Ρέθυμνο : 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα | Αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία-Τετάρτη 18/09 στις 18:00 στο δημαρχείο.

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία την Τετάρτη 18/09 στις 18:00 στο δημαρχείο.
11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μία δολοφονία που δεν αποτέλεσε μεμονωμένο περιστατικό, αλλά κορύφωση της φασιστικής βίας την περίοδο εκείνη. Ήρθε ως ακόλουθο των δεκάδων πογκρόμ εναντίον μεταναστ(ρι)ών, επιθέσεων και δολοφονιών (των Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, Σαχζάτ Λουκμάν και δύο ακόμα μεταναστών).
Η φασιστική βία αναζωπυρώνεται ως οργανικό στοιχείο του κράτους και του κεφαλαίου σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης. Έτσι και τώρα το κράτος με σκοπό να διασπάσει, να αποδιοργανώσει την εργατική τάξη αλλά και να καταστείλει τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, επιστρατεύει τους φασιστικούς παρακρατικούς μηχανισμούς του. Το κράτος μέσω ρατσιστικών πολιτικών (pushbacks, επιχειρήσεις σκούπα, στρατόπεδα συγκέντρωσης) και της αντιμεταναστευτικής προπαγάνδας προσπαθεί να σπείρει την ενδοταξική διαίρεση, καλλιεργώντας τη μισαλλοδοξία και τον κοινωνικό εκφασισμό. Η φασιστική βία όχι μόνο δεν καταστέλλεται, αλλά νομιμοποιείται και οπλίζεται από το κράτος και τους θεσμούς του. Η στοχοποίηση μεταναστ(ρι)ων, η φασιστική βία και ο ρατσισμός λειτουργούν ως εργαλεία ανακατεύθυνσης της κοινωνικής οργής προς τους μετανάστες, ώστε να μην υποστεί τις συνέπειές της το σύστημα που γεννά την καταπίεση.
Μπροστά σε αυτή τη στρατηγική του κράτους, βλέπουμε ως μόνη λύση και πρόταγμα την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν περιορίζεται στις επετείους, αλλά είναι ένας διαρκής αγώνας στον δρόμο ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Είναι καθήκον μας στα πλαίσια της ταξικής πάλης να οργανώσουμε την κοινωνική αυτοάμυνα και να μην παραδώσουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Αντλώντας δύναμη από την συλλογική μνήμη και τιμώντας όσους στάθηκαν απέναντι στα φασιστικά μορφώματα, οφείλουμε να οξύνουμε τις αντιστάσεις μας μέσω της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Ελευθεριακή Συνέλευση Τερμίτες

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.