→ Ιούλης 2010 ::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο ).Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

18 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Μικροφωνικη χθες στα χανια στο 23/07/2010 στις 20:45

    Χθες πραγματοποιηθηκε μικροφωνικη αλληλεγγυης στους Π. Ρουπα και Ν. Μαζιωτη αλλα και στον αγωνα των κρατουμενων του Νοσοκομειου Κορυδαλου-Αγιος Παυλος, οπως επισης και στον αγωνα των κρατουμενων των φυλακων Τρικαλων απο αλληλεγγυους-ες στην δημοτικη αγορα χανιων.Διαβαστηκαν και μοιραστηκαν κειμενα και η παρεμβαση τελειωσε περιπου στις 1 το μεσημερι. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

    • ΣΕ επίσχεση εργασίας προχωρούν 40 εργαζόμενοι στο Λασίθι στο 23/07/2010 στις 16:50

    ΣΕ επίσχεση εργασίας προχωρούν 40 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της εταιρείας που κατασκευάζει το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό.

    Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι οδηγοί οχημάτων και χειριστές μηχανημάτων και όπως αναφέρουν, παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες.

    Σήμερα αναμένεται να μεταβούν στην Επιθεώρηση Εργασίας Λασιθίου όπου θα καταθέσουν την αναφορά τους για την επίσχεση εργασίας και στη συνέχεια, όπως προβλέπεται, ο Επιθεωρητής Εργασίας θα προχωρήσει σε κατάθεση αναφοράς στον Εισαγγελέα Λασιθίου, γνωστοποιώντας και στην ΕΥΔΥΕ–ΒΟΑΚ για να προβεί με την σειρά της στις αναγκαίες ενέργειες.

    • θα μας θάβουν τσάμπα στο Ηράκλειο ! στο 21/07/2010 στις 21:41

    “Κράτος πρόνοιας εν οψη κρίσης” δεν τα κατάφερες να επιβιώσεις ,σου πηραν το σπίτι δεν εχεις να φάς,χρωστάς της μιχαλούς και ολα αυτα σε οδηγούν στον θάνατο ?…και δεν εχουν οι δικοι σου ή εσυ λεφτά για να σε θάψουν !Μην στεναχωριέσαι πέθανε και θα σε θαψουνε χωρις να πληρώσεις δεκάρα!ειναι μια κοινωνική προσφορά του Δημου Ηρακλείου αφού δεν μπορόυμε να σου προσφέρουμε τα αναγκαια αγαθα για την επιβιωση σου σε θαβουμε τσακ μπαμ και χωρις κανία χρέωση!!! ακολουθεί αρθρο απο τοπικο μέσο :”Πιο απλές γίνονται οι διαδικασίες ταφής των άπορων συμπολιτών μας με δαπάνη του δημοτικού ταμείου Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μιχάλη Περυσινάκη, αυτό γίνεται καθώς αυξάνονται δραματικά οι δημότες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και φτάνουν στο σημείο όταν πεθαίνουν, να μην υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των εξόδων ταφής τους. Μάλιστα, στα σκαριά είναι και η λειτουργία ψυκτικών θαλάμων στο νέο νεκροταφείο καθώς οι ήδη υπάρχοντες στο ΠΑΓΝΗ έχουν κορεστεί! ”
    πηγή :cretalive.gr

    • Μηδενικές αυξήσεις για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στο Λασίθι στο 21/07/2010 στις 21:10

    ΥΠΕΓΡΑΦΗ χθες το βράδυ, στα γραφεία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Λασιθίου η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας, μεταξύ των εκπροσώπων των εργοδοτικών και των εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων του ξενοδοχειακού κλάδου.

    Παρουσία του Μεσολαβητή του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, Καθηγητή Κων. Παπαδημητρίου τέθησαν οι υπογραφές στο κείμενο της συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία είναι αορίστου διάρκειας, καλύπτοντας βασικά τους όρους εργασίας για το 2010.

    Η συλλογική σύμβαση, περιλαμβάνει τους εξής όρους:

    * Για το 2010 παραμένουν οι ίδιες οικονομικές αποδοχές με αυτές του 2009.

    * Κωδικοποιούνται οι όροι των συλλογικών συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές στο Νομό Λασιθίου, από το 1996 μέχρι σήμερα, ούτως ώστε να είναι ευχερέστερη η διαπίστωση των όρων αμοιβής και εργασίας που ισχύουν.

    Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ των εκπροσώπων των ξενοδόχων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων, στην οποία μεσολάβησε, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι «κυριάρχησε το καλό πνεύμα και η διάθεση συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την τουριστική χρονιά που διανύουμε».

    Ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι η σύμβαση είναι μονοετής, αορίστου διάρκειας. Το 2011 και το 2012, όταν θα είναι γνωστοί πλέον και οι όροι της κλαδικής σύμβασης εργασίας, τα μέλη των ξενοδόχων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων μπορούν να συναντηθούν εκ νέου και να επανακαθορίσουν τους όρους που θα κρίνουν ότι πρέπει να εφαρμοστούν, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

    • Ένταση το πρωί τη Βιομηχανική Περιοχή του Ηράκλειου στο 21/07/2010 στις 20:32

    Ένταση σήμερα το πρωί 21/7/10 στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηράκλειου. Υπεύθυνοι του βιολογικού Καθαρισμού εναποθέσαν λυμματολάσπη σε υπαίθριους χώρους Ανατολικά της ΒΙ.ΠΕ προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του περιβαλλοντικού συλλόγου της Πρασας.

    • ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στο 21/07/2010 στις 05:41

    Ομόφωνο ψήφισμα του συνόλου των Συλλόγων βιοκαλλιεργητών των αγορών βιοκαλλιεργητών που συνεδρίασαν 18 Ιουλίου 2010 στην Λαμία με θέμα το ΠΔ115/08. Το ψήφισμα αυτό αποτελεί επίσης ομόφωνη θέση της Ομοσπονδίας των βιοκαλλιεργητών της Ελλάδας.

    Δεν είμαστε λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων. Είμαστε αγορά βιοκαλλιεργητών.

    Δεν είμαστε ούτε έμποροι ούτε επαγγελματίες πωλητές. Είμαστε μόνο αγρότες.

    Όπου ασκείται συγκροτημένη αγροδιατροφική πολιτική η βιολογική γεωργία βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο καθώς και η απευθείας διάθεση της τροφής από τον παραγωγό της. Στις περισσότερες χώρες την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού έχει το Υπουργείο Γεωργίας συνεπικουρούμενο από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας. Στην χώρα μας τώρα γίνονται τα πρώτα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

    Παρά τις έως σήμερα αντίξοες συνθήκες οι βιοκαλλιεργητές δηλώνουμε περήφανοι για το επάγγελμα μας και τη συνολική δράση μας. Έχουμε επιλέξει όχι μόνο υγιή τρόπο καλλιέργειας αλλά και υγιή τρόπο διάθεσης των προϊόντων μας και κρίνουμε αυτό ως τη σημαντικότερη ίσως συμβολή μας στην βιολογική γεωργία. Η βασική αυτή επιλογή μας οδήγησε στην δημιουργία των αγορών βιοκαλλιεργητών, των πρώτων αγορών αγροτών στην χώρα μας.

    Οι αγορές που δημιουργήσαμε εμείς οι μη επιδοτούμενοι αγρότες έχουν καθοριστικά συμβάλει στην βιωσιμότητα των συμμετεχόντων παραγωγών, διότι λειτουργούν απλά, λιτά, φθηνά και καθόλου γραφειοκρατικά. Η λειτουργία αυτή αντιμετωπίζει τον καταναλωτή ως σύμμαχο και συνοδοιπόρο σε κοινές ηθικές αξίες.

    Ο θεσμός των αγορών βιοκαλλιεργητών δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία όπως τα ελληνικά υπουργεία προσπαθούν να παραστήσουν, αλλά θεσμός αντίστοιχος όλων των κρατών μελών της Ευρώπης όπου και είναι θεσμοθετημένος και νομικά κατοχυρωμένος ως τέτοιος.

    Η βιολογική γεωργία έως σήμερα βρίσκεται στο περιθώριο των προτεραιοτήτων της πολιτείας. Συρρικνώνεται και εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια στην χώρα μας. Επίσης η παρουσία των εγχώριων βιολογικών προϊόντων στην ελληνική αγορά είναι πολύ περιορισμένη συγκριτικά με τα εισαγόμενα. Ταυτοχρόνως οι έλληνες παραγωγοί δυσκολεύονται να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά, οι δε νομοθεσίες που έχουν εκπονηθεί για την δυνατότητα των αγροτών στην απευθείας διάθεση είναι αναποτελεσματικές και υπερσυγκεντρώνουν όλες τις αρμοδιότητες στο Υπουργείο Εμπορίου και στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών. Δυστυχώς η νομοθεσία και λειτουργία που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Εμπορίου απέτυχε να συγκρατήσει τους αγρότες στην αγορά. Το ΠΔ115 δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια δυσλειτουργική νομοθεσία και λειτουργία στην οποία αθροίζεται και η “βιολογική” γραφειοκρατία. Η δομή αυτή είναι απολύτως άσχετη με τα έως σήμερα πεπραγμένα των αγορών βιοκαλλιεργητών και συνεχίζει να μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Η νομοθεσία αυτή είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη των βιοκαλλιεργητών και της βιοκαλλιέργειας καθώς και στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών των προϊόντων μας τη δύσκολη αυτή περίοδο.

    Μέχρι την σωστή νομοθέτηση από το Υπουργείο Γεωργίας οι αγορές ήταν και θα παραμείνουν στην δικαιοδοσία των βιοκαλλιεργητών που τις δημιούργησαν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν.

    Η πρόθεση του Υπουργείου Εμπορίου να εφαρμόσει το ΠΔ115 της προηγούμενης κυβέρνησης το οποίο είχε σθεναρά επικρίνει στο Κοινοβούλιο ως αντιπολίτευση μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί.

    Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Εμπορίου αδυνατεί να κατανοήσει τις αγορές αγροτών ως κομμάτι της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης.

    * Απαιτούμε απάντηση στην πρότασή μας για αγορές βιοκαλλιεργητών ως έναν δεκαπενταετή θεσμό που πρέπει επιτέλους να κατοχυρωθεί νομικά στην χώρα μας με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που έχει.
    * Απαιτούμε την άμεση ανάληψη δράσης από το Υπουργείο Γεωργίας. Η αγροτική πολιτική και οι αποφάσεις για το μέλλον των βιοκαλλιεργητών δεν μπορεί να είναι οποιουδήποτε άλλου αναρμόδιου για το θέμα.
    * Λέμε ναι στο Υπουργείο Γεωργίας ως αρμόδιο για τις αγορές βιοκαλλιεργητών.
    * Λέμε ναι στην συγκρότηση σωστής νομοθεσίας και νέου ΠΔ για αγορές βιοκαλλιεργητών.
    * Λέμε ναι στην συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βιοκαλλιεργητών.
    * Λέμε όχι στο Υπουργείο Εμπορίου.
    * Λέμε όχι στο ΠΔ 115.
    * Λέμε όχι στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών.

    * Δεν είμαστε λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων. Είμαστε αγορά βιοκαλλιεργητών.
    * Δεν είμαστε ούτε έμποροι ούτε επαγγελματίες πωλητές. Είμαστε μόνο αγρότες.

    Λαμία, 18 Ιουλίου 2010

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

    ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ- ΠΕΛΛΑ

    • Ηρακλειο Κρητης Σύγχρονο δουλεμπόριο σε τοπικά ξενοδοχεία στο 18/07/2010 στις 23:46

    Με ημερομίσθιο 16 μόλις ευρώ ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης εξασφαλίζουν εργατικά χέρια από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ με τη μέθοδο της πρακτικής εξάσκησης φοιτητών.

    Όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Ν.Κ.”, πρωταγωνιστικό ρόλο στην εισαγωγή ξενοδοχοϋπαλλήλων με την ταμπέλα του φοιτητή έχει δημόσιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Βόρειας Ελλάδας!
    Για «σύγχρονο σκλαβοπάζαρο» κάνει ευθέως λόγο ο Σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου που δηλώνει έκπληκτος για την εμπλοκή του Ιδρύματος, ενώ στην υπόθεση που έρχεται στο φως παρενέβη και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
    Από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε ξενοδοχειακές μονάδες καλύπτονται από αλλοδαπούς φοιτητές που προέρχονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ… Ρώσοι και Ουκρανοί, νέοι με νομότυπες διαδικασίες εξασφαλίζουν βίζα για να εργαστούν στον ελληνικό τουριστικό κλάδο. “Διαβατήριο” για την είσοδό τους στην τοπική τουριστική οικονομία η φοίτησή τους σε σχολές της χώρας τους μέσω των οποίων καταφέρνουν να προσληφθούν με τη μέθοδο της πρακτικής εξάσκησης σε ξενοδοχεία. Στην Κρήτη μεγάλες μονάδες εξασφαλίζουν φθηνό εργατικό δυναμικό για τη θερινή περίοδο.
    Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Αρετίνης, «υπάρχει ένα σκλαβοπάζαρο με τους εισαγόμενους φοιτητές και πρέπει να τελειώνει. Αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η κυβέρνηση»…
    Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφουν τα ξενοδοχεία με σχολές κυρίως από τη Ρωσία και την Ουκρανία, προβλέπεται ότι ο εκπαιδευόμενος θα εκπαιδεύεται πέντε μέρες την βδομάδα, ενώ η κάθε μέρα εκπαίδευσης θα διαρκεί 8 ώρες συν 30 λεπτά διάλειμμα. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να εργαστούν για περισσότερες από 5 μέρες τη βδομάδα σε συνεχόμενη βάση, μόνο εφόσον συμφωνήσουν εθελούσια οι ίδιοι. Κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης περιόδου, ο εκπαιδευόμενος θα αμείβεται από το ξενοδοχείο με ένα ποσό ύψους 16 ευρώ τη μέρα. Αυτά ορίζει η σύμβαση.
    Τι γίνεται όμως στην πράξη; Όπως εξήγησε ο κ. Αρετίνης, «μπορεί η σύμβαση να μιλά για ποσό 16 ευρώ τη μέρα, στην πραγματικότητα όμως οι φοιτητές αυτοί δεν παίρνουν τίποτε. Απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο μας… Έχουν φαγητό και ύπνο, αλλά τίποτε άλλο».

    Ο ρόλος του ΤΕΙ Σερρών

    Κομβικό ρόλο στην εισαγωγή και νομιμοποίηση εργαζομένων έχει μάλιστα ένα δημόσιο ερευνητικό ίδρυμα. Ο λόγος συγκεκριμένα για το ΤΕΙ Σερρών. Όπως αποκαλύπτει η “Ν.Κ”, το τεχνολογικό ίδρυμα της Βόρειας Ελλάδας μέσω του γραφείου διασύνδεσης παρέχει αφειδώς βεβαιώσεις αποδοχής για πρακτική άσκηση, επικαλούμενο διμερή συμφωνία που έχει συνυπογράψει με πανεπιστήμια χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ. Βάσει της βεβαίωσης εκδίδεται και η βίζα για τον εργαζόμενο αλλοδαπό φοιτητή.
    «Πραγματικά μάς προξενεί έκπληξη αυτό το νέο για το ΤΕΙ. Και θα δούμε πώς ένα ΤΕΙ μπορεί να γίνεται μεσάζον και γιατί ένα κρατικό ΤΕΙ μπορεί να κερδοσκοπεί εις βάρος των εργαζομένων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αρετίνης, ενώ εμβρόντητη από την αποκάλυψη εμφανίστηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας στην εκπομπή “Αντιθέσεις” της “KΡΗΤΗ TV”, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την έντονη έκπληξή της, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το ΤΕΙ Σερρών «δουλεμπορικό γραφείο»… «Μιλάμε δηλαδή για γραφείο δουλεμπορικό. Γραφείο ενοικίασης εργαζομένων είναι, δηλαδή, το ΤΕΙ Σερρών; Αντιδρώ έτσι, γιατί πραγματικά αδυνατώ να φανταστώ πως το ΤΕΙ Σερρών, που υποτίθεται ότι έχει ως αρμοδιότητα να βγάζει ανθρώπους με επαγγελματική κατάρτιση, συνεργάζεται με ένα πανεπιστήμιο όχι για ανταλλαγή και διεθνοποίηση των γνώσεων, αλλά για να εξασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό στα ξενοδοχεία», σημείωσε η ίδια, ενώ δεσμεύτηκε πως θα φέρει σύντομα το θέμα στη Βουλή.

    http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=746666&srv=127

    • Καλπάζει η ανεργία στην Κρήτη μετά το 2008 Στις 600.000 οι άνεργοι στη χώρα στο 17/07/2010 στις 11:50

    Τις 600.000, πλησιάζουν οι άνεργοι στη χώρα καθώς έχουν αυξηθεί κατά 27% – ή κατά 130.000 πολίτες – μέσα σε έναν χρόνο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή,στο 11,9% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας, τον Απρίλιο, από 11,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,4% τον Απρίλιο του.

    Στην Κρήτη το ποσοστό της ανεργίας φέτος τον Απρίλιο παρέμεινε σταθερό στο 11% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

    Δραματική είναι όμως η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας στο νησί από το 2005 και μετά,σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,για τον μήνα Απρίλιο την τελευταία εξαετία.

    Τον Απρίλιο του 2005 το ποσοστό της ανεργίας στην Κρήτη ήταν 6,2% και το 2006 μειώνεται στο. 6%. Ακόμα πιο καλή χρονιά είναι το 2007 αφού η ανεργία κατρακυλά στο 4,9%. Το 2008 είναι η χρονιά με την μικρότερη ανεργία καθώς τον Απρίλιο του έτους αυτού,φθάνει το 4,7%.Το 2009 και φέτος τον Απρίλιο το άλμα σε σχέση με το 2007 είναι της τάξης του 6,3%.

    Στη χώρα

    Οι άνεργοι στην χώρα ανήλθαν σε 596.979 άτομα και αυξήθηκαν κατά 130.101 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (+27,9%) και κατά 18.256 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο εφέτος (+3,2%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.412.946 άτομα και οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 69.318 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (-1,5%) και κατά 10.953 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010 (-0,2%).

    Παράλληλα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.288.462 άτομα.

    Από τη συγκεκριμένη έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει, επίσης, ότι η ανεργία στις γυναίκες ανέρχεται σε 15,5% (από 13,3% τον Απρίλιο 2009) και είναι πολλαπλάσια εκείνης στους άνδρες (9,3% από 6,7% τον Απρίλιο 2009).

    Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στα άτομα 15-24 ετών (30,8% από 25,2% τον Απρίλιο 2009), 25-34 ετών (15% από 11,7% τον Απρίλιο 2009) και 35-44 ετών (10,4% από 7,9% τον Απρίλιο πέρυσι).

    Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ήταν τον Απρίλιο, εφέτος, στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου (22,7%), Ιονίων Νήσων (19,8%) και Δυτικής Μακεδονίας (16,1%).

    Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (4,8%), Πελοποννήσου (9,8%) και Θεσσαλίας (10,5%).

    Στην Αττική, που συγκεντρώνει και τον περισσότερο πληθυσμό της χώρας, η ανεργία ήταν τον Απρίλιο, εφέτος, 11,6%, από 8% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

    http://www.patris.gr/articles/183215?PHPSESSID=a6260d728oa7geoiof0rp65i44

    • ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ “Καμία αδειοδότηση χωρίς ενημέρωση της κοινωνίας στο 17/07/2010 στις 11:46

    Τη δέσμευση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία αδειοδότηση της επένδυσης που σχεδιάζει η εταιρεία Κ. Σάρρας Ο.Ε., και η οποία προβλέπει τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας έργου παραγωγής ενέργειας από αιολικά πάρκα, αν προηγουμένως δεν έχουν ενημερωθεί αναλυτικά οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες, απέσπασε αντιπροσωπεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Χανίων.
    Η αντιπροσωπεία της ΤΕΔΚ συναντήθηκε με στελέχη της ΡΑΕ στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες. Είχε προηγηθεί έγγραφο οκτώ δημάρχων (Ανατολικού Σελίνου, Βουκολιών, Ιναχωρίου, Καντάνου, Κολυμπαρίου, Πελεκάνου, Πλατανιά και Σφακίων) του Νομού Χανίων προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο οποίο εκφράζονταν συγκεκριμένες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για τη σχεδιαζόμενη επένδυση.
    Τα αποτελέσματα της συνάντησης και όσα συζητήθηκαν σε αυτήν παρουσίασαν χθες το πρωί, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, τα μέλη της αντιπροσωπείας, δήμαρχοι Ανατολικού Σελίνου, Βουκολιών, Καντάνου και η δικηγόρος της ΤΕΔΚ, Χριστίνα Περάκη.
    Η κα Περάκη τόνισε ότι «μετά την κατάθεση του υπομνήματος της ΤΕΔΚ, που περιείχε βάσιμες αντιρρήσεις για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων από την εταιρεία Σάρρας Ο.Ε. κληθήκαμε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στις 5 Ιουλίου, ως αντιπροσωπεία της ΤΕΔΚ, να συζητήσουμε με τη ΡΑΕ το ενδεχόμενο της εγκατάστασης της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδοθεί άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο όνομα της εταιρείας Σάρρας Ο.Ε. Ο φάκελος βρίσκεται στη ΡΑΕ, που είναι αρμόδια να ελέγξει πριν από οποιαδήποτε άλλη διοικητική υπηρεσία, σε γενικές γραμμές, τη δυνατότητα της εταιρείας Σάρρας Ο.Ε. να εκπονήσει το έργο. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε μια πρώτη συζήτηση με τη ΡΑΕ. Τονίσαμε ότι από τα υπάρχοντα στοιχεία του φακέλου της εταιρείας δεν εντοπίζονται με ακρίβεια τα σημεία της εγκατάστασης και ζητήσαμε από τη ΡΑΕ να συγκεκριμενοποιηθούν τα σημεία εγκατάστασης. Επίσης, ζητήσαμε να ληφθεί υπόψιν η ιδιαιτερότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δασικών εκτάσεων στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΡΑΕ ήταν ενημερωμένη -και λόγω του υπομνήματός μας- γι’ αυτή την ιδιαιτερότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίσαμε ότι θα ερωτηθούν οι ιδιοκτήτες πριν την έκδοση οποιασδήποτε άδειας, ώστε να έχουν το δικαίωμα να προβάλλουν ενστάσεις όσοι βάσιμα θεμελιώνουν δικαιώματα κυριότητας από το 1890 και μετά», υπογράμμισε η κα Περάκη.
    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
    Ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Ανατολικού Σελίνου, Λευτέρης Παπαδερός σημείωσε, από την πλευρά του, ότι «είχαμε ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Νομίζω ότι η ενημέρωση ήταν πλήρης και ενδελεχής. Ό,τι ζητήσαμε να μας διευκρινίσουν το διευκρίνισαν. Εμείς, θέσαμε τους δικούς μας, πάλι, προβληματισμούς, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό, κατά βάση, της Κρήτης, το οποίο είναι ένα σημαντικό θέμα και πιστεύω ότι αυτό είναι η μεγάλη αιτία που δημιουργούνται τα προβλήματα με τις εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων στην Κρήτη. Είχαμε τη διαβεβαίωση -και αυτό νομίζω είναι πάρα πολύ σημαντικό- ότι η ΡΑΕ θα ενημερώσει τους Δήμους που κατέχουν δασικές εκτάσεις, καθώς και τους ιδιοκτήτες, όσο προχωρά ο έλεγχος για την εγκατάσταση αυτής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια έγκρισης, αν πρώτα δεν ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες της γης, όποιοι και αν είναι αυτοί».
    Ο κ. Παπαδερός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης «είπαμε, επίσης, ότι η μελέτη για τη χωροθέτηση των θέσεων ήταν πολύ πρόχειρη και αυτό το αποδέχθηκε η ΡΑΕ και μας διαβεβαίωσε ότι στο χρονικό διάστημα που έρχεται θα πει στην εταιρεία να καθορίσει ακριβώς τα σημεία που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις εδώ. Επειδή ο χρόνος που υπολείπεται για την ολοκλήρωση αυτής της δημοτικής περιόδου είναι πολύ λίγος πήραμε τη διαβεβαίωση ότι τα θέματα που αφορούν τη γνωμοδότηση των Δήμων θα τα έχουμε από τις νέες Δημοτικές Αρχές».
    Ο κ. Παπαδερός γνωστοποίησε, ακόμη, πως «στη συζήτηση προέκυψε ότι η εταιρεία έχει τη θέληση να κάνει αυτή την εγκατάσταση και το Υπουργείο δεν έχει καμία αντίρρηση. Βέβαια, με τις διαδικασίες που είπαμε, της ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων, προτού ληφθεί οποιαδήποτε έγκριση του φακέλου και επομένως οποιαδήποτε αδειοδότηση».
    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Παπαδερός υπογράμμισε ότι στη συνάντηση με στελέχη της ΡΑΕ «συζητήθηκε και η καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τεχνικά γίνεται και είχαμε μία ενημέρωση ότι και η Ελληνική Πολιτεία ενδιαφέρεται για τη σύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Θα συζητήσουν και με την εταιρεία αν αυτό μπορεί να γίνει από κοινού».
    Ο δήμαρχος Καντάνου, Ευτύχης Δασκαλάκης επισήμανε ότι στη συνάντηση με τα στελέχη της ΡΑΕ «κατέθεσα ευθαρσώς τις απόψεις μου όσον αφορά τον Δήμο Καντάνου και μετέφερα την εμπειρία των περασμένων ετών, καθώς αυτά που έγιναν στην Κάντανο προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στις ΑΠΕ, για τις λάθος συμπεριφορές και τακτικές που ακολούθησε η συγκεκριμένη εταιρεία που θέλει να επενδύσει στη Σπίνα. Υιοθετήσανε ότι δεν θα προχωρήσει καμία διαδικασία, χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και της Αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης.
    Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να μην έχει συμμετοχή. Όλους αυτούς τους μήνες πολυεθνικές εταιρείες καταθέσανε αιτήσεις και δεσμεύσανε τις βουνοκορφές της Κρήτης. Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις διαδικασίες, γιατί αφήνουν απ’ έξω την Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο δήμαρχος Καντάνου, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι στη ΡΑΕ «οφείλουν να περιμένουν τις νέες Δημοτικές Αρχές για να συνεργαστούν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες γι’ αυτό το μεγάλο ζήτημα. Προσωπικά είμαι υπέρ των ΑΠΕ, αλλά μέσα από σωστές διαδικασίες και όχι εν αγνοία των τοπικών κοινωνιών και της Αυτοδιοίκησης».
    Τέλος, ο δήμαρχος Βουκολιών, Νίκος Μπομπολάκης ανέφερε ότι «στελέχη της ΡΑΕ μας έκαναν πράγματι μία σωστή ενημέρωση. Κατάλαβα ότι υπάρχει πρόθεση από τους επενδυτές να γίνει αυτό το έργο και ότι από τη μεριά της η Πολιτεία το υιοθετεί. Βέβαια, οφείλω να πω πως κατάλαβα ότι τόσο η ΡΑΕ όσο και ο επενδυτής δεν είναι διατεθειμένοι να πράξουν ό,τι έπραξαν άλλοι επενδυτές με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλά θα δώσουν πρώτα τον λόγο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με βάση τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό που είναι μπροστά μας, σε έξι μήνες. Αποκλείεται να έχει προχωρήσει νωρίτερα καμία αδειοδότηση για τη συγκεκριμένη επένδυση. Δεσμεύτηκαν, λοιπόν, τα στελέχη της ΡΑΕ ότι θα ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή τους Δήμους, και κατ’ επέκταση τους ιδιοκτήτες. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο ουσιαστικό που αποκομίσαμε στη συγκεκριμένη συνάντηση, γιατί πιστεύω ότι μία σωστή ενημέρωση για τέτοιες πρωτοβουλίες, απ’ όπου και αν προέρχονται -βέβαια εγώ πιστεύω ότι καλό θα ήταν να προέρχονται από τη ΔΕΗ και όχι από ιδιωτικά κεφάλαια- με βρίσκει σύμφωνο», κατέληξε ο κ. Μπομπολάκης.
    http://www.haniotika-nea.gr/index.php?artid=49347

    • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ “Να προστατέψουμε το Λαφονήσι Xανίων στο 17/07/2010 στις 11:45

    “Να υπογραφτεί τώρα το χωροταξικό του Λαφονησίου” και “να προστατέψουμε το Λαφονήσι”, ζητεί με επιστολή της στην Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Κρήτης η Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Λαφονησίου και της ευρύτερης περιοχής”.
    Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, στην υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, στον νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη, στην Δήμο Ιναχωρίου αλά και στις Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων, αναφέρεται:
    “Η Κίνηση Πολιτών «ΛΑΦΟΝΗΣΙ SOS» καλεί τον Περιφερειάρχη Κρήτης να υπογράψει άμεσα το Χωροταξικό Σχέδιο (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Ιναχωρίου όπως έχει κατατεθεί, έτσι ώστε να προστατευτεί η ευρύτερη περιοχή.
    Οι κάτοικοι της περιοχής του Ιναχωρίου έχουν ομόθυμα εκφράσει τη βούλησή τους μέσα από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού τους Συμβουλίου και όλων των φορέων, καθώς και του Νομαρχιακού συμβουλίου, για την άμεση έγκριση του Χωροταξικού Σχεδίου της περιοχής τους. Οι κάτοικοι της περιοχής του Ιναχωρίου έχουν ομόθυμα επιλέξει την προστασία της περιοχής του Λαφονησιού και του Δήμου Ινναχωρίου, για ένα μέλλον με πραγματική ανάπτυξη, όπου το οικονομικό της αποτέλεσμα θα διαχέεται στο σύνολο της κοινωνίας και όχι στους ολίγους. Λένε όχι στην άγρια τουριστική ανάπτυξη και την τσιμεντοποίηση της περιοχής του Λαφονησιού και του Δήμου τους, λένε όχι σε λατομεία στην παραλιακή περιοχή του όρμου Στομίου.
    Η περιοχή του Λαφονησιού εντάσσεται στο προστατευόμενο από την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία Δίκτυο Ευρωπαϊκών Οικοτόπων NATURA 2000. Η ελληνική κυβέρνηση και τα όργανά της όπως ο διορισμένος από αυτήν Περιφερειάρχης, οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα προστασίας όλων των περιοχών NATURA 2000 εγκρίνοντας Χωροταξικά σχέδια οι μεν και Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες οι δε, δημιουργώντας Φορείς Διαχείρισης σε όλες τις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000. Όσο δεν το κάνουν αυτό βρίσκοντας διάφορα γραφειοκρατικά προσκόμματα, επιτρέπουν σε ποικιλώνυμα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα να αυθαιρετούν και να αλωνίζουν σε αυτές τις περιοχές επιδιώκοντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα (λατομεία, μεγάλες ξενοδοχειακής μονάδες)
    Εμείς καλούμε δημόσια τον διορισμένο από την κυβέρνηση Περιφερειάρχη:
    1. Να μας πει: Τι γύρευε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εν κρυπτώ στην περιοχή, με ιδιωτικό αυτοκίνητο, όπου προσπαθούν να επιβάλουν λατομεία, και γιατί δεν ενημέρωσε τον τοπικό Δήμο. Μήπως γιατί υπάρχει επιδίωξη να χαρακτηριστούν δασικά τα χωράφια των δεκάδων φτωχών ιδιοκτητών γης στην περιοχή ΠΕΡΠΟ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή λατομικής ζώνης;
    Παρόμοιο έργο που είδαμε στο Αποπηγάδι και σε άλλες περιοχές.
    2. Με τα όσα ανυπόστατα επιχειρήματα είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, ως απάντηση του περιφερειάρχη στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την καθυστέρηση υπογραφής και μεθόδευση επιβολής λατομικής ζώνης δια μέσου του ΣΧΟΠ, ζητάμε δημόσια από την διευθύντρια του ΣΧΟΠ και τον Περιφερειάρχη:
    Να προσέλθουν σε ανοιχτή Δημόσια Συζήτηση για τα λατομεία και το ΣΧΟΟΑΠ μαζί με εκπρόσωπο του Δήμου Ιναχωρίου, εκπρόσωπο την ομάδας μελέτης κι οποιονδήποτε άλλο φορέα σχετικό με το θέμα, άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, είτε στην περιοχή του Δήμου Ιναχωρίου είτε στα Χανιά (π.χ. στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου).
    Έτσι θα δούμε πόσοι και ποιοι από την κυβέρνηση εννοούνε τα όσα λένε περί «πράσινης ανάπτυξης», «δημόσιας διαβούλευσης και διαφάνειας στις αποφάσεις», «προστασίας της φύσης» και το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης να κανονίζει τα του οίκου της πάντοτε σύμφωνα με τον νόμο.
    Η Κίνηση Πολιτών ΛΑΦΟΝΗΣΙ SOS εκφράζει την ομόθυμη βούληση όλων των πολιτών που προσήλθαν στην ιδρυτική της συνάντηση, ώστε να προωθηθεί προς υπογραφή το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου όπως αυτό έχει κατατεθεί.
    Για το σκοπό αυτό έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη εκστρατεία, η οποία θα φτάσει ως την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα και θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

    ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    ΤΣΕΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ tse2100@gmai.com
    ΧΑΙΡΕΤΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ alexheretaki@gmail.com
    ΑΜΑΡΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ samarianakis@gmail.com
    ΤΖΙΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ d.tziaki@gmail.com
    ΖΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ zoyridis@cha.forthnet.gr
    ΚΑΛΛΙΤΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ sildecal@otenet.gr
    ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ nidn@tee.gr
    ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ bkatsanevakis@tee.gr
    ΠΑΠΑΔΕΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ aa-pap@otenet.gr“.

    apo http://www.haniotika-nea.gr/index.php?artid=49348

    • Ανοικτό κάλεσμα 12/7/10-ωρα:19:00 στη πλατεία της Σητεία στο 09/07/2010 στις 20:53

    ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-7-2010 ΣΤΙΣ 19:00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ (ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ, ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ). ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    • απεργία 8/7/10 στο Ηρακλειο-ώρα :10:00-Εργατικο κεντρο στο 07/07/2010 στις 17:38

    πανελλαδική απεργία 8/7/10 στο Ηρακλειο-ώρα :10:00-Εργατικο κεντρο

    • Επιχείρηση – σκούπα στην αφισορυπανση στο Ηρακλειο στο 06/07/2010 στις 07:02

    Επιχείρηση – σκούπα πραγματοποιεί το τελευταίο διήμερο η δημοτική αστυνομία Ηρακλείου προσπαθώντας να περιορίσει το φαινόμενο της αφισορύπανσης. Η αφισορύπανση παρουσιάζει έξαρση ιδίως αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
    «Πυκνώσαμε τις περιπολίες των δημοτικών αστυνομικών, είναι περισσότερο έξω στους δρόμους και προσπαθούμε να προλάβουμε την αφισορύπανση» – αναφέρει ο κ. Δαγκωνάκης, τονίζοντας ότι στόχος δεν είναι η βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, αλλά η διαφύλαξη της αξιοπρεπούς εικόνας που πρέπει να παρουσιάζει η πόλη.
    Ωστόσο πρόστιμα επιβάλλονται και μάλιστα κατά περίσταση και τσουχτερά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σαββατοκύριακο επιβλήθηκαν πρόστιμα που άγγιξαν και τα 1300 ευρώ, σε περιπτώσεις εκτεταμένης αφισορύπανσης.

    • εκδήλωση παλιά λαχαναγορά με εργάτη από την ζανόν στο 02/07/2010 στις 19:06

    Στις 7/7/10 -ώρα 20:00 στην παλιά λαχαναγορά του Ηρακλειου θα γινει εκδήλωση απο το περιοδικό αλάνα και θα μιλησει εργάτης από την ζανόν

    • πανεργατικη απεργια 8/7/10 στο 02/07/2010 στις 18:49

    Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουλίου, ημέρα που κατατίθεται προς ψήφιση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.