Ηράκλειο : Ενημέρωση απο την πορεία για τον Παύλο Φύσσα 18/9

Hράκλειο 18/9/20 : H συγκέντρωση για την σημερινή πορεία με αφορμή την συμπλήρωση 7 χρόνων απο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα απο τον φασίστα Ρουπακιά, στην οποία συμμετείχαν, συλλόγοι φοιτητών, μαθητές , αριστεροί,αναρχικοί-αντιεξουσιαστές,αντιφασίστες και ανένταχτος κόσμος ήταν στις 19:00 στην πλατεία λιονταριών(σχετικό καλέσμα εδώ) .Η πορεία ξεκίνησε κατα τις 20:00 με περίπου 450 ατομα να είναι  το μπλόγκ του α/α χώρου και διαδρομή της ήταν  δικαιοσύνης -καλοκαιρινού-αγιου μηνά -πλατεία Κορνάρου-πλατεία Ελευθερίας -πλ.λιονταριών -25ης Αυγούστου και κατέληξε  στην κατάληψη Ευαγγελισμού.

Η παρουσία των μπάτσων ηταν εμφανής απο την αρχή , χωρίς άμεση αντιπαράθεση, με ασφαλίτες να παρακολουθούν απο μακρυά την συγκέντρωση & διμοιρίες να ακολοθούν σε απόσταση πίσω και παράλληλα κατα μηκος την διαδρομή της πορείας.Κατα την διάρκεια της πορείας που είχε δυνατό παλμό  φωνάζοταν αντιφασιστικά συνθήματα καθως και συνθήματα αλληλεγγύης στις καταλήψεις Ευαγγελισμού και Ρόζα Νέρα.

(((●))) Candia :: Alternativa – Ακολουθούν φωτογραφίες:

 

1 σχόλιο

  1. Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης για τα εφτά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε μαζική συμμετοχή. Ο α/α χώρος καλούσε στην πλατεία λιονταριών όπως και η αριστερά η οποία ήταν σύσσωμη με διάφορες οργανώσεις.

    Πριν την έναρξη της πορείας υπήρξε αντιπαράθεση με το μπλοκ του σύριζα το οποίο προσπαθούσε να διεκδικήσει χώρο.

    Τελικά οι αριστεροί αποχώρησαν με τον σύριζα να συνεχίζει μαζί τους.

    Ο α/α χωρος παρέμεινε παραπάνω στην πλατεία, όπου συγκροτήθηκε μπλοκ από αναρχικούς/ες και αντιφασιστικό συντονισμό. Η πορεία συνέχισε με παλμό στην κλασική διαδρομή στο κέντρο της πόλης με τους ματατζήδες να πιέζουν στην πίσω πλευρά της πορείας. Ακούστηκαν πάρα πολλά συνθήματα σχετικά με την συνθήκη του κοινωνικου εκφασισμού λόγω και του φασιστικού πογκρόμ στο τυμπάκι, αλλά και για την υποστήριξη των καταλήψεων οι οποίες έχουν εκκενωθεί, αλλά και σε αυτές που βρίσκονται σε καθεστώς πίεσης.

    Μπάτσοι και πρυτάνεις μην παίρνετε αέρα – κατάληψη θα μείνει για πάντα η Ροζα Νέρα

    Η πορεία των αριστερών είχε τουλάχιστον 400-500 συμμετέχοντες με το αναρχικό μπλοκ πάνω από 600ρα αντιστοίχως.

    Στο ύψος της Περιφέρειας οι ματατζήδες διαταχθήκαν και φόρεσαν μάσκες αλλά η πορεία πέρασε μέσα από την Δαιδάλου στο εμπορικό κέντρο καθώς υπήρχε κίνηση εκείνη την στιγμή. Τελικά το αναρχικό μπλοκ διασχίζοντας την 25ης κατέληξε με συνθήματα στην κατάληψη ευαγγελισμού.

    πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1607282/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.