύο δημοτικά σχολεία
    των Χανίων.
    ‘Μόνο Έλληνες στα σχολεία’, ‘Ελληνα συμμαθητή μου έλα στην αντεπίθεση’, ‘ή με τους αριστερούς καθηγητές ή με τους ελάχιστους Ελληνες μαθητές που αντιστέκονται’, ήταν μερικά από τα συνθήματα που κάποιοι έγραψαν στους τοίχους γυμνασίων και λυκείων του Ρεθύμνου στην… υποδοχή της νέας χρονιάς.
    Το μίσος και η ξενοφοβία που δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στα σχολεία, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούν μαζί με τα ρεθυμνιωτάκια, παιδιά από διάφορες άλλες χώρες που ζουν εδώ και μορφώνονται στα ελληνικά σχολεία, δυστυχώς χθες ήταν κυρίαρχα μέσω των συνθημάτων που υπογράφουν κάποιοι ως “Ε.Ρ.” και με την «ταυτότητα» της Χρυσής Αυγής.
    http://www.haniotika-nea.gr/77460-%CE%9C%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CF%83%CE%B5%20%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82%20%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD%20.html

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.