Χανιά : Ανοιχτή συνέλευση του Αυτοοργανωμένου Στούντιο Μουσικής | 11/7-Ώρα:20:00,κατάληψη Rosa Nera

Αυτήν την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20:00 στην Αυλή της Κατάληψης Rosa Nera, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μετά την ανακατάληψη ανοιχτή συνέλευση του Αυτοοργανωμένου Στούντιο Μουσικής.
Φέρτε διάθεση και ιδέες για μουσικές παρεμβάσεις στην πόλη, τζαμαρίσματα, συναυλίες, πρόβες στο στούντιο και ό,τι άλλο…
*η βραδιά συνεχίζεται με το καλοκαιρινό εβδομαδιαίο μπαρ οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου Υποδομών της κατάληψης Rosa Nera
————————————————————–
Ένα μίνι ιστορικό του εγχειρήματος:
Σε ανοιχτό κάλεσμα που έγινε το φθινόπωρο του 2021 για την δημιουργία ομάδας συνδιαμόρφωσης και κατασκευής στούντιο πρόβας στον λόφο Καστέλι, συναντηθήκαμε άτομα που μετά από συζητήσεις και διεργασίες, κοινός μας τόπος φάνηκε να είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου που έλειπε όντως από την πόλη. Ενός χώρου ο οποίος να διαμορφώνεται και να λειτουργεί το κατά δύναμιν αδιαμεσολάβητα και αυτοοργανωμένα, έτσι, ώστε να εμπλουτιστεί η ζωή και η καθημερινότητά μας, με ένα ακόμα δίκαιο, δημιουργικό, ανοιχτό και ζωντανό εγχείρημα.
Άλλωστε κάθε “προϊόν” που παράγεται είναι επιφορτισμένο, ανάλογο και αντάξιο των σχέσεων υπό των οποίων παράχθηκε.
Έτσι ζητήσαμε χώρο από την συνέλευση αυτοδιαχείρισης του λόφου Καστέλι και μας δόθηκε η αίθουσα στο “υπόγειο” της πρώην Πρυτανείας. Μετά από πολύ κόπο, υπομονή και επιμονή και με την οικονομική ενίσχυση συντροφ(ισ)ών και του Ταμείου Υποδομών της κατάληψης Rosa Nera, φτάσαμε σήμερα ο χώρος να είναι λειτουργικός και έτοιμος για μουσικά πειράματα και δημιουργίες.
Επειδή η ομάδα δεν απαρτίζεται από επαγγελματίες και αυθεντίες του αντικειμένου, είναι ανοιχτή σε γνώσεις που μπορεί να προσφέρει ο καθένας και η καθεμία, είτε χειρωνακτικά είτε υλικοτεχνικά για όποιες επισκευές και βελτιώσεις του χώρου ή και για την απόκτηση ηχητικού εξοπλισμού.
Οι συναντήσεις μας εκτός από συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του στούντιο, προσδοκούν και την δημιουργία σχέσεων πέραν αυτών που επιτάσσει μια πόλη καρτ-ποστάλ όπου η ζωή μοιάζει όλο και περισσότερο με τηλεοπτική διαφήμιση, καμουφλάροντας έτσι την καταπίεση και την εκμετάλλευση που διαπερνούν τις προσωπικές, κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις.
Κάπως έτσι κιόλας, η συνέλευσή μας αποφάσισε πως ο ηχητικός εξοπλισμός του στούντιο διατίθεται για την κάλυψη αναγκών του αλληλέγγυου αντιεξουσιαστικού κινήματος της πόλης των Χανίων γιατί
ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ
Αυτοοργανωμένο Μουσικό Στούντιο