ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Οι επιθέσεις του μνημονίου στους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, προχωράνε μαζί με την ένταση της ρατσιστικής πολιτικής ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Το Γενάρη στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο, η κυβέρνηση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν το νόμο που προβλέπει την ανέγερση τείχους 12.5χμ στον Εβρο και τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες σε όλη τη χώρα. Από τις 23 Μάη το υπουργικό συμβούλιο με συντονιστή τον Πάγκαλο έβαλε μπροστά το «Σχέδιο Δράσης για το Κέντρο της Αθήνας», που θα είναι ένα ρατσιστικό αστυνομικό πογκρόμ διαρκείας με στόχο τους χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην πόλη, με πρόσχημα την «εγκληματικότητα». Η όξυνση αυτών των ρατσιστικών πολιτικών δίνει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της δολοφονικής δράσης των φασιστικών συμμοριών από τον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι τα Χανιά με την κάλυψη της αστυνομίας.

Η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία νεοναζί

Καταρχήν χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε ότι με όποιο προσωπείο ή όνομα προσπαθούν να εμφανιστούν (Χρυσή Αυγή, Αυτόνομοι Εθνικιστές κλπ) είναι νεοναζιστικές συμμορίες, νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος, γνήσιοι απόγονοι των δωσίλογων που κατέδιδαν τους αγωνιστές της Αντίστασης στους καταχτητές. Ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος δεν δίστασε να χαιρετίσει ναζιστικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ενώ αποχώρησε από τη  συνεδρίαση που κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λάκη Σάντα που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο είχαν κατεβάσει τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη! Βρήκαν αφορμή τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη για να εξαπολύσουν παρέα με τις ειδικές ομάδες της αστυνομίας ένα τριήμερο πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας με απολογισμό ένα δολοφονημένο μετανάστη και πάνω από 150 τραυματίες, ντόπιους και μετανάστες. Δεν είναι υποστηριχτές του «νόμου και της τάξης», αλλά έχουν άμεση σχέση με εκβιαστές, μπράβους και άλλα κυκλώματα της νύχτας. Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Στερεά έχει συλληφθεί για δύο δολοφονίες με συμβόλαια θανάτου! Στην πόλη μας η δράση τους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μετράει εμπρησμούς και καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα μεταναστών και Χανιωτών αγωνιστών, χώρους λατρείας μουσουλμάνων και εβραίων, σε γραφεία και περίπτερα της Αριστεράς (ΣΥΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), κοινωνικούς χώρους (Στέκι Μεταναστών, Ρόσσα Νέρα), επιθέσεις σε μετανάστες με τελευταία τον άγριο ξυλοδαρμό δύο Μαροκινών το βράδυ της Πέμπτης 26/5 στον κήπο, αλλά και το χάραγμα με ξυράφια της σβάστικας στο χέρι νεαρής δασκάλας τον περσινό Μάρτη στη Χαλέπα.

 Καμία ελευθερία στους εχθρούς κάθε ελευθερίας

Πρέπει να μην τους αφήνουμε να εμφανίζονται σαν «αγανακτισμένοι υπερπατριώτες», όπως προσπάθησαν να κάνουν σε συγκέντρωση μεταναστών στην αγορά στις 5/5 ή στη συγκέντρωση του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών στις 25/5, όπου δικαίως και στις δύο περιπτώσεις ο κόσμος τους κυνήγησε. Δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με αυτούς που ονειρεύονται την κατάργηση κάθε ελευθερίας και δημοκρατικού δικαιώματος. Δεν μπορούμε να τους αφήνουμε να ψαρεύουν στα θολά νερά της κρίσης του συστήματος και τις καταστροφικές για το λαό πολιτικές του μνημονίου. Δεν γίνεται να υπάρχουν πυρήνες νοσταλγών του Αουσβιτς και των θαλάμων αερίων στον τόπο που μαρτύρησε από το ναζισμό με την Κάντανο, το Κοντομαρί, την εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας, το βομβαρδισμό της παλιάς πόλης, αλλά και έδωσε ηρωικούς αντιφασιστικούς αγώνες από το Μάλεμε ως το Κουστογέρακο. Δεν μπορεί να έχουν λόγο και άποψη στα ΜΜΕ οι φασίστες για να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, όπως δεν έχουν οι δολοφόνοι και οι βιαστές. Για αυτό πρέπει να τους πετάξουμε έξω από τα σχολεία, τις πλατείες, τις γειτονιές, τα συνδικάτα, όπως τους πετάνε έξω από τους φοιτητικούς συλλόγους, όπου το κίνημα ξεριζώνοντας τα κατάλοιπα της χούντας,  απαγόρεψε τη συμμετοχή φασιστικών παρατάξεων στις εκλογές. Πρέπει να παλέψουμε να βγουν εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και όλες οι ναζιστικές συμμορίες και να κλείσουν τα γραφεία τους, αφού όπου υπάρχουν γίνονται ορμητήρια για την εγκληματική τους δράση στις γειτονιές.

 Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Αυτές τις μάχες χρειάζεται να τις δώσουμε όλοι μαζί εργαζόμενοι και νεολαία ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, όπως δίνουμε τις μάχες για να μην κλείσουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία και να σώσουμε τις δουλειές, τους μισθούς και τις συντάξεις από τα αρπακτικά των πολυεθνικών και των χρηματιστηρίων. Σε αυτούς αγώνες θα έχουμε μαζί μας τους μετανάστες που πλήττονται τριπλά από τους πολέμους του ΝΑΤΟ και τις πολιτικές της φτώχειας και του ρατσισμού. Απέναντι στις υστερικές κραυγές του ΛΑΟΣ και των Πρετεντέρηδων πρέπει να θυμόμαστε ότι τα νοσοκομεία δεν τα κλείνουν Αλβανοί μετανάστες. Τους μισθούς και τα δώρα δεν τα έκλεψαν «Ρουμάνοι πορτοφολάδες». Τους απολυμένους από τους δήμους, την COSMOTE, τον Σκάι, δεν θα τους αντικαταστήσουν Πακιστανοί. Τις πανεργατικές διαδηλώσεις δεν τις ματοκύλισε και τις έπνιξε στα χημικά η «Ρώσικη μαφία». Τα φιλέτα του δημοσίου που βγάζει στο σφυρί ο Παπακωνσταντίνου δεν θα τα χτυπήσουν Αφγανοί και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Για την κρίση, την ανεργία και την ανέχεια φταίνε οι κηφήνες των τραπεζών και των υπουργείων. Η εργατική δύναμη των μεταναστών συναδέλφων μας είναι πλούτος για τη χώρα και όχι πρόβλημα.

 

  • Νόμιμοι οι μετανάστες-Εκτός νόμου οι ναζιστικές συμμορίες
  • Να σταματήσει η κάλυψη της αστυνομίας και να τιμωρηθούν οι ένοχοι των ρατσιστικών επιθέσεων στον Αγιο Παντελεήμονα, τη Νίκαια, τα Χανιά
  • Εξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας
  • Ποτέ ξανά φασισμός

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη σύσκεψη σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων που καλεί ο Σύλλογος Δασκάλων Χανίων την Τρίτη 7/6, 8μμ στα γραφεία του για να οργανώσουμε την κοινή μας δράση απέναντι στις φασιστικές συμμορίες.

Κινηση Ενωμενοι Εναντια στο Ρατσισμο και τη Φασιστικη Απειλη – Κρητης