Ηράκλειο : Δράσεις αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α. Π.Ρούπα & Ν.Μαζιώτη με αφορμή την πανελλαδική μέρα δράσεων

Ηράκλειο 9 Φεβρουαρίου 2024 : Κολλήθηκε η παραπάνω αφίσα και κρεμάστηκαν πανό στο κέντρο της  πόλης,με αφορμή την πανελλαδική μέρα δράσης για την  αλληλεγγύη στα μέλη του Ε.Α.  Π.Ρούπα & Ν.Μαζιώτη .

Οριστική απελευθέρωση της συντρόφισσας Πολας Ρούπα!

Άμεση αποφυλάκιση του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη!

Η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις για τη συμμετοχή και τη δράση τους στην οργάνωση αντάρτικου πόλης Επαναστατικός Αγώνας(2003-2017). Φυλακίστηκαν και εξέτισαν την 20ετή κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης στην οποία τελεσίδικα, είχαν καταδικαστεί.

Η συντρόφισσα Π.Ρούπα, έπειτα από 8,5 χρόνια φυλάκισης και ενώ έχει αποφυλακιστεί τον Νοέμβρη του 2023 ενδέχεται να ξαναβρεθεί στη φυλακή μετά από έφεση του αντιεισαγγελέα εφετών Ευβοίας στην απόφαση για την υφ’ όρον απόλυσή της, ο οποίος ζητά να κριθεί από μηδενική βάση το αν θα παραμείνει ελεύθερη, αυτοαναιρώντας τους ίδιους τους τους νόμους.

Ο σύντροφος Ν.Μαζιώτης, ενώ έχει εκτίσει περισσότερο από τα 3/5 της εικοσαετούς ποινής κάθειρξης και ενώ έχει αιτηθεί τέσσερις φορές για υφ’ όρον αποφυλάκιση, συνεχίζει να κρατείται εκδικητικά αιχμάλωτος, σε ιδιότυπο καθεστώς κράτησης, επειδή παραμένει αμετανόητος.

Οι κρατικές μεθοδεύσεις ενάντια στον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα, σε συνδυασμό με τις επικείμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, προαναγγέλλουν την σφοδρότητα της επίθεσης που έρχεται στους/τις αγωνιστ(ρι)ες που θα στραφούν με τη δράση τους ενάντια στις δομές του κεφαλαίου και τον κρατικό μηχανισμό. Καταδεικνύει παράλληλα την προσπάθεια τρομοκράτησης, μέσω της αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης, καθενός και καθεμιάς που θα αποφασίσει να αντισταθεί έμπρακτα στην εξαθλίωση των ζωών μας.

Να σταθούμε δίπλα στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που παρά τα κατασταλτικά χτυπήματα παραμένουν πολιτικά συνεπείς και με το βλέμμα καρφωμένο στην επαναστατική δράση.

ΚΑΘΕ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Αναρχικοί/ες Ηρακλείου.