Λασίθι : Ο Παύλος Ζει!Τσακίστε τους ναζί | Live – Ενάντια στη λήθη 18/9-ώρα:20:00, στον Κοινωνικό Χώρο Πυρόβολο (Αγ.Νικόλαος)

Ο Παύλος Ζει  !  Τσακίστε τους ναζί

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν ένα τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οργανωμένο και απόλυτα συνεννοημενο, επιτέθηκε στον αντιφασίστα, μουσικό Παύλο Φύσσα και στην παρέα του, αναγνωρίζοντας τον καθώς ήταν γνωστός για την αντιφασιστική του δράση στην περιοχή του Πειραιά. Η στυγερή δολοφονία του συντρόφου μας, παρόλο που τις πρώτες μέρες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα κίνητρα λέγοντας πως πρόκειται για οπαδικό επεισόδιο, κατέληξε στην σύλληψη και αργότερα στην καταδίκη των κορυφαίων μελών της ναζιστικής οργάνωσης.
Ο Παύλος Φύσσας, ο οποίος δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του, είτε στα τραγούδια του είτε στον δρόμο και για αυτό το λόγο ήταν στοχοποιημένος από τους ηθικούς δολοφόνους του και τον φυσικό του Γιώργο Ρουπακιά, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος με την στάση του απέδειξε τι σημαίνει μαχητικός αντιφασισμος. Ακόμα και πριν ξεψυχήσει, ήταν αυτός που υπέδειξε τον δράστη της δολοφονίας, καθώς οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το έγκλημα. Πέρυσι, στον Άγιο Νικόλαο διοργανώσαμε την πρώτη αντιφασιστική συγκέντρωση δηλώνοντας ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι καθημερινός και ποικιλότροπος.
Φέτος, θέλοντας να τιμήσουμε τον Παύλο ο οποίος ήταν μέλος της hip hop σκηνής, σας καλούμε σε ένα live, στον χώρο μας, με προσκεκλημένους τους Δράμα Κωμικού από το Ηράκλειο και τον Μάριο Γαρεφαλλακη από την πόλη μας.
Ούτε στον Άγιο ούτε πουθενά
Τσακίστε του Φασίστες σε κάθε γειτονία
Κοινωνικός Χώρος Πυρόβολος
Χορτατσών 7,Αγ.Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.