Ενημέρωση απο την 48ωρη γενική απεργία της 28-29/6/2011 στην Κρήτη

Ηράκλειο  28/6/2011 :

H συγκέντρωση για την σημερινή απεργία στην οποία  συμμετείχαν, Συλλόγοι φοιτητών,ΕΛΜΕ ,Συλλόγοι εκπ/κων,πρωτοβάθμιων σωματίων,σύλλογο αδιορίστων, αριστερών οργανώσεων,αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, ήταν στις 10:00 το πρωί στην πλατεία ελευθερίας οπου καλούσαν οι αγανακτισμένοι πολίτες και παράλληλα την ιδια ώρα  στο εργατικό κέντρο , η πορεία ξεκίνησε  κατά  τις 11:30 με περίπου 2000-3000 ατομα μιας και οι 2 συγκεντρωσεις ενώθηκαν  στην πλατεία ελευθερίας αλλα και αργότερα κατα την διάρκεια της πορείας .Η  διαδρομή ήταν πλατεια ελευθεριας- δικαιοσύνης -καλοκαιρινου-αγιου μηνά -πλατεια κορναρου και κατέληξε ξανά στην πλατεια ελευθεριας. .Η παρουσία των μπάτσων ηταν διακριτική στην αρχή με ασφαλίτες  στην συγκέντρωση &  δοιμηρίες να ακολοθούν σε  απόσταση παράλληλα κατα μηκος της πορείας .Κατα την διάρκεια της πορείας  φωνάζοταν και γράφονταν συνθήματα ( ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑκ.α ), επίσης πετάχτηκαν αρκετά αυγά στα γραφεία του πασοκ ,σχετική ένταση με τους μπάτσους δεν υπήρχε παρα μόνο λεκτική επιθεση καθε φορά που εβγαιναν απο τα παραλληλα στενα της διαδρομής .Αυτή την ώρα γίνεται συνελευση στην καταληψη της περιφέρειας ενω αυριο το πρωι 16/6/2011 έχει καλεστεί νέα απεργιακη συγκεντρωση στις 10πμ στην πλατεία ελευθερίας καθώς και πανελλαδικό κάλεσμα στο σύνταγμα για αποκλεισμό της βουλής. (  Candia Alternativa  ) φωτογραφίες εδώ

Ρέθυμνο 28-29/6/2011 :

Στο Ρέθυμνο συμμετείχε την απεργιακή πορεία της 28/6, πολύ λίγος κόσμος. Στην προσυγκέντρωση στην πλατεία αγνώστου καλούσε η συνέλευση της πλατείας αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Στην πορεία συμμετείχαν γύρω στα 150 άτομα. Στην προσυγκέντρωση στο εργατικό κέντρο δεν πάτησε ψυχή. Έμειναν μόνοι οι εργατοπατέρες, γύρω στα 15 άτομα και δεν κατέβηκαν στο δρόμο. Νωρίτερα είχε κάνει ξεχωριστή πορεία το ΠΑΜΕ με λίγο περισσότερο κόσμο.( Πηγή : athens.indymedia.org )Σήμερα 29/6 στο Ρέθυμνο, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία αγνώστου στις 10:30. Ακολούθησε μικρή πορεία 60 ατόμων στην παλιά πόλη που κατέληξε έξω απο το δημαρχείο. Την απόφαση για τη δράση την είχε πάρει χθες η συνέλευση της πλατείας και συμμετείχαν και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Στο δημαρχείο στήθηκε μικροφωνική και απλώθηκε τέντα ωστε να μπορει ο κοσμος να παραμείνει μέχρι την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Μοιράζονταν κείμενα και διαβάζονταν κείμενα. Οι μπάτσοι ήταν παντού. Απέναντι απο το δημαρχείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που φυλούσαν τα γραφεία του υφυπουργού ΠροΠο Μ.Όθωνα ενώ ασφαλίτες ήταν παντού. Επίσης μέσα στο δημαρχείο ήταν δημοτόμπατσοι και ασφαλίτες. Οι δυνάμεις καταστολείς εμφανώς μας περίμεναν. Η μικροφωνική έληξε με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 8 το απόγευμα στην πλατεία αγνώστου.

Χανιά 29/6/2011 :

Έγινε κατάληψη του δημαρχείου στα Χανιά, μετά από μεγάλη στα συγκέντρωση στα δικαστήρια το πρωϊ. Εκεί περνούσαν από προ-ανάκριση μαθητές και καθηγητές για την πορεία που διέλυσε την παρέλαση της 28ης Οκτοβρίου (μετά από ρουφιάνεμα τοπικών καναλιών). Τώρα γίνεται συνέλεση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Χθες έγινε και βραδινή πορεία.Επίσης, στην πορεία που προηγήθηκε πριν την καταληψη του δημαρχείου, υπήρξε μια “περιποιηση” των γραφειων του μΠΑτΣΟΚ.Οργισμενος κόσμος εισεβαλε μέσα κατεβασε τα κάδρα των “ηγετων¨ του “κινηματος”, μια τεραστια πινακιδα κατεβηκε και παραδοθηκε στον κοσμο που την διελυσε και αρκετα αυγά κόσμησαν την προσοψη του μαγαζιου τους.Αποφασίστηκε να Συνεχιστεί η καταληψη του δημαρχειου στην συνέλευση που μολις τελειωσε μέχρι τις 8 οπου θα ακολουθήσει εκ νέου συνέλευση στην Πλατεια Αγοράς.( Πηγή : athens.indymedia.org )

( + ) προσθέστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο.

3 σχόλια

    • Xανιά :κατάληψη δημαρχείου στο 30/06/2011 στις 15:10

    Κείμενο της κατάληψης δημαρχείου Χανίων

    Τις δύο τελευταίες μέρες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στέλνουν μήνυμα αντίστασης στην βαρβαρότητα των νέων μέτρων που υποτιμούν ακόμα περισσότερο τις ζωές και την εργασία μας, που ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά στους εκμεταλλευτές, που έφτασαν να ιδιωτικοποιήσουν ολοκληρωτικά το νερό.

    Οι διαδηλώσεις στην Αθήνα χτυπιούνται άγρια από τα ΜΑΤ και φασίστες παρακρατικούς. Οι διαδηλωτές αντιστέκονται για 48 ώρες στο σύνταγμα, στη Σταδίου, γύρω από το καλλιμάρμαρο, τον ευαγγελισμό και το μοναστηράκι. 500 διαδηλωτές και διαδηλώτριες τραυματίζονται από τις επιθέσεις της ελληνικής αστυνομίας με δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες.

    Στη Θεσσαλονίκη, στη Χίο, την Πάτρα, τη Νάξο, τα Ιωάννινα, την Κομοτηνή διαδηλωτές αποκλείουν ή και καταλαμβάνουν διοικητικά κτήρια και εργατικά κέντρα, ενώ στα Χανιά με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των αγανακτισμένων της πλατείας διαδηλωτές καταλαμβάνουν το δημαρχείο και οργανώνουν μαζικές πορείες αντίστασης.

    Το βράδυ της 29ης Ιουνίου στα Χανιά, τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της δεξιάς, των εκμεταλλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους ή το «παρών» τους το μεσοπρόθεσμο, δέχονται την οργή των διαδηλωτών.

    Όλες και όλοι στους δρόμους

    Αλληλεγγύη-αντίσταση-αξιοπρέπεια

    Το μόνο μας χρέος είναι να αγωνιστούμε ενάντια στους εκμεταλλευτές

    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ.

    Καθημερινές συνελεύσεις στην πλατεία της αγοράς στις 8 μμ.

    • Ηρακλειο :βραδυνη πορεια 29/6 στο 30/06/2011 στις 09:44

    Από την πλατεία Ελευθερίας σήμερα το βράδυ μετά τις 10, ξεκίνησε αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Αθήνας και ενάντια στην κρατική καταστολή.

    Οι πάνω από 500 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί αργά το απόγευμα στην πλατεία, αποφάσισαν να κατέβουν στους δρόμους της πόλης σε μια κίνηση αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης για τις μάχες που δόθηκαν σήμερα 29 Ιούνη στην Αθήνα.

    Η πορεία πλαισιώθηκε από πολύ κόσμο τελικά και μέσα σε λίγα λεπτά περίπου 1000 άτομα κατέβηκαν αυθόρμητα στο δρόμο. Με κορυφή το πανό που είχε η πρωινή πορεία κατεβήκαμε την Δικαιοσύνης και φτάσαμε μέχρι τα Λιοντάρια όπου εκεί έγινε μια στάση έξω από το Δημαρχείο. Ο κόσμος φώναζε συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και ενάντια στο μνημόνιο, ενώ προ(σ)καλούσε και όλους εκείνους που κάθονταν αμέριμνοι και έπιναν το ποτό τους δίπλα μας, να συμμετέχει.

    Συνεχίσαμε μέσα από τους πεζόδρομους που βρίσκονται οι καφετέριες της πόλης και με πολύ παλμό μόνο με τα συνθήματα και την προσέγγιση των ανθρώπων ενημερώναμε για την καταστολή που δέχτηκε η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα. Δυστυχώς ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν θετικά, χωρίς όμως να αφήσουν τις καρέκλες τους και τα ποτά τους.

    Αμέσως μετά περάσαμε μέσα από την αγορά, όπου συναντήσαμε την ίδια κατάσταση. Για να ανέβουμε στην πλατεία Κορνάρου και να φτάσουμε 2η φορά την ίδια μέρα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ που μερικές ώρες πριν είχαν δεχτεί επίθεση από τον κόσμο που συμμετείχε στην πρωινή πορεία. Αυτή τη φορά ο κόσμος έμεινε αρκετή ώρα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, φωνάζοντας το σύνθημα “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και σκοτώνει το λαό” και αφού έκαναν δειλα την εμφάνισή τους μια διμοιρία μπάτσων, η κατάσταση ηλεκτρίστηκε και άρχισαν τα αντιμπατσικα συνθήματα.

    Λίγο πριν τις 12 καταλήξαμε στην πλατεία για να συνεχιστεί η συνέλευση.

    Είναι χαρακτηριστική η στάση των μπάτσων, οι οποίοι αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ότι θα γίνει πορεία, εξαφανίστηκαν τόσο από την περιφέρεια που είχαν εδώ και ώρες ένα τζιπάκι με μερικά γουρούνια, όσο και από τα δικαστήρια που επίσης είχαν σταβλιστεί τα ζώα.

    Είναι προφανώς πολιτική επιλογή να εξαφανίζονται από τους δρόμους, όσο οι κινήσεις μας δεν είναι επικίνδυνες και είναι προβλέψιμες και ειρηνικές. Τόσες μέρες είναι κρυμμένοι πίσω από στενάκια, πίσω από αυτοκίνητα και δεν τολμάνε να βγουν από τα λαγούμια τους, γιατί δεν θέλουν να διαχυθούν οι συγκρούσεις και η επιθυμία του κόσμου να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση.

    Ήρθε πια η ώρα, και είναι στο χέρι μας να απαντήσουμε εμείς στον πόλεμο που μας έχουν ήδη κηρύξει, και να καταστρέψουμε με κάθε μέσο, την ψεύτικη κοινωνική ειρήνη και ηρεμία που προσπαθούν να διαφυλάξουν.

    Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο θα ανέβουν αύριο.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1313849

    • παρεμβαση στα γραφεια του πασοκ σε Χανιά & Ηρακλειο στο 30/06/2011 στις 02:51

    Μια ομάδα ατόμων εισέβαλε στα γραφεία της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου και τα έκανε… καλοκαιρινά! Χτύπησαν και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα ΧΑΝΙΑ
    Ενημερώθηκε: 29.06.2011 // 18:01
    Γης μαδιάμ έκαναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Ηράκλειο- Χανιά!
    φωτο image service

    Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πλήρωσαν … τη μήνυ άγνωστων ατόμων που εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρια και τα έκαναν γης μαδιάμ! Μάλιστα ευτυχώς που δεν προκλήθηκαν και βιαιοπραγίες καθώς μέσα στα γραφεία της Νομαρχιακής γινόταν εκείνη την ώρα συνεδρίαση!

    Ήταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν μια ομάδα 50 περίπου άγνωστων ατόμων ανέβηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής και προσπάθησε να μπει μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον συντονιστή κ.Μιχ.Παπαδάκη προσπάθησαν να τους εμποδίσουν κι έμειναν πίσω από την πόρτα. Άρχισαν οι φραστικές αντεγκλήσεις, ακούστηκαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ, των στελέχων κλπ αλλά το επεισόδιο φάνηκε να σταματά εκεί…

    Την ώρα όμως που οι “εισβολείς” ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν διαπίστωσαν ότι ο διπλανός τοίχος ήταν γυψοσανίδα και ακολούθησε…το γκρέμισμα! Με το που έριξαν τον τοίχο μπηκαν στην μεγάλη άιθουσα έριξαν τις φωτογραφίες, τα γραφεία, έσπασαν τον υπολογιστή- δεν άφησαν τίποτα όρθιο!

    Ευτυχώς πάντως παρά την ένταση που υπηρξε δεν ήρθαν στα χέρια με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Έμειναν για λίγο και μετά απόχώρησαν ,ενώ αστυνομία δεν υπηρχε!

    … και στα Χανιά

    Στα Χανιά, ομάδα νεαρών κατέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ . Στη διάρκεια πορείας κατά του μνημονίου, ομάδα νεαρών απομακρύνθηκε από το πλήθος, παραβίασε την είσοδο των γραφείων που βρίσκονται στην οδό Κυδωνίας και κατέστρεψε ότι υπήρχε μέσα.

    Παράλληλα, έσπασαν και πέταξαν στο δρόμο την πινακίδα των γραφείων, ενώ αναποδογύρισαν γραφεία και καρέκλες κατάστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, fax, τηλέφωνα τηλεοράσεις, άδειασαν ντουλάπες με έντυπο υλικό καθώς και ντοσιέ με αρχεία.

    Έγραψαν και συνθήματα στους εσωτερικούς τοίχους των γραφείων, που θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς τα πάντα είχαν καταστραφεί.

    Την ώρα της εισβολής, στα γραφεία δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, ενώ το μεσημέρι, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλουν κατάθεση.

    Η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο Χανίων, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου.

    Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αποχώρησε από το δημαρχείο συνοδευόμενος, ενώ κατά την έξοδό του αποδοκιμάστηκε και ο τέως δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης.
    http://www.cretalive.gr/new/40997/crete/Gis_madiam_ekanan_ta_grafeia_tou_PASOK

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.