Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους πρόσφυγες και μετανάστες : Πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες | 3/3-ώρα:19:00,λιοντάρια

Στα νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες ημέρες ο δημόσιος λόγος γέμισε ρατσιστικές ιαχές κατά των προσφύγων και όχι κατά των συνθηκών διαβίωσής τους… Η ακροδεξιά ελληνική κυβέρνηση έστειλε κ απέσυρε τις δυνάμεις των ΜΑΤ μετά από πολύ ξύλο κ την άρνηση των γαλάζιων παιδιών και των κατοίκων.

Ο Ερντογάν κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στον Κ.Μητσοτάκη μετά την παταγώδη αποτυχία του, προκειμένου να πιέσει ΕΕ και ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε πως δεν θα σταματήσει κανένα πρόσφυγα που θέλει να φτάσει στα ευρωπαϊκά σύνορα. Στρατός, υπουργοί, αξιωματικοί έσπευσαν στα νησιά κ στον Έβρο για να πάρουν την ρεβάνς της κυβέρνησης ρίχνοντας πραγματικά πυρά. Ακροδεξιά τάγματα πολιτών φυλούν σκοπιά σε παράλια κ Έβρο ουρλιάζοντας “πνιξτε τους, καψτε τους”.

Ήδη ένα μικρό παιδί πνίγηκε ανοιχτά της Λέσβου. Τα ΜΜΕ τρίβουν τα χέρια τους και με τη σειρά τους υστεριάζουν κ αυτά για την απόβαση των βαρβάρων.. Το ΚΥΣΕΑ αγνοώντας επιδεικτικά διεθνές δίκαιο κ ελληνική νομοθεσία αποφάσισε πως κανείς δεν θα περνάει κ θα γίνονται επαναπροωθησεις χωρίς καν την καταγραφή των εν δυνάμει αιτούντων ασύλου πετώντας το μπαλάκι στην ΕΕ.

Εμείς, οργισμένοι και βαθιά απογοητευμένοι από την κατάντια κ τη σαπίλα που επικρατεί, καλούμε σε πορεία την τρίτη 3/3 στις 7μμ στα λιοντάρια για να διατρανώσουμε ένα μεγάλο όχι στο φασισμό και την μισαλλοδοξία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

https://bit.ly/2vxalx5

1 σχόλιο

    • @ στο 05/03/2020 στις 22:08

    350-400 άτομα πορευτήκαμε στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με δυνατό παλμό και γύρω στα 250 άτομα από α/α, ως μια πρώτη αντανακλαστική απάντηση στον εθνικιστικό παροξυσμό των ημερών και ως ένδειξη αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

    Λίγο πριν το τέλος της πορείας φασίστας μας φώναζε συνθήματα των ΛΟΚ, αλλά τελικά θεώρησε ως εξυπνότερη επιλογή το σπριντ, στο οποίο είχε εξαιρετική επίδοση και κατάφερε να φύγει.

    ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
    https://athens.indymedia.org/post/1603452/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.