Κάλεσμα των αγανακτισμένων Ηρακλείου για την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Είμαστε άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι,μαθητές, φοιτητές,αγρότες, μετανάστες, αγανακτισμένοι με όλους αυτούς που λεηλατούν τις ζωές μας, που αποφασίζουν χωρίς εμάς: με τις    κυβερνήσεις και τους συνεργάτες τους, την ΤΡΟΙΚΑ, το ΔΝΤ, την ΕΕ, τις “μνημονιακές” πολιτικές τους.

 Απέναντι στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που μας λένε οτι δεν υπαρχεί άλλη λύση, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, εμείς απαντούμε :

1) Το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν το δημιουργήσαμε εμείς και δε θα το πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας .

2) Η δημόσια περιουσία δεν πωλείται. Θέλουμε δωρεάν παιδεία , υγεία , κοινωνικές παροχές για όλους.

Την κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι.

3)Απαιτούμε πραγματική δημοκρατία τώρα, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

4)Σταθερή δουλεία, όχι ανεργία, όχι ανασφάλεια, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.  Να ζούμε από την εργασία μας.

5)Να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και το πολιτικό προσωπικό τους.

Δηλώνουμε ότι μένουμε στην πλατεία για να παράγουμε πολιτική οι ίδιοι, και να κλιμακ

ώσουμε τους αγώνες μας.

Καλούμε νεολαία, εργαζόμενους, άνεργους, σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους να συμμετέχουν στους αγώνες μας.

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δημιουργούμε δίκτυα αλληλεγγύης και στήριξης.

Καλούμε όλο τον κόσμο στην πλατεία κάθε μέρα.

Καλούμε όλο τον κόσμο στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Αγανακτισμένοι στο Ηράκλειο

πηγή :  http://aganaktismenoihrakleio.blogspot.com

1 σχόλιο

    • πλατειακός στο 04/06/2011 στις 14:30

    Πριν την παράθεση μερικών γεγονότων από τη σημερινή συνέλευση στο Ηράκλειο Κρήτης, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ο λόγος που δημοσιοποιούνται πέρα από την τοπική κοινωνία (γιατί αυτή έτσι κι αλλιώς τα είδε στο streaming που γίνεται μιας και είναι και της μόδας όλο αυτό), είναι για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά και τοποθετήσεις.

    Η σημερινή μέρα ξεκίνησε μάλλον άσχημα. Νωρίς το απόγευμα υπήρχε ανοιχτή συνέλευση από την ομάδα αυτομείωσης η οποία μέχρι κάποια στιγμή λειτουργούσε με κανονικές συνθήκες. Έγινε μια κουβέντα, πέσανε στο τραπέζι κάποιες προτάσεις δράσεων, ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμοί όσων συμμετείχαν, μέχρι που ξαφνικά και μαζικά ήρθαν κάποια άτομα που τα τίναξαν όλα στον αέρα. Έβαλαν θέματα ήδη λυμένα από τον κόσμο που συμμετέχει τόσες μέρες εκεί, μερικοί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θέματα όπως πρέπει να φτιαχτεί ένα blog που φυσικά υπάρχει σχεδόν από την πρώτη μέρα, πρέπει να οργανωθούν ομάδας εργασίας που κι αυτές έχουν φτιαχτεί από το περασμένο Σάββατο, και διάφορα τέτοια πρακτικά που όμως λειτουργούσαν από την αρχή.
    Τελικά, δύσκολο πράγμα η άμεση δημοκρατία, ή πώς μπορεί να προστατευτεί αυτή από στημένα ή αυθόρμητα πισωγυρίσματα. Η συνέλευση της αυτομείωσης δεν κατάφερε να καταλήξει σε κάποια δράση (έτσι τουλάχιστον μου φάνηκε γιατί επικράτησε χάος μετά από αυτά).

    Η συνέχεια περιείχε βαθμιαία ένταση, όταν π.χ. κάποιοι από τη ΣΠΙΘΑ που για παραπάνω από μια βδομάδα είχαν αναλάβει το ταμείο, για να το παραδώσουν έπρεπε να γίνει καυγάς, και να αποκαλέσουν νέα παιδιά που προσφέρθηκαν, σαν ανάξιους να κάνουν αυτή τη δουλειά. Όσοι πήγαν να υποστηρίξουν να εφαρμοστεί το αυτονόητο (που ήταν συμφωνημένο από την αρχή της κατάληψης της πλατείας) ότι οι επιτροπές αυτές είναι ανακλητές και ελεγχόμενες, οι της ΣΠΙΘΑ τους αντιμετώπισαν σαν σκυλιά, φωνάζοντάς τους “ΟΥΣΤ να φύγεις”! Τελικά ξεμπροστιάστηκαν, πάρα πολύς κόσμος απαίτησε να παραδοθεί το ταμείο και η επιτροπή άλλαξε. Το ανέλαβαν ευτυχώς αυτοί οι “ανάξιοι” νέοι.

    Όλο το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ η συνέλευση ασχολήθηκε με το οργανωτικό και διαδικαστικό κομμάτι της λειτουργίας της. Έγιναν διάφορες τοποθετήσεις, άλλες σχετικές και άλλες άσχετες με το θέμα παρόλο που αρκετοί έπαιρναν το λόγο και ζητούσαν οι άνθρωποι να τοποθετούνται στο συγκεκριμένο θέμα. Κάποια στιγμή, αρκετά αργά, παίρνει το λόγο μία από τη ΣΠΙΘΑ και προσπαθεί να κλείσει τη συνέλευση, καταλήγοντας με ένα οργανόγραμμα, που προσωπικά αμφισβητώ ότι προήλθε από τις σημερινές τοποθετήσεις. Αφού μίλησε για κάποια διαδικαστικά (ποιες ώρες θα γίνονται οι συνελεύσεις και τέτοια) κατέληξε στο ένδοξο ότι πρέπει να φτιαχτεί μια 15μελής επιτροπή, κάτι σαν συντονιστικό συμβούλιο που αυτό θα αποφασίζει ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτό, (ανοιχτό φώναζε ο κόσμος… αλλά σκασίλα τους) και αυτό το συμβούλιο λέει, θα επιλέγει 2 άτομα από κάθε ομάδα εργασίας για να συνεδριάζει. Τά χε όλα έτοιμα στα χαρτιά και στο μυαλό της και ξαφνικά πετάει το αμίμητο. Ωραία λοιπόν, ψηφίζουμε! Ποιοι συμφωνείτε?
    Στο σημείο αυτό έγινε ένας χαμός. Πολλοί αρνήθηκαν αυτή τη διαδικασία και πολλοί επίσης τόνισαν ότι καμιά συνέλευση δεν αποφάσισε ότι θα ψηφίζουμε και μάλιστα κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

    Μέσα στο χάος λοιπόν, έρχεται η τοποθέτηση που προς στιγμή τίναξε τα πάντα στον αέρα. Ένας τύπος που την Κυριακή είχε δηλώσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ και που από το ίδιο βήμα υποστήριξε ένθερμα το μοίρασμα κειμένων και πώληση του κομματικού τους εντύπου στην πλατεία, ότι εδώ πέρα μια ομάδα αναρχικών έχει καπελώσει τη διαδικασία! Πήρε φυσικά τις απαντήσεις που του άξιζαν, και από κόσμο που δεν είχε καμιά σχέση με τους αναρχικούς.

    Μετά από όλα αυτά, καταγγέλλω δημόσια την πρακτική μερικών οργανώσεων και κινήσεων να κατεβαίνουν στη λαϊκή συνέλευση όχι σαν άτομα πολιτικοποιημένα αλλά σαν ομάδες και να προσπαθούν να πάρουν πολιτική υπεραξία ή κοινώς να μαζέψουν κουκιά για την επόμενη κάλπη.

    Είναι αδιανόητο μια οργάνωση σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που από την πρώτη μέρα έχει καταπατήσει πάνω από 2 φορές την κοινή συμφωνία ότι δεν μοιράζεται κομματικό υλικό στο χώρο της πλατείας να καταγγέλλει άλλους για καπέλωμα. Και μάλιστα τους αναρχικούς της πόλης οι οποίοι είναι και οι μόνοι (ή τουλάχιστον από τους λίγους) που δεν μοίρασαν ούτε ένα κείμενο δικό τους, αλλά από την πρώτη ώρα σχεδόν συμμετέχουν τόσο στα πρακτικά όσο και με το λόγο τους από το βήμα που είναι δημόσιο, διαφανές και επιδέχεται κάθε κριτική, αλλά όχι τη λάσπη!

    Είναι αδιανόητο, μια οργάνωση σαν την ΣΠΙΘΑ να κατεβάζει κείμενα-ψηφίσματα και να καλεί τον κόσμο για 5 μέρες τώρα να τα υπογράψει. Να στήνει προβολές την Τρίτη για να επιβάλλει με τον τρόπο της στον κόσμο που κατεβαίνει στην πλατεία 10 μέρες τώρα, το πανηγύρι που έστησε ο Θοδωράκης με την ακαδημαϊκή διανόηση της χώρας στα Προπύλαια.

    Δεν πρόκειται να ανεχτούμε στο μέλλον, από τέτοια άτομα να κάνουν τις συνελεύσεις τους μέσα στο χώρο της πλατείας σε κλειστά πηγαδάκια και να προπηλακίζουν όσους τους πλησιάζουν.

    Μέχρι εδώ το πανηγύρι της κομματικής υπεραξίας. Δεν τρώμε κουτόχορτο.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1299832

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.